/>

Szíjjártó Péternek lenni rossz dolog lehet, mert időnként ki kell állni nyilvánosság elé, és olyan hülyeségeket mondogatni, amit senki más nem vállal még a Fideszből sem. Most például azt, hogy a Fidesz a VDSZSZ-t támogatja.

A Fidesz kommunikációjában az a megfoghatatlan, hogy a legbiztosabb nyert helyzetben is képesek olyat mondani, amivel adott szituációban csek veszteni lehet. Kötél, körmös, húsz évre bebetonozás, szinglihordák, meg most jóval kisebb tét mellett védéeszesz. Nem mintha azt állítanám persze, hogy ennyitől készülődhet is a harmadik Gyurcsány-kormány a hatalomra, dehogyis, de ez a már megint a Zemeszpé ebben az egy esetben több, mint egyszerűen nagyon elrontott.

Addig ugyanis tökéletesen működik a Fidesz-stratégia, amíg az emberek többsége tényleg úgy érzékeli, hogy baj van, és amiatt Gyurcsányék a felelősek. Ilyenkor nincs más teendő, csak ráerősíteni erre, ráadni Szíjjártóra egy újabb randa pulóvert és szidd a kormányt üzemmódra állítani a kapcsolót a hátán. De ez ebben a helyzetben nem működik. Mert baj van, de illene észrevenni, hogy az ország súlyos többsége nem a kormányt és még csak nem is a MÁV-ot, hanem a VDSZSZ-t tekinti felelősnek. Az ugyanis csak a VDSZSZ lázálma, hogy aszongya, a kormány hangolja ellenük a népet, meg a MÁV. Ugyan már, hangolnak minket maguk ellen ők személyesen. No meg a média, ami "kicsiben is remekül manipulálja a közhangulatot" (by magyarvirus). Tessék akkor mondjuk baloldali bértollnoknak nevezni a Reakciót, miután elolvastátok, mit írnak a sztrájkról.

Szóval ez most alaposan félre lett nézve. Ami azért különösen érthetetlen, mert egy hete tart a sztrájk, ennyi idő alatt még Bush is ki tud találni egy olyan hozzáállást, ami népszerű - hogy most a reálisságról ne is beszéljek. Ehhez képest a Fidesz kreatívjai és sajtóosztálya egy hétig gondolkoznak, majd kisütnek egy A/001 panelt, mely félelmetes kommunikációs újítás szerint a kormány a hibás. Köszönjük, Emese. Pontosabban köszönük, Péter. Majd ha egyszer hatalomban lesztek, meglátjátok, hogy különleges helyzetre standard választ adni nem szabad, mert akkor egyrészt sokan nem értenek egyet veletek, másrészt hülyének néznek.

De ha beváltjátok a rémpletykákat, és kinevezitek Gaskót a közlekedésiminiszter-jelölteteknek, valószínűleg nem kell gondolkozni, mi van, ha hatalomra juttok.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr7835142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2008.12.21. 16:24:25

és én még vele akartam ebédelni....de ugyi öltönyben volt? vagy legalább abban a sárga pulcsiban?
a reakcióról annyi, hogy anno, mikor még előfizetőjük voltam (értsd: volt újság), anyám a vérszoci átlapozván az újságot, megszólalt: "ezek nem is jobbosok". :D a józan ész a végtelenben találkozik...
ezt egyébként már én se bírtam ki billentyűzet nélkül, pedig nem vok grafomán..
ja, Iván, egy kommentedet a m.á.v. blogról "elloptam" mottónak :)

E-one 2008.12.21. 16:38:17

No, szavaztam is rá, milyen jó, hogy néha visszajárogatok a blogterre:)
Sajnos nem tudom, épp melyik pulcsi volt rajta, csak olvasom a híreket, nézni nem mindig szoktam...

molaris 2008.12.21. 18:08:12

"E- one"- olvasd el mit írtam ugya ezen témávan a Proszektúrán. Nincs kedvem ismételgetni.
Üdv.

Mitya Ivanov 2008.12.21. 18:30:44

honnan veszed, hogy a fidesz a sztrájkolók oldaklára állt? talán azért mert a kormányt szólítja fel rugalmasságra, hogy az embereknek nyugisabb karácsonya legyen? He?
azt kellett volna mondaniuk, hogy kurva anyád gaskó?
Inkább örülj annak, hogy mindig van egy gaskó, akin lehet csámcsogni.

E-one 2008.12.21. 19:07:08

"Elfogadhatatlan és tűrhetetlen, hogy a kormány semmibe veszi a sztrájkolók követeléseit és nem hajlandó érdemben tárgyalni a szakszervezetekkel. A kormánynak ez a magatartása a magyar emberek békés és nyugodt karácsonyát is veszélyezteti"
Nagyon nem értem, miről beszélsz...

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.21. 22:19:16

@Mitya mindig beletalálsz. szerintem e-one jobban örülne annak, ha normálisan tudna közlekedni karácsony előtt, mintsem annak, hogy van gaskó.

amúgy szíjjártó és lengyel rendezhetnének pulóverversenyt :)

Perillustris 2008.12.21. 22:36:09

"azt kellett volna mondaniuk, hogy kurva anyád gaskó?"

Igen. A negyedmillios kovetelesre azt kell mondani. Utana lehet targyalni.

Mitya Ivanov 2008.12.21. 22:57:34

én is jobban örülnék neki, ha normálisan tudnék közlekedni karácsonykor vonattal. Hogy ez megvalósuljon, nem csak a Gaskónak, hanem a MÁVnak és a közlekedési miniszternek is többet kéne engedni, illetve tenni. Ez az én véleményem, és ezt olvasom ki a Szijjártó idézett szavaiból is

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2008.12.21. 23:31:18

a napi 3200-ból 506 vonat indítása például szerintem egészen nagy engedmény. bár sztrájk akkor is lenne, de legalább egy gesztus lett volna a vdszsz részéről, amellyel bebizonyíthatja, hogy azért valahol gaskónak is van szíve. egyébként (nem számoltam, de) szerintem most így több közlekedik, csak az legalább kiszámítható lett volna, hogy melyik mikor.

viszont a bejegyzés által ecsetelt probléma szempontjából ez teljesen mindegy is. a lényeg azon van, hogy én már éppen kezdtem örülni, mert mintha magához tért volna a fidesz kommunikációs csapata, de úgy látom, hogy sajnos csak valami félreértés történt.

mecarn 2008.12.21. 23:31:54

általában szeretek higgadtan érvelni, meg adatokkal alátámasztott véleményt formálni, ha kommentelek. a vasutassztrájk kapcsán azonban sajnos csak ennyit tudok mondani:

A KURVA ANYÁDAT TE MOCSKOS GECI GASKÓ, boldogtalan karácsonyt kívánok neked és a családodnak, már ha van, mert nehéz elképzelni olyan nőt, aki hozzámegy egy ilyen büdös féreghez mint te!!!

E-one 2008.12.21. 23:34:16

Nem annyira maga a szám fontos, sokkal inkább a kiszámíthatóság. Kényelmetlen, ha mondjuk egy vonat teszi meg naponta a Budapest-Békéscsaba utat, de ha tudja az utazó, hogy az mikor van, és mikor ér be, az már elviselhetőbb. A MÁV-nak meg még így is kellő veszteség ahhoz, hogy emiatt sztrájkolhassanak nyugodtan.

E-one 2008.12.21. 23:35:24

...és ezt a postot direkt nem Gaskóék szidására akartam kihegyezni, de örömmel látom, hogy a kommentekben ez is hamar eljutott oda:))

mecarn 2008.12.22. 00:15:14

nem volt nehéz eljutni odáig :)

ha egy kicsit is utánagondol az ember ennek a sztrájknak, akkor nagyon hamar világos, hogy csak gaskó önzősége mozgatja.

kezdhetném sorolni, hogy miért szivnak majd a vasutasok emiatt (még hogy béremelés, meg ki fogja komolyan venni öket, ha netán majd jogosan sztrájkolnak, stb) de egyszerüen nem érdemes, ugyanis gaskó nem ezen a nyelven (érvek, elemzések, kompromisszum) beszél.

egyszerüen a kurva anyját - ezt talán megérti

szalaif 2010.01.11. 20:29:23

gulyas.blog.hu/2008/12/19/kedves_vasutas_4

Na idefigyelj, hígagyú. Ki vagy te, hogy szopatod a fél országot? Örüljél, hogy van munkád, és nem adták el a MÁV-ot a japánoknak, mert akkor lenne csak teljesítménykényszer. Boldog lehetsz, hogy két füled van és mégse vagy szatyor, és hogy egy olyan munkád van, amiért kapod az államtól a pénzed, anélkül, hogy félned kéne, hogy kirúgnak. Bizony, parasztkám, válság van, és ilyenkor nem követelőzni kell, hanem lapítani és vinnyogva örülni, hogy van még melód. Kár, nem, hogy nem egy multinál vagy? Ott lenne csak kuss a neved, méghogy sztrájk, mi? Na, takarodjál vissza dolgozni, de most azonnal.

netsrot5 2010.01.12. 10:44:59

Kurva anyád Gaskó dögölj meg ( meg az egész Fidesz banda is a gonosz törpével együtt!!!!
ORBÁN TAKARODJ!!!!!!-ez az ez évi jelszó!!!!
süti beállítások módosítása