/>

Ifjúsági Konzervatív Unió néven új konzervatív ifjúsági szervezet alakult. A nevét IQ-ként rövidítő szervezet vezetője szerint az elmúlt év a fiatalok számára bebizonyította, hogy megújulásra van szükség az MDF-ben és a magyar közéletben egyaránt. Az új szervezet alakulásának hátterében feltehetőleg az áll, hogy az MDF és annak ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Demokrata Fórum közötti viszony megromlott a legutóbbi pártelnökválasztás idején.

Az Ifjúsági Demokrata Fórum VGO-hoz eljuttatott közleményében azt közölte az IKU megalakulása kapcsán: a párt alapszabálya szerint az MDF-nek egyetlen ifjúsági szervezete van, az IDF. "Ezért javasoljuk, hogy az új szervezet a céljaikat jobban kifejező Ultra Ibolya Akció Csoport (UIACS) nevet használja" - áll a közleményben.

világgazdaság online


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr35855388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blau t 2009.01.03. 18:30:38

Nem más ez, mint Magyarország kicsiben. Nálunk ha egy társaság legalább két tagból áll, rögtön klikkesedni kezdenek, harcolnak egymással. Nagyon leegyszerűsítve Öt jelentősebb ideológia mentén szerveződnek politikai csoportosulások.
1. A jobb szélen tucatnyi pártocska küzd egymás ellen. Nagyobb energia jut a belharcra, mint ahogy a külső ellenséget (mindenki aki nem a jobb szélen van) támadják. (Hála Istennek.)
2. Konzervatív oldalon Orbán legalább felismerte az egység szükségszerűségét, de pont azokat szalámizta le, akik támogathatták volna. Az erejük nekik is szétforgácsolódott.
3. A liberálisoknak csak egy pártja van, de sebaj, ők megoldják a széthúzást párton belül. (Kóka-Fodor)
4. A szociknál a helyzet ugyanez, csak többen vannak, többfelé tudnak húzni. Ember nem tudja megszámolni, hány platform, frakció, mozgalom stb. van a párton belül. A két legmagasabb közjogi méltóságukról (Gyurcsány-Szili) köztudott, mennyire imádják egymást.
5. Bal szél szinte nincs is, talán pár százan lehetnek összesen. Ehhez képest van vagy három kommunista párt.
6. A zöldek. Ők nem húznak szét. Ugyanis zöld (valódi zöld) párt nincs is Magyarországon.
Ezért tartunk itt, ahol tartunk. A rendszerváltás előtt a magyar gazdaság volt a legfejlettebb a szocialista országok közül. Ma olyan akkor nyomorgók is előttünk vannak, mint a balti államok. Ha tíz éve valaki azt mondja, Szlovákiában előbb vezetik be az Eurót mint nálunk, azt tuti azonnal beszállították volna a Lipótmzőre. Ezért nálunk minden kormány az elődjét hibáztatja. És mindegyiknek igaza van. Gyerekek ezt együtt hoztátok össze. Antaltól Gyurcsányig mind alkalmatlan. Mert lehet voltak köztük remek szakemberek, de aki nem képes együtmüködésre, az alkalmatlan vezetőnek. Fiúk ezt együtt hoztátok össze, most együtt húzzatok el.
süti beállítások módosítása