/>

Pereljük a bloggert!

E-one 2009.04.22. 22:09

Méghogy szabad véleménynyilvánításhoz való jog? Felejtsük is el szépen. Esztergom fideszes polgármestere beperelt egy bloggert, mert az csúnya dolgokat írt róla. Bizony, bizony.

Hát hajrá. Van ugyan egy olyan bírósági gyakorlat, hogy a közszereplőknek többet el kell tudniuk viselni, mint az átlagembernek, de ez ezek szerint nem vonatkozik azokra az esetekre, amelyekben Esztergom Város Nagytiszteletű Polgármester Ura a kritika tárgya. És persze igen, csodálkozom, hogy nem pereltek eddig agyon, amikor már leírtam, hogy a Fidesz és az MSZP is szünet nélkül, meggyőződésesen hazudik, hogy Orbán Viktor alkalmatlan miniszterelnöknek, hogy az MSZP alkalmatlan kormánypártnak, hogy a Fidesz gazdaságpolitikai elképzeléstöredékei szánalmasan semmilyenek, az MSZP pedig gyáva. Normális embernek ezért nem jut eszébe, hogy pereljen. Normális embernek persze olyan véleményért sem jut eszébe, hogy pereljen, mint amilyenekkel Meggyes Tamás, Esztergom Nagytiszteletű Polgármester Ura méltóztatik szembesülni. Mert olyan vérlázító dolgokat merészelnek írni Őszentségéről, mint hogy a várost a gazdasági csőd felé vezeti, a stílusa arrogáns, személyeskedő, alpárian tapló, vagy hogy politikusi és városvezetői szakmai színvonala egy pattogatottkukorica-árús (bizony, a keresetben ezt hosszú ú-val írja a Nagytiszteletű Polgármester Úr megbízottja) színvonalán mozog. Most akkor Gyurcsány perelje szanaszét a fél országot? Ezzel a logikával meg kéne tennie...

A Fidesz láthatóan nem tud mit kezdeni azzal az egyszerű szóval, hogy internet. Ez nem egy Magyar Nemzetre átkeresztelt Szabad Nép, ahol elég befenyíteni egy embert, és övék a következő szám. Ha nagyon erőltetik ezt a cenzúrát számonkérést, azzal nem azt fogják elérni, hogy megszűnik az ellenvélemény, hanem azt, hogy majd írunk róluk őszintén külföldi szerverről és nem a teljes nevünkkel. Ez is lehet természetesen egy cél, csak finoman jelezném, hogy az online teret nem lesz olyan könnyű megvásárolni, mint egy sajtó-tévé-rádióbirodalmat kiépíteni á la Berlusconi. Továbbá hogy jövőre még nem, de a 2014-es kampányban a net már fontosabb tényező lesz, mint a tévé és az újságok együttvéve. Élhetjük majd persze a minidiktátorok korát, de az új kor annyira már nem is új eszközeihez illene alkalmazkodni. Mert lehet ütni az internetet, de az internet visszaüt. És az nagyon fáj.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr751080962

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Walter Melone 2009.04.23. 10:55:58

A politikus blogolA véleményalkotás szabadsága mit sem ér, ha a közzététele akadályokba ütközik.Az internetet és az általa adott szabadságot a liberalizmus jellemzi. Hiába próbálják korlátozni bizonyos diktatórikus berendezkedésű országokban a hozzáférhet…

Trackback: Meggyes a hibás 2009.04.22. 23:34:59

Meggyes a szeretgom "bloggerét" pereliNormális embernek persze olyan véleményért sem jut eszébe, hogy pereljen, mint amilyenekkel Meggyes Tamás, Esztergom Nagytiszteletű Polgármester Ura méltóztatik szembesülni.GulyásdemokráciaMár megint Meggyes a hibás&n…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepe83 (törölt) 2009.04.22. 22:34:39

Ezt olvastam és tényleg nagyon vicces.
Úgy tűnik, hogy a sajtószabadság csak akkor fontos, amikor a Magyar Hírlap című vicclapot kell megvédeni, amiben mindössze egy népcsoport kiirtásáról írt cikket a B.ZS.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.04.22. 22:40:15

és akkor mi van, ha most leírom ide, hogy meggyes tamás egy technikai analfabéta, egy webről csak "ú, ímél" szintjén tájékozott elmaradott papír? beperel, és kislaborral bizonyítja, h nem papírból van?

E-one 2009.04.22. 23:07:52

elvileg akkor neked kell bizonyítanod. gyakorlatban meg ha megteszi, akkor áll rá mindaz a jelzősor, amit fentebb idéztem.
(mellékszál: két-háromszáz éve egy német cenzor betiltott egy kis zeneművet, mert a dedikációjában a szerző lipcse szeretetre méltó hölgyeinek ajánlotta. indoklás: a nem szeretetre méltók megsértődhetnének ezen. itt tartunk.)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.04.23. 11:08:04

Ez a "feljelentemabloggert" nálunk is divat: immortalis.blog.hu/2009/01/22/a_feljelentobajnok
immortalis.blog.hu/2009/02/01/nemtuom
immortalis.blog.hu/tags/feljelentőbajnok

Érdekes, hogy ezek a feljelentgetések általában egy jól behatárolható politikai alakulattól érkeznek... Érik a Fidesz-demokrácia.

statler 2009.11.03. 02:08:34

a bloggereket ki fizeti?
süti beállítások módosítása