/>

Elmebaj Pozsonyban

E-one 2009.08.21. 21:37

Robert Fico nem őrült. Csupán egy hatalomvágyó politikus, aki ha kell, beengedi maga mellé az őrültek pártját is. Így aztán maga is olyanná válik, mint ők, és az egész folyamatban az a legborzasztóbb, hogy a hisztéria gerjeszti önmagát, még csak nem is lehet sejteni, hol lesz a vége.

(beszúrás: Orbán Viktor nem őrült. Csupán egy hatalomvágyó politikus, aki ha kell, beengedi maga mellé az őrültek pártját is. És bár a mostani kormány vergődése szlovák kérdésben szánalmas, igazán kínos mégis akkor lesz a helyzet, ha jövőre mindkét országban bejön a papírforma, és itt jönnek, ott maradnak a populisták a nácikkal a hátuk mögött.)
 
Szomorú, de pontos intő jel a mostani szlovák helyzet, mi történik, ha egy látványosan elmebeteg párt a hatalom közelébe kerül. Szánalmas emberek szánalmas módon vezetik le szánalmas frusztrációikat, miközben azt hiszik magukról, övék a végső igazság. Ehhez kapják fentről a legitimációt, és nem látszik a megoldás, vajon mitől állhatnának le.
 
Legjobban a felvidéki magyarokon kívül a normális szlovákokat tudom sajnálni. Hogy szégyellhetik magukat ezért az egészért?

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr451328937

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szlovákia vs Sólyom 2009.08.21. 22:46:03

A szlovák kormányról nyugodtan kijelenthetjük, hogy xenofób soviniszták gyülekezete. Azzal, hogy kitiltották Sólyom Lászlót (na nem karhatalmilag, csak diplomáciailag) újabb bizonyítékot szolgáltattak nekünk a szerdai hiszti, a nyelvtörvény, a Malina H...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attila1 (törölt) 2009.08.21. 21:47:56

"zánalmas emberek szánalmas módon vezetik le szánalmas frusztrációikat, miközben azt hiszik magukról, övék a végső igazság."

világtörténelem egy mondatban.

döncike1 2009.08.21. 23:53:52

Miért baj az, ha ugyan azok ugyan abban a színekben vissza kapják ugyan azt.

Shekeras 2009.08.22. 02:24:30

Pfujj menjünk panaszkodni az EU-ba,
de föleg Franciákhoz-Kisantandhoz. Ők szeretnek minket. Tanácskozás szinhelye:
KKistrianon palota. Tutti 2 év és a bBalatonon
szolovákzászlóval hajoznak a hajók.

schnee 2009.08.22. 06:53:35

Ide most Orban bekeverese volt szanalmas.

Szvsz szerintem sokkal szanalmasabb amit a Magyar kormany kulpolitika neven muvel az elmult evekben.

Blau t 2009.08.22. 08:49:35

Szánalmas? Igen.
Pont annyira szánalmas, mint a Magyar Köztársaság elnöke, aki teljesen alkalmatlan politikusnak, aki megválasztása óta minden nemzeti ünnepünkön elrohan valahova külföldre, mert nem tudja hogy kéne itthon viselkednie.
Szánalmas, mint az a köztársasági elnök, aki a rasszista gyilkosságok kapcsán képes azt nyilatkozni, a megfelelő együttélés érdekénóben minkét félnek (mármint a cigányoknak és a nem cigányoknak) meg kell változnia. (Persze tartalmilag van igazság abban amit mond, de az időzítés...)

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.08.22. 08:50:16

@schnee: Szerintem is,pedig nem vagyok egy nagy Viktor Fan és akkor még finoman fogalmaztam.A nácizás pedig csak csavar egyet a szánalom mérőn.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2009.08.23. 07:57:35

Nos, úgy gondolom, az igazságot még csak tapogatod. Nem lennék én arról tökéletesen meggyőződve, hogy féligaz vagy negyedigaz verzióknál többet kötnének az orrunkra. Te igen? Mi az alapja, mondd? Az, hogy ebben az országban mindig mindenről megmondják a tutit? Ugyan, kérlek. Akik a belpolitikában is képedbe hazudnak percenként százszor, azok a külpolitikában hirtelen igazmondókká válnak? Ugye, ezt nem gondolod komolyan?

Úgyhogy lehet fennen szidni s szlovák kormányt, a köztársasági elnököt, vérmérséklettől, ideológiától függően, ha az jól esik. Ez azonban se előre nem visz, se az egész helyzetet nem érteti meg senkivel.

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2009.08.23. 09:02:59

Az "Exkluzív: Robert Ficónak kicsi a farka" c. poszthoz nem tudtam kommentet írni, ezért ide írom:
Barátom, nagyon jól felismerted a helyzetet, értékítéleted kristálytiszta, éleslátásod páratlan. Csak gratulálni tudok! Őszintén!

Aruna 2009.08.23. 09:35:08

bravó, egyetértek. Eme a tahósággyűjteményt normális méretű farokkal rendelkező hímneműek nem bírnák végigcsinálni.
Blau t: lehet Sólymot szidni, de legalább "látszik" (karakteres), s nem olyan súlytalan, mint elődei. Az meg kifejezetten tetszik, hogy nem akkor szólal meg amikor a ballibsi kórus ezt elvárja. Lehet rá emiatt hörögni, csak fölösleges.

Legalább ő lélekben 15 millió magyar köztársasági elnökének érzi magát, s úgy is cselekszik. Én beszéltem erdélyiekkel odakint Sólyom látogatása után: olyan mélységesen meg voltak hatódva, amit innen Budapestről egy libsi el sem tud képzelni.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.08.23. 09:41:27

@Tepsifan:

Ugyanazzal a nehézséggel küszködve, hasonló vélemény, kényszerből itt:

Nagyon jó a kisfarkú Fico poszt!

supporter 2009.08.23. 09:54:07

Kicsi a farka, kicsi az agya,
nem csoda, hisz komcsi fajzat.
Robertnek születni, s Ficoként élni,
olyan ez manapság, mint köcsögnek lenni.

Nem tehet róla, ilyennek született,
elmebajos állapot mással is megeshet.
Ütődöttsége, európai szemmel
- olyan mint a segglyuk -
mindenkinek lészen, de senkit sem érdekel.

KiNG 2009.08.23. 11:15:49

Ha nem lesz visszhangja az afférnak az EP-ben, akkor a képviselők még rosszabbak, mint a Róbert Gida. Töketlenek.

Annyi minden vaj van már ezek fején, trianoni bűncselekmény, államnyelv-törvény, SNS-Slota kormányszintű fasiszta gyalázás és agresszivitás, és most ez is... A rák egye ki a belüket.

Bezzeg mi meg még adtunk volna nekik földgázt a télen....

(A kisfarkú poszthoz...)

egylaikus 2009.08.23. 11:57:01

@Blau t: te mirol beszelsz? nem all ossze a kep

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.08.23. 12:09:30

CSINÁLJATOK MÁR VALAMIT TSABIKA CIKKÉVEL, hogy dícsérni lehessen!

Iszonyú lényegbevágó nagyon jól megfog valamit (nem, nem Fico kis faszára gondolok, hiába az a téma!). Azt fogja meg remekül, hogy az eégsz cirkusz miről szól.

Már más is dícsérte itt, én is, de nem lehet eléggé.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.08.23. 12:12:05

@egylaikus:

Nekem nagyon jól összeállt. Arról beszél (ha szabad interpretálnom), hogy Sólyom egy pózoló hülye.

intimpista 2009.08.23. 12:28:23

@Tepsifan: Na, én sem tudtam a "kisfarkúba" írni, és csak annyit szerettem vo,na megjegyezni, hogy jóból csak kicsit mérnek! (már ha csak a férfiak nemiszervére gondolunk!)

intimpista 2009.08.23. 12:35:54

@Bereznay András: Egyetértek, de én egyszerűen csak HÜLYEBÁCSINAK hívom. Namost, meg vagyunk mi áldva ezekkel a politikusainkkal, ha már éppen az államfőket nézzük: a merevarcú sváb bácsi (Mádl Ferike) sem volt egy iq nindzsa, ez meg!?.... Már tegnap is írtam valahova, hogy ha a szomszédom, akivel nem is vok olyan nagyon jóban, azt kiálltja át a kerítésen este, "hogy te büdös paraszt, holnap be ne próbáld tenni a lábad a portámra!", hát én másnap 100szor is meggondolnám, hogy egyáltalán a telke felé fordítsam az orcám!

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.08.24. 14:23:38

@Aruna: Blau t mondta jól. Lehet, hogy Te úgy gondolod, hogy 15 millióé, de én inkább úgy érzem, hogy mindenkivel foglalkozik, csak az itthoniakkal nem. Legyen Ő a határon túliak köztársasáhi elnöke, nekünk meg jusson egy kevésbé idióta.
süti beállítások módosítása