/>

Akkor is folytatják a vasutasok a sztrájkot, ha teljesítik követeléseiket - mondja Gaskó anyád István. Merthogy szolidárisak a reptéri alkalmazottakkal. Aztán majd a pedagógusokkal meg a közszolgákkal. Teljesen mindegy, csak dolgozni ne kelljen, csak címlapon legyenek.

A családban csak egy népszerűbb ember van most Gaskó Istvánnál, aki pedig - a valószínűleg ártatlan - anyja. Gaskó István kétségkívül celeb. Afrikába sajnos senki nem viszi ki, de a címlapokon ott pislog ő vagy valamelyik csatlósa, aki reálisnak tartja, hogy a koszos, késő vonatáért cserébe még pluszba kapjon egy kis zsebpénzt.

Most azokkal az emberekkel helyeznék magukat egy szintre, akikhez a következő 10 évben nem fognak felérni.

Ferihegyen béremelést követelnek, de Ferihegyen nem küldik el az embert a kurva anyjába, ha nem kéri elég hangosan és érthetően a jegyet a pénztárnál. (Hozzátéve: Ferihegyen nem ül a pult mögött félig süket munkatárs.)

Ferihegyen a kétbetűs tagadószón kívül ismernek egyéb angol kifejezéseket is, sőt egészen hosszú, értelmes mondatokat is el tudnak mondani ezen a ritka külföldi nyelven.

Ferihegyen nem dumál menet közben a pilóta az utaskísérővel, halálos balesetet előidézve ezzel.

Ferihegyen nem csak a felsővezeték-szakadás ritkább, hanem a bunkó munkatársak is.

Gaskó úr, Ferihegyen tudnak valamit!


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr29822752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2008.12.14. 18:42:25

bár egyetértünk a sztrájkot illetően, de én, mint vasutas, asszem most kissé felháborodtam...
vhogy nem szeretem, ha lebunkóznak, ha semmirekellő, tróger alaknak állítanak be, aki agyilag még a szőnyeg szélét sem éri fel...köszi, igazán jólesett. :(

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.14. 18:45:16

nem rólad mint vasutasról írtam, hanem rólatok mint vasutasokról és róluk mint reptéri alkalmazottakról. utóbbiak (mint csoport) ezerszer udvariasabbak és műveltebbek átlagban. ez ilyen.

E-one 2008.12.14. 18:45:45

Szerintem amennyiben nem küldtél még el munkakörödben senkit a kurva anyjába, nem okoztál halálos balesetet heccből, satöbbi, amiket tsabee leírt addig nem neked kell magadra venni. Mondjuk pont te megtetted, akiknek meg kéne, nem fogják.

mildi 2008.12.14. 19:26:44

Csabi
tudom, hogy nem pont rám gondoltál, sőt, nyelván az egész post puszta méregből íródott, de a bezzegezés akkor sem esik jól.
ég és föld a kettő, még utazóközönség között is kicsi az átfedés,
kissé mások a munkakörülmények, meg a fizetések is, ennek következtében az elvárások is a dolgozók irányában.
lehet persze követelni, hogy a kallerok, meg pénztárosok beszéljenek 2 nyelven, de akkor a fizetésük is más kéne, hogy legyen...szal, igaztalan az összehasonlítás
(jó, a qrvaanyázásra, bunkóságra nincs mentség )

Iván,
"heccből" súlyos légikatasztrófák is voltak már....az emberi felelőtlenség csak a hülyeséggel mérhető össze sajnos
egyébként küldtem már el utast melegebb éghajlatra- magamban :)

E-one 2008.12.14. 19:41:22

Magadban. Azzal nincs is gond, aki hülye, azt érdemli:) Csak ugye van az intelligens dolgozó, aki megtartja magában, és van, aki elkezd bunkózni.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.14. 19:41:44

állj! mások a fizetések? és? ha valaki 500 ezerért vállal el egy munkát, azt pontosan ugyanúgy kell elvégezze, ha 5 ezerért vállalja el! ha nem tetszik, akkor nem kell elvállalni. lehet minimálbérért dobozokat is pakolgatni, és azokkal legalább nem kell udvariasnak lenni.

ne a kallerok és akármilyen pénztárosok beszéljenek két nyelven, bőven elég lenne csak angolul és mondjuk csak a nagy idegenforgalmi cél- és elosztóállomásokon. első lépésként jó lenne magyarul, de udvariasan.

a bejegyzés pedig egyáltalán nem méregből íródott. szerencsére nem vagyok minden héten mérges, viszont utazni utazok elég gyakran. nem idegesít, ha 5-10 percet késik a vonat, mert hozzászoktam. mint ahogy ahhoz is, hogy szinte minden ok csak mávon kívüli lehet. szóval a mérgesség részén már túl vagyok, csak akkor nem kell pénzt követelni, ha tudjuk, hogy "ennyire vagyunk képesek".

aki meg benne él a helyzetben, az tegyen ellene. szerintem mindenki jobban járna, ha a vasutasok maguk között játszanák le a játszmákat, mintha a társadalom/állam avatkozna be a fűnyírás módszerével.

mildi 2008.12.14. 20:19:18

Csabi,
ha magasra tesszük a lécet, minőségi munkaerőt akarunk, akkor azt biza meg kell fizetni. tény, kiemelt turisztikai helyekre elkéne egy-két jobban kvalifikált egyénke, csak az ilyenek nem a mávhoz mennek, a már említett munkakörülmények miatt. szépen elmennek a versenyszférába, ahol megbecsülik a munkájukat. úgyhogy igen, mások a fizetések. itt nem a nemtetszikről van szó. mondtam, a bunkóság nem fizetésfüggő (gyerekszobáé).
de tegyük fel, a máv észbe kap, és tleg megfizet jól képzett, nyelveket beszélő , neadjisten, pszichológiai teszten átment pénztárost, infost (nem pedig csinál még két menedzsrei beosztást, csinos irodával, titkárnővel-ennyit a vállalaton belüli humángazdálkodásról). már hallom, hogy az egyszeri sír, hogy egy koszos pénztáros miért kap többet, mint ő, a forgalmista? nálunk már csak így megy...
késés. mávon belül, vagy kívül? izé, az a legritkább, hogy a dolgozók (bakter, fszt) cseszi el...beszarik a technika, a menetrendbe nincs beletervezve pl egy gépkörüljáratás ideje, lerobban a gép, leszakad a vezeték, meghibásodik egy kocsi. ezek alapvetően nem a mi hibáink. pénz, pénz, pénz gépekre, kocsikra, új-jobb biztosító berendezésekre, karbantartásukra, tartható menetrend....szal, mávon belül, de mi nem tehetünk róla, kedves vezetőség annál inkább.

ps: én pl tavasszal elmegyek angol nyelvtanfolyamra saját pénzből. de ha végeztem, nem szándékozom a vasútnál maradni....nem érdemes. anno jelentkeztem tisztire, a csomóponti főnők nem engedett, mondván az én munkakörömhöz nem kell a tiszti végzettség. én meg visszaizentem, hogy miért, maga szerint innen akarok nyugdíjba menni? hát, nem...

mildi 2008.12.14. 20:29:08

ja , nem mi követelünk pénzt, hanem a gaskó erőfitogtat! nem mindegy :D
tkp mi a fenéért védem én itt a mundért? minek magyarázkodom? magyarázkodjon a gaskó! frászt, nehogymá' mi vitázzunk miatta:D
bár házon belül le lehetne rendezni a fűnyírást! lennének ötleteim...

E-one 2008.12.14. 20:30:35

Tessék, hajrá!:)Váltsátok le, csináljatok vele, ami jólesik, csak szabadítsátok már meg végre tőle az országot...

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.14. 20:38:12

@mildi pénz, pénz és pénz is leginkább akkor lehet (mindenre), ha 1: kívülről szerez a máv, 2: ugyanannyi pénzt kevesebb felé kell szétosztania. melyik legyen? :)

ps. te csinálod jól

flimo13 2008.12.14. 22:56:59

"ha magasra tesszük a lécet, minőségi munkaerőt akarunk, akkor azt biza meg kell fizetni."

Le kell építeni az eszetlenül bőkezű segélyeket, meg a felesleges munkaerőt utcára baszkodni, aztán mindjárt lesz aki ennyi pénzért is rendesen fog dolgozni.

Etihad 2008.12.14. 22:57:02

Egyszerűen nevetséges az egész MÁV ugy ahogy van. Nem is értem milyen jogon kérnek a vsutasok részesedést az eladásból??? Még ha vmi profitot termelő cégről lenne szó, nem egy ilyen rakás sz...rról amit az én adómból tartanak fent miközben 20ezerért veszek bérletet. A vezetőséget ugy ahogy van le kellene cserélni, ingyenbérletet megszüntetni, kedvezményeket felülvizsgálni stb...

razzia (törölt) 2008.12.14. 22:59:02

Minek sztrájkolni? Azt mondták, hogy a Cargo-ból megszerzett összeget színvonalemelésre fordítják, most ezt akarják elvenni a vasutasok? Miről is beszélünk? Lassan ott tartunk, hogy harmad alatti osztályú kocsikban vacogunk, villanyfény nélkül, miközben csak nehogy kicsússzon alólunk a kocsi. Sztem évek óta nem lát semmit az adófizetők pénzéből a MÁV, hisz el sem ér oda. A pöffeszkedő, fenhéjázó "nagyfejek" fizetésére megy az adófizetők pénze. Csak egy vélemény.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.12.14. 22:59:49

fura lehet ez neked csabika, hogy sztárjkolhatnak az emberek
bizony, azokban az államokban, ahol nincs diktatúra, ott ezt megtehetik a dolgozók...
egy igazi kommunistának nehéz lehet ezt megértenie

Troppauer74 2008.12.14. 23:00:07

Bocsánat a közbepofázásért, de szerintem az alulfizetettség nem magyarázat a szar munkára. Senki nem kényszeríti a vasutast, hogy ennyi pénzért vasutas legyen, de ha elvállalja, akkor dolgozzon rendesen (ez minden munkahelyre igaz, de ez a post most a vasutasokról szól). Márpedig a vasutasok egy jelentős része szarul dolgozik, különben nem lennének bunkó pénztárosok, késő és retkes vonatok, pocsék menetrend. ha egy nem-állami vállalat éves szinten ennyi veszteséget termelne, akkor ott már a tulajdonosok régen elzavarták volna a vezetőséget a francba és hoztak volna olyan vezetőket, akik vagy tisztességes munkára kényszerítik a dolgozókat vagy kirúgják őket.
Ami pedig röhej, hogy egyes embereknek ilyen szolgáltatási színvonal mellett van bőr a pofáján részesedést meg fizetésemelést kérni. Mire fel? Ha több pénzt kapsz akkor elkezdesz rendesen dolgozni?
A hal itt is a fejétől bűzlik, amíg elöbb lesz státusa egy új menedzsernek meg a titkárnőjének, mint egy tisztességes melós vasutasnak és amíg ilyen papírhitlerek (gaskó) dróton rángathatják az egész ország tömegközlekedését addig ne várjunk tisztességes vasutat. Én nem reménykedem, nem is használaom ezt a szart, de sajnos sokan kénytelenek.

razzia (törölt) 2008.12.14. 23:00:55

Vasutas miért sztrájkolhat? Magánember miért nem? Gaskó maffiavezér, mondjon le!

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.14. 23:02:55

@wmiki a kommunista rendszerből a legutóbbi emlékem kb. az ötödik születésnapom lehet. egyébként lehet sztrájkolni, csak nem ártana hozzá valami teljesítés is. tehát ha majd nem lesznek ilyen arányban bunkók a vasutasok, és majd úgy kezelnek, mint a ferihegyi utasokat, akkor térjünk vissza a sztrájkra.

E-one 2008.12.14. 23:02:59

A baj nem azzal van, hogy sztrájkolnak, ahogy azt már párszor kifejtettük. A nagy baj az, hogy irreális célokért teszik (világválság közepén ilyet kérni? ugyan...), olyan ágazatból, aminek a zsarolási potenciálja hatalmas, viszont az igénybe vevőik 90%-a csak szidja őket, nem is véletlenül, illetve az, hogy bár jogilag szabályosan csinálják, mégis illene ilyenkor valamivel korábban szólni, hogy sztrájk lesz, bocsika.

Troppauer74 2008.12.14. 23:03:33

"fura lehet ez neked csabika, hogy sztárjkolhatnak az emberek
bizony, azokban az államokban, ahol nincs diktatúra, ott ezt megtehetik a dolgozók..."
és te ezekben az országokban ültél vonaton ügyifogyi? Én egy-kettőben igen. Hát, nem studenka volt, pedig személyvonatnak hívták. A mi interszitink közelíti, de nem éri el a színvonalát...

egyszeriszakacs 2008.12.14. 23:06:46

+1 dolog: Ferihegyen NEM béremelést követelnek.

steve51 2008.12.14. 23:07:02

nem az a lényeg, hogy milyen koszos a vonat, arról nem a vasutasok tehetnek. Az őket szidó idiótáknak: a vasutasok sztrájkja, ha sikerül, nektek is segit majd a politikusi maffia ellen felvenni a kesztyűt. Ez a szolidaritás, amiről ők beszélnek, nektek meg semmit sem jelent. Idióták.

steve51 2008.12.14. 23:08:18

wmiki, ott a pont. ezek alig értik, miről szól ez az egész... Részvétem, agyhalottak.

gramercy (törölt) 2008.12.14. 23:08:34

vasútra szükség van, mávra nincs

érdekes módon, amikor PRIVÁT vasutak (sőt, privát tömegközlekedés) volt ebben az országban, akkor működött rendesen

igaz, már száz éve is van, hogy így volt, de azért higgyük el. elég elmenni a közlekedési múzeumba


máv, bkv stb., privatizálni az összeset, a legutolsó szegvasat is!

razzia (törölt) 2008.12.14. 23:08:39

Most én vagyok dinnye, de nem vágom. Hogyan sikerül így a politikai maffia ellen felvenni a kesztyűt? Előbb nem a MÁV-on belül kellene kisöpörni ... ?

delpierro 2008.12.14. 23:08:42

huha. en az elozo ket evben szinte hetente utaztam repulovel. Hat a biztonsagi emberek viselkedese nem igazan olyan soxor mint amit a kedves post iro emlitett. Ahogy hallottam ok a legnagyobb sztrajkolok. A viselkedesuk nem uti meg tavolrol sem azt a szintet amirol te beszelsz. Sot a csekin pultnal is ert eleg durva inzultus. Es volt meg eset. Szoval nagyon nagyon nem talalt kedves post iro.

zpequino 2008.12.14. 23:10:29

Mindegy, milyen koszos a vonat meg milyen bunkók, ezt most teljesen alaptalanul csinálják, direkt szemétségből, lefogadom.
A MÁV Cargóból (mivel sosem dolgoztak ott), nem fognak kapni, megmondták nekik ezerszer.
Érveltem, demagógkodtam, metaforáztam és hasonlatoztam én is eleget a témában, most csak annyit mondok, elmehetnek a picsába!
Már az se érdekel, milyen rendes, kötelességtudó meg szorgos munkatársak vannak, velük se jutok be holnap se az egyetemre zéházni, se nem érek vissza délutánra dolgozni. A bérletemmel meg majd gondolom kitörölhetem a seggemet.

steve51 2008.12.14. 23:11:10

razzia: a MÁV-nak, mint olyan, ehhez semmi köze. Példamutatás lenne, ha hagynák. Annak a jelzése, hogy Nektek is van beleszólásotok az ország működésébe

Pista Bácsi 2008.12.14. 23:11:52

Minden vasutas mehet a jó qrva anyjába!!!

Évente sok-sok tízezer forintjába kerül minden magyar embernek ez a sz.r, amit egyesek vasútnak hívnak.

Felszántani, sóval behinteni!!!

Olcsóbb minden vasutasnak munkanélküli segélyt adni, mint a vasutat fenntartani.

Még jobb lenne eladni ÖBB-nel, DB-nek, vagy neadjisten a GYSEV-nek, de épeszű kapitalista ezért a sz.rkupacért nem ad pénzt :-(((

razzia (törölt) 2008.12.14. 23:12:22

Az elmúlt 6 év mintha nem erről szólt volna. Minket elnyomnak, kisembereket.

E-one 2008.12.14. 23:12:58

Steve51: Ha valaki most egy kicsi felelősséget is érez magában Magyarország iránt, akkor az állami fizetéséhez nem kér emelést. Nem így, nem ennyit és legfőképp nem most.

Troppauer74 2008.12.14. 23:15:17

" a vasutasok sztrájkja, ha sikerül, nektek is segit majd a politikusi maffia ellen felvenni a kesztyűt. Ez a szolidaritás, amiről ők beszélnek, nektek meg semmit sem jelent."
Én semmilyen maffia ellen nem akarok semmilyen kesztűt felvenni. Dolgozok tisztességesen, ezért kapom a munkabérem. Szerinted ez a sztrájk valamit is fog a politikában befolyásolni? Komolyan ezt képzeled?
Azoknak pedig igenis jelenthet valamit, akik a káosz miatt holnap nem tudnak munkába menni vagy valami egyebet elintézni, bár persze ez legyen az ő gondjuk.
A szolidaridáshoz az is kellene, hogy én akarjak valamit, amihez majd ők szolidárisak. Miben szolidárisak velem akkor, amikor maguknak követelnek fizetésemelést? Ami még jogos is lehetne egy másik cég esetében, de pont a vasútnál?
Persze azt én is tudom, hogy ez az egész a politikáról szól, gaskó nagy ívben tesz a vasutasokra, de a nyomorultak ezt nem veszik észre, de nekik ettől nem lesz jobb, mert pénzt úgysem kapnak, legalább amíg sztrájkolnak addig még a rendes munkabérüket sem kapják meg. megéri ez nekik? felfogják ezt ésszel? költői...

steve51 2008.12.14. 23:16:13

e-one: OK, de értsétek már meg, nem az emelés összegén van a hangsúly, hanem azon, hogy végre valakik KÖZÖSEN képesek fellépni, válallva, hogy néhány millióan az anyjukba kívánják őket. Én nagyon becsülöm.

steve51 2008.12.14. 23:19:33

troppauer: nyilván nem, de ha MINDENKI ki merne állni így magáért, akkor annak lenne egyedüli esélye, hogy megváltozzanak a dolgok, és ez a senkiházi banda (nem pártállásról beszélek, ne keverjük bele, hanem A MAGYAR HATALOMGYAKORLÓKRÓL) észrevenné, hogy nem egy bábszinházban vannak, ahol mindenkit úgy rángatnak, ahogy akarnak

flimo13 2008.12.14. 23:20:22

"Ez a szolidaritás, amiről ők beszélnek, nektek meg semmit sem jelent. Idióták. "

Ez nem szolidaritás, ez szándékos kicseszés. Pénteken hazautazik a diák a (pót)zh hét elött, szombat délután, ha épp netközelben van megtudja, hogy rohanhat vissza kb fél nap után. Nyugaton még jobban jártak, egy körül jött ki a hír, sok helyen meg ha kettőkor nem indulsz el, nem érsz vissza hatra. Rögtön más lenne a leányzó fekvése, ha képesek lennének legalább egy hétre előre bejelenteni.

E-one 2008.12.14. 23:20:23

Steve: Akkor legalább oldják meg úgy, hogy bejelentik jó idővel előre. Az egység, amit annyira üdvözölsz, úgy is meglenne, és elég komoly kellemetlenségeket is tudnának okozni, ami alapja szinte mindegyik sztrájknak. De nehogymár szombaton tudja meg Kelet-Magyarország egyetemistáinak az a fele, aki hazament hétvégére, hogy nem tud visszajönni, és folytathatnám a sort, kik szívnak még ezzel...Idő, ennyi.

E-one 2008.12.14. 23:21:17

Egy másodperccel flimo nyert, esküszöm, nem beszéltünk össze:)

zpequino 2008.12.14. 23:21:53

Nem is beszélve a világválságról, ja. Emberek tízezrei veszítik el a munkájukat, már most, örülnének, hogy nekik megmarad a munkájuk. Mindegy miből, nekik az ke', hogy a kisembernek azér' meg legyen teremtve! Mer' a politikásoknak a Zaudija meg bisztos tele van aranyrúddal, azért nincs, na azt adják ide, most.

flimo13 2008.12.14. 23:22:42

De, az emelés összege is számít. Valamelyik agyoniskolázott vdszsz-es le bírta írni, hogy mivel még a válság elötti a követelés, ezért azt a válság nem érinti, ki tudják fizetni. Atyám. Meg 250 ezer sikerdíj fejenként a KÖZTULAJDON eladása miatt? Kisfiam, majd ha kéred a részed a veszteségből is, akkor kérj belőle rész "jó munkavégzésre" (lol) hivatkozva.

z8 2008.12.14. 23:25:24

MÁV ha csődbe megy megnézem mekkora arcuk lesz ott dolgozóknak.. visszasírnak majd mindent.
Egyszerűen igazságtalanság hogy ország 95%a nem sztrájkolhat mert különben kirúgják.

Gecc 2008.12.14. 23:26:10

Ezt a rendszervaltas utan nemsokkal kurtak el igen szepen. Amikor kikialltottak a vasutat szent tehennek, es nem szuntettek meg azokat a vonalakat es munkahelyeket, melyek mar akkor is teljesen foloslegesen uzemeltek. Ha akkor megvalt volna a vezetoseg a folos kiadasoktol, most egy faja megreformalt vasutunk lenne, normalis munkaerovel.

Masreszt... nem is ertem Gaskot. Ev eleje ota szajkozza a negyedmillas (Koka altal szoban beigert) MAV Cargo-bol szarmazo juttatast, fejenkent. Azota sem sikerult eredmenyt elernie. Nem kellene elgondolkodnia azon, hogy
1. a kovetelese valoban nonszensz,
2. ha meg nem az, es azota sem sikerult a szakzervezet vezetojekent eredmenyt elernie, alkalmatlan a feladata ellatasara?

flimo13 2008.12.14. 23:28:30

A vasutat meg adják el japánoknak, azt próbáljanak meg nekik pattogni, meg náluk lazsálni és késést csinálni.

Etihad 2008.12.14. 23:29:13

Én pl egy olyan banknál dolgozom ami megvett egy pár éve egy másikat, és a dolgozók nem kaptak semmit, pedig igencsak prfittermelő cégről van szó...

Etihad 2008.12.14. 23:30:37

Ki az az elmebeteg aki megveszi a mávot??? a malévet is sikerült tenni, az is olyan mint egy agyhalott akit már csak a gépek tartanak életben, ideje lenne lekapcsolni a gépeket...

Etihad 2008.12.14. 23:31:10

malévet :-p ízlés szerint

zpequino 2008.12.14. 23:33:15

Gecc:

Nem érdekli azt a 250 ezer, de ő ettől lesz vasutas-celeb.

Tirpák Kutya 2008.12.14. 23:35:46

Mit képzel ez a Gaskó "szemétláda utolsó senki" István??? Sztrájk most már minden f'"+om kínjáért? Nem veszi észre, hogy most már, hogy kb. hatodjára sztrájkolnak az ésszerűtlenért, és hogy már senki sem veszi őket komolyan??? Ha a vasutasok így meg úgy sztrájkolhatnak, hogy de szar nekik, akkor az pl: orvosok miért nem sztrájkolhatnak, pedig nekik is elég sz+r? Egyetemista vagyok, hetente akár többször is ingázom az egyetem és a lakhelyem között. Az, hogy vonattal közlekedek, alap. És meg jó, hogy hamarabb bejöttem, megírhatom a zh-imat és nem rúgnak ki. Ha pl: januárban sztrájkolnék a vizsgaidőszak és az alacsony ösztöndíjam ellen, mellémállnának-e "szolidaritásból"? Szerintem igen. :) Félreértés ne essék. Nem feltétlen a vasutasra haragszom. Mert aki tényleg tesz azért, hogy ez a vasút vagy mi valahogy működjön, azt ők teszik. Ezt a Gaskót meg le kéne váltani, mert kezd nagyon, de nagyon valamim tele lenni vele.

Dinsdale Piranha 2008.12.14. 23:38:03

A pofátlanság csúcsa, remélem lófaszon kívül semmit sem kapnak most sem a MÁV-osok. A válság közepén, egy ultraveszteséges céget üzemeltetnek és még irreális követeléseik vannak. Mocskos maffiózók.

Gecc 2008.12.14. 23:38:38

zpequino 2008.12.14. 23:33:15

Nos hat... a Mo nevo reality jatek egy igen nevetseges tenyezojeve valt.
Normalis ember nem veszi komolyan. Legutobb mar a vasutasok sem tettek. Ezert lett vege a tobb napos sztrajknak. Es ez igy lesz most is.

SzuperKiraly 2008.12.14. 23:44:44

Tényleg eladhatják a faszba. 1 milliárd Dollár körül van az adófizetőknek évente. LOL?

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.14. 23:44:48

de aki ennyiszer dob dupla egyest, az egy idő után kimarad pár körből, nem?

SzuperKiraly 2008.12.14. 23:49:11

"A központi költségvetés egyik legnagyobb tétele a MÁV Csoport: csak a személyszállító cégbe 170 milliárd forintnyi közpénzt pumpálnak évente."

170 ezer millió Ft ezért a szarért, évente

Holdacska 2008.12.14. 23:56:37

sziasztok!
csak azért írok,mert én vállalnék check-in melót bármikor, magyaron kívül még beszélek 3 idegen nyelvet, ebből az angol is, felsőfokon.
Sajnos jelenleg munkanélküli vagyok,akinek még netre is futja, pedig nemrég lettem kirugva válság miatt a szakmából.

Amúgy pedig tökéletesen egyetértek a blog írójával!
Ebben a helyzetben pont nem arra lenne szügség,hogy naponta több milliós kárt okozzanak az országnak! A világon mindenhol válság van! még sehol se hallottam olyanról,hogy szrájkolnának fizetés emelésért meg azért,hogy ne építsék le őket ilyen válságos helyzetben.
Közröhejes amit művelnek és felháborító!

Kicsit kezd olyan érzésem lenni már napok óta, hogy a BKKi repülőtér mintájára akarják csinálni ezt az egészet.
Szomorú,hogy egy kisember,aki nagyhatalomra vágyik, bábúként mozgathat ereket,akik az imádattól nem látnak tovább az orruknál.

Dinsdale Piranha 2008.12.15. 00:01:02

Ha már válság van, igazán ki lehetne használni a MÁV-nál is, 50%-os leépítés, mellékvonalak bezárása, Gaskó kirugása...privatizálás

Gecc 2008.12.15. 00:03:59

denszingqvín 2008.12.14. 23:56:37
"A világon mindenhol válság van! még sehol se hallottam olyanról,hogy szrájkolnának fizetés emelésért meg azért,hogy ne építsék le őket ilyen válságos helyzetben."

Ha nem is sztrajk... de amerikaban pont ezert nem fogadtak el a detroiti autogyartoknak ajanlott 14 milliard dollaros segelyt a republikanusok, szakszervezeti nyomasra, mert a penzzel egyutt ment volna a szabalyozas, miszerint az O fizetesuket is az amerikaban gyartato kulfoldi cegeknel dolgozok berszintjere csokkentettek volna.
Mo nem az egyeduli, ahol nem tudjak elfogadni a bercsokkentest, illetve a realbercsokkenest.

De ahogy mondod, szinte hihetetlen, hogy emberek nem birjak felfogni ebben a helyzetben, ha 1-2 evig nincs megszoritas, arra egy egesz orszag is ramehet.

Big.Ist 2008.12.15. 00:13:07

Menjen a picsába a Máv és a Ferihegyreptér is...
A MÀV alkalmazottak követelései, NEVETSÈGESEK.
Ennyi erövel, akkor én is kérek negyedmilliót.... nevetséges, ezt a Gaskót meg löje már fejbe valaki.
Privatizálják már a picsába a MÀVot ugy ahogy van, csak a pénzt viszi az államkasszából.

Ferihegy is egy vicc. Mi ez a sztrájkolunk mánia?
Az nem jut eszükbe, hogy ezzel más hétköznapi dolgozó emberek életét keserítik meg ?

Mindig csak a kurva rinyálás megy ebben az országban. Sztrájk... pfff, a helyzetet elnézve inkább örülhetne mindenki akinek még megvan a munkahelye...
Nem kéne minden szart hitelre megvenni, a nagy válság ellenére mindenki tolja ki a plazmákat meg az lcdket az összes elektronikai boltból....

Fel kéne már fogni, hogy addig lehet nyujtozni ameddig a takaro ér, és ez a takaró most kurvára rövidülni fog, mindenki örüljön amig, van egyaltalan takarója !

Micocicó 2008.12.15. 00:17:00

A Gaskó ne hasonlítsa már magukat a reptérhez mert amikor még nem volt repülő ők akkor is ugyan annyi idő alatt értek le Vácra vonattal mint most. Egy igazi BAROM.

ave 2008.12.15. 00:28:37

A Gaskobol es a kocsog kovetelozeseibol mar elegem van.

Antisztrajkot nem lehet hirdetni?
Szoval azok, akiket felhaborit a gondolata annak is, hogy az allami vagyon eladasabol az abban teljesen erintetlen vasutasok reszesedest kapjanak, no azok is hallathatnak a hangjukat kozosen.

Szerintem tobben lennenk, mint a tenylegesen sztrakolo vasutasok.

Tirpák Kutya 2008.12.15. 00:36:00

Kíváncsi lennék, mit mondana akkor Gaskó köcsög ha:
-Megvernék az utcán és amikor feljelentést akarna tenni a rendőrkapitányságon, azt mondanák: nem foglalkozunk ilyennel, sztrájkolunk.
-Egy rosszul elsült főzés miatt kigyullad a lakás, és amikor felhívja a tűzoltókat ezt hallaná: nem foglalkozunk ilyennel, sztrájkolunk.
-Ha átmenne rajta neagyisten egy mozdony, és két darabban vinnék be a kórházba élet és halál között lebegve, és az orvostól ezt a választ kapná: nem foglalkozunk ilyennel, sztrájkolunk.

Az a baj, hogy nagyon sok ember ebben az országban azt hiszi, hogy neki alanyi jogon sok minden jár (segélyek, pótlékok, bónuszok, részesedések stb.) Pedig ne felejtsük el, semmi sem van ingyen.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2008.12.15. 00:38:12

Követeléseim:
1. Privatizálni a vasutat, ahogy van. Gaskót például eladnám Kínába szakszervezetisnek.
2. Szolidaritásból én meg nem veszek jegyet már idén vonatra.
3. Követelem, hogy minden magyar adófizető kapjon a MÁV-Cargo eladásából két korsó sört meg egy felest!

hamham 2008.12.15. 00:42:38

Örök igazság: hülye, hülyébb, leghülyébb... postás, rendőr, vasutas.

Sajnálom, de nálam ezt éri el a kedves Gaskó úr. Meg egyébként az egész MÁV. Szóval a vasutas barátaink elgondolkozhatnának azon, megéri-e emellett a tróger mellett "harcolni".

Ja, meg nekem is adjanak kétszázötvenezermillióháromszázhúsz Forintot, mert a MÁV állami tulajdon, az állam adta el, szóval nekem is jár. Úgyhogy kuss a vasutasoknak!

baba jaga 2008.12.15. 00:43:38

barátom!!
ez gaskó már nem is fütyi,hanem egy igazi vibrátor:
igazán megcsaphaná már a mozdony füstje,vagy
egy stramm mozdony.

óóóó 2008.12.15. 00:45:04

namost.
rossz az analógia.
A vasút olcsó a repüléshez képest. a vasutas fizetése nevetséges a légiközlekedésben edolgozóékhoz képest.
Ti elvárjátok, hogy a vasutas ugyan olyan semper fidelis legyen a sok gyíkarccal aki a mávot használja, mint mondjuk a lufthansás.
Na ez nyilván a vicc kategória, hisz egy trabitól senki nem vár olyan kényelmet, mint egy s500-tól.
velem eddig mindegyik mávos normális volt, de lehet azért, mert én nem nézem le őket és ugyan azt a tiszteletet adom meg nekik, mint másnak. akit küldött már el mávos ide-oda, ott valszeg az utazó stílusa sem volt megfelelő.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 00:47:55

@óóóó rendben, akkor legközelebb nem úgy kérek jegyet, hogy "x-ig kérnék szépen egy diákot". majd felveszem az ő stílusukat.

de egyébként azt még hadd tegyem hozzá, hogy a vasutas mint szolgáltatóipari, ügyfelekkel kapcsolatot tartó munkatárs azért is kapja a pénzét, hogy velem, az utassal, akkor is udvarias legyen, ha én bunkó vagyok.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 00:48:59

ja, és a fizetésről meg már leírtam a véleményemet. ha kevés, el lehet menni máshova dolgozni. aki meg marad, az meg végezze annyi pénzért maximális színvonalon, amennyiért elvállalta.

gramercy (törölt) 2008.12.15. 00:49:12

@óóó

remélem amikor legközelebb oltást kapsz az orvostól aki kevesebbet keres mint egy mozdonyvezető, véletlenül rossz helyre kapod!

elvégre nem várhatod el tőle, hogy ugyanolyan jól értse és tegye a szakmáját mint a német orvosok, hiszen nem keres annyit...

2008.12.15. 00:50:05

már máshol kifejtettem, igazuk van, kapjanak negyedmiliót és 10%-os fizetésemelést, de mivel nem az ő tulajdonukat adták el, hanem az "ország" vö. mi-én- tulajdonát, ezért mint magyar állampolgár mi- én is kérek/ünk belőle negyedmilliót és 10%-os fizetésemelést!!

baba jaga 2008.12.15. 00:51:04

amúgy én a reptériek helyében azonnal felvenném a munkát.ha egy ilyen majom összemossa magát velük,nem lesz sok sikerük.
apropó:vajh' gaskó fütyi megkérdezte a reptéren dolgotókat,hogy egytértenek-e az ő szolidaritásával?

z8 2008.12.15. 00:53:26

Minden magyar állampolgár fizet mávstartnak. Aki autóval ját, aki busszal, mindenki aki adót fizet. Tessék szeretni!

Ghunner 2008.12.15. 00:56:20

Az alábbiak a mávosok 90%-ára állnak:
egy méretes nagy pacipimpirit nekik nem fizetésemelést! Hogy képzelik ennek a versenyképtelen, ez a működésképtelen, pazarló, tolvaj, tohonya államazállamban mamutnál, tessék-lássék munkájukért, a mocsokért-dzsuváért-parasztságért cserébe még van bőr a képükön kiállni, hogy "Aggyáá pénzt!" csak úgy, vagy nem dolgoznak?
Kivéreztetni őket a francba, egy büdös fillér pluszt nem adni nekik, egészen addig amíg elfogy a szakszervezetek sztrájkalapja! Ha majd lóf..t kapnak nem fizetést, akkor többet nem fognak sztrájkolni.
Ejj de fel tudom rántani magam ha a minőségtelen tetű munkát végzőknek még az arca is nagy!

Big.Ist 2008.12.15. 00:58:24

Félreértés ne essék, én nem azt mondtam hogy lenézem a vasutasokat, hanem hogy ezeket a követeléseket, teljesen alaptalannak tartom.

Èn elhiszem hogy a légiközlekedésben dolgozókhoz képest szarul keresnek, de nem a kommunizmusban élünk elvileg (néha ugyan kétségeim vannak efelöl), én sem mondhatom azt, hogy xy plasztikai sebész vagy tözsdés nálam jobban keres, és akkor én most sztrájkolok, meg hogy menjen mindenki az anyjaba aki nalam jobban keres. Ezt kéne megérteni mindenkinek.

El kell végezni minden munkát, a tuzoltastol kezdve, az utcatakaritason at, a vasut mukodteteseig. "Nagyrészt" mindenki saját maga felelös azért amit elért, ahol van, amennyit keres.
Nem sztrájkolni kell, hanem neadjisten munkahelyet változtatni. Persze tudom nem könnyü de nem lehet mindig mástól várni a megoldást, kedves Gaskó úr, és MÀV alkalmazottak.

Yep 2008.12.15. 01:01:09

(nem olvastam végig a kommenteket, csak 1 észrevétel)
sztrájkolni lehet, ha tényleg jogos. ha pl csak az ütemes menetrend visszaállításáért hirdették volna meg, még támogatnám is. de így, h február óta éppen azért találja ki a sztrájkot néhány kontans nonszensz ötlet mellett, amiből gaskó politikai tőkét tud kovácsolni, így undorító. az meg szomorú, h a "hívei" nem látják át, h csak bábuk, h ez a majom kiélhesse a hatalomvágyát...

0xFFFF 2008.12.15. 01:06:13

"steve51 2008.12.14. 23:08:18
wmiki, ott a pont. ezek alig értik, miről szól ez az egész... Részvétem, agyhalottak."

1. agyhalott a bakterné édesanyád.
2. senkit nem érdekel a vasutasok nyomora, amíg a vasutasokat nem érdekli azok problémája, akikből élnek.

warren buffet 2008.12.15. 01:07:24

1. gaskonak annyi esze sincs mint egy marék lepkének.ha ekkora hülyeséget kér miért nem kér 25% béremelést, 500 nettot és modellvasutat minden vasutas kisfiának?

2. a máv az ország legnagyobb munkaadója ismereteim szerint.min évi 200 mrd-ba van a fenntartása.sacper ugy áll a (nem) szolgáltatás-javadalmazás viszony h ezek az emberek a segélyezettekhez sorohatók.

vyctoor 2008.12.15. 01:08:49

A világon az emberek mai állapotok mellett örülnek, hogy van munkájuk... ezek meg képesek irreális dolgokért "téli szünetre" vonulni?

Hány embert is rúgtak már ki a világválság miatt Mo-n? 10 ezret? 15 ezret?
Itt az alkalom... pár ezer embert ki lehetne rúgni a MÁV-tól, és feltölteni a helyüket a "friss" munkanélküliekből. Ők megbecsülnék, hogy van újra munkájuk, én meg azért őket, mert dolgozni is akarnak.
Ha már válság van, meg leépitések, akkor olyanokat épitsünk le, akik nem akarnak dolgozni, ne olyanokat, akik nem tudnak, mer' leépitették őket...

vyctoor 2008.12.15. 01:10:25

... a vége értelmetlen lett, de a lényeget értitek... na. csak késő van már...

warren buffet 2008.12.15. 01:15:41

jaaa, és arról nem is beszélve h ok, megkapják a 250-es fejpénzt, ami összesen 8mrd forintba kerül, ebből szépen vonjuk le a csak ez évi veszteséget (200 mrd) így minden vasutas fizessen be 6 millio forintot és akkor felveheti a munkát :)

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 01:17:06

@vyctoor értjük, és egyet is értünk vele

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 01:17:37

mármint én egyetértek, még mielőtt valaki (jogosan) megszólna, hogy miért beszélek mindenki nevében :)

vinyi 2008.12.15. 01:17:46

"állj! mások a fizetések? és? ha valaki 500 ezerért vállal el egy munkát, azt pontosan ugyanúgy kell elvégezze, ha 5 ezerért vállalja el! ha nem tetszik, akkor nem kell elvállalni. lehet minimálbérért dobozokat is pakolgatni, és azokkal legalább nem kell udvariasnak lenni."

tsabeeka azért nem ártana kissé visszavenni az arcból... talán menj te minimálbérért dobozta pakolni pajtás .

Gondolom ugyanez a véleményed az orvosokról, a tanárokról és bármilyen csoportról, akit éppen ellenségként állít be kedves kormányunk. EZ AZ! Menjen mindenki dobozt pakolni minimálbérért! Csak tudod ezt a munkát is meg kell csinálni valakinek. Az értelmesebbje ennyiért nem vállalja, maradnak a bunkók. Ez nem általánosítás. A rendőr sem mind bunkó, csak egyre több van köztük. Ok: ki az a hülye aki ennyiért az ÉLETÉT teszi kockára? Aki más melóhoz gyengének találtatott agyilag.

Lehet furcsa ez neked, de ma magyarországon meg kell(ene) fizetni a közszolgálatban dolgozót. Mindenkinek -neked is- jobb lenne, ha kultúrált, pontosan és lelkiismeretesen dolgozó alkalmazottakkal találkoznánk nap mint nap. Most is nagyon sokan vannak ilyenek, sőt megkockáztatom többségük ilyen. De a rossz példa híre ezerszer messzebbre elér mint a jóé...

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 01:20:20

@vinyi dolgoztam már minimálbérért és mégsem szartam bele, pajtás.

nem általánosságban a közszolgálatban dolgozókat kell jobban megfizetni. ne hasonlítsunk már össze mondjuk egy mentőst egy vasutassal. ha ugyanolyan színvonalon végeznék a mentősök a munkájukat, mint a mávosok jelentős része, akkor már nem kellene túl sok vasútvonal sem az országba, mert alig-alig lenne ember, aki utazzon. pajtás.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 01:22:33

és a megfizetés az nem úgy van, hogy előbb fizessük meg jól, aztán majd jól is dolgoznak. (javaslom egy-két motivációelmélettel foglalkozó szakirodalom elolvasását.)
előbb legyen olyan a munka, hogy elgondolkodjon bárki is a fizetés emelésén. aztán majd amikor már 3 éve minden tutin megy a mávnál, és még mindig nincs emelés, na, legközelebb majd akkor lehet joggal sztrájkolni.

warren buffet 2008.12.15. 01:23:30

vinyi

azt tudod miért más a javadalmazás az állami és a versenyszférában?

azért kérlek szépen mert az állami állás biztonságát korrigálják a fizetésben barátom.engem egy multitól ugy kiraknak ha nem dolgozom mint a kisangyal (akár túlórában is) mint a szél.ezzel szemben had ne mondjam h például hogyan dolgoznak a minisztériumokban ahol szintén dolgoztam...

(és nem kell demagógoskodni, nyilván nem a lelkiismeretes pedagógusoktól meg a szívsebészektől stb. sajnálom a megfelelő lóvét...de a máv valójában alkalmatlan a kijelölt feladatára pénzmennyiségtől függetlenül)

úgyse 2008.12.15. 01:25:14

Első lépésnek megfelelelő a sztrájk, másodiknak el kell érni, hogy száz százlékos legyen. Ekkor nem kell az üzemelésre, fizetésre költeni mások pénzét, maradt az állagmegóvás és az őrzés, hogy ne lopják szét.
Ezt követően meg kellene vizsgálni, hogy mi néhányan miért választjuk a vonat helyett az autót. Nem behajtási díjakon és adónövelésen kell gondolkodni, hanem azon a szolgáltatási színvonalon, amelynél átülnénk vonatra. Ha sokan újra utazunk lesz profit, meg egy "kis" szerkezet átalakítás után (pl. tudnék bankkártyával automatából jegyet venni, utastájékoztató termináltól érdeklődni, stb.)
Minden normális szemlélettel átalakított hálózat szakaszt újra beindítani és nyereségesen üzemeltetni.
Vagy az egészet eladni, majd megcsinálja más.
Ha van már nyereség lehet beszélni a fizetésekről is, de ki az aki a semmiből tud pénzt adni?

vinyi 2008.12.15. 01:45:31

tsabeeka. Nem hasonlítgatok semmit sem. 1992-98 között heti rendszerességgel jártam vonattal, de egy ismétlem egyetlen bunkó megnyilvánulással nem találkoztam sem pénztáros, sem jegykezelő sem más részről. Lehet, hogy szerencsém volt? A maga nemében mindenki fontos munkát végez, a mentős ugyanúgy mint a vasutas. Van aki mentősként is beleszarik, van aki vasutasként, rendőrként, akármiként és van aki a versenyszférában is.

A motivációelmélet ajánlgatása helyett meg inkább olvasnád el rendesen, hogy mit ír a másik...

"Az értelmesebbje ennyiért nem vállalja, maradnak a bunkók."
....
"...de ma magyarországon meg kell(ene) fizetni a közszolgálatban dolgozót. Mindenkinek -neked is- jobb lenne, ha kultúrált, pontosan és lelkiismeretesen dolgozó alkalmazottakkal találkoznánk nap mint nap."

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 01:49:52

oké, én meg több olyan embert is ismerek, aki nem bunkó és örülne neki, ha ilyen állása is lenne. szerintem most elég sok olyan is van, akit elküldtek máshonnan (nem azért, mert hülye) a válság miatt, de ezt már fentebb fejtegették mások. azt sem gondolom, hogy aljamunka lenne. legalábbis én tudnám tisztelni a kalauzt, ha úgy viselkedne az utasokkal, ahogy az elvárható. (sőt amelyik úgy viselkedik, azzal így is teszek.)

úgyhogy sajnos sehogy nem tudom azt elfogadni, hogy azért bunkók, mert keveset keresnek, de még azt sem, hogy azért keresnek keveset, mert csak bunkók csinálnák ezt a munkát.

úgyse 2008.12.15. 01:57:59

Keresetet csak akkor lehet növelni, ha van miből. Itt mi lenne a növelés alapja? Ugye nem az adók növelése, az adófizetők pénzének nagyobb mértékű elvonása.

vinyi 2008.12.15. 02:01:46

Jómunkásember:

Nem tudom mikor és hol dolgoztál, ezért nem is minősítem a dolgot. Amit a saját bőrönön közalkalmazottként (faramuci helyzet, mert én éppen szolgáltatok, tehát hozom a rendszerbe a pénzt és nem viszem) tapasztalok 2008-ban, az a következő.

- a fizetésem a versenyszférában hasonló végzettséggel, kvalitással dolgozóénak harmada;
- ami régen biztos volt, az ma már rég nem az. Tavaly 20%-os leépítés, idén 10% (nyugdíjbamenőkkel megoldva főként, helyükre senki, leterheltség lassan az elviselhetetlenség határán);
- fűtés alig, takarékossági okokból, táppénzes állomány ebből kifolyólag ugrásszerűen nőtt (leterheltség így dettó), főleg a nők körében (ülőmunka)
- (figyelj, ez lesz a legérdekesebb) tavaly a részlegünknek az elbocsátások után még nettó 11.5 milliót kellett előteremtenie külső megbízatásokból, hogy ne kelljen
- idén az elbocsátásokon túl ez a szám nettó 6.5 millió (úgy, hogy már mindenki többet csinál mint amennyi kellene).

Ha nem látsz bele, nem tudhatod mi folyik egyes helyeken. Az intézmények fennmaradása jelenleg a tét és sok helyen munkaidőn túl is azon dolgoznak, hogy ne dőljön be a dolog. Ez az én helyzetem. Persze nem általánosítok, máshol biztosan rózsásabb.

S hogy miért nem megyek el dobozta pakolni minimálbérért, vagy 3x annyiért a versenyszférába? Mert amit csinálok azt csak itt csinálhatom. Ahogy a mentős is azért ment mentősnek, ahogy a vasutas vasutasnak, a postás postásnak, a tanár tanárnak. Igen, talán hülyék vagyunk mi mindannyian. De gondoljunk csak bele, mi lenne ezzel az országgal, ha ezek a hülyék egyik napról a másikra kilépnének? Túlnyomó részük megállná a helyét a versenyszférában is, egy részük meg elhullana. Tessék, be lehet ülni a szabad helyekre... :)
De kíváncsi lennék tsabeeka-ra mint kallerra. :)))

ui.: Mellesleg az miért demagógia, ha fennakadok azon, hogy valaki úgy ahogy van lebunkóz egy csoportot?

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 02:12:04

megnézném én is magam, gyerekként egész felszerelésem volt :)

ám írtál egy érdekesebbet is. és ne keverjük ide a mentősöket meg a tanárokat, most a vasutasokról van szó. szóval: mi történne, ha hirtelen sok kilépne? hm, például ugyanazt a pénzt több felé lehetne elosztani. mert azért valljuk be, elég sok olyan munkahely van a mávnál, ami csak azért van, hogy néhány (?) embernek legyen munkája. hangsúlyozom, én továbbra sem a mentősökről beszélek, akikről egész más a véleményem. de ha már a mentősöktől elvárjuk a maximumot (,hogy ne haljunk meg), akkor a mávosoktól miért nem? csupán azért, mert ha 10 percet késik a mentő, akkor meghalhatunk, ha meg a vonat késik, akkor max idegesek leszünk?

nos, ha a mentő nem késik, akkor a vonat se késsen rendre, és nekem ne jöjjön fel úgy a kalauz a vonatra, hogy kideríti, hogy azért nem indított tovább a forgalmista algyőnél, mert a tévét nézte. majd amikor egyszer a forgalmistáért menne a mentő, de még megnézik a sorozat végét a mentősök, akkor igencsak meg lesz lepődve.

hollariho 2008.12.15. 02:16:05

Nekem csak az a bajom ezzel a sztrajkolosdival, hogy megint unnepekkor nyomulnak. Persze, a sztrajknak vegulis ugyanaz a celja, mint haboruban a civilek likvidalasanak, de a MAV-os foarcokat egyaltalan nem fogja erdekelni, hogy en pl. tavaly epp a sztrajk idejen probaltam hazamenni kulfoldrol csaladlatogatni. Ja, a jegy mar 2 honappal korabban megvolt, es nem lehetett atirni (kedvezmeny miatt). Meg ugye ne is nekem kelljen. Nekem plusz 30 ezer forintba kerult az, hogy meg csak annyit sem tudtunk, hogy Becsbol lesz (az osztrakok altal finanszirozott) busz.
Tenyl, hogy azzal lehet a legnagyobb nyomast gyakorolni, ha mindenkivel kib@szunk, de ezzel epp a sajat tarsadalmi bazisukat veszitik el. Ha bivalybasznadi Marika neni lemarad az occso kobaszru', pedig mar reggel 6kor elindult a falubol, akkor nem fog szimpatizalni. Az orszag nagyobbik resze pedig Marika neni.

Egyebkent meg ha fizetesemelest kernenek, talan meg nem is kopkodne rajuk mindenki, de ez az "aggyatok a kargobu'" ez azert egy kicsit eros egy olyan orszagban, ahol 15 ezer ember vesztette el a munkajat par honap alatt.

0xFFFF 2008.12.15. 02:23:22

Kedves vinyi !

"S hogy miért nem megyek el dobozta pakolni minimálbérért, vagy 3x annyiért a versenyszférába? Mert amit csinálok azt csak itt csinálhatom."

Akkor mit sírsz a pénz miatt ? Végre azt csinálhatod, amit akarsz. A versenyszféra nem ilyen, ott azt csinálod, amit mondanak.

atleta.hu · http://www.atleta.hu 2008.12.15. 03:35:25

Kapjon _mindenki_ fizetesemelest! Mutassuk meg a vilagnak, hogy Magyarorszagon jut... Vagy kapjon tobbet csak az allami alkalmazott - mert az tud igazan hatekonyan sztrajkolni. Mejd kifizetjuk hitelbol, mert a gazdasag epp toporodik. Teccik erteni, ha kirugjak a suzuki gyarbol a dolgozokat, akkor azok utan senki nem fizet adot, ok se fizetnek SZJAt, de cserebe felveszik a munkanelkulit (BTW azt is megemelhetnenk). Ha nem termel a gyar, akkor kevesebb a nyeresege, ha a valsag miatt nem veszik az arujat, akkor kevesebb a nyeresege... abbol pedig kevesebb az ado. blog.atleta.hu/2008-12-13-KozszolgakValsagban.html

De azert emeljunk csak fizetest. Kivancsi vagyok mikor jon valami Csurka fele bolcs, hogy nyomtassunk eleg forintot, es akkor majd jo lesz. (O mondott ilyet asszem 2006-ban.)

TBC 2008.12.15. 03:48:16

Ami a sztrájk intézményét illeti, semmi bajom nem lenne vele, ha az eredeti rendeltetésének megfelelően élnének vele. Mire is találták ki eredetileg a sztrájkot? Arra, hogy a munkáltató ne b*sszon ki kénye-kedve szerint az alkalmazottakkal. Na, ez az, amiről jelen esetben szó sincs. Jelen esetben arról van szó, hogy adott egy feltűnési viszketegségben szenvedő seggfej, aki mindenáron munka nélkül nagyobb összeghez szeretne jutni, és nem mellékesen a médiában minél többet szerepelve hírnevét (???) építeni. Meg persze vannak neki a seggnyalói, akik egyetlen szóra úgy kerülik a munkát, mint katolikus pap a sátánista szektát.
A gond csak az, hogy sztrájk címén ezek a munkakerülők bármikor bármit megtehetnek. Ez az, ameddig nem szabadna, hogy kiterjedjen a sztrájkjog. Követelőznek, mondjuk ki: zsarolják a munkaadót. Ez nem más, mint szimpla zsarolás, amit ha egyedül csinál az ember, bűncselekmény, de ha szervezetten, akkor máris nem az.
Eleve semmi közük ahhoz, hogy az őket alkalmazó cég a saját bevételét mire fordítja.
Ha értelmes célért sztrájkolnának, lenyelném a békát, hogy a kedves közlekedési vállalat megint kicseszett velem, de így valahogy nem érzem ennek a jogosságát és morális helyességét.
Ez csak az egyik oldala a dolognak.
Ott vannak az utasok. Régebben hittem abban, hogy a vasút - és úgy egyáltalán a tömegközlekedés - helyettesíteni tudja a személygépjárműveket. Úgy gondolom, ez lenne a cél. Főleg most, amikor nyakunkon a klímaváltozás, tenni kell a légszennyezés ellen, amikor még a kisebb városokban is százméteres dugók vannak reggelente... a tömegközlekedésnek egy használható alternatívát kellene biztosítania az autókkal szemben. Kellene. De ez közel sincs így. Egyelőre a vasúti személyszállítás a bányászbéka segge alatti szintet sem éri el, és ez csak egyre romlik. Egyrészt a technikai és higiéniai állapotok siralmasak, másrészt a szolgáltatás megbízhatósága és minősége nem üti meg azt a szintet, amiért az ember hajlandó lenne kiszállni az autóból. A vonatok késnek, koszosak, a jegypénztári kiszolgálás sokszor kritikán aluli, némely jegyvizsgáló munkatárs modoráról nem is beszélve...
Nem kevés - eszmei, és sokszor bizony anyagi - kárt okoznak a kedves sztrájkolók az utasoknak. Ráadásul már önmagában vérlázító, hogy ez a kritikán aluli szolgáltatás ennyibe kerül.
Messze van még a vasút attól, hogy bárki is az autóból átüljön vonatra. Egyre inkább csak azok utaznak vonattal, akik nem tehetik meg, hogy autóba üljenek. Úgy gondolom, nem ez lenne a cél.
Harmadrészt ez nem kis veszteség az államnak. Nem elég, hogy nyakunkon a válság, még akkor emiatt a pár munkakerülő miatt szenved el az állam nem kis anyagi veszteséget.
Na de ami ki**szta a biztosítékot, az kedves Gaskó "IQharcos" István azon kijelentése volt, hogy akkor is sztrájkolnak, ha teljesítik a követeléseiket. Ez már mindennek a teteje. Semmi más, mint munkakerülés és feltűnési viszketegség. Ne csodálkozzon senki, aki ennek a seggfejnek a seggét nyalja, hogy leszólják. Főleg ne legyen felháborodva, inkább nézzen körül, hogy milyen segget nyal.

Baszkurátor 2008.12.15. 04:44:46

Én valahol megértem a vasutasokat is de nem gondoljátopk, hogy előbb valamit nyújtani kellene és ezután lehetne követelőzni??
Én régen sokat utaztam vonaton ( Körmend - Nyíregyháza ill. Körmend - Kalocsa ) és szerettem utazni de ez mára a múlté.Retkes, szaros, hugyos, büdös vonatok ( leszarom, hogy külső cég takarít.ez nem az én problémám ).Taplóparaszt alkalmazottak ( tisztelet a kevés kivételnek!!! ).
Az is érdekes, hogy mióta a Szombathelyről Körmendre a GySEV vonatok mennek azóta ( uygan annyi pénzért ) tiszta vonatokon lehet utazni és azok az alkalmazottak akikkel az ember találkozik ( kaller, ellenőr, mittomén ) kultúráltak.
Végezetül még annyit, hogy ez a gaskó nagyon sok kárt okoz a MÁV-nak.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 04:45:28

Hajrá gaskó, meg repülőtériek!

A gyurcsánydiktatúrát bármi áron meg kell roppantani, ha már a panelproletariátus inkább csendben éhezik és kerül az utcára (úgy a lakásásból mint a munkahelyéről), legalább a szakszervezetek álljanak ki az emberek jogaiért.
Legyen vége az országot tönkretevő csőcselék mszp-szdsz tombolásának.
És mivel ez másképp nem megy csak ha megbénul az ország hát úgy.
Még mindíg jobb mint a polgárháború nem?

jog-ász 2008.12.15. 04:48:32

nem baj, majd máv is le lesz még jobban épitve, és volán bácsi megoldja...a cargobol befolyt összeg olyan nagyon emelte a szinvonalat hogy az ic-ket megszüntették, a kocsik egy hányadék, az alkalmazottak gázok, a volán társaságok meg vidáman fejlődnek tovább.

jog-ász 2008.12.15. 04:49:33

ja igen, egyetértek, gyesevék tudnak valamit.

kaes 2008.12.15. 04:50:08

Meg a jog engedi. Mi az, hogy olyan "jog" van, ami engedi et a szemétséget? Igazat adok mindazoknak, akik a szarkupac vezetőségét és ezek fenntartóit elküldenék és ezek lecserélését szorgalmazzák. Micsoda dolog, hogy a MÁV vezetőségének ilyen sztrájk esetekben semmiféle tájékoztatási kötelezettsége nincsen? Elégséges szolgáltatás? Nem ismerik az internetet, ahol percre pontosan tájékoztatnak az induló vonatokról? Hogy lehet ilyen jog ebben az országban??
Hol az a MÁV szóvivő, aki hivatalosan reagálna a blog felvetéseire? Megmondom: röhög a markába milliós fizetése miatt.

Spéter46 2008.12.15. 05:51:51

tsabeeka: No és a te anyukádról mikor beszélünk?

hadrianus 2008.12.15. 06:02:45

A Gaskónak 800 ezer a havija és amikor a legtöbbet árthat azzal, hogy exkommunistaként, megélt egykori hatalomvágyát kielégítse, eszébe jut, hogy megmutassa, megdolgozik a pénzéért..
A megdolgozik idéző jelben értendő!!
Ez az ember életében nem dolgozott, most is a minimálbér környékén tengődő vasutasok dobják össze neki a havi 800 ezret!
Ez egy rühes patkány!!!!

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 06:22:40

Én nem akarok politizálni, de Vitézy Dávid, VEKE- szóvivő korában folyamatosan azt hangsúlyozta, amit mondd, semmi köze nincs a politikához, csak a közlekedés jobbá tétele a cél, mert a BKV a mumus, ők meg csak az átlag emberek helyzetén akarnak segíteni, hogy minden jobb legyen. Aztán egyik pillanatról a másikra valahogy Fidesz- delegált lett belőle. Vajon a "gaskó-szög" mikor bújik ki a zsákból? Gaskó, Nemes, Kovács... GRATULÁLOK! Valóban jobbá tesztek mindent! Csak minket hoztok szar helyzetbe, mi nem tudunk dolgozni menni, nekünk csináltok szart, mert sztrájkolni jogotok van. Mindegy miért, csak dolgozni ne kelljen... Hát inkább nyalnátok sót!

2008.12.15. 06:35:48

Ez ma Magyarország! Sztrájkoljunk, ha van miért és ha nincs miért-de sztrájkoljunk!. Egy a lényeg-szerepeljen Gasko a sajtóban! De mikor fog már a magyar állam közbelépni, mint a tulajdonosi jogkör gyakorlója és küldi öket melegebb éghajlatra? Adják már el a MÁV-ot valakinek, aki garantálja a személyszállitás szinvonalát ezen a szinten,( ami nem egy német, osztrák szinvonal) aki drasztikusan leépiti a felelótlen vezetést, a pénzéhes érdekképviseleteket, minimalizálja a vasutasok és vezetése által termelt veszteséget, és megszünteti a keresztül-kasul átláthatatlan átfedéseket, pénzlenyulásokat!Mert itt az ideje, a mindig és mindenkor veszteséges-ugyanakkor nagyon jól megfizetett menedzsment elzavarásának és a felesleges vasutas létszám leépitésének, Gaskóval az élen! Ne jöjjön senki azzal hogy mindenütt veszteséges a személyszállitás! Ez igaz, de ha csak ilyen balkáni szinvonalon tudja munkáját elvégezni egy cég-azt be kell zárni, vezetöit el kell zavarni! Megnézném sok buta Gasko-fan arcát, ha kórházba kerül és a doki bemondja, hogy ők is gördülö sztrájkot folytatnak- de megkezdik a mütétet-majd pihennek 10 órát ( a sztrájk miatt) és utána befejezik. Ha a beteg megmarad jó, ha nem megy a levesbe a paciens! Mert megtehetnék, hiszen akkor nekik is joguk van, vagy ez csak a Gasko-féle vasutasoknak szabad? De most leirom a vasutasoknak:-Gasko még akkor is jó helyen lesz amikor nekik már se munkájuk sem pedig fizetésük nem lesz-még kenyérre sem lesz pénzük.Ezt már sokszor eljátszotta az érdekvédö(?) szakszervezet-de ők mindig jó helyen maradtak jó pénzért-a kicsik meg lapátra kerültek és kivágták öket a munkahelyükről, mint a sz@ros macskát!Most is ez fog következni-lehet felkészülni a következményekre!Meg lehet majd Gaskohoz menni!

netsrot 2008.12.15. 06:38:14

GASKÓ CSAK EGY CSICSKA. A GONOSZ TÖRPE "MEGRENDELÉSE", : hogy ej Gaskó csinálj valami káoszt megint......mondta Orsós (igaz most se kaptok egy vasav sem)...de a káosz jól jön. Minél nagyobb a káosz annál elégedetlenek az emberek és az jó az Orbánnak.---

redriot77 2008.12.15. 06:46:38

"máv, bkv stb., privatizálni az összeset, a legutolsó szegvasat is!"

Nem venné meg ezeket senki, mert a vasúti személyszállítás jelentősen kevésbé nyerséges mint a teher. Nem véletlen, hogy az osztrákok a MÁV teherszállító részlegét vették meg! Abból talán még lehetett volna nyereségesen működő valamit csinálni, de inkább eladták, jövedelmezzen másnak.

Ugyanez áll a BKV-ra is, a városi tömegközlekedést is nehéz nyereségessé tenni, bárhol a világon.

Gaskó, és a többi hőbörgő: pofátlanság. Mi lenne, ha én betoppannék a főnököm irodájába, és kérném a részem annak a nyomtatónak az árából, amit nemrég adott el? Másnap reggel már olvashatnám az Expresszt, az hótziher.

A másik dolog: az ír gazdasági csoda kezdőlépései közül az egyik az volt, hogy a szakszervezeteknek a fejére koppintottak, és sztrájktilalmat vezettek be. Az itteni puhapöcsűek mellett meg addig bohóckodhatnak Gaskóék, ameddig úri kedvük tartja.

NevadaCeg.com · http://nevadaceg.com/ 2008.12.15. 06:54:21

Az elet nehez, de valakik meg nehezebbe teszik....

redriot77 2008.12.15. 06:54:35

"Hajrá gaskó, meg repülőtériek!"

MSZP mafia helyére fidesz mafiát! Hajrá Valaki1, jól megaszontad! :P

netsrot 2008.12.15. 07:01:07

minél rosszabb az országnak annál jobb az Orbánnak,-ezen dolgoznak az ilyen Gaskó csicskák!

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 07:07:57

már ne haragudjatok olvasni és szöveget értelmezni képtelen barátaim, de hol említettem én fideszt?
ugyanolyan szemét banda mint az mszp.

guga 2008.12.15. 07:20:45

Ideje lenne megállítani nem csak a reptért, mávot, de mindent.
Mi a faszt sír a szátok?
A változáshoz áldozatvállalás kell és összefogás.
Elődeink világháborúkat túléltek, elhurcolták őket, elvesztették a családjaikat.
Megszenvedtek a céljaikért.
Ti meg sipogtok, hogy nem jár a vonat.
Eszement idióták.

Persze, akinek jól megy sora, az szarik a többire, minden maradjon így, nehogy már változtassatok valamin, nehogy már megérezzem én is.

Minél tovább vajúdik ez a korcs kommunista maradvány, annál jobban fog fájni.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 07:26:51

Az az ikuharcos vasutas, reptéri dolgozó, békávés, aki azt hiszi, hogy gaskó és a többiek a dolgozóknak akar jobb körülményeket, meg is érdemli. Ez semmi másról nem szól, mint politikai csatározásokról, az adott kormány nehezebb helyzetbe hozásáról. Most orbánnak jó, de nincs para, mindkét oldal szar, úgyhogy hajrá Magyarország, hajrá fidesz, jobboldali kormány alatt is lesz sztrájk. Azon kívül meg így sincs közlekedés, úgy sincs, úgyhogy én kirúgnám az összes sztrájkolót a picsába. A munkabeszüntetéshez ugyan joguk van, de ne azért csinálják, hogy ne kelljen dolgozni, meg hogy a gaskófélék jobb politikai pozícióba kerüljenek.

guga 2008.12.15. 07:34:50

Gaskó így, Gaskó úgy, valakinek irányítani kell.
Ha nem Ő, akkor ki?
Nem ugyanazt a szart dobálnák rá?
De, mert el van tunyulva mindenki, képtelen támogatni, olyasmit, ami neki problémát okoz.

Azért az, hogy valaki nem jut be a munkahelyére, vagy bárhová, még nem a világ vége. Nem egyenértékű egy haláltáborba hurcolással.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 07:43:47

Nem tudom mit támogathatnék egy irreális követelésekkel alátámasztott sztrájkon? Nem(!) a munkabeszüntetéssel van bajom, hanem a követelések nagy részével és a módszerrel. Mi lenne, ha a sokkal szarabb helyzetben lévő egészségügy dolgozói sztrájkolnának úgy, ahogy pl. a mávosok?

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.12.15. 07:44:57

Valaki1!

Hajrá gaskó, meg repülőtériek!

>> A gyurcsánydiktatúrát bármi áron meg kell roppantani,

Ezzel a mondatoddal maximálisan egyetértek

>> Legyen vége az országot tönkretevő csőcselék mszp-szdsz tombolásának.

Ezzel úgyszintén

>> legalább a szakszervezetek álljanak ki az emberek jogaiért.
>> És mivel ez másképp nem megy csak ha megbénul az ország hát úgy.

Ez viszont wtf. Ha megbénul az ország, akkor Gyurcsány elszégyelli magát és takarodik, meg a világgazdasági válság is úgy dönt hogy elmegy az országból ha nem jár a vonat?

Különbséget kell tenni sztrájk és sztrájk között. Annak idején a BKV-sok vonalmegszüntetések és járatritkítások ellen tüntettek, vagyis a célkitűzéseik az utasok érdekét szolgálták. Maximálisan szolidáris voltam velük, pedig aznap gyalog mentem a munkahelyemre (~3 kilométer) és esett az eső.

Gaskóék viszont mit akarnak? Tisztább szerelvényeket, pontosabban betartott menetrendet, korszerű vasutat? Lófaszt, csak egy kis részesedést egy már eleve a pofátlanság határát súroló üzleti tranzakcióból. Így, bár nem járok vonattal, mégiscsak annyit tudok mondani hogy kapja be az egész posztkommunista brigád.

warbirds 2008.12.15. 07:45:47

Én már csak azt várom, hogy mikor húznak fel egy vasutast a lámpavasra. Pedig ő csak annyiban vétkes (ha vétkes, mert van aki nem sztrájkol), hogy beszivornyázta azt a hülyeséget, amit lenyomtak a torkán. És ha ez így marad, akkor az ünnepek előtt bizony megeshet egy-két vasutas verés...
Amúgy nem lehet valamiféle jogi lépést tenni a VDSZSZ felé? Mondjuk 100 utas együttesen perli szándékos anyagi károkozásért? Hol egy jogász?

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 07:49:32

Jah, hogy a 250.000 Ft csak kis részesedés? Hát nemtom. Akkor én is kérek, mert ugye a MÁV az adófizetők pénzéből lett MÁV, nyilván a kiszervezett üzletág is a mi pénzünkből lett ami és lett eladható, úgyhogy ezennel én is sztrájkba lépek és szintén 250.000 Ft-ot követelek a MÁV-on.

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.12.15. 07:53:29

Emdé, nem ez volt a lényeg. Igazad van, épp az a baj hogy a 250.000 Ft irreálisan sok a semmiért. De ha néhány tizes nagyságrendről lenne szó, akkor is azt mondanám hogy mire fel, kurvaanyátok?

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 07:55:23

"A sztrájk csak akkor fogadható el, ha a többieknek (nem sztrájkolók, ügyfelek, polgárok) érezhető kellemetlenséget, de nem elviselhetetlen kárt okoz." - ezzel van bajom. Sokunknak pedig nagy kárt okoz. A MÁV szarik rá, nem fognak engedni, még ha egy évig sztrájkolnak a vasutasok, akkor sem. Ahogy a reptér és a BKV sem, hasonló esetekben, a kormány pedig leszarja. Ezért értelmetlen! Mióta tart? Mit értek el eddig a Tisztelt Sztrájkolók? Én úgy érzem nem sokat. Ami baj, mert legyenek tisztábbak a szerelvények, legyen több vonat, de normális menetrend, európai minőség, de a munkabeszüntetéssel, csak minket, az utazóközönséget károsítják.

Labancz 2008.12.15. 08:01:20

1. Adott egy bugris vasutas, a gaskó.
2. Van egy jó szar sztrájktörvényünk. (Mindössze 9§ az egész, talán a legrövidebb törvény az országban).
3. Van egy ostoba országgyűlésünk.
4. ... és vagyunk mi, bírka nép, akivel minden következmény nélkül meg lehet tenni, hogy bármikor megbénul az ország közlekedése, mi pedig tűrjük.
5. és ez így is marad.

veszettcsiga 2008.12.15. 08:01:53

gyerekek... naponta ez a cég 46,5 millió forint veszteséget termel, amíg a szolgáltatásait (ha annak lehet nevezni) igénybe veszi 40 000 ember az országban.

Nem tudom, mennyibe kerül eg yautóbusz, de ebből napi veszteségből (ami nem tudni hova folyik) pár naponta minden település vásárolhatna egy autóbuszt is!

Nincs rá szükségünk, hogy ilyen áron fenntartsunk egy ilyen minőségű mocskot. Szűnjün meg és hamarosan hihetetlen módon lesznek olyan magáncégek, akiknek megéri üzemeltetni nyereségesen is - lásd japán mintát - ahol ugyanebből az okból egyszerűen szétverték a vasútat (ma már nyeregvasútak repítik az embereket 300 al)

Rob67 2008.12.15. 08:02:49

vinyi
Egy rövid történet drágám.
Én még a szocializmusba születtem bele. Tudod: kisdobos, úttörő, háromhatvanas nemzedék, orosz nyelv. Csupa finomság.
Anyám csóró volt, apám lelépett.
Kaja a hónapvégén már csak héjában főtt krumpli.
Na így nem maradt más mint egy csóringer autófényező szakma, egy nagyon rossz hírű iskolában. No diploma, no nyelv.
De nem akartam azt, töbet, többet.
Önerőből.
Ugyhogy maradt az esti iskola, gimnázium, továbképzés.
Ma vezető webtervezőként dolgozom, két nyelven beszélek, egy kapitalista országban, a családommal.
Ki segített? Senki?
Magamnak tettem mindeint, ezt egy MÁVos is megteheti, ha nem tetszik az élete.
Hajrá.
Jobb mint a sztrájk!

veszettcsiga 2008.12.15. 08:07:06

ja.. mi nem akarunk sztrájkolni egy normális menetrendért, vagy azt követelni hogy ezek ne sztrájkolhassanak... vagy csak sztájkolni a sztrájk ellen? :)

Rob67 2008.12.15. 08:08:01

guga
Nem repzenttív a felmérésem, de úgy tűnik a többség baromira nem ért egyet a sztréjkkal.
Ergo - a Te okoskodásodat használva - akkor itt mindenki jól él, a vasutasokon kívül?

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 08:08:44

Informatívteknős a Fontosdolgok blogon a következőket írja:
"- részesedést akarok a kereskedelmi csatornák reklámidejének eladásából (mert nézem)
- részesedést akarok kedvenc sportklubom eladásából (mert jegyet váltottam valaha)
- részesedést akarok a Suzuki éves profitjából (mert azzal járok)
- részesedést akarok a MÁV-Start eladásából is (mert utaztam rajta)
- részesedést akarok a kecskeméti Fornetti cég nyereségéből (mert folyamatosan zabálom)
- részesedést szeretnék Kiszel Tünde szemöldökéből (mert folyamatosan nézem)
- részesedést akarok Maria Geronazzo szájából (mert sajnos láttam...)
- részesedést akarok annak a katicabogárnak a pontjaiból (akinek megmentettem az életét)


és hogy miért? CSAK! és ha nem kapom meg? még nem tudom...lehet sztrájkolok!"

Spéter46 2008.12.15. 08:09:24

Bűzlik a monitor a sok rohadt, fizetett szoclib kommentelőtől! Megyek is innen a friss levegőre!!!
EMBEREK, KOMCSIK! LEGALÁBB NE AZ 1950-ES ÉVEK STÍLUSÁBAN TILTAKOZZATOK A SZTRÁJK ELLEN!!!!

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.12.15. 08:10:50

gyerekek, tudom, hogy nehéz ezt megérteni, de egy cég színvonaláért elsősorban a vezetés delel, nem a dolgozó

tehát azért, mert van "bunkó vasutas", azért a MÁV vezetése a felelős, azért pedig, hogy szarban van az ország, azért gyurcsány ferenc
tudom, ezt sokan nem értik meg....

egyébként egy "tökéletes világban" (amit az iskolában tanítottak nektek, a mocskos kapitalizmusban) nem muszáj olyan céget választanotok, amivel nem vagytok elégedettek, nem kell vonattal utazni, és a láthatatlan kéz, majd jól helyreteszi a dolgokat

EÖ (törölt) 2008.12.15. 08:14:09

mildi vazzeg

te egy tipikus MÁV-os vagy
jár a pofád, hogy így kevés a bér, meg úgy kevés
dolgozzál akkor máshol, ahol sok a fizetés, de NE legyél paraszt és takarítsd ki a WC-t vonaton mert még Pakisztánban is tisztábbak, pedig ott tizedét keresik mint te

persze neked jár a hatalmas fizetés
csakhogy ha megkapnád, akkor sem beszélnél 2 nyelven....

teabore 2008.12.15. 08:18:29

Ismerősöm most végzett belgyógyászként, 3 naponta ügyel (16 órától másnap 8-ig, 8-16ig pedig rendel) - kiszámolta, hogy az ügyeletre 110 Ft-os órabért kap (és egyfolytában dolgozik 32 órát). Ő nem sztrájkolhat.

2008.12.15. 08:20:04

Én is kérem a részem a Cargó-ból!Hol kell jelentkezni Gaskó ur? Mert az adófizetök pénzéböl-220 milliárd megy el évente a veszteség finanszirozására!Ebből már igazán adhatnának karácsonyra nekem is 250 ezret!Na meg aki megvette a havi bérletet--utazni nem tud-- az is kapja vissza a pénzét kamatokkal+ ő is kapjon 250 ezret!Ha jól megnézzük akkor közel 20 éve finanszirozzuk a MÁV- ot,(nagyon nagy pénzekkel) annak vezetését és a Gasko féle érdekképviselőket, akik egész jól megélnek a veszteségböl-olyannyira hogy még évvégi prémiumokat is fizetnek belöle! Most legyen forditva--a veszteséget amit a sztrájknak nevezett höbörgéssel okoztak, fizettessék meg a Gasko-csapattal! Na akkor megnézném az arcukat !

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 08:20:43

Hát nem csak Gyurcsány felelős az ország mai helyzetéért! Nem(!) akarom, hogy félreértsetek, én sem szeretem és értem is, amit wmiki írt, de ugyanúgy felelős Orbán Viktor, Horn Gyula és a politikai élet minden szereplője, csak azt nem értem, hogy ha mindenhol azt olvasom, hallom és látom, hogy a politikus milyen egy szemét állatfaj, akkor miért szavazzák meg ugyanazokat az embereket újra és újra. Spéter46-tal pedig kurvára nem értek egyet, mert nekem egy szoci sem fizet a véleményemért, az az enyém! A sajátom, amit én, a történéseket figyelve és tájékozódva kialakítok. Vannak ilyen emberek. Képzeld...

Visszatérve a MÁV-os munkabeszüntetésre: Hátha valaki meg tudja mondani és a kérdésem komoly: Ha a VDSZSZ ennyire el akarja érni, amit akar, akkor miért nem sztrájkolnak egy hónapig. Egy kis sztrájk itt, egy kis sztrájk ott, ez biztosan nem vezet sehová. Legyen sztrájk egyfolytában! Na akkor talán... és még egy gondolat: Ahogy olvasom az erről szóló blogbejegyzés-kommenteket egy dolog nagyon világos: Az átlag ember, az utazóközönség, az állampolgár minden követeléssel egyetért, csak a 250 ezerrel nem. Miért nem enged a VDSZSZ? Jaaa... mert a pénz az nagy úr. Hát itt van a kutya elásva. Mondjon le az irreálisan követelt cargós pénzről és akkor a többség sem a kellemetlenséget fogja benne látni. (vagy kitudja, lehet csak naiv vagyok)

Kivlov 2008.12.15. 08:27:26

rég ki kellett volna rúgni az egész MÁV-os gaskó bagázst az p*csába. Majd legközelebb gondolkoznának.

0xFFFF 2008.12.15. 08:29:29

"Labancz 2008.12.15. 08:01:20
1. Adott egy bugris vasutas, a gaskó.
2. Van egy jó szar sztrájktörvényünk. (Mindössze 9§ az egész, talán a legrövidebb törvény az országban).
3. Van egy ostoba országgyűlésünk.
4. ... és vagyunk mi, bírka nép, akivel minden következmény nélkül meg lehet tenni, hogy bármikor megbénul az ország közlekedése, mi pedig tűrjük.
5. és ez így is marad."

Tényleg birkák vagytok (és nem bírkák) ! Engem nem bénít a gaskó akciója. Kamaszként még elfogadhatónak tartottam a MÁV szolgáltatásait, de akkor hobóként jártuk be az országot. Ma a közelébe sem megyek a vasútnak, mert kicsit büdös a környéke is. Vettem inkább autót. Gaskó meg tőlem sztrájkolhat a hülye bakterokkal, amíg él. Tulajdonképpen csak az zavar, hogy a MÁV nincs privatizálva. Ha lenne, akkor nem kerülne nekem is pénzbe és akkor akár a nyugdíjáig sztrájkolhatna minden sorompónyitogató tahó.

sh4d0w 2008.12.15. 08:31:07

Gaskó és csicskái tartják a markukat, akkor persze nem tartották a pénztárcájukat, amikor a veszteségeket kellett volna befizetni a kasszába... Szvsz MÁV-ot elbontani, helyét sóval behinteni és beszántani.

EÖ (törölt) 2008.12.15. 08:31:12

ezt a szarházy gaskót kéne "szabotázs"-ért 2 év közmunkára ítélni, és a közmunkát a Nyugatiban kéne elvégeznie, mondjuk váltóállítgatás meg WC tisztítás a vonatokon
na az szép lenne

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.15. 08:32:17

én indulni most ws-824 galaxy felé, ha valaki akar jönni el ebből tetű gáz országból ahol ilyén dumák vannak mint fent, elvíszem szívésén, lenni 300 férőhely...........................................................

demizson bobby 2008.12.15. 08:32:20

Szolidaritásból hagyjanak fel a sztrájkkal január 3-ig, amíg miden rendes magyar ember elfoglalja a mindennapi helyét az életben.
-hogy tudjanak tanulni
-hogy tudjanak dolgozni
-hogy tudjanak a családukkal lenni
-hogy ne fagyjanak meg amíg vonatra várnak

szolidaritás......?
Gaskó, a kurva anyád!

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 08:33:07

Kedves Kommentelők! Alakítsunk mi is sztrájkbizottságot! :)

Mitya Ivanov 2008.12.15. 08:40:15

"Szemetek, vigyázó szemetek Ferihegyre ne vessétek!"
ez a cím elég ütős:)

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 08:41:11

gery..
és a többiek.
alapvetően igazatok van abban hogy egy ilyen sztrájk a kisembereknek, proliknak okoz elsősorban gondot.
(bár ezt azért kétlem, hiszem nem hinném hogy valakit kirúgnának ha igazolja hogy a sztrájk miatt késett, nem ment be).
de egyetértek ezzel.

másik oldalról viszont éppen ez a kaffogó, lusta, megalkuvó kisember , proli nyavajog csak éppen nem csinál semmit.
ő az aki a bére felét gázra villlanyra, távhőre fizeti és ő az akinek az adójából nyakó meg a többi tízmilliókat, százmilliókat nyúl le.
mégsem veszik a fáradtságot hogy kimenjenek tüntetni még szombaton sem.
de aztán szavazni sem megy, mert ugye elege van-
otthon panelja magányában szidja a kormányt, követeli vissza kádárt.
még ez sem hatna meg, megérdemli-

ámde közben az ország egyre rosszabb helyzetben van, minden egyre szarabb.
most még túlész teszkó gazdaságossal,de mi lesz holnap ha már provident hitelt sem kapsz?
szerencsétlenek.

minden nyugati demokráciában ahol az emberek kiállnak a jogaikért ez megy, sőt sokkal durvábban.
valahol mégis megértik, tűrik, mert az egyszerű emberek jogaiért harcolnak.

HA megbénul magyraország, és totálisan ellehetetlenedik az élet akkor már a csaló-tolvaj-hazaáruló kormány és politika sem ülhet ölbe tett kézzel,
és valami változásnak lennie kell, ha egyébként már az ellenzék sem képes semmit tenni.

EMBEREK!
VAGY EZT KELL ELVISELNI, ÉS MINDEN FRONTON SZTRÁJKOLNI!
VAGY A POLGÁRHÁBORÚ ELŐBB UTÓBB.
VÁLASSZATOK!

szerintem inkább a sztrájk.
mert ha nem lesz változás akkor egyre rosszabb lesz, a végén egy hajléktalan éhező nép lesz dúsgazdag elittel, ez a folyamat ezt mindenki látja, ez a pol-gazd elit nem képes európai országot csinálni.

végezetül:
az fáj egyébként hogy csak néhány szakma szakszervezete képes összefogni???
igen, éppen a versenyszféra dolgozóinak nagy a szája, mert ők nem képesek szakszervezetet alakítani sem.sajnálom.
értük is küzdenek közvetve.
egyébként meg ha a vezérigazgató/elnök fene tudja ki tízmilliós jutalmakat kap a privatizációs ügyletért, akkor a dolgozóknak miért nem jár semmi?
lehet erről vitázni, de meg is lehet magyarázni.

grigorij (törölt) 2008.12.15. 08:41:21

Nem értem... MÁV, reptéri dolgozók...
Nem felejtettétek ki a BKV-? A legalját?
Ők is sztrájkolni akarnak!

teabore 2008.12.15. 08:42:07

"Szemetek, vigyázó szemetek Ferihegyre ne vessétek!"
ez a cím elég ütős:)

Jaja - ezt most vizuálisan elképzeltem, jajjjj :) Kicsit morbid, de jó :D

redriot77 2008.12.15. 08:45:48

"Valaki1: már ne haragudjatok olvasni és szöveget értelmezni képtelen barátaim, de hol említettem én fideszt?"

A fideszt nem említetted, de Gaskót igen. Ő meg annyira független a fidesztől, mint Schmidt P. vagy Tarlós I. volt a polgármesterválasztáson. Nyilván nem Orbán fog odamenni "kiállni a vasutas dolgozók érdekeiért", hanem van neki egy kis szarkavaró csicskája, G.I.

A balhé áll, a Fidesznek csak el kell indítani az "Ennek is Gyurcsány az oka!" c. lemezt.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 08:50:21

Valaki1 megannyi érvet soroltál fel, csak majdnem mind szar... Először is: A kormány leszarja. Eddig is leszarta. És le fogja a Fidesz kormány is. Mit gondolsz? Jön majd az Orbán, leváltja a MÁV vezérigazgatóját és akit kinevez, majd ad pénzt? Jobbá teszi a vasutat... áhh... Kettő: Polgárháború? Ugyan, ne viccelj már! Amúgy meg a világválságot azért csak nem varrod a magyar kormány nyakába. De szar. Ez igaz. Szar az ország, szarok a bérek, szar minden és nehogymár forradalmat kiálts! Más nyugati országokban...? Jah, ebben már lehet majmolni a nyugatot... értem.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2008.12.15. 08:51:04

"Nem értem... MÁV, reptéri dolgozók...
Nem felejtettétek ki a BKV-? A legalját?
Ők is sztrájkolni akarnak! "

A MÁV sztrák egyetlen pontja elfogadható az ,hogy a most menetrendnek nevezett szart felejtsék el odafent.

Az előző BKV sztrájk is értelmes volt, a paraméterkönyv ellen sztrájkoltak. Csütörtökön max. a buszok állnak le, mert a többi BKV-s szakszervezet inkább jaunárig vár

1953 2008.12.15. 08:51:25

tsabeeka!
Jobban tennéd,ha csatlakoznál a sztrájkhoz és nem irnál ilyen butaságokat.

szajberpiraty 2008.12.15. 08:56:18

Hogy a lépfene egye meg Gaskó Istvánt!


Ha valakiknek lenne okuk sztrájkolni, azok a tűzoltók... De ők inkább a peres utat választották, hogy a JOGOS pénzüket megkapják.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 08:57:07

emdé.

ezért írtam hogy totális káosz kell, az egyes sztrájkokat leszarja a kormány persze, de ha totálsian megbénul az országban minden hosszú időre, akkor már a kormány sem szarhatja le!
meg ha egyre rosszabb híre megy az országnak az EU-ban, de már úgy hogy teszemazt borul a költségvetés meg minden, azt már nem szarhatja le a kormány.

ja, és nem gaskóztam sehol, gaskó nem a jóisten, mögé állt a szakma is, meg a munkavállalók.

egyébként én a szakszervezetekről nem állítanám hogy fidesz bábok.
az igaz hogy most a szarkeverő fidesz mögéjük állt mert politikailag neki az a jó,
ámde ugyanez a gaskó banda a fidesz kormány alatt is ugyanilyan sztrájkot csinálna szerintem.
akkor meg az mszp állna mögé, szóval nem keverjük az irányokat.

Dorie 2008.12.15. 09:04:15

szerintem a vasutasok 90%-a azt se tudja mé kéne sztrájkolni, csak azt mondta neki valaki,h ma nem kéne melózni, ő meg örömmel közölte,h akk ő sztrájkol. de a qrva életbe a fizetését csakazért is megkapja a mai napra is nem?

2008.12.15. 09:11:31

a fő röhej az, hogy a vasutasok nagy része (hoygmennyi, nem tudom mert megy a számháború, de szeirntem a többsége) se támogatja Gaskótuskót. A Cegléd-Bp-i vonaton pl. járnak a vonatok. Ennyire komoly ez a sztrájk.. más vonalakon meg elég hozá pár barom, hogy megbénítsa a forgalmat. Akinek van agya, az átlátja, hogy akövetelesék irreálisak, de megismondta a Hoffa, hogy ha teljesül, akkor is folytatja tovább, mer hogy "szolidáris Feriheggyel." ha az is teljesül, akkor a zsili bányásokkal, vagy a zimbabwei gyémántbányászok sanyarú sorsa miatt fog majd. Hogy a bejáró melósokkal nyilván nem.

gergo a kolyokkutya 2008.12.15. 09:11:32

gaskó, a kurva anyád. így kijelentő módban.
ti pedig kedves máv dolgozók, kérjetek részt az éves veszteségből is.

Büdös paraszt 2008.12.15. 09:12:10

Ki, mekkora szja emelést vállalna be a vasutasok követeléseinek kielégítendő?

2008.12.15. 09:14:30

bocs az elütésekért, lehet a várakozástól a hidegben összefagytak az ujjaim, mire beértem - meg az agyam is

Jaffar 2008.12.15. 09:15:52

@Spéter46 Kezeltesd magad öcsém, mert beteg vagy.

@Rob67 Hasonló cipöben járok és maximálisan 1etértek.

A sztrájkolóknak meg 1töl 1ig a qrvaanyja.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 09:16:08

Valaki1, a ez korrekt volt. De akkor talán Te választ tudsz adni nekem, hogy akkor miért szüntetik be a munkabeszüntetést. Miért nincs akkor végre káosz. Egy délelőttnyi sztrájk itt, egy két napos ott, érted. Akkor álljon meg minden addig, amíg valamit el nem érnek. Szerintem. De cáfolj meg ha nincs igazam.

Zordon Blue 2008.12.15. 09:24:49

Egy apró kiegészítéssel szeretnék élni. A MÁV nem egyenlő a személyfuvarozással.
Apám 45 évet húzott le a MÁV-nál, teherfuvarozási vonalon, mindig becsülettel tette a dolgát, soha nem sztrájkolt és jóval kevesebb bért kapott, mint azok akik a személyfuvarozásban verik a nyálukat.
Most pedig szégyelli kimondani, hogy a vasútnál dolgozik.

Konegafi (törölt) 2008.12.15. 09:27:51

"Akkor is folytatják a vasutasok a sztrájkot, ha teljesítik követeléseiket - mondja Gaskó anyád István. Merthogy szolidárisak a reptéri alkalmazottakkal. Aztán majd a pedagógusokkal meg a közszolgákkal. Teljesen mindegy, csak dolgozni ne kelljen, csak címlapon legyenek."

Akkor is folytatják a cigányok a sztrájkot, ha teljesítik követeléseiket - mondja Kolompár anyád István. Merthogy szolidárisak a zsidó alkalmazottakkal. Aztán majd a beásokkal meg a teknővájókkal. Teljesen mindegy, csak dolgozni ne kelljen, csak címlapon legyenek.

Ugye, így máris jobban érezzük, hogy folyik itt a kormányzatu kollektív uszítás a vasutasok ellen ... (vajon mennyit kap érte két bloggerünk???)

neménvagyok 2008.12.15. 09:28:31

Ez a Gaskó azt hiszi magáról, hogy egy agyrém?

:o))

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 09:31:26

Jajj, maradjunk már, hogy így uszítás, úgy uszítás... ez baromság. Engem nem a cikk uszít, hanem a 250 ezer forintos követelés. Ez tény. Nem a sajtó mondja. Én mondom.

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2008.12.15. 09:31:57

Gratulálok ennek az agyatlan Gaskónak !!!
ez egy fsz!
1, marha jó karácsonyt csinál a dolgozóknak, egy kis feszültséggel fűszerezve!
2, megint a kis emberekkel cseszett ki, mivel akinek van autója és pénze és valamilyen okból dolgozni vonattal jár a közeli nagyvárosba, az szépen beleül és beautózik, kicsit idegeskedik, mégis megoldja
3, 10 %+ 250 ezer????????? :DDDDDDDDDDD
ez annyira abszurd, hogy nem is lehet minősíteni!!!
a magánszférában, hasonló fizetés mellett mutassa meg valaki, hogy ki csinálná meg ugyanezt?
a főnököm hülyének nézne, ha az ő üzleti ügyei után kérnék pénzt, vagy sztrájkolnék amiatt, hogy másik céget alapít és átléptet abba, illetve én dönteném el mennyi legyen a fizetés emelésem
köszönjük szépen gaskó gec !

bocivitéz 2008.12.15. 09:34:14

gaskót lóval kéne baszatni. MInden reggel fél héttől 8ig

Joe-ból is megárt a shock !!! (törölt) · http://www.tuzelestechnika.net/ 2008.12.15. 09:36:08

Konegafi 2008.12.15. 09:27:51

látszik, hogy téged nem érint a sztrájk!!!
egyébként engem sem érint
engem az abszurd, idóta követelések zavarnak
aki dolgozott már úgy, hogy ha nem teljesít nem is eszik az ilyen baromságokat kétkedve fogad
hozzáteszem ez az én véleményem, tisztelem, ha más nem osztja

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 09:36:44

emdé.

igen, hát ez nekem is elég zavaros.
mondjuk egyrészt azért mert a sokat emlegetett kisember/proli nem elég kitartó.
de ez sztrájktól függetlenül is így van!
gondolom te is ismered azt a fajta embert aki egész nap szidja a kormányt de még arra sem képes hogy a saját szakmai tüntetésére kimenjen.
nemhogy egy általános politikaira.
ismerek pedagógsokat, meg rendőröket, te úgy szidják a kormányt mintha az ördög lenne (igaz is, júdea ördöge:-)
de amikor pedagógus sztrájk van akkor nem sztrájkol, mert lusta csak a szája jár.
a rendőr meg kéjjel csicskázik a kormánynak mégis, veri a kormány ellen tüntetőket, de ezért ő is utálja őket.
Ez nem összefogás .
Jó a rendőrnek nehezebb politikai véleményt nyilvánítani, mert az tilos,
de azért valahogy csak tiltakozhat...pl. lelkiismereti okokból nem megy tüntetést szétverni, meg nem lövöldözik, verekszik viperával.

másik oldalról gaskó és a többi vezetők is szembekerülnek azzal a dilemmával hogy a kisembereket idegesítik tulképp, a kormány semmit nem tesz.
namost ha nincs általános összetartás, úgy az azonos szakszervezeteken belül (vasutasok, vasutas szakszervezetek) és a többivel együtt: összes pl. közlekedésiek, mertha a volán is sztrájkolna meg a vasút is együtt, totálisan akkor már lehetne nyomást gyakorolni.
így meg csak partizánakció,
főleg ha az ellenzék sem áll teljesen mellé mert az meg ugye támogatna is, de nyíltan nem teheti mert akkor a szavazóit veszíti el..
szóval ez dilemma, addig sztrájkol amíg van valami értelme.
ha már majdnem mindenki felveszi a munkát és valahogy mannek a vonatok, vagy éppen elviszi az utasokat a volán akkor egyedül nem tehet mást csak viszakozik.
Összetartás kellene és totális sztrájk.
Annak lenne eredménye.

Winston Smith 2008.12.15. 09:48:53

Hogy nem sül le a vasutasok pofájáról a bőr...

Mindenki tudja, hogy a vasutat gyakorlatilag az adófizetők tartják el. A MÁV cirka kétszer annyi embert alkalmaz, mint amennyi szükséges lenne, óriási a túlfoglalkoztatás, és részben ezért van arra szükség, hogy minden magyar állampolgár pár tízezer forintot évente bedobjon a MÁV kasszájába állami támogatásként.

Én elfogadnám, hogy a MÁV-osok több fizetést kapjanak, de akkor legyen egy létszámracionalizálás is, azaz a MÁV állományának kb. felét rúgják ki, mert nincs rájuk szükség!!!

Aszi 2008.12.15. 09:49:30

Ezt úgy nevezi Mihályi Péter a Miért beteg a magyar gazdaság? c. könyvében, hogy az alulfizetettség mítosza. Alulfizetettségről panaszkodnak a rendőrök és a katonák, a vasutasok és a postások, az egészségügyi dolgozók és a tanárok, a művészek és az újságírók, stb.

Azért át kellene látni, hogy Magyarország gazdasági teljesítménye az EU-átlag fele. Azt is át kéne látni, hogy kevesebb mint 4 millióan fizetnek adót. És azt is, hogy 724000 közalkalmazott van. Arról nem is beszélve, hogy példátlan módon a közalkalmazottak átlagbére magasabb, mint a versenyszférában dolgozóké.

Nincsenek alulfizetve. Csak arra vannak szocializálódva, hogy állandóan panaszkodni és követelőzni kell, és eközben lehetőleg minél kevesebbet dolgozni.

warbirds 2008.12.15. 09:53:53

Miért lenne jó a totális sztrájk és káosz Változna valami? Gondolkodjunk egy kicsit: ha megbénul az ország, az kinek rossz? Nem a Parlamentben kuksoló hájfejeknek, ők köszönik szépen jól elvannak a saját levükben, max. elugranak külföldre az oda menekített pénzük mellé. Itt meg marad a szerencsétlen, aki jó nagy sz*rt kavart a saját bilijébe.
Tegyük fel, hogy leáll minden, a közlekedés, a termelés, nem mehetsz a Tecsóba, Ósanba, semmi sincs. Nem mész dolgozni, bevásárolni, moziba, színházba, sehová. Merthogy semmi sincs. Akkor mihez kezdesz? Elsőre mondjuk betöröd a szomszéd fejét, mert neki mondjuk több van. És máris ott tartunk, hogy azok az emberek marják egymást, akik amúgy is szívnak...
Sajnos nem az átlagember van erőfölényben, pláne nem gazdaságiban. Gazdasági erőfölényt csak pénzzel, hatalommal lehet elérni, a számszerű többség nem ér semmit.
Megoldás jóformán nulla, illetve utópisztikus: Újragondolni a mentalitásunkat és hozzáállásunkat, újra kell szervezni a szétvert civil szervezeteket, megkeresni a lenyúlt közpénzeket a bankszámlákon és befagyasztani azokat. Utána lehet az egyéneket felelősségre vonni. De ez még nagyon hosszú idő, majd az utánunk következő két generáció talán...

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 09:56:31

Valaki1

Egyetértek. Valóban nekem is sok ismerősöm, sőt(!) munkatársam jártatja a száját olyan, akár szakpolitikai kérdésekben, melyek minket is érintenek, de tenni érte... na azt nem! Úgyhogy ez ismerős. A vasúra visszatérve viszont megint csak azt tudom mondani, hogy csak az irrealitással van baj. Nem akarok én ezen a 250 ezren lovagolni, de tény, hogy ha ezt nem tartaná mindenki annyira irreálisnak, mindenki jobban megbékélne egy országot megbénító sztrájkkal és én se lennék ellene. Szóval a BKV sztrájk nem zavar, pedig budapesti vagyok, ugyan van autóm, de olyankor általában a város is jobban bedugul a szokásosnál. Nincs irreális követelésük, és el is érték: visszavonták a paraméterkönyvet. Talán a MÁV Start dolgozóinak is érdemes lenne elgondolkodniuk azon, hogy lejjebb kéne adni azt a mércét egy kicsivel legalább. Hidd el, ezt nem csak én gondolom így. Sokan a dolgozók pártjára állnának és mindjárt nagyobb lenne az összefogás. Nagyobb és nem nagy, mert ugye Magyarországról beszélünk, de szerintem az is valami.

teabore 2008.12.15. 09:57:53

Szerintem meg szervezzenek egy normálisan működő rendszert a SZÜKSÉGES mennyiségű munkatárssal, hogy kisebb legyen a veszteség, amit mi fizetünk. Vagy ez már a valóságtól elrugaszkodott ötlet?...

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 10:00:34

Nem fogalmaztam egyértelműen az előbb: szóval ha nem lenne a 250 ezres követelés, mindenki (én is) jobban megbékélnénk vele. A BKV sztrájkkal kapcsolatban pedig arra céloztam, hogy ők kevesebb erőfeszítéssel és zűrzavarral érték el azt, ami a vasutasoknak már jó ideje nem megy.

Winston Smith 2008.12.15. 10:03:53

Aszi 2008.12.15. 09:49:30

Teljesen igazad van. A közszféra és az állami cégek teljesen hatékonytalanok. Hozzá vannak szokva az emberek, hogy keveset kell dolgozni, a napi szigorúan max. 8 órába belefér 2-3 óra netezés, trécselés, kávézás és magáncélú telefonálás (tisztelet a ritka kivételnek). Az ott dolgozók fele alkalmatlan a munkájára, sok a "valakinek a valakije" jellegű munkaerő. A folyamatok hatékonnyá tételéről még senki nem hallott, sok a a teljesen fölösleges megbeszélés, a teljesen fölösleges adminisztráció, aktatologatás, a redundanciák, az időrabló hivatali furkálódás, a politikai csaták.

Láttam már elég ilyen céget és hivatalt. Nem egy olyat tapasztaltam, hogy egy magánszférából jött vezető megfelezte egy osztály létszámát, és a munkát a fele létszám is tökéletesen el tudta látni. (Elképzelni nem tudtuk, mi a búbánattal tudta magát ott elfoglalni a kétszer annyi ember.) Jártam olyan állami cégnél, ahol az emberek rendszeresen könyvet olvastak a munkahelyükön, annyira nem volt semmi munka. Egy haverom egy minisztériumban számítógépes játékokat telepített a céges gépére és azzal foglalta le magát, mert naphosszat unatkozott. Nemrég voltunk egy szervezeti egységnél, ahol kb. 120-an vannak. Kollégám magánszférából érkezett, ahol ugyanezt a munkát 30 emberrel látták el, és fogalma sincs, mit lehet ott csinálni 120 embernek.

Úgy lehetne növelni a MÁV-os dolgozók bérét, hogy hatékonnyá kell tenni a céget, felére visszavágni a létszámot, és akkor lehet bért emelni. De addig NEM!!!

Dr Kangörény 2008.12.15. 10:09:48

Valaki1, a jó kurva anyádat prolizd, te seggtúró köcsög! Bassza meg, ha valaki lenáciz téged, akkor sír a szád, de akkor te milyen jogon prolizol le akárkit?
Barom.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 10:12:05

emdé.

az hogy a kormány által fizetett média hogyan propagálja a követeléseket nem biztos hogy konkrétan mutatja az okokat is miért kérnek a privatizációs pénzből.
valszeg nemcsak egy hirtelen ötlet volt.

én is ellenzem amúgy a 250K-t de ha megnézed mennyit kapnak a vezetők belőle akkor azt mondom kapjon a dolgozó is.

mindíg a fejétől büdösödik a hal, itt ugatnak hogy veszteséges a máv.
KINEK A HIBÁJA?
a JEGYKEZELŐé?
A mozdonyvezetőé?
a váltókezelőé?
LÓSZART!
A MÁV MANAGEMENTÉ, AKIK HAVI MILLIÓKAT, KAPNAK FIZETÉSNEK, MEG ÉVI TÍZMILLIÓKAT JUTALOMNAK A SEMMIÉRT!!!

nameg A KORMÁNYÉ!
mert ahelyett hogy csinálnának valamit, meg hozzáértő vezetőket tennének az élre, csak a lopás.csalás-mutyizás-haverkodás meg közpénznyúlás megy.

aszi,
ugyanez a válasz.
divat itt mindent az egyszerű dolgozókra fogni, azok akarnak sokat, azok követelőznek, azok nem adóznak, nem dolgoznak..stb.

FENÉT!
MIÉRT KAPNAK A PARLAMENTI MOCSKOK FIZETÉST?
nem az lenne a dolguk hogy lopás-csalás-mutyizás-közpénzlenyúlás helyett megoldják a dolgokat?
Nem pedig letologatni már nemcsak a terheket de a lelki felelősséget is a népre!
A K. ANYJÁT ENNEK A MOCSOK POLITIKUS DISZNÓ CSÜRHÉNEK!

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 10:13:11

KANGÖRÉNY.
proli vagy?kár.
na haladjál tüntetni, ne itt meg a panelben sírjál a sorsod miatt.meg azokat anyázd akik helyetted is harcolnak a rezsim ellen.

mildi 2008.12.15. 10:14:52

phű, mi lett itt, miután elmentem lefeküdni...
Csabi,
kérdésedre válaszolva: pénz nem kívülről kéne, rengeteg felesleges dologra folyik el sok milliárd a mávnál..pl ik kft, a szétválásokkal 4x annyi főnők és irodás, itt lent nem sok felesleges ember van, sőt. pesten persze nem tom, de vidéken ha 3 fszt lebetegszik, az egész vonal vezénylését fel kell forgatni.
és kérem vissza az antal danit! kiterjesztett hatáskörrel. nincs egy épkézláb felügyeleti szerv, aki esetleg odavághatna, ha visszaélést lát, nincs senki, aki szét merne csapni ebben a pénznyeldében....

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 10:16:11

Valaki1

Én is újságíró vagyok, de engem nem fizet a kormány, sőt, a főszerkesztőmet sem. Arra, hogy ha a vezetőknek jár, akkor a dolgozóknak is azt mondom, hogy a vezetőknek sem jár. De a politikusokat én is utálom.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 10:29:12

emdé.

persze vannak nem kormánykötődésű médiák,
kb néhány kipéldányszámú újság (ahol egyből házkutatás van ugye ha túllőnek a célon, nameg apeh és nbh terror).
ja meg van kb 2 kábeles Tv csatorna is az ellenzéknek.
tuti.ez a média szabadsága...

nem én találtam ki hanem nemzetközi szervezetek, hogy magyarországon nincs igazi szólásszabadság és sajtó/média szabadság.

kivétel talán az internet, ezért jó találmány ez.

bár ha a mostanában elfogadandó lakat a szájra törvényre gondolok, lassan semmihez sem lesz joga senkinek...

Winston Smith 2008.12.15. 10:30:27

Valaki1:

Igen, a menedzsment és a kormány IS hibás.

Meg a szakszervezet IS.

A megoldás a MÁV racionalizálása lenne. A felelősen goldolozó menedzsmentnek is erre kellene törekednie, meg a MÁV érdekét néző szakszervezetnek is.

De még ha a menedzsmentből valaki erre is törekszik, a szakszervezet mindennek ellenáll. A szakszervezet azt akarja konzerválni, ami jelenleg is van: egy hatékonytalan, szarul működő, fölöslegesen sok alkalmazottat foglalkoztató, az adófizetőknek temérdek pénzbe kerülő céget. Ami a jelenleginél is némiképp többet fizet a dolgozóinak (nemdolgozóinak).

Mindezért a k. anyját Gaskóéknak. Meg persze a menedzsment nagy részének is.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2008.12.15. 10:53:17

"Spéter46 2008.12.15. 08:09:24
Bűzlik a monitor a sok rohadt, fizetett szoclib kommentelőtől!"

Hát igen nyilván az lehetetlen, hogy esetleg te vagy sík hülye és nem a tömegek :)

E-one 2008.12.15. 11:00:07

Zka: ez már csak természetes. Viszont jut eszembe, a számlaszámod elfelejtetted megadni, szólj már, hova utalhatunk, mert hívott most a Fletó, hogy intéznénk akkor a kommentelőkkel is.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 11:04:26

E-one! Jelezném, hogy nekem is tartoztok. Egész reggel nyomtam itt a kormányközeli kommenteket, úgyhogy 250 ezer forintot követelek! És ha Feri visszahív, mondd meg neki kérlek, hogy tartozik még a BKV sztrájkos kommentjeim miatt is, úgyhogy ha nem akarja, hogy elfogadjam Viktor ajánlatát, akkor gyorsan fizessen ki!

leveliro1 2008.12.15. 11:08:02

Ugye nem azért veszteséges a MÁV, mert a vasutasok rosszul végzik a munkájukat?

A sok szemét vezető hazatalicskázza a pénzt, ők meg rohadjanak meg. Nem vagyok vasutas, de meg tudom érteni őket. Megígérték nekik, hogy megkapják a suskát, aztán meg jól letagadják.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 11:22:23

Ebben az országban (csakúgy mint a MÁVnál is, meg mindenhol) a bajok okozója a kormány és az általa bársonyszékekbe pakolt vezetők.
Amíg ezeket el nem takarítják egyre rosszabb lesz minden.

E-one 2008.12.15. 11:24:33

Valaki1: tehát természetesen azokért a postban felsorolt problémákéert is a kormány a felelős, hogya vasutasok bunkók, nem ismerik a tiszteletet az utasok felé. valamint lusták. Értem. A kormánynak név szerint melyik tagjára gondolsz?

E-one 2008.12.15. 11:26:18

Emdé: intézkedtünk. Éppen ülésezik a Parlament, de azt mondta, amint lesz egy szabad perce a vérszívás és a magyarok csontjain ugrálás közben, utal.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 11:29:03

Igen, de mindegy hogy melyik, mert ha most fidesz kormány lenne, akkor ők pakolnák bársonyszékbe a vezetőket, akik ugyanúgy nem különbek a jelenlegieknél. 1995 és 2001 között például 655 milliárd adóforintot öltek bele a MÁV-ba, eredménytelenül. Ha emlékeim nem csalnak, ez nem csak a Gyurcsány kormány hibája. Magyarul tehát, én azt nem szeretem, ha folyamatosan azt hallom, hogy a Gyurcsány, a Gyurcsány. Én azt szeretem hallani, hogy az Antall, a Horn, az Orbán, a Medgyessy, a Gyurcsány... és az Ő kormányuk.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 11:29:13

alapvető tény hogy mindíg felülről lefelé ömlik a szar ugye.
ha érted ennek a mondanivalóját.

egyes vasutasokat ki lehet ragadni, csakúgy mint egyes teszemazt pénztárosokat, autósokat, managereket, ujságírókat, orvosokat, tanárokat, rendőröket (jajj, itt többségben vannak!!!)..bunkók mindenhol vannak.

de a sztrájkban nem egyes vasutasok (amúgy nemcsak a munkaidőben, de feltételezhetően az ilyen ember a magánéletben is bunkó) magatartásáról van szó, hanem a máv gazdasági problémáiról, a vezetőkről, a máv működéséről, nameg úgy általában országos problémákról .

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 11:30:25

E-one! Köszönöm! Csak mert ha éjfélig nem fizet, akkor inkább elfogadom Viktor ajánlatát és megyek zsidózni meg buzizni meg ilyenek...

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 11:35:54

emdé.
már valahol leírtam, talán másik fórumban, nem nézem vissza,
de a rendszerváltás óta szinte folymatosan a régi mszp közeli gazdasági elit van hatalmon.
az mdf kormány ugye nem váltotta le gyökeresen a gazdasági elitet, max a privatizációt cseszte el, és abból részesedtek a spannjaik.

a fidesz kormány próbálkozptt több kevesebb sikerrel, de az tény hogy nekik is kevés idejük volt lecserélni a fejeseket.
ráadásul meg lehet egyezni abbban hogy kormány ide vagy oda, nem lehet nem a régi elithez kötődő olyan vezetőt találni aki az adott állami cégben tapasztalt.
teszemazt a máv vezetésben akik hosszú éves tapasztalatuk van azok valahogy mindenképpen az mszp-hez (mszmp-hez) kötődtek, mivel ez nem olyan mint a versenyszféra, máv csak egy volt.
most az hogy előtte csak ilyen-olyan igazgató volt, vagy egy másik közlekedési fejes, most meg feltették az elnöki lóra egy dolog.

ezek az emberek úgyis köpönyegforgatók, mindíg annak a pártnak nyalnak aki éppen van, de ettől még a régi elvtársi mutyi kapcsolatok csakis a régi elithez kötik őket.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 11:52:52

Értelek, de fidesz kormány nem próbálkozott. Odatette a saját embereit. Nehogy azt hidd, hogy a "nagy rendszerváltók" nézeteik mindig ilyenek voltak. Nézzük meg, mit mondott Orbán Viktor 1989-ben pl, és akkor ez csak egy ember a sok közül. Senki sem feddhetetlen. De nem akarok ennyire eltérni a témától. Igaz: a kormány tehetne valamit, de nem fog, ahogy egy másik kormány se tenne. A MÁV Start tehetne valamit, de nem fog. A VDSZSZ is tehetne valamit, de az se fog. Ellenben a kisember mit tehet? Semmit. Csak áll és várja hogy jön-e a vonat. Értesz?

Magyarországon a következőképpen néz ki a politikai helyzet: Itt nem azt mondja egy átlag fideszes polgár, hogy "áhh, ezzel nem értek egyet, mert én nem így látom", hanem, hogy "atyaúristenkirályviktorka mondja és az úgy van". Ahogy fordított esetben a Fletóhoz "hű erők" is így vannak ezzel. Nincs középút, ahogy a politikában sincs. Az SZDSZ lejáratta a liberális elveket, mert ha valaki liberális, mint pl én is, akkor az mindjárt SZDSZ-es és jön a fújjolás. Pedig a kettő nem egy és ugyanaz. Én életemben nem szavaztam még az SZDSZ-re, de az én világnézetem liberális.

Nem csak azzal van a baj, hogy a politikai elitben kommunisták vagy volt mszmp-sek ülnek-e, hanem hogy a választók, a nép, a polgárok - kinek hogy tetszik - is ugyanolyan sügérek, mint voltak. Tisztelet a kivételnek.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 12:08:05

én nem is állítottam hogy az un rendszerváltók szent emberek.
a legjobb példa demszkáj aki egyszer mesélte hogyan verték meg a kádári rendőrök márc 15-én, majd ugye szdsz-es remdszerváltó lett és mszmp (később mszp) ellenes, most meg a legjobb cimbije az mszp-nek, és ő maga vereti a politikai tüntetőket, akik amúgy ugyanazt csinálják amit ő anno.

de sok ilyen van, a régi mszmp-s műreformerektől egészen a köpönyegforgató pártból-pártba ülőkig.

sajnos az tény hogy a liberalizmust jól lejáratták itt, de egyébként ha úgy vesszük a demokráciát is.

a polgárokról is igazat írsz, véleményem szerint ez a nép nem tud a nyugati típusú demokráciával előnyt és élhető országot csinálni, mert ahhoz összefogás kell és felelős elit.
felelős elit nemhogy errefelé keleten de még nyugaton sem mindenhol van.

más kérdés hogy melyik elit miért felelős, mert az a legritkább ha a társadalom jólétéért + a nemzetért, országért együtt is felelősséget érez.
mondjuk ezt talán csak a jobb nyugat európai + skandináv országokban látni.
aztán van olyan ahol ugyan szarnak az emberekre, de legalább van nemzetpolitika, rend van és az ország is jól megy...

a gond ott van hogy nálunk se egyik se másik, ez meg a fekete-afrikai szint.a szerencsénk anniy hogy európában azért az életszínvonal magasabb, de ha afrikában lenne magyraország akkor valahol ruanda-sierra leone és szomália szintjén lavíroznánk szerintem

E-one 2008.12.15. 12:24:51

Na most ezen lehetne vitázni, de térjünk már vissza a korábbi kérdésemre: név szerint melyik kormánytagot érzed felelősnek a vasutasok viselkedési stílusáért?

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 12:25:10

Nem azt mondtam, hogy Te mondod, hogy a "rendszerváltók" szentek... :) Amúgy meg én nem is hiszek abban, hogy van olyan ember, akit az érdekelne, hogy nekünk, a népnek olyan igazán jó legyen. Ha megfigyeled O.V. sem azért népszerű, mert 98-tól 02-ig olyan hűdejólett vna az élet, hanem mert a Gyurcsány kormány rossz. Szóval épp ezt mondtam. Azért választjuk meg a szart, mert a többi még szarabb. Ez így elég szar.

teabore 2008.12.15. 12:31:34

emdé 2008.12.15. 12:25:10

Minden választáson valaki ellen szavazunk, nem valaki mellett (legalábbis a többség)

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 12:39:42

teabore

Igazad van és naiv vagyok. :)

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 12:43:35

@Spéter46 amikor csak szeretnél. hasonló helyzetben szégyellné magát.

@emdé egy tálból csemegézünk!? :)

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 12:47:34

tsabeeka

Kedves Uram! Fejtse ki kérem, hogy ez esetben milyen csemegét fogyasztunk el közösen, egyazon tányérból? (magyarul: nemigazán értem, hogy mire gondolsz konkrétan, de asszem jah!) :)))

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 12:47:50

e-one,
nem kellenek ezek a trükkös kérdések.
most azért ne várd el hogy megnevezzem hogy "gyurcsány felelős azért mert a celldömölk-szombathely vonalon tegnapelőtt kiss józsef jegykezelő bunkó volt".

De azt ki merem jelenteni , azért is a komány és a politikai elit/hangulat/viselkedés felelős hogy az embereknek minden szakmában a mindennapi életben (legyen az kalauz-utas kapcsolat) egyre rosszabb a hangulata, idegesek, ingerültek, egymással nem tudnak normálisan kommunikálni és együtttélni.
de még mielőtt besüllyednénk a blődlibe, nem arrol van szó hogy gyurcsány kiadta az ukászt hogy csak iq 60 alatt és agresszív kalauzokat kell felvenni, hanem azért mert elcsesznek itt mindent amit lehet, az emberek létbizonytalanok, rossza a hangulat, félnek a jövőtől, rossz a közbiztonság..stb, ráadásul munkahelyen a dolgozókat/alkalmazottakat stresszelik/lenézik, rúgdossák ilyen vagy olyan formában (teszemazt mávnál kihasználják, túldolgoztatják, szivatják alulfizetik..stb)..blabla, szóval emiatt egymással sem toleránsak és sok a feszültség.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 12:51:52

@emdé a véleményed alapján több dologra is gondolhattam volna, de most kifejezetten arra céloztam, hogy egy számláról kapjuk majd az utalást :)

@Valaki1 én csak visszatérnék az éjszakai mentős példához. ha a mentősök felelősségteljesen tudják ellátni (alig pénzért) a munkájukat, akkor ugyanezt joggal várhatjuk el a mávosoktól is. ha a mentő nem késik alapból, akkor a vonat se késsen. akkor sem, ha x van kormányon, meg akkor sem, ha y. több országban vannak hülyék a politikusok között, mint amennyiben ennyire szar a vasút.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 12:55:28

ja, és én meg ki merem jelenteni, hogy én egyik kormány alatt sem voltam bunkó egyik ügyféllel/partnerrel/magánéleti "partnerrel" azért, mert sanyargatta volna az én vagy a családom helyzetét a kormány. és még sok ilyen embert ismerek, akik nem a kormánytól teszik függővé bunkóságukat, és nem is a politikáról szól az életük.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 12:56:04

a mentős/orvos megkockáztatom még talán a pedagógust is azok nem olyan szakmák amiért CSAK pénzt keresni megy az ember.
sőt elsősorban nem azért, főleg itthon.
ez inkább elhivatottság kérdése, persze ettől még megérdemelnék hogy megfizessék őket.

teljesen más egy vasúti kalauz esete, ráadásul lelkileg is totál más beteget menteni mint jegyet kezelni,
értesz?

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 12:58:18

értelek, de akár a pénzért, akár az elhivatottság miatt megy valaki valahova (és bárhova is megy), végezze maximális színvonalon a munkáját. ha nem tudja, ne menjen oda. ha lusta meg panaszkodik egész nap meg bunkó, azt otthon is lehet, egyedül.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 13:29:36

jó duma.
de a legtöbb ember azért dolgozik mert valamiből élnie kell.kivétel az a kisebbség aki elhivatottságból megy.
a többi csak rizsa.

teabore 2008.12.15. 13:34:32

a többi csak rizsa

Persze. De ha magáncégnél szolgáltatást nyújtasz és panasz érkezik rád a vevőtől, úgy kirúgnak, hogy a lábad nem éri a földet. Ugyanez elképzelhetetlen a MÁV-nál.
"valamiből élnie kell" -Ha nem tetszik a munkája, kereshet másikat, nem? Kényszerítik, hogy itt dolgozzon?

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 13:38:02

teljesen mindegy, hogy miért megy oda. dolgozzon jól. ha nem, akkor meg rúgják ki azonnal. ahogy teabore írta, így megy ez a világ minden normális cégénél.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.15. 13:45:54

tsabeeka

Jah, hát természetesen! :)))

Én nem akarom megbántani a MÁV-osokat, sok kivétel van közöttük is, de ha belegondolok, hogy a síkhülyék többsége MÁV-os meg BKV-s lesz, szerintem elmondtam a lényeget. Hangsúlyozom, nem azokat kívánom megbántani, akik nem csak nyolc osztállyal rendelkeznek, én a jellemző többségre gondolok.

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 13:45:55

idealista elméletnek jó...
de a valóság mást mutat, főleg ha bizonyos szakmákban hiány van a munkavállalókból ugye.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.15. 13:47:53

ja, vasutasból például kurva nagy hiány van.. :)

Valaki1 (törölt) 2008.12.15. 13:51:34

szerintem nem állnak sorba kalauznak.
mozdonyvezetőnek talán...
de ez amúgy is általában vonatkozott.
ja, persze az is igaz hogy inkább az ország boldogabb felére meg pestre vonatkozik, ki meg vasutasnak errefelé?
süti beállítások módosítása