/>

2008. december 21., Szijjártó Péter, a vasutassztrájk alatt, miközben a VDSZSZ az elégséges szolgáltatás minimálisan sem teljesítését sem vállalta:

"Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy a kormány semmibe veszi a sztrájkolók követeléseit és nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel. A kormánynak ez a magatartása a magyar emberek békés és nyugodt karácsonyát is veszélyezteti" - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője, aki vasárnap sajtótájékoztatót tartott a rendkívüli bizottsági ülésről és "a munkavállalók alkotmányos jogainak védelme érdekében".

A politikus arról beszélt, hogy sem a vasúttársasági, sem a repülőtéri cégvezetők nem hajlandóak megegyezni a munkavállalókkal és megfontolni a feltételeiket. Ennek kapcsán leszögezte, hogy a sztrájk alkotmányos jog, és nyilván senki nem feltételezi, hogy az alkalmazottak "jókedvükben sztrájkolnának".

index

2010. december 21., a Fidesz törvényjavaslata, miután néhány szakszervezet belengette a sztrájk lehetőségét:

"Annál a munkáltatónál, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez - így különösen a közforgalmú tömegközlekedés és a távközlés terén (...) -, csak úgy gyakorolható a sztrájk, hogy az a még elégséges szolgáltatás teljesítését ne gátolja."

"Jogellenes az a sztrájk, amely a még elégséges szolgáltatás biztosítására vonatkozó törvényi követelményt sérti, valamint a sztrájkjoggal való visszaélés is jogellenességhez vezet."

parlament.hu


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr712529375

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ki a hülye? 2010.12.21. 08:24:06

Azt terveztem már pár hete, hogy ma, amíg még lehet, egy csinos kis idézetgyűjtemény segítségével megmutatom, kiket és miért is gondolok hülyének, vagy legalábbis az adott megnyilatkozását bődületes baromságnak. El is mélyültem a gyűjtőmunkában, a hírp...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kormányzó 2010.12.21. 06:42:05

Bocsika!Nem értem,mi a probléma lényege? Már nyertünk,ki a fasznak kell most, egy büdös szakszervezet?Kétharmad van,kuss legyen! Nemá összerondítsa a gyönyörű látképünket néhány nyüves,bunkó melós!Meg pláne valami gaskó nevü nyalókagéperejűkézibuzerátor!Éljen a Párt! Éljen a kormány!Lopjanak minnél többet Nagységos Drága Qrmány Viktor úr!A FIMSZMP nyárspolgári tagozata nevében.p.s.2008-ban,szidtátok gaskót mint a dögvészt/jogosan/!Szidjátok most is.Meg magatokat,mert kétharmad van.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.21. 08:12:41

@kormányzó: nyugodjál le. Korán van még meghülyülni.

A poszthoz: ez nem mostani történet, gaskó már egy hete nyivákol miatta. De abban igazad van, nem lehet "eléxer hanxúlyozni", hogy orbán (időnként mediátorai által, de) HAZUDIK. Azért fontos ez, mert négy kurva évig hallgattuk, hogy gyurcsány hazudott (ami igaz, de), ellenben ők mennyire nem tudnak ilyet. Lófaszt nem tudnak. Mást sem tudnak, ennyiben különböznek gyurcsánytól. Ez a politikájuk lényege is: mondani valamit, ami akkor és ott hasznos számukra, bár szükségképpen nem igaz, mivel nem az a célja. Akit ennek ellenére, szeretném még egyszer elmondani, sose többet ne lássunk felelős kormányzati pozícióban! De amiképpen gyurcsányról el tudom képzelni, hogy néha nem hazudik, bár jobban járna vele (lásd Őszöd...), orbánról ezt ab ovo NEM LEHET gondolni. Már úgy értem, értelmes ember ilyet nem gondolna róla. A fideszdroidok nyilván nem azok.

Humperdickk · http://kikellennekjonni.blog.hu/ 2010.12.21. 08:14:06

@Humperdickk: bocs: gyurcsányról akartam írni, hogy sose többet ne lássuk felelős kormányzati pozícióban. Elnézést.

tapasti 2010.12.21. 09:57:25

Idéznék egy Fidesz klasszikust: "más a kampány, és más a kormányzás".

legeslegujabbkor 2010.12.21. 19:42:46

Orbán Viktor nem hazudik, csak mást mond, mint amit gondol, vagy mást gondolt 5 perccel ezelőtt, mint most, esetleg percenként változik körülötte a helyzet és az arra adott megoldásai, netán összekeverte a papírokat.
süti beállítások módosítása