/>

Csepel és a média

E-one 2009.01.09. 00:03

Mit kezd a brutálisan pártos magyar média azzal, ha kegyetlenül meggyilkolnak egy MSZP-s képviselőt? És mit kezd azzal, ha kicsit több, mint fél nappal később kiderül: a feltételezett tettesek egyike is MSZP-s? Szomorú téma kapcsán, de érdekes sajtókísérlet szemtanúi lehetünk.

Kezdjük azzal, ami nem média: az mszp.hu főoldalán a vezető hír sokáig az volt, hogy a Fidesz gyanúba keveredett a ferencvárosi kopogtatócédula-botránysorozatban. Ma egy Gyurcsány-sajtótájékoztató képe fogadja a látogatót, azzal a hírrel, hogy Szerbiának is juttatunk Magyarország stratégiai gáztartalékaiból. Reggel kikerült a honlapra egy részvétnyilvánítás, amióta elfogták a gyanúsítottakat, nem tettek ki újabb információt. A részvétnyilvánításban ugyan ott van egy, a fejleményekre utaló mondat ("Felkérünk mindenkit, hogy ameddig az ügy részletei nem derülnek ki, tartózkodjanak mindenfajta találgatástól"), de ez nem frissítésként került ki, még az eredeti szövegben, órákkal a gyanúsítás nyilvánosságra hozatala előtt írták meg.

A fidesz.hu nyitólapján jól látható helyen áll a cím: Újabb MSZP-s szálak a csepeli gyilkosságban? Amikor még nem voltak ismertek a gyanúsítottak, kevésbé észrevehetően, az önkormányzatok rovatban megjelent egy részvétnyilvánítás, de az áldozatok párthovatartozása csak a hírre kattintva olvasható, aki nem célzatosan keresi a hírt, nehezen veheti észre.

A várakozásokra leginkább rácáfoló híradás a Népszabadság Online-é. Bár a baloldali lapról azt feltételezné az ember, a címben ordítana, hogy MSZP-sek voltak az áldozatok, most pedig nagyokat hallgatnának, pont ennek a fordítottja történik, tényleg jó példát adva, hogy lehet egy máskor nem éppen kiegyensúlyozott médium is teljesen korrekt. A gyilkosságról hírt adó tudósításban csak mellékesen említik, hogy az áldozat szocialista politikus volt, miután azonban elfogták a gyanúsítottakat, részletesen írtak az MSZP-s kötődésről, sőt, a jelenleg épp vezető hírként szereplő összefoglalóban csak a gyanúsítottról említik, hogy a szocialistákhoz tartozik.

Az atv.hu nem sokkal a gyilkosság után Szocialista politikust gyilkoltak meg Csepelen címmel közölte a hírt. Arról, hogy az egyik társtettes is MSZP-s, eddig nem tett említést az oldal. Hasonló kiegyensúlyozott hírszerkesztési elvekkel operál a hirtv.hu is. Itt a fő hír címe Szocialista politikus a kettős gyilkosság társtettese, annyival vannak az ATV előtt, hogy a gyilkosságról beszámoló első tudósításban legalább mellékesen közölték, hogy az áldozat MSZP-s volt.

A címekben ezeknél reálisabban, a cikkeken belül viszont jóval elfogultabban ír a tragikus esetről a Magyar Nemzet Online. Amíg csak az áldozat politikai kötődése volt ismert, náluk is csak a hírek közepe táján lehetett megtalálni ezeket a tényeket, miután viszont kiderült, ki lehet a tettes, hirtelen központi téma lett az MSZP-tagság. Az összes többi médiumnál bővebben foglalkoznak a pártpolitikai szállal.

Az abszolút citromdíj viszont a korrekt hírportálnak nem minősíthető, de ide azért benevezett kurucinfó. A gyilkosság után nem is éppen finoman célozgatva sugallták, hogy az iskola cigány diákjai állhatnak az ügy mögött, amikor pedig kiderült, hogy nem, legalább akkora lelkesedéssel kezdtek el emeszpézni. Színvonal, bizony. Hálás is lehet neki az ATV-Hír TV páros, ezt a szintet tényleg nehéz lenne alulmúlni. Igen, tényleg furcsa, hogy azt mondom, tessék példát venni teljesen pártfüggetlen korrektségben a Népszabadságtól, de most valóban ez a helyzet.

(este fél 11 és 11 közötti helyzetkép)


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr34866647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2009.01.09. 09:40:20

miért korrekt az, ha valamit elhallgat a népszabi?

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2009.01.09. 10:11:44

Vegyük ide még az Indexet is, ahol fontos volt megjegyezni minden cikkben, hogy a másik áldozat is "szocialista szimpatizáns". Aminek aztán végképp semmi köze nincs - szerintem - az ügyhöz, hogy melyik áldozat (ha nem politikus), melyik párthoz kötődik.

@Mitya Ivanov: Mit hallgatott el a Népszabadság? Bevallom, nem néztem egyik fent felsorolt médiaterméket sem, de a leírás alapján épp, hogy nem elhallgatásról volt szó.

OkoskaTo:rp 2009.01.09. 11:03:22

Valamelyik híradóban arccal, kikockázás nélkül mutatták az egyik gyanúsítottat. Ez is hozzátartozik a mai magyar médiaállapotokhoz...

És az Indexet miért nem említed? Valamivel nagyobb az olvasottsága, mint a kurucoknak. Kiemelésük: "Sikkasztási ügy áll a háttérben, a rendőrségnek két gyanúsítottja van, az egyik egy helyi MSZP-s." Szóval az MSZP-sek sikkasztanak és ölnek, ennyi a téma összefoglalója.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 11:05:48

nanemá, szerintetek az index pártos magyar média?

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2009.01.09. 11:08:53

Én végig nem értettem, miért fontos a párthovatartozás...azért ölték meg, mert maszopos? nem! akkor meg?
áldozat és kész.
és csodálkozunk, ha utáljuk a politikát

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2009.01.09. 11:11:17

@tsabeeka: Nem mondtam ilyet egy szóval sem, csak megemlítettem, hogy őket sem érdemes kihagyni a szórásból, ha már.

Nem tartom az Indexet pártos médiának, de jelen esetben túlságosan is hangsúlyozták, hogy a másik áldozat milyen szimpatizáns, aminek aztán végképp semmi köze ahhoz, hogy mi történt.

pokesz70 2009.01.09. 11:15:20

A Népszabi miért pártos? Az nem vitás, hogy baloldali, de egy lapon említeni a fidesz szócső Magyar Nemzettel szerintem túlzás. Én olvasom a Népszabit, abban szokták osztani a maszopot meg a kormányt is rendesen, ha indokolt. Rengeteg jobboldali politikus, értelmiségi írását közlik rendszeresen, ilyet hol láttok bármikor is a MN-ben? Ombudsmant kértek fel, hogy rendszeresen elemezze és értékelje a megjelent cikkek tartalmát többek közt pártatlansági szempontból. A legkorrektebb magyar napilap.

states 2009.01.09. 11:18:32

Ennél sokkal érdekesebb, hogy miután a konchoz láthatóan már csak az MSZP jut hozzá, ezért egymást öldösik, így aztán némiképpen legalább szerephez jut, ha nem is a magyar igazságszolgáltatás jóvoltából, az igazságtétel is...

szernyeteglejos (törölt) 2009.01.09. 11:23:15

Mno...odatette magát. Gratulálok bzmeg.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 11:26:48

@Mitya Ivanov: miért elhallgatás az, ha nincs minden bekezdésben egy párt neve akkor, amikor magához a gyilkossághoz semmi köze nincsen a párttagsághoz, illetve politikai vonatkozása sincs?

bugajakab 2009.01.09. 11:28:01

@tsabeeka:
Mindenki aki közli a hírt, annak a módjával burkoltan de jelzi a pol. szimpátiáját.

Ha itt fikázzátok a az MNO-t jusson az indexnek vagy a haverjának a népszabinak.

Maradjunk annyiban hogy vastagon pártos.

ESSsseker 2009.01.09. 11:31:21

Ettől függetlenül még mindig a Kuruc az egyetlen, amelyik nemcsak az áldozatoknál említi meg, hogy cigány volt az elkövető.

A legtöbb esetben utánajárnak, ritkán bakot lőnek.

Sok mindennel lehet vádolni őket, de hiteltelenséggel a legkevésbé.

ESSsseker 2009.01.09. 11:32:44

"Ettől függetlenül még mindig a Kuruc az egyetlen, amelyik nemcsak az áldozatoknál említi meg, hogy cigány volt az elkövető."

Akarom mondani, nemcsak az áldozatoknál, hanem az elkövetőknél is megemlíti.

Ha az áldozat a cigány, örülnek. Sokan vagyunk így.

E-one 2009.01.09. 11:35:09

@ESSsseker: Jó nekik. Fekete-fehérben látni a világot (akár szó szerint) sokkal kevesebb fárasztó gondolkozást igényel.

lkjpoi 2009.01.09. 11:37:12

" states 2009.01.09. 11:18:32
Ennél sokkal érdekesebb, hogy miután a konchoz láthatóan már csak az MSZP jut hozzá, ezért egymást öldösik"

Valahol itt van a lényeg. Hozzátéve, hogy az egész csepeli mszp tudott a sikkasztásról, és senki, de senki nem ment el a rendőrségre feljelentést tenni, helyette le akarták mondatni a Demét, cserébe azért, hogy nem csinálnak ügyet belőle.
Vajon hány ilyen ügyük van még, ami nem derül ki, mert nem gyilkossággal végződik?!
Továbbá szerintem mindenki felelős, aki nem jelentette fel a Demét, mielőtt még idáig fajult volna a helyzet. "...mert vétkesek közt cinkos, aki néma."

bugajakab 2009.01.09. 11:39:26

@lkjpoi:
Ha párttag öl párttagot az nem csak köztörvényes kategória, bár a poszt írója nagyon szeretné így láttatni az eseményeket valamiért.

Természetesen pártatlanul :-)))

ESSsseker 2009.01.09. 11:39:58

Színesben látni a világot azon tarkamagyarok kiváltsága, akik nem érzik magukon a cigányok áldásos tevékenységét.

De nem is a cigányokkal van a baj.
Velünk van.
Hogy hagyjuk.

bugajakab 2009.01.09. 11:40:29

Egyébként ajánlott olvasmány a hozzászólóknak:

www.bombagyar.hu/index.php?post=1775

E-one 2009.01.09. 11:41:50

@bugajakab: Hát izé, cédulagyár, mint ajánlott olvasmány...hogyismondjam, hitelességben vetekszik néhány jobban sikerült álomképpel meg a kuruccal.

ESSsseker 2009.01.09. 11:44:20

Bombagyár egy hiteltelen szar. Ezzel abszolút egyetértek.

emzéperiksz 2009.01.09. 11:45:28

Szerintem semmi köze nem volt sem az MSZP-hez, sem a politikához ennek az ügynek, szóval a politika emlegetése a sajtóban csak addig volt indokolt, amíg arra lehetett gyanakodni, hogy talán az áll az ügy hátterében.

Amikor kiderült, hogy a két suttyó a hátrányos helyzetű iskolás gyerekektől ellopott pár milliót, és miután a diri kirúgta őket, megölték a helyettesével együtt, már kár volt a politikát keresni a dologban. Ezt a két végtelenül aljas csávót egymás mellé kellene felkötni egy-egy bitófára.

bugajakab 2009.01.09. 11:46:42

@E-one:
Ja fikázni az a frankó.

Nem kell olvasni ha tiltja a vallásotok, de a linken van 2 db kép ami szerintem roppant érdekes és sokatmondó.

bugajakab 2009.01.09. 11:49:44

Mondhatnám tipikus manipulációs technika.

E-one 2009.01.09. 11:50:21

@bugajakab: Szerintem az, hogy evangélikus vagyok, nem tilt semmit, de lehet, mégis:) És igen, azt a két képet közölték már máshol is. És? Akkor mi van? Az ember nem úgy mozog, hogy rá van tetoválva a homlokára, hogy "sikkasztó és leendő gyilkos, csak tisztességes emberek jöjjenek ide".

bugajakab 2009.01.09. 11:50:53

@emzéperiksz:
Kicsit nézz utána hogy kik az elkövetők.....

G.Szabolcs 2009.01.09. 11:53:12

Eszembe jut az AMikor szerencsétlen Debreceni Fideszes Képviselő asszonyt gyilkoltak meg...
GYakorlatilag semmi más nem derült ki a gyilkosságról! Csak az, hogy Fideszes volt szegeny asszony...
Es ez ha jol emlekszem nem sokkal az osszodi beszed utan volt....

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 11:54:06

@G.Szabolcs: pedig ha jól emlékszem, ott is nulla köze volt a párttagságának ahhoz, h mi történt...

bugajakab 2009.01.09. 11:54:42

@E-one:
Ne beszélj mellé, a védendő személyt simán eltávolították az eredeti képről, nyílván nem akarták egy gyilkos rajongójával együtt ábrázolni.

Nyílván a pártatlanság és a függetlenség jegyében.

Ja Gyurcsány a tisztességes ha..ha..

Barátom Te már hallottál a Fittelina KFT-ről?

Runciter 2009.01.09. 11:55:16

"Valamelyik híradóban arccal, kikockázás nélkül mutatták az egyik gyanúsítottat. Ez is hozzátartozik a mai magyar médiaállapotokhoz..."

Ez pontosan miért probléma?

bugajakab 2009.01.09. 11:55:43

@tsabeeka: Ja az elkövető is Fidesz párttag volt.

Erre gondoltál?

Mitya Ivanov 2009.01.09. 11:58:55

@tsabeeka: nem értem mitől korrekt az, hogy egyszer az áldozatról irja hogy mszp-s, majd később a gyanusítottról irja ugyanezt. A korrektség nem ettől függ.

a magyar nemzetes bekezdés utolsó mondata: "Az összes többi médiumnál bővebben foglalkoznak a pártpolitikai szállal."

valahogy ez sem igaz, vagy akkor magyarázd el, hogy mit jelent. Ki foglalkozik és hol és kinél többet. Hasonlítasz vagy helyet megállípítasz. Kb ennyi és egyből érthetőbb lesz

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 12:00:21

@Mitya Ivanov: látom, figyelmesen olvasol, már rögtön azzal is tisztában vagy, hogy ki írta ezt a bejegyzést.

lkjpoi 2009.01.09. 12:02:04

@tsabeeka: az az érdekes, hogy itt nem éppen nulla köze van a párttagsághoz, lásd általam fent leírtak.

Mitya Ivanov 2009.01.09. 12:04:22

@tsabeeka: ha másba nem tudsz belekötni...
add át a kollégádnak

E-one 2009.01.09. 12:05:45

@Mitya Ivanov: Ennyire nehezen érthető? A Magyar Nemzet jobban kihangúlyozza az ügy politikával kapcsolatba hozható elemeit, mint bármelyik más komolyabban vehető magyar médium. Így jobb?

E-one 2009.01.09. 12:07:02

@bugajakab: Csak mindezt ne az 1152 házi gyártású ajánlószelvényt felmutatók oldalára hivatkozba mondanád...így valahogy erősen csökken a hitelesség.

lkjpoi 2009.01.09. 12:07:04

Én azt is megkérdezném, hogy vajon milyen oka lehet a rendőrségnek arra, hogy nem hozza nyilvánosságra legalább a felvételnek a fél órás beszélgetés részét. Vajon abban mi az, ami még "18-as karikával sem" elviselhető?! Vajon milyen ügyekről eshetett ott szó?!

TaDaM87 2009.01.09. 12:07:21

Azért gyanúsított, mert nem biztos, hogy ő az elkövető. Ezért meg van a joga ahhoz, hogy eltakarják az arcát. Te örülnél neki, ha valamivel gyanúsítanának, később kiderülne, hogy nem vagy a tettes, de 2.5 millió tv-néző úgy gondolna rád ezentúl, hogy te vagy a gyilkos, de jobb esetben is "belekeveredtél" az ügybe...?(ismétlem, meg van az esély, hogy te vagy a gyilkos,de az is lehet, hogy semmi közöd hozzá)

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 12:08:33

@lkjpoi: mondjuk a halottak kegyeleti joga?

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 12:09:12

pokesz70 2009.01.09. 11:15:20

Alapvetően egyetértek veled, ami a Népszabó értékelését illeti... De (remélem, nem offtopic) számomra a Zsanett-ügy volt az értékelésben a fordulópont, mikor is a MN-ben korrekt, tárgyszerű ismertetést, míg a Népszabóban elfogult, minősítő és ferdítő tudósítást olvastam. Ma sem tudom, hogy Zsanett volt-e Fideszes, vagy a rendőrök MSZP-sek, vagy mi lehetett az oka...

states 2009.01.09. 11:18:32

Nooormális vagy? Már bocsánat...

Mitya Ivanov 2009.01.09. 12:09:34

@E-one: akkor nem nehezen érthető, ha egyértelműen fogalmazol

amugy átnéztem a nemzet online-ot, ott majdnem ugyanazt találtam mint a népszabiban

bugajakab 2009.01.09. 12:09:39

@E-one: Arról nekem is megvan a szerény véleményem meg az egész ajánlócédulásdiról.

Ettől függetlenül a két kép elég beszédes nem?

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.01.09. 12:11:04

2 mszp-s politikus is érintett és sikkasztás van az ügy hátterében. Ezek a tények.

Hogy ki lopott meg kit, a rendőrség majd kideríti. Vagy nem.

Ha az ügy vége az lesz, hogy megszűnik az EU pénzek átjátszása mindenféle fiktív képzési támogatásokba, már megérte. De ezt nem hinném.

lkjpoi 2009.01.09. 12:12:18

@tsabeeka: ugyan már, te ezt bevetted? hány ilyen "kegyeletsértő" dolog került más nyilvánosságra... nyilvánvaló, hogy valami olyan hangzott el a megbeszélésen, ami igen kínos volna a csepeli mszp-nek.

E-one 2009.01.09. 12:13:27

@bugajakab: Visszatérhetek a korábbi kérdésemre, ugye nincs a homlokára tetoválva, milyen ügyei vannak meg lesznek? Arról nem is beszélve, van-e tipped, egy miniszterelnöknak hány emberrel kell kezet fognia úgy, hogy legtöbbjükről fogalma sincs, kicsoda, miféle.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 12:17:12

@lkjpoi: sajnos nem vagyok arra képes, hogy mindent csak egyféle szemszögből (pl politika) lássak. bár én ennek örülök.

egy komment máshonnan: "A meggyilkolt tanárnak nincs személyiségi joga?
Ki engedte meg, hogy a végzetes kiszolgáltatottságban átélt utolsó perceiről írjon a sajtó???"

a kommentelt hír címe: Sírva könyörgött az életéért a csepeli tanár

képzeld el ugyanezt azzal, hogy valamelyik szülődről van szó, máris rögtön érthetőbb lesz.

tlac 2009.01.09. 12:17:58

A csepeli (igen, ott még vannak!) emeszpések tudták h a Deme sikkasztott, de nem feljelentik ilyenkor, hanem lemondatják. Akkor talán nem szalad bele ilyen pancser gyilkolászásba. Suci még bánatpénzt is kapott, csak mondjon le.

egészen kis kukac 2009.01.09. 12:17:59

"újságot" olvasni... hmmm... kb. olyan, mint verébnek lószart csipegetni. Finom lehet ! Annyi veréb nem tévedhet ! :-)

Egyébiránt komoly "tudomány" alakulhat ki a veréb csipegetési technikáját análizálni, igaz ? :-)

Boldog Békés Analizálós Új Esztendőt Kedves Mindőtöknek ! :-)

Runciter 2009.01.09. 12:18:50

@TaDaM87

itt konkrétan nincs kétely. magnófelvétel, beismerés

Atika!!! 2009.01.09. 12:19:08

Attól, hogy emeszpéhez köthető az elkövető még lehet cigány is ;) vagy nem? Mi ez a kirekesztés kéremszépen?
A kuruc amúgy független, legalábbis az mszp-től és a fidesztől független. Remélem.
Amúgy meg részvétem a családnak :|

Red Velvet 2009.01.09. 12:20:17

Korrekt post. Azért arra felhívnám a figyelmet, hogy a megdícsért HírTv szalkagcíme tegnap este még ez volt: "Baráti tűz. MSZP-s politikus az egyik gyanúsított."
Szerintem a "baráti tűz" volt az egyik leggusztustalanabb duma a történetben.

bugajakab 2009.01.09. 12:20:20

@E-one:
De nagyon véded ezt a Kulcsár Attila által "nagyhatalmú gyurcsányi"-nak mondott figurát....a lelked rajta.

De maradva a sajtóetikánál ha egy forrást felhasználsz etikus-e abból kiragadni egy részletet. Inkább kerestek volna egy másik képet Demesről..., de nem tették.

Csak kontúrélsítésre ajánlom a 2002-es választáson az Orbánnak kezet csokoló öregasszony kép örömteli publikálását ugyanezen portálon.

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 12:21:02

@nyomasek_bobo: Maradjunk annyiban, hogy az MSZP valami kabátlopási ügybe keveredett.

Amúgy tényleg megáll az eszem... Hamarosan az is kiderül majd, hogy személyesen Gyurcsány Ferenc adott utasítást a sikkasztásra, a pártkassza feltöltésére. Továbbá azt is meg fogjuk tudni nemsokára egy-két eszesz-tartalmú nicktől, hogy Gyurcsány Ferenc adott utasítást a kivégzésre, hogy elszaporodhassanak a cigányok.

Kedves jobbant-buggyantak, ne vegyétek a kiemelt figyelmemet kitüntetésnek, hasonlóakat tapasztalnék a balfék-buggyantaktól is, ha történesen fideszes sikkasztó lőtt volna le fideszes igazgatót. A választóvonal nem horizontális, hanem vertikális, és IQ-ban mérem.

E-one 2009.01.09. 12:26:23

@Red Velvet: Nem azért, de hol dicsértem a Hír tv-t?:D

lkjpoi 2009.01.09. 12:26:28

@tsabeeka: mondom megint, nem az egész felvételt, hanem az elejét, a beszélgetést, míg a fegyver nem került elő.

"A csepeli (igen, ott még vannak!) emeszpések tudták h a Deme sikkasztott, de nem feljelentik ilyenkor, hanem lemondatják. Akkor talán nem szalad bele ilyen pancser gyilkolászásba."

De ez a lényeg, amiről én is írtam fentebb.

bugajakab 2009.01.09. 12:30:22

@Red Velvet:
Barátom ezek szerint nem ismered a szocialistákat....

A pénzben nem ismernek tréfát, ha ezt eddig nem tudtad volna akkor érdemes megjegyezned.

Murderface 2009.01.09. 12:34:46

Brutálisan kivégeztek két embert, és ti a pártállásokon vitatkoztok? Gratulálok.

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 12:35:09

@bugajakab:

- Kié ez a sok birka?
- Háát, a fehérek az enyémek.
- És a feketék?
- Háát, azok is...

Han nem ismered, akkor sem írom le az egész viccet, mert te fikázásban, úgy látom, nem ismersz tréfát, mint ahogy az emeszpések pénzben.

Egyszerűen hihetetlenek vagytok. Én szégyellem magam.

lkjpoi 2009.01.09. 12:39:50

@Murderface: nincs vita a pártálláson, teljesen egyértelmű a helyzet.
A probléma ott van, hogy az mszp csepeli szervezete igenis felelős a történtekért.

lkjpoi 2009.01.09. 12:45:43

@tsabeeka: szerintem közelebbről ismerem őket, mint te...

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 12:46:24


Én sem értettem kezdetektől fogva, hogy hogyan kerül a képbe az áldozatok pártos hovatartozása, mikor semmi jelentősége. Ennyi erővel korábban is minden meggyilkolt pártállását is fel kell volna tüntetni, akármilyen bűncselekmény áldozata is lett, ha valakit ez érdekelne. De itt nem ez számít. Megöltek két embert, egy iskolaigazgatót és egy tanárt. Épp ezen pozíciójukban voltak jelen az iskolában. Ha még Csepel alpolgármestereként gyilkolták volna meg az idősebbet, akkor oké, hogy közlik milyen pártállású áldozatról van szó. De mint iskolaigazgató, nonszensz. Nincs jelentősége. Egyébként is a tanároknak, iskolaigazgatóknak nem szabad bevinniük a politikát az iskolafalak közé, ezzel befolyásolni a felnövekvő generációt.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 12:48:48

@lkjpoi: tehát akkor: értjük, hogy megöltek két embert? el tudjuk képzelni, hogy ez mit jelent? ha igen, akkor miért politikáról beszélünk? részemről a téma ezen része lezárva.

báró Csekonics 2009.01.09. 12:48:49

Erről az egész mszp-s áldozat mszp-s gyanúsított dologról egy filmes kirohanás just eszembe: X-Polgártárs c. film (a rosztovi rém néven elhíresült Andrej Csikatiloról szól, illetve hogy hogyan kapták el). Mikor először letartóztatták, mert gyanúsan viselkedett és kést + kötelet találtak nála, behívatja a nyomozót a járási agitprop. mittudoménmilyen pártfunkci, és ezt kérdi tőle:
- Tisztában van vele hogy ez az ember a kommunista párt tagja?!
- ...
- Tisztában van vele, hogy ez az ember a párt becsületes, dolgozó tagja?!?!

Szóval ez Kb. olyan, mintha bárki azt feltételezte volna, hogy X párt tagja nem követhet el semmit, mert egyszerűen feddhetetlen.
És a politikusok nem kakilnak büdöset, hanem rózsaillatút.
És a politikusok persze mindig igazat mondanak... (Ha mégsem, azon egy ország hördül fel.)

bugajakab 2009.01.09. 12:49:25

@pipacsaripacspapucs:

Te figyelj barátom hallottál már a Hajdú BÉT-ről, láttad a TV ostromot, esetleg a Fittelina KFT? Hallottál Lendvai Ildikó kampánynfőnökéről, a kőbányai vörös polipról, a gresham palotáról, esetleg Kóka KFT-iről ? etc..etc...

Szégyenkezzél a műveletlenséged miatt.

lkjpoi 2009.01.09. 12:52:14

@tsabeeka: azért, mert felelősek. Mert egy sem volt köztük, aki elment volna a rendőrségre feljelenteni a sikkasztót. Most a barátjukat siratják. Szomorú. Minden épeszű ember sajnálja, hogy így történt ez az egész.
Vajon a felelősség kérdésének ettől még nem kellene felmerülnie ?!

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 12:53:29

A történetből amúgy egyértelműen kitűnik, hogy az alapítványi iskolák alkalmazottai igen mélyen érintettek mind a sikkasztási, mind a gyilkossági ügyben. Erre tekintettel felvetődik az alapítványok felelőssége. Egy állami-önkormányzati iskola alkalmazottja ilyet nem csinálna, kizárólag alapítványiak. A történet is ezt támasztja alá egyértelműen, nem?

Továbbá a sikkasztási és a gyilkossági ügy résztvevői mind férfiak voltak: Le az alapítványokkal, le a macsókkal, éljen az ablacionizmus, éljen a buggyantság!

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 12:54:19

Teljesen igaz. Attól, hogy valaki ilyen vagy olyan pártállású, elsősorban ember. Nem először MSZP-és vörös róka és utána ember. Mindenekelőtt ember. Az ember pedig tudjuk, hogy nem tökéletes, bűntelen. Gyilkolhat, hazudhat, megvesztegethető stb, tök mindegy milyen vallású, milyen bőrszínű, milyen pártállású stb... Emberek vagyunk. És itt két embert ölt meg állítólag két ember.

bugajakab 2009.01.09. 12:57:34

@Chalabre:

Ezt én másképp tudom ha valaki közpénzt lop amiért más halandónak éveket kell dolgoznia és utána még gyilkol is akkor az először politikus és utána egy szerencsétlen balfék.

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 12:59:20

@bugajakab:

Juszt sem kezdek nemvolttaggyűlésezni meg fehérhajózni.

Tisztázzuk inkább az alapítványi iskolák felelősségét az ügyben, valamint a régóta statisztikailag is szgnifikánsan kimutatható "férfibűnözés" kérdését, mert ezek az igazán lényeges motivációk.

kamasuka 2009.01.09. 13:01:06

"tessék példát venni teljesen pártfüggetlen korrektségben a Népszabadságtól"

Majd ha ha a bevetés előtt álló kamikazek is ezt teszik, talán.

"Csak kontúrélsítésre ajánlom a 2002-es választáson az Orbánnak kezet csokoló öregasszony kép örömteli publikálását ugyanezen portálon."
Vagy korábban az egyesek szerint nem elfogult Index, Népszabadság:
Orbán és a maffiózó egy képen cikkeket
(Nyugodtan állhatna itt is a "Gyurcsány a gyilkossal" szöveg.)

"a megdícsért HírTv szalkagcíme tegnap este még ez volt: "Baráti tűz. MSZP-s politikus az egyik gyanúsított."
Szerintem a "baráti tűz" volt az egyik leggusztustalanabb duma a történetben."

Nemrég lőtte ki az IDF három saját katonáját. Lehet, hogy ezért sült el a kezük nekik is.

Az indexről egy ideig úgy eltüntették a cikket - amikor előkerült az MSZP-s elkövetési szál -, hogy csak néztem. Biztos megtárgyalták, hogy milyen irányba menjenek el a cikkel:
1. korrekt tájékoztatás
2. mosdatás
3. elferdítés
4. pár nap múlva úgyis elfelejtik
5. mindenből egy kicsi
6. mindenből egy kicsi, de benyalva mindkét oldalnak (értsd: nem teszik ki a képet amin Gyurcsánnyal van rajta a csóka, sőt kitakarják az arcát - nyalás az MSZP-nek -, de sugallják, hogy nézzük meg a honlapját, amin rajta van az eredeti - nyalás jobbra de dolgozzanak meg az infoért). :D

Szerintem a 6-os.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 13:02:42

@kamasuka: a média "kicsit" máshogy működik, mint gondolnád.

$Norbert$ · http://www.marketing112.hu 2009.01.09. 13:03:48

Szomorú eset. A média pedig mindig az aktuális híreket állítja az ő tükrébe, ez már megszokott dolog.

bugajakab 2009.01.09. 13:04:04

@pipacsaripacspapucs:

Barátom a tudatlanság nem bűn vagy érdem hanem egy siralmas állapot.

Itt nyakon vágott egy szoci 4 milkát amiért egy másik szoci a fejéra akart koppintani, amiért az első szoci kinyiratta.


Mint a történetből láccik nincs semmi köze a pártpolitikához és itt szegény embereket akarják mindenáron polikusi mázzal bekenni és mi harcos liberális blogolók megvédjük ezeket a MAGÁNEMBEREKET a szélsőséges támadásoktól!!!

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 13:04:44

@bugajakab:

A helyszínelők még el sem hagyták a terepet, de Te már mindent jobban tudsz, minden információ a birtokodban van, vagyis le lehet zárni a nyomozást, és egyben ítéletet hirdetni nem szeretnél?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.09. 13:04:53

@OkoskaTo:rp: És mi van, ha nem kockázták ki az arcát? Pont az iylen szarságok miatt tart itt a bűnözés! Arc mutat, név kiír! Vagy csak akkor nincs ártatlanság vélelme, ha rasszista indítattású a dolog (lsd. Jam pub face kontroll), vagy APEH vagyonosodási vizsgálat, stb...????

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 13:05:40

@pipacsaripacspapucs: Bocsánat, nem fehérhajózni, hanem ezüsthajózni. (Mer' fikázni csak pontosan, szépen...)

kamasuka 2009.01.09. 13:05:42

"Én sem értettem kezdetektől fogva, hogy hogyan kerül a képbe az áldozatok pártos hovatartozása, mikor semmi jelentősége."

Mert az elején még úgy látszott, hogy ezt a hírt esetleg sokáig lehet ütni: két nap (sem) lett volna és Nyakó ismét kirohanást intézhetett volna pl. a Gárda ellen (aki aznap főhírként lőgyakorlatot tartott - megj. mindez pár nap késéssel lett hír), vagy Orbán ellen, aki kiengedte a szellemet a palackból, aztán valahogy pofára estek, mint a szegény kis cigány gyermek szurkálása kapcsán.

kamasuka 2009.01.09. 13:08:01

@tsabeeka:

Aha. Lásd a TV2ben történő hajtóvadászatot ...

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 13:09:58

@bugajakab:

Szándékosan hagyod figyelmen kívül a száraz tényeket, hogy egy ALAPÍTVÁNYI iskola FÉRFI igazgatója a fejére akart koppintani egy ALAPÍTVÁNYI iskola FÉRFI gazdasági vezetőjének.

Az ügy még ennél is szövevényesebb, mert miközben az ALAPÍTVÁNYI iskola FÉRFI igazgatója az ALAPÍTVÁNYI iskola FÉRFI tanárát hívta szövetségesül, a ravaszt valójában az ALAPÍTVÁNYI iskola FÉRFI gondnoka húzta meg.

Csak a vak nem látja az összefüggéseket - meg az, aki szándékosan leplezni akarja az ALAPÍTVÁNYI iskolák FÉRFI alkalmazottait.

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 13:11:43


kamasuka!

Lehet, hogy ezért és még ezer indokért. De ennek mi értelme? Persze van. Manipulálni az embereket. Már akit lehet. A pártokban való gondolkodás nagyon szögletes lehetőség.

bugajakab 2009.01.09. 13:13:39

@Chalabre:

Csak nyugi nem kell kötekedni, az információkat a rendőrségi forrásból származnak.

Az más kérdés hogy ez téged frusztrál.

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 13:14:57

@bugajakab:

Fideszes vagy emeszpés rendőrségtől? Mer' nem mindegy ám!

lkjpoi 2009.01.09. 13:19:39

@pipacsaripacspapucs: te ennyire naiv vagy, vagy hülye, vagy ez a munkád?
A párt többi FÉRFI tagja meg tudott az egész sikkasztásról, és feljelentés helyett el akarta sikálni, lemondásért cserébe. Egy sem volt köztük, aki állampolgári kötelességének eleget téve elment volna a rendőrségre még időben.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 13:25:24

@lkjpoi: ha tudtál róla, hogy tudtak róla, illetve most is tudod, akkor miért nem teszel te feljelenést? áhá, szóval bűnrészes vagy! fogadjunk, hogy te is FÉRFI vagy és fogadjunk, hogy te is jártál iskolába! meg merném kockáztatni, hogy 60 km-es körzetedben van egy ALAPÍTVÁNYI iskola is!

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 13:26:27

@lkjpoi: De ugyanezt tudod-e bizonyítani a NŐI tagokra is, he? És ha igen, akkor is kizárólag (100%-ban) a FÉRFI alkalmazottak vettek részt a fegyveres konfliktusban.

Ha nem leplezed tovább szemforgató módon az alapítványok szerepét a férfibűnözés terjedésében, akkor hajlandó vagyok megfontolni, hogy pártpolitikusok közé is beépültek a férfibűnözők. Elsősorban az emeszpébe. Meg a fideszbe.

Ennyire hülye vagyok.

bugajakab 2009.01.09. 13:26:38

@pipacsaripacspapucs:
Ja az ALPÍTVÁNYI iskolát a baráti szoci önkormányzat (csepel) millióiból tartják fenn (azért lehetett a vezetőség a párttagságból).

BArátom Te szándékosan hagyod figyelmen kívűl hogy egy alapítványi iskola különösen a támogatásoktól függően működik.

Ide a rozsdást hogy kapott szépen a szoci önkormányzattól pénzt az ALAPÍTVÁNYI ISKOLA és ebből sikkasztottak.

lkjpoi 2009.01.09. 13:27:14

@tsabeeka: kb. tegnap tudtam meg. Családomban van csepeli mszp-s...

bugajakab 2009.01.09. 13:30:40

@pipacsaripacspapucs:

Melyik rendőrségtől? Barátom én egyfélét ismerek aki több tizezer embert támadott meg 2006 október 23-án felső vezetői jóváhagyással.

Kapizsgálod?

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 13:31:30

@lkjpoi: ja, akkor nem vagy köteles ellene vallani. mert akkor - gondolom - ő is bűnös. na de várj! ő most akkor inkább mszp-s vagy inkább családtag? nem mindegy! ...

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 13:34:37

Egyébként biztos hülye vagyok, mert otthon, miközben a híreket néztük a tévéhíradókban (mindegyikben, a Hír TV-től a Csigatévén át az ATV-ig), a feleségem megjegyzésére, hogy "szerencsétlenek, négymillióért öltek és tették tönkre az életüket", azt mondtam: "Aha."

Most már belátom, vakok voltunk a lényegre: Emeszpésezni kellett volna, de ha nem, hát esetleg bezzegamagyargárdázni.

lkjpoi 2009.01.09. 13:34:57

@tsabeeka: nem akarok senki ellen vallani, felfogtad? Csupán furcsállok 1-2 dolgot.
Hogy ezekről a játékokról legtöbbször nem is tudunk, csak eltűnik itt-ott pár millió. Aztán most pedig meghalt 2 ártatlan ember, és fel sem merül, hogy mi minden volt a háttérben, és hogy az elkövető(k)nek már rég előzetesben kellett volna ülnie, és akkor ők ketten még mindig élhetnének.

lkjpoi 2009.01.09. 13:36:17

@pipacsaripacspapucs: hát tehetünk mi arról, hogy épp a csepeli mszp tagjai, akik tudtak a sikkasztásról már a gyilkosság előtt?! Ez nyilván csak valami véletlen műve lehet.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 13:37:37

@lkjpoi: azt írod "meghalt 2 ártatlan ember". eddig oké. egyikőjük a csepeli mszp tagja volt. tehát máris nem mondhatod azt, h "köcsög szocik, mind lop", m ugye éppen az imént írtad az egyikről, h ártatlan. tehát nem azért lopott/sikkasztott az egyik elkövető, m szoci, hanem azért, m olyan ember, aki sikkaszt. ennek és a gyilkosságnak semmi köze a pártálláshoz. erről van szó.

lkjpoi 2009.01.09. 13:40:32

@tsabeeka: Ennek nincs köze...és vannak ott is normális, meg kevésbé normális emberek. Ez így van. Viszont az vajon csak téves következtetés, hogy ez az egész a jéghegy csúcsa mindössze?!
Ami biztos, az az, hogy nem jártak el helyesen azok, akik tudtak a sikkasztásról, és a Demével alkudoztak, ahelyett, hogy simán feljelentették volna. Megelőzhető lett volna a tragédia.

bugajakab 2009.01.09. 13:42:27

@pipacsaripacspapucs:

Ezt a nyilatkozatot nem görényi kitüntetett csonttörő, szemkilövető tette.

Ezért adófizető állampolgárként megkapta tőlem az esélyt :-))

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 13:43:21

@lkjpoi:

Nem akarok váteszkedni, de borítékolom: 2010. után meg fog forrdulni mind a Sógorság-pénzvezeték iránya, a vádlók és védők személye.

Persze, lehet, hogy tévedek, és tényleg hülye vagyok. Nyilván vak vagyok a szarvakra-patákra, meg a glóriákra-angyalszárnyakra-fehérkesztyűkre is. Én pártpolitikai szempontból elfogult vagyok, miszerint ahol lósz.r van, mindig ott csipegetnek a verebek. Vagy ahogy állítólag Antall József mondotta: Csak a fenekek változnak, a nyelvek mindig ugyanazok.

Na, Boldog Újék!

bugajakab 2009.01.09. 13:44:56

@pipacsaripacspapucs:

Szóval itt a lényeg barátom erről rizsázzál ne a kézi vezérélésű rendőrségről vagy a titkosszolgálatról!

Ja az ALPÍTVÁNYI iskolát a BARÁTI SZOCI önkormányzat (csepel) millióiból tartják fenn (azért lehetett a vezetőség a párttagságból).

Barátom Te szándékosan hagyod figyelmen kívül hogy egy alapítványi iskola különösen a támogatásoktól függően működik.

Ide a rozsdást hogy kapott szépen a SZOCI ÖNKORMÁNYZATTÓL pénzt az ALAPÍTVÁNYI ISKOLA és ebből sikkasztottak.

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 13:46:55

@bugajakab:

Csak ezt találtad mentségül? Még a rendőrség sem tud sokat mondani. Két nap alatt még ők sem tudnak csodát tenni. Még kihallgatások sora vár a két emberre, köztük a meglőttre. Aztán a nyomozás lezárul. Hol van az még? Nem szabad elkapkodni. Aztán következik a bíróság. Szóval még csak részeredmények vannak. Azokból meg nagy hiba hosszútávú, végleges eredményeket levonni.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 13:47:36

@bugajakab: mi abban az olyan különleges, h egy oktatási tevékenységet folytató (iskolát fenntartó) alapítványt támogat egy önkormányzat? ha meg nem támogatná, bezárná akkor azért kiabálnának.

bugajakab 2009.01.09. 13:48:03

@pipacsaripacspapucs:

Ez egy szoci duma.

Ha már mi szarosak vagyunk mindenkit kenjünk be vele.

Szerintem Te vagy Lendvai Ildikó egyik fő tanácsadója (az ilyen demagóg).

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 13:49:01

@lkjpoi: nem téves következtetés, hogy más emberek is sikkasztanak az mszp-ben, nem csak deme. mint ahogy sikkasztanak más pártokban is. csak épp most egy gyilkosság történt, és talán nem az az első szempont, h ki milyen párttag volt. ennyi.

bugajakab 2009.01.09. 13:50:54

@tsabeeka:

Csupáncsak annyi barátom hogy a pénzt amit leosztanak a párttársaiknak -ami elsikkasztása párttagok közötti leszámoláshoz vezetett- azt az adófizető állampolgároktól szedik be, magyarán közpénz ahogy mondaná Keller ÜVEGZSEB László.

pipacsaripacspapucs 2009.01.09. 13:53:59

@lkjpoi:

Sőt, az iskolaigazgató épp átlépését fontolgatta, egyenesen a Kurucpártba. De mivel nem tette meg a döntő lépést, hát senki sem mossa le róla a kabátlopást.

Ezt még nem tudtam kihagyni. Bár igaz, annak a hatóságnak a tagjától hallottam, amelyik seggbelőtte azt a gyanútlan szabadsághőst, aki az Orbán Viktor miniszterelnök úr felesége által (amúgy teljesen jogosan) használt állami terepjárót próbálta a nép számára rekvirálni, az illető rendőr mégis becsületes ember, mer' emeszpés. Hát hiszek neki.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 13:55:30

@bugajakab: én nem példálóznék kellerrel, de ha neked példaképed, hát tedd :)

de akkor te most azt mondod, h nem kéne támogatni az alapítványi iskolát, mert úgyis csak elsikkasztják a szocik. gondolom olyanról még nem is hallottál, h mondjuk fideszes az önkormányzat, szdsz-szimpatizáns az iskola vezetője és mégis támogatják. nem politikai alapon, hanem azért, mert odajár az a szerencsétlen hatszáz gyerek.

bicajos 2009.01.09. 13:56:05

a fidesz.hu és az mszp.hu pont annyira a magyar média része, mint a lindab.hu, vagy a peugeot.hu. a kurucinfó egy vérradikális szarság, együtt nem említhető sem a magyar nemzettel sem a népszabadsággal. és miért nincs szó a posztban arról, hogy mit írt a népszava vagy a magyar hírlap? ezek nem köthetők párthoz? vagy ezek nem tekinthetők médiának? nem teljesen értem a posztot.

Vidéki 2009.01.09. 13:58:33

Az ATV rendkívül tapintatos, szóba sem hozza, hogy a társtettes egy prominens MSZP-s politikus.
Az ATV mérhetetlen tapintatát az a népi bölcsesség is inspirálhatja, hogy akasztott ember házában nem illik kötélről beszélni.

snakekiller23 2009.01.09. 14:05:19

@bugajakab:

Jó lenne, ha szoci duma volna. Sajnos, mint stabilan fideszes város volt lakója meg vagyok arról győződve, hogy korrupció terén az égadta világon semmi nem fog változni, ha.

bugajakab 2009.01.09. 14:12:37

@Chalabre:
A rendőrök kihallgatták a helyszínre látogató gazdasági igazgatót is, aki utóbb részleges beismerő vallomást tett. Eszerint szerdán reggel sikkasztás vádjával őt és a biztonsági őrt is kirúgták. A rendőrség jelenlegi információi szerint 3-4 millió forint lehetett a visszaélés mértéke.

Ennyi.

bugajakab 2009.01.09. 14:15:05

@snakekiller23:
De ott legalább nem lövik egymást halomra meg nem tolják az államadósság mértékét 6 év alatt 50.2%-ról 70 %-ra.
Nem teszik az országot az IMF csicskásává, nem lövik ki a más pártszimpátiájú emberkék szemét etc...etc....

bugajakab 2009.01.09. 14:18:01

@tsabeeka:

Te figyelj a hevesi megyei közgyűlésről hallottál mán?

Meg különben is csepelen vagyunk nem Moszkvában.

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 14:28:37


Az ember megvesztegethető. Azt mondják mindenkinek megvan az ára, mindenkit meg lehet venni, csak más árfolyamon. Lehet.

Könnyen ítélkezünk addig, amíg nem kerülünk a zsíros bödön kísértő közelébe. Akkor derül ki valójában mindenki megvesztegethető határa. Sok hangoskodó valóban becsületből ítéli el a csalásokat. Sok hangoskodó meg irigykedik, hogy nem neki adatott meg a lehetőség, mert akkor biztosan jobban csinálta volna és nem derül ki. Ahogy számos csalás soha nem fog napvilágra kerülni. Azokról épp ezért nem tudunk. Ahogy folyamatosan fognak el drogcsempészeket, de ettől még virágzik a drogkereskedelem, rengetegen meggazdagodnak belőle.

Mi lenne, ha egy lehetőséged adódna a személyes meggazdagodásra? Akár ilyen rövid úton. Egyesek eladják magukat 4 millió forintért is. Ennyiért is kockáztatják a becsületüket. De hallottunk olyanról is, hogy pár száz forintért öltek. Mindenkinek maga felé hajlik a keze, vagy a családtagjait részesíti előnyben, netán a párttársait stb és nem kívülállót, idegent. Nem szép dolog a közpénzeket lenyúlni, ahogy magántulajdont kirabolni sem. Mindkettő bűncselekmény. Mindegy ki az áldozat, ki az elkövető. MSZP-és vagy Fideszes, katolikus vagy zsidó, sárga vagy fehér. Tök mindegy. Bűn. A bűn fekete színű. Nem vörös vagy narancs.

bugajakab 2009.01.09. 14:30:48

@Chalabre:
Barátom el vagy tévedve még mindig.

Ha az adófizetők pénzével szórakozol az a BŰN azokra is rávetül akik téged odaengedtek.

Teccik érteni?

bugajakab 2009.01.09. 14:34:07

@tsabeeka:

Látom nem hallottál a heves megyei szocialista közgyűlésről:

Mint közismert szocialista
Mint közismert elmaradott a térség
Mint közismert csak azon települések iskolái kaptak pénzt renoválásra fejlesztésre akiknek szoci a polgármestere.

Gondolom az alábbi megjegyzést is ezért írtad:
"nem politikai alapon, hanem azért, mert odajár az a szerencsétlen hatszáz gyerek. "

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 14:38:25

@bugajakab:

Ahogy írod: "A rendőrség jelenlegi információi szerint 3-4 millió forint lehetett a visszaélés mértéke."

"jelenlegi információ": vagyis nem végeredmény, csak egy ideiglenes állapot.

"3-4 millió forint": szóval még a pontos összeget sem tudják. Lehet, hogy még több lesz belőle.

"lehetett": csak lehetőség, alternatíva, még nincs konkrétum.

Még sok mindent nem tudhatnak. Amit első körben vallottak a letartóztatottak, az még nem Szentírás. Pontról pontra igazolni kell. S a vallomásukat még sokszor módosíthatják, akár visszavonhatják. Erre is számtalanszor volt precedens. És még sok más érintett személyt ki kell hallgatniuk és fognak is.

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 14:39:56

@bugajakab:

"Ha az adófizetők pénzével szórakozol az a BŰN azokra is rávetül akik téged odaengedtek."

Pont ezért nem értem a kinyilatkoztatásaid. Hiszen még egy csomó érintettet ki sem hallgattak.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 14:39:58

@bugajakab: és a te példád mennyiben jelenti azt, hogy csak ilyen létezik az országban? vagy mennyiben teszi semmissé az én példámat? nem vagy te egy kicsit beszűkült?

bugajakab 2009.01.09. 14:43:36

@Chalabre:
Barátom mindenről írsz csak a lényegről nem:

"A rendőrök kihallgatták a helyszínre látogató gazdasági igazgatót is, aki utóbb részleges beismerő vallomást tett."

bugajakab 2009.01.09. 14:46:45

@tsabeeka:
Te figyelj én már 6 éve beszűkült vagyok.
A szocialisták bosszúhadjáratot folytatnak a politikai ellenfeleikkel.

Ezt csak a vakok nem látják.

Remélem legkésőbb 2010 után ugyanezzel a mentalitással (beszűkült) fogják majd az akkori ellenzéket osztani.

Na jó a testnyílásaik átvizsgálásához nem ragaszkodok. :-))

bugajakab 2009.01.09. 14:50:24

@tsabeeka:

Tessék mondani hol a konkrét példa?

Ez volna?

"gondolom olyanról még nem is hallottál, h mondjuk fideszes az önkormányzat, szdsz-szimpatizáns az iskola vezetője és mégis támogatják. nem politikai alapon, hanem azért, mert odajár az a szerencsétlen hatszáz gyerek."

Ahogy azt móricka elképzeli.

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 14:53:26

@bugajakab:

Mint írtam, attól, hogy egy ember vallomást tett, az még nem jelenti, hogy a teljes igazságot elmondta. Ne legyünk már ennyire naivak. Még azt ellenőrizni kell. Hátha több minden van még mögötte.
Ahogy Te magad írod: "részleges": vagyis nem egész.

bugajakab 2009.01.09. 14:54:18

@Chalabre:
"Pont ezért nem értem a kinyilatkoztatásaid. Hiszen még egy csomó érintettet ki sem hallgattak."

De az elbocsájtott gazdasági igazgató részleges beismerő vallomást tett+diktafon felvétel alapján a rendőrség elég részletesen tájékoztatja a közvéleményt.

Nyilván azért merik mert egyértelműek a bűncselekmény körülményei elkövetői (még véres lábnyomok is vannak az elkövetőtől)

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 14:55:37

@bugajakab: békéscsabán van a konkrét példa, ha ennyire érdekel.

nem tudom, h hány éve vagy beszűkült. nem politikáról beszéltem, hanem arról, hogy azért, mert felhozol egy példát, attól azt gondolod, hogy máshol nem lehet máshogy, csak úgy, ahogy te ismered - na, ez beszűkültség, akármilyen témában.

Chalabre (törölt) 2009.01.09. 15:09:01

@bugajakab:

"az elbocsájtott gazdasági igazgató részleges beismerő vallomást tett"

Ismétlem "részleges" beismerő vallomást tett. Még számtalanszor kihallgatják. Ez még csak az első vallomása volt. Hű, még mennyi infót rejthet!

"+diktafon felvétel alapján a rendőrség elég részletesen tájékoztatja a közvéleményt."

"Elég részletesen": Csak elég részletesen szerinted is. Vagyis rengeteg mindent nem kötötték még az orrunkra, mert nem akarnak félrevezetni. Jobban szeretnek tényeket közölni, vagy ha feltételeznek, mint eddig, akkor azt egyértelműen jelzik, hogy csak feltételezés. Ahogy Te is írtad. "Lehet". Ez nem tény. Mi lenne ha a bíróság úgy ítélkezne, hogy "lehet, hogy bűnös, ezért ennyi és ennyi börtönben letöltendő évre ítélem." Nonszensz.

"egyértelműek a bűncselekmény körülményei" Mondod Te. De szerencsére nem Te vezeted a nyomozást. Te már lazán lezárnád. De ez nem ilyen egyszerű.

bugajakab 2009.01.09. 16:44:49

@Chalabre:

Úgy látom barátom hogy mindenáron bohócot akarsz magadból csinyálni.

Ajánlott olvasmány a kedvenc portálodról:

index.hu/politika/bulvar/csepeli0109/

Szóval az ártatlan MSZP-s már előzetesben, mint Zushlag (bár Ő tudta a kecskeméti kapitányt utasítani a börtönből)

Különösen ez:
"A másik gyanúsított, a gazdasági igazgató-helyettes készségesebb volt, többször is vallomást tett már. Érdekes momentum azonban, hogy azt a helyet, ahová szerinte bedobta a Dunába a biztonsági kamerák szerverét, vastagon borítja a jég. Ez a férfit is meglepte, ezért másik helyet mutatott, de a szervert ott sem találták."

Ide figyelj Te ..... miért dob valaki egy térfigyelő kamera rögzítő szervert aznap este a dunába amikor gyilkosság történik? Kinek a hangja hallatszik a diktofonon?

Komám Te olyan sötét vagy világít a negró a szádba.

bugajakab 2009.01.09. 16:50:36

@tsabeeka:
Van egy magyar közmondás:

Amilyen az aggyisten....

A szoci kormányzat üti-vágja a vidéki önkormányzatokat mert túlnyomó többsége ellenzéki, engedtessék megszólalni a másik félnek is.

A 2002-es kormányváltás idején olyan tisztogatást csináltak hogy akad itt törleszteni való, a mostani gazdasági csődtömeg pedig a 7. éve regnáló vörös bárók kizárólagos bűne amit mindannyian nyögünk.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 17:34:22

@bugajakab: van több másik ide vonatkoztatható közmondás is, de inkább nem hoznám fel őket.

a gazdasági csődtömeg magyarország hibája, azé a magyarországé, aki a rendszerváltáskor sem akart sokkot meg most sem. anélkül meg a változás nem megy.

az úgy nem megy, hogy tartsuk meg a szocializmus szociális hálóját, közben meg legyünk versenyképesek, de ne kelljen fizessünk semmiért. a verseny olyan, h sokan szívnak benne, főleg azok, akik kifelé hárítanak mindent.

egyébként meg a minap megöltek két EMBERT, nem tudom, észrevetted-e. azt hiszem, h a ki-dug-kit jellegű celebhírek élvezőinél csak egy rosszabb van: azok, akik csak a politika fogalomkörében tudnak gondolkozni.

bugajakab 2009.01.09. 18:00:13

@tsabeeka:

1.BARÁTOM AZOK GONDOLKODNAK A POLITIKA FOGALOMKÖRÉBEN AKIK NAP MINT NAP SZEMBESÜLNEK A DEMAGÓG POLITIKAI ANALFABÉTÁK KELTETTE CSŐDTÖMEGGEL.

2. A szociális rendszer nem értem hogy jön ide, gondolom a szocialista nyugdíjpolitikára gondoltál.

3. Megölték egymást közpénzt elsikkasztó kormánypárt emberei. Akik a mostani társaság szekerét tolják azokra nehéz részvéttel gondolni de megpróbálok.
Na jó: nyugodjanak békében. De csak mert ezt illik ilyenkor mondani. 2006 óta nem tudok emberként tekinteni azokra, akik még mindig Gyurcsány csapatában játszanak.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.01.09. 18:05:25

@bugajakab:

1. szerencsére nincsek olyan barátaim, akik csak politikában tudnak gondolkozni.

2. sajnálom.

3. na, EZÉRT tart ott az ország, ahol tart. szerintem vona gábor éppen annyira ember, mint thürmer gyula. egyikkel sem értek egyet, de ettől nem vonom kétségbe azt, hogy emberek-e, sőt még a véleményüket is meg szoktam hallgatni.

bugajakab 2009.01.09. 18:28:56

@tsabeeka:

1. Nem CSAK, de amikor töltöd a gázártámogatási nyomtatványt, amikor a szülőfalud cigánytelepének lakói a faluba költöztetésük után a sorra törnek be a disznóvágások után családokhoz, amikor az iskolai meghívón fenyőünnepről olvasok valahogy a politika hirtelen bevillan... Nem tehetek róla én már ilyen földhöz ragadt vagyok, szívesebben készülnék a márciusi AC/DC koncertre.

2.-
3.Ember mindegyik csak van amelyik a törzsi fejlődésben visszamaradt. Amíg 2006 őszi sajnálatos események irányítói nem nyerik el a méltó büntetésüket addig ne hadováljatok itt nekem arról hogy milyen szép dolog a politikai sokszínűség.

Ezt a mostani kormánypártnak kellene mondani hogy szálljon le a titkosszolgálat az ellenzékről.

Blau t 2009.01.09. 22:43:41

Az eset remekül példázza, miért tart ott az ország, ahol.
Félve írom le, mert a média a legsértődékenyebb állatfajta, amit ismerek, de bizony miattuk. Az országot nem a politikusok szakították ketté - na persze ők sem ártatlan báránykák - hanem az újságírók. Sajtonk egészen elképesztő mértékben szélsőséges. Teljesen egyoldaluan szemlélnek és ami rosszabb mutatnak be mindent. Mi, a hírek fogyasztói meg elég hülyék vagyunk ahhoz, hogy azt olvassuk, nézzük, hallgassuk ami a kedvünkre való. Vagyis amit a "mieink" írnak mondanak, mutatnak. Többségünknek fogalma sincs, mit is mondott Gy.F. vagy O.V., mert ki hallgat végig hosszú beszédeket, nyilatkozatokat stb.? Csak a "mi" sajtónkban megjelent részleteket ismerjük. A tudósítások többsége olyan mint a régi, letünt rendszer beli vicc.
A fiatalabbak kedvéért:
Frankfurter Allgemeine Zeizung: Szovjetúnió - Amerika boksz meccset rendeztek tegnap Münchenben, melyet az amerikaiak nyertek, miután minden súlycsoportban kiütéssel győztek a versenyzőik.
New York Times: Fölényes győzelem az oroszok ellen! Bunyósaink megmutatták a szabad világ szellemi fölényét a bolsevistákkal szemben.
Pravda: Nagyszabású bokszgálát rendeztek tegnap Münchenben. Az imperialisták minden gáncsoskodása ellenére sportolóink remekül helyt álltak. Második helyen végeztek a versenyen, ahol az amerikaiak csak az utolsó előtti helyet tudták elérni.
süti beállítások módosítása