/>

"A mérkőzés első félidejében nem esett gól, de a kapu irányába tartó lövést is alig láthatott az elkeserítően kevés számú publikum. Az MTK ugyan több támadást vezetett, ám Jovánczai ziccere révén - amelyeket sorra elügyetlenkedett - mégis a Kaposvár dolgozott ki nagyobb helyzetet.

A fordulást követően - a hazai védelem ügyetlenkedésének köszönhetően -, Hrepka megszerezte a vezetést, majd pár perccel később Kanta okos lövésével már 2-0-ra vezettek a kék-fehérek. Igaz, Lambulic kezezése miatt a Kaposvár Zahorecz révén büntetőből egyenlíteni tudott, a meccset az MTK mégis megérdemelten nyerte meg 2-1-re."

az nb1.hu tudósításának második fele az MTK-Kaposvár meccsről, négy mondaton belül négy durva tárgyi-nyelvi hiba


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr96957251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ditti82 2009.02.21. 23:05:56

Ilyet én még részegen se tudok... :P

Corry 2009.02.21. 23:14:10

Igyekeznek utolérni a pályán tapasztalható színvonalat...

E-one 2009.02.21. 23:18:53

@Corry: Volt szerencsém a kevés számú publikum részeként végignézni a meccset, és tanúsíthatom: ha ez volt a cél, túlteljesítve sikerült elérni.

Blau t 2009.02.22. 09:11:24

Nem értem mi a baj. Ez mondatonként átlag egy hiba. Nem rosszabb a megszokottnál. Halottad a hangosbeszélőt? A nekrológ olyan volt, hogy majd el súlyedtem szégyenemben. Három a fentieknél durvább hibával.

Corry 2009.02.22. 10:53:42

@E-one:
egyébként igazad van.
De hadd tegyen hozzá, hogy tapasztalatom szerint az egyéb újságírás is hasonlóan alapos és tényszerű, csak a bonyolultabb dolgoknál nem lóg ki ennyire a lóláb.

pucorka 2009.02.22. 12:32:14

Hogy Hofi Géza szavaival éljek röviden JÓ!! Hosszabban nem JÓ,mert nemtudja mit irt le röviden. A valóság az, hogy a mai ujságirók romlott lelkű pártkatonák.(csak véletlenül olvasok ujságot, az elektrónikus sajtó magába is letaglóz)A Magyar Sportot az ujsáirók tették tönkre. A nagybaj az,hogy nemtudják hogyan tették tönkre. mert minnél tnultabbak annál butábbak.

E-one 2009.02.22. 13:13:08

@pucorka: Sok mindenért lehet szidni a sportújságírókat, de szerintem a magyar sportot elsősorban a magyar sportolók és a magyar sportvezetők tették tönkre. Legalábbis mondjuk a tegnapi meccsnél maradva, amikor a kaposvári csatár szemben a kapussal egész egyszerűen nem rúg bele a labdába, arról relatíve nehéz lenne azt leírni, hogy BL-szintű megmozdulás. Meg furcsa módon a vízilabdáról nem szokták azt mondani, hogy azért olyan jó, mert jók az újságírók, akik erről írnak.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.22. 13:24:35

Ez az nb1.hu egy komoly oldal? Megnéztem, de a főoldal elég zagyva, nem derül ki, mi a lap célja, mottója, kik készítik. Az impresszumban csak a nevek jelennek meg. Vagyis lehet, hogy az adott újságíró stílusa csak beleillik a környezetébe. Egy komoly újságnál gondolom van korrektor is. Egyes lapoknál egymás cikkeit ellenőrzik az újságírok. Itt ezt nem teszik meg, vagy általános ez a stílus.

E-one 2009.02.22. 13:26:30

@nanena: Magyarország két leglátogatottabb sportoldala közt van.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.22. 13:32:53

@E-one: Akkor valószínüleg van korrektor. Az ő dolga lenne ezen hibák kigyomlálása.
Egyébként tiszteletem, hogy az nb1-es meccseknek még a tudósítását is elolvasod. A meccsek is elég unalmasak, elég nehéz lehet róluk érdekes tudósítást készítene. Az illető újságírónak ez sikerült, még ha gondolom nem is ez volt a szándéka.

Blau t 2009.02.23. 11:19:30

Csak hogy lásd, milyen a konkurencia, néhány idézet a legkitűnöbb (egyetlen) magyar sportnapilap online változatából:
"A rengeteg kiállítás azonban nem gátolta meg a vendégeket, hogy egy kettős hátrány kivédekezése után Vujin és Pérez vezérletével hamar három gól előnyre tett szert a csapat. "
"A második játékrészt rontott lövésekkel kezdte az MKB, de védekezésben is folytatódott a világszínvonalú teljesítmény, Perics is jól védett – no meg a szerencse és a kapufa is a vesz, így a hazaiak sem tudtak zárkózni."
De idézhetek a sportlapnak az általad is említett MTK-Kaposvár mérkőzésről készített tudósításából is:
"A szünetben csereként beálló Lencse László fordult kapura a tizenhatoson belül, jobb lábas csavarása még a bal oldali kapufán csattant, azonban a kipattanót Kovácsevics Róbertről, majd Kovács Zoltánról Hrepka Ádám elé pattant, aki közelről nem hibázott. 1–0"
A következő idézet talán nem tartalmaz súlyos hibát, de azért Arany János aligha így fogalmazott volna:
"A továbbiakban cserékkel próbálta felrázni csapatát az élvete első NB1-es bajnokiján bemutatkozó Hevesi Tamás egy esetleges döntetlen érdekében, de nem sikerült a hazai kapuba találni, a Diósgyőr tehát ha nehezen is, de hozta a kötelezőt, és szép győzelemmel búcsúztatta Nota Gyulát, aki talán „a hazai kapuban állt” a nehéz helyzetekben." Ha az írásjeleket nem figyelnéd: ez egyetlen mondat volt.
Ez gondolom a gyenge elméjű olvasóknak szól, különben nem kéne négy soron belül háromszor közölni, Alves gólt szerzett:
"André Alves góllal debütált a győzelemmel kezdő Fehérvárban
A Fehérvár Alves és Polonkai találatának köszönhetően megérdemelten kezdte győzelemmel a tavaszi szezont a Siófok ellen, és akár nagyobb gólkülönbségű győzelmet is arathatott volna. A Soproni Liga 16. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén André Alves szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd Polonkai Attila duplázta meg a Fehérvár előnyét."
Minek folytassam? Ilyen a színvonal.

Mitya Ivanov 2009.02.23. 11:38:44

az nb1-es élő tudósításokat nem úgy irják, hogy ül valaki a leláton, vagy áll, kezében a laptop vagy valami ilyesmi és pötyögi? így nehéz ügyelni a helyesírásra, de ez persze nem mencség vagy mentség?

Blau t 2009.02.23. 12:35:46

Pont a sajtó páholy mellett ültem. Nem így írják. A módszertől megszakadtam a röhögéstől. Ül a tudósító - nem tudom melyik laptól - kezében a laptop és vadul veri a billentyüzetet. De ha végzett, akkor nem a küldés gombra kattint, hanem előkapja mobilját tárcsázza a szerkesztőséget és diktál a titkárnőnek. Komolyan mondom ez élvezetesebb volt, mint a mérkőzés!

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.02.23. 12:54:35

@Blau t: :DDD barátunk a mobil internet :)

Mitya Ivanov 2009.02.23. 15:13:26

@Blau t: aha, akkor azért késik annyit a frissítés, mert a titkárnő még ki tudja melyik fejesnek is bediktálja
süti beállítások módosítása