/>

Az ATV-ben Mesterházy Attilát kérdezik arról, hogy "pontosan mi történhetett?" a veszprémi gyilkosságnál. Szerinte teljesen mindegy, hogy hány járőr cirkált volna Veszprémben, ez az esemény akkor is megtörténhetett volna. Itt tévedni tetszik az Attila úr, tessék csak ezt megnézni.

Azt hiszem, a Magyar Gárdáról meglévő véleményem ismert, de mégis: ha a gárdás felvonulásokon ott vannak a rendőrök, akkor például egy ilyenen miért nincsenek? Ha Mesterházy úr szerint a hosszabb távú hatások fontosak ("az eset a Jobbik malmára hajtja a vizet"), akkor miért nem beszélünk a hüvelygombáról megelőzésről?

Itt olyan roma hadsereg van, hogy attól még a helyi rendőrök is félnek, egyikük szájába már dugtak pisztolyt, pedig csak igazoltatott egy vasakkal megrakott autót - így fogadták az indexveszprémet az egyik enyingi kocsmában.

Nos, ezt a jelenséget ismerjük, más településeken is előfordul, hogy a rendőrség hatalma megáll a 14 éves, utcán pezsgőt ivó fiatalok fenyítésénél. És a kulcs itt van. A politikusoknak nem kell az operatív munkába beledumálniuk, csupán eszközöket adni a rendőrség kezébe. Ha nem Mesterházyék csapata fogja ezt megtenni, akkor majd meg fogja más, és ezzel többet fog tenni és nyerni, mint 3 adócsomaggal. Válság ide, válság oda, a közhangulat sokat lenne képes dobni a morálon - mármint akkor, ha jó lenne. És ez már régen nem a négyévenkénti választásokról szól.

P.S. Az esetlegesen hazánkba érkező szerb kommandósok épp olyan bűnözők lennének, mint a fenyegetőleg felvonuló cigány emberek vagy gárdisták. Úgyhogy minél tovább, várunk egyre több bűnözővel kell majd számolni.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr29931810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.09. 12:39:52

A Belváros szinte minden hétvégén tele van rohamrendőrökkel. Olyan országban szeretnék élni, ahol a rendőrök nem a kormányt védik, hanem a közbiztonságot. Ez nem az az ország.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.02.09. 13:32:02

@nanena: a parlament előtti táborozás meg a tévészékház gyújtogatása, vagy az utcakövek feltépése, kukákkal dobálózás éppen annyira a közbiztonság ellen van, mint a videón lévő masírozás vagy a 30 fős csapatokban bunkózás/gyilkolás

nanena · http://nanena.blog.hu 2009.02.09. 13:59:55

@tsabeeka: Nálam kevesebben utálják jobban azt a csőcseléket, ami ellepi néha a belvárost. Olyankor vagy elhagyom a várost vagy bezárkózom. És tudom, hogy nincs más rövidtávú válasz erre, mint a kommandósok kivezénylése. De van egy olyan furcsa gondolatom, hogy a miniszternek nem az én közbiztonságom a fontos, hanem az ő székének a megvédése. Én ezt kifogásolom. Olyan országban, belvárosban szeretnék élni, ahol bármikor félelem nélkül sétálhatok, s ebben nem akadályoz meg sem a csőcselék, sem a rendőrség. Hiszen a tüntetések ideje alatt a helyi lakosság egyáltalán nem számít. Sem a csőcseléknek, sem a rendőrségnek.
Az év egy részében olyan országban élek, amelyről rögtön a szegénység, a bűnözés jut eszünkbe. Ott minden félelem nélkül sétálhatok az utcán éjfélkor is, soha senki nem néz rám fenyegetően, mindenki kedves, segítőkész. Mi kellett hozzá? Egy hónap alatt letartóztatták a bűnözői csoportokat az európai bűnüldüző szervek segítségével, s példás büntetést szabtak ki rájuk. Ez nem egy-két évet jelent. Rengeteg rendőrt vezényeltek ki az utcákra, akik állandó sípolásukkal jelzik, hogy jelen vannak. A rendőrök másik része őket ellenőrzi. Nem észleltem korrupciót, bár valószínüleg ettől ők sem mentesek. S nem a kresz betartatása, a büntetés a céljuk, hanem annak érzékeltetése, hogy jelen vannak. És láss csodát, rend is van. Ott egy vezetőn múlott. Berisha.

mildi 2009.02.09. 15:52:20

csabi, fene se tudja, lehet ám igazsága mesterházynak is. lehet 100x ennyi rendőr is, kocsmai késelések akkor is lesznek. az utcán köröző rendőrök számának növelése (ami szükséges) az utcai bűncselekményeket csökkenthetik (zsebtolvajlás, rablás), de egy ilyet nem tudtak volna kivédeni.
a bandák elleni fellépés független az utcai járőrök számától. egyszerűen régen rács mögött lenne a helyük, van már miért, van a rovásukon. ez jogalkalmazási kérdés. de hát nálunk tv székházat is lehet büntetlenül gyújtogatni, meg kocsit borogatni is. az is csak bandázás. :( ahogy írtad is.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.02.09. 17:14:23

@mildi: persze, én sem több rendőrre gondolok elsősorban, hanem arra, h a meglévők többet érjenek. amíg egy-egy verekedés láttán (esetleg tudva is, hogy kik verekednek) inkább továbbhajtanak, addig nem érnek sokat. vagy amíg vkit elkapnak, majd kap 1-2 évet, addig azt sem lehet komolyan venni. ez utóbbi persze már nem rajtuk múlik, hanem a mindenkori kormány szándékain főleg.

mildi 2009.02.09. 18:23:26

@tsabeeka: ez igaz. egy verekedéshez nem elég egy járőrpár. de hát már őrsök sincsenek. van a körzeti meghízott, heti egyszeri fogadóórával, és kész. a volt határőröket meg beállítják trafizni..:(
gyerekkoromban egy nagyközség utcáján min 2 pár cirkált, meg vagy még 10-en üldögéltek az ütiszobán.
nincs elég ember. de hát ki akar rendőrnek menni, mikor fizu nincs, a társadalom hülyének tartja őket, a verekedők többen vannak, a jogvédők meg őket csesztetik a balhézók helyett.
most kapnak 2 milliárdot. kimeszelik belőle a még meglévő őrszobákat, aztán ennyi :(
a megbecsülésükön kéne javítani, rendes fizetést adni, ilyesmi.
süti beállítások módosítása