/>

Orbán vs. valóság

E-one 2009.03.05. 20:58

Orbán Viktor nem fogadja el a Reformszövetség javaslatait, mivel azok "egyáltalán nem illeszkednek a Fidesz programjába". Szerinte nem megjavítani kell a gazdaságot, hanem újat építeni. Na vajon mi az a legeslegfontosabb kérdés, amit ez a két mondat felvet?

Nem, nem az, hogy mi az a baromság, hogy csak úgy újat építeni. Hogy most akkor ezt konkrétan hogy gondolja, kommunizmust akar, jó kis magyar kibucrendszert, vagy nemzeti bezárkózást. Nem ez a kérdés, mert erre elmondta a választ, nemzeti bezárkózást, amire a világ közgadásztársadalma egy emberként vághatja rá, hogy te szerencsétlen elmerokkant, te akarsz itt miniszterelnök lenni? És azért lehet igazuk, mert aki életében egyetlen közgazdasági könyvet is a kezébe vett, netán olvasott valamit az előző világválságról, az pontosan tudja, akkor a bezárkózás politikája micsoda mérhetetlen károkat okozott. Évekkel tolta el a megoldás időpontját az, hogy minden ország ráállt a hazai termékekre, és ezzel olyan vámhatárokat építettünk ki, amik azt is megakadályoták, hogy ők adjanak el külföldre, mert kölcsönösen félt mindenki egymástól. Egy ilyet egy USA/Kína/Oroszország méretű gazdaság vállalhatna be, de ott még Trianon visszacsinálásával se tartanánk.

És nem is az a kérdés, hogy ha új gazdasági rendszert akar építeni, akkor a kapitalizmus és a viktorianizmus közti átmenetet hogy képzeli el. Hiperinflációt csinál a forintnak, és a káoszból kezd újat, ahogy az történt '46-ban, netán Rákosi elvtársat nem csak a kisebb pártokhoz való hozzáállásában és a néptől minimálisan elvárt tiszteletben tekinti példaképének, hanem hozzá hasonlóan államosítana mindent, hogy aztán újra lehessen osztani? Aki szerint ez a legnagyobb kérdés e mondatok kapcsán, az közel jár az igazsághoz, de még mindig téved.

Az igazán nagy kérdés ugyanis az első mondatból adódik. Orbán Viktor nem fogadja el a Reformszövetség javaslatait, mivel azok "egyáltalán nem illeszkednek a Fidesz programjába".

Mért, Viktor, van?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr63984048

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.06. 10:20:18

Egy egyszerű javaslat...Elég sok mindenki egyetért abban (legfőképp a hozzáértők), hogy a Reformszövetség javaslatai többet segítenének az országnak, mint Gyurcsány jó irányba tett, de apró, túl óvatos lépései. Sőt vannak, aki szerint még a Reformszövetsé…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2009.03.05. 21:29:49

most már valamit kellene mondania tényleg. Mindekinek van programja, vagy beáll valaki mögé, a fidesznek meg semmi. Csak az adócsökkentés. de arról meg mindenki tudja, hogy a mérleg egyik serpenyője, és kell lennie másiknak. Nagy hidegzuhany lesz ez így asszem.

Folyami Géb 2009.03.05. 21:31:21

1. A múlt héten a haverod szánalmasan beégett az "igazságszolgáltató" elemzésével. Ez se jobb.

2. Valóban, a magyar gulyásdemokrácia legnagyobb rákfenéje ma, 7 évnyi gyurcsánydúlás után O.V. Írjatok hetente három cikket róla, hátha felmentek 12 %-ra.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.03.05. 21:31:56

Blöfföl. Nem mondhatja azt rá, hogy nem, mert nem mehet szembe az EU, az IMF, az ECB meg kb. az egész pénzügyi világ kánonjával, de hülye lenne elfogadni is, mert akkor azonnal 10%-ot esne a népszerűsége.

Mégis muszáj volt valamit mondani. Éppenséggel mondhatta volna azt is, hogy hettempitty, de ehelyett azt mondta, hogy másik dimenzió. A szemét kellett volna figyelni közben. Én láttam, hogy kacsintott.

misc · http://misc.blog.hu 2009.03.05. 21:32:06

a patásördög tehet mindenről. ha lenne neki programja, akkor az euró most nem lenne 315 forint felett. aszemétje, nem akarja, hogy a nemzet ference kihúzza az országot a bajból, ahova a zorbán juttatott minket.

misc · http://misc.blog.hu 2009.03.05. 21:33:08

ti egyébként nem érzitek nevetségesnek, hogy 7 év mszp-kormányzás után a legjobb érv gyurcsányék mellett még mindig az, hogy a zorbán így meg a zorbán úgy?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.05. 21:34:26

neketek még nem szóltak, hogy orbánék ellenzékben vannak?

most azt lenne jó tudni, hogy gyurcsány mit akar

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.03.05. 21:37:52

@SCUMM: És ki érvelt itt Gyurcsány mellett?

Orbán mondott egy farokságot, ez a poszt erről szól. Nem érted nevetségesnek, hogy egy Orbánról szóló posztban gyurcsányozol? :-)

lopici_gaspar 2009.03.05. 21:38:37

orbancviktator sajat maga alatt vagja a fat. nem arul el semmit a terveikrol. sot nyomja a buta, komcsi dumakat adocsokkentesrol meg rosszabbul elunk mint 5 eve subidumat. a sok huje meg azt hiszi hogy majd o elhozza a kanaant 2 honap alatt. meg az is lehet, hogy 2/3-al nyeri a valasztasokat, de az elso par megszoritas utan ugy el fogja soporni sajat csurheje hogy arrol fog koldulni...

Arzén Vendel (törölt) 2009.03.05. 21:43:12

Megnyugtatlak a Gyurcsánynak sincs programja, nem is volt soha, az nem program hogy költöm a más pénzét. Gazdaságot nem tudott építeni, hogyan is tudott volna, hiszen ő csak ködös elméletekben erős, meg privatizált vagyonnal. Lehet hogy Orbánnak nincs programja, ellenben lehet hogy tényleg van patája, még az is lehet hogy ürgebőrbe varrva ő cipelte fel a hátán a forintot 320 alá, de ő az utolsó esély. Ha ő is elbassza akkor vége, be kell zárni a boltot. Úgyhogy jobb ha elkezd mindenki izgulni azon hogy Viktor dilettantizmusa ne legyen Ferencéhez mérhető, mert akkor itt mindenki a nyakán fogja érezni a dickensi világ büdös szájszagát.

Roth Mano 2009.03.05. 21:44:33

Mivel nagy valószinűséggel OV lesz az ország következő miniszterelnöke, igenis jogunk volna tudni, hogy MI A HALÁL RETKES FASZÁT AKAR CSINÁLNI, HA HATALOMRA KERÜL?????

states 2009.03.05. 21:47:32

Majd akkor Orbánozz, ha az ő hétévnyi kormányzása után lesz olyan állapotba az ország, mint most. Addig viszont tán szólnod kellene ennek a retardált baromnak, hogy húzzon el a miniszterelnöki székből...

Delinquent 2009.03.05. 21:49:34

Szerintem a poszt nem arrol szol, hogy a Patas hibaja az ami most van. Felelos ellenzeki vezetonek egy ilyen helyzetben a Reformszovetseg javaslata melle kene allnia, hogy rakenyszeritse ezt a toketlen kormanyt a cselekvesre. De ehelyett elmondja megint, hogy a "javaslatok nem illeszkednek blabla", de epkezlab megoldassal termeszetesen nem all elo. Szoval mi van? Semmi, ahogy mar megszoktuk.

ügyfélszolgálatos 2009.03.05. 21:49:42

Aki itt gyurcsányozik az a saját zavarát próbálja leplezni, hogy fingja nincs arról, hogy Orbán mit is fog kezdeni a gazdasági válsággal, hogyan teremt itt jólétet. Bénák...

Éhesló 2009.03.05. 21:50:23

Nagyon megnyugtató, hogy megvan a válság kulcsa: buktor tehet mindenről.
Amiről meg mégsem, arról azok, akiknek nem tetszik a böszme és csapata, akik meg nem értett zsenik ebben a mucsai mocsárban.....

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.05. 21:51:09

@ügyfélszolgálatos: még szerencse, hogy gyurcsány minden lépése tiszta és világos és elhozza a megváltást...
barom

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 21:53:34

Gyakorlatilag, nem kurva mindegy ki kisérletezik rajtunk? Még mindig jobban elhiszem OV.nak, hogy van vm. a tarsolyában, mint bármit GYF-nek.

Kopi3.14 2009.03.05. 21:57:44

De sokan nem tudnak szöveget értelmezni...

Ssanctuss 2009.03.05. 21:58:03

"Majd akkor Orbánozz, ha az ő hétévnyi kormányzása után lesz olyan állapotba az ország, mint most."

Ne haragudj, de nem várnám meg.
Mi lenne ha végre nem erre a két majomra figyelnénk oda hanem olyanokra akik tényleg értenek hozzá? Semmiből nem lesz valami, a semminél is kevesebből még kevésbé. Minnél tovább váratjuk a durva megszorításokat, annál rosszabb lesz - ha még egyáltalán lesz értelme vagy lesz min szorítani. Akárki legyen következőleg kormányon, tegye meg végre a lépéseket, ne a népszerűségi indexxel foglalkozzon, az emberek meg értsék meg, hogy ezt már régen meg kellett volna tenni, és ne csak a mára gondoljanak hanem a holnapra is...

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.05. 21:59:27

Többek közt azért is tartunk itt (nem gazdaságilag, hanem közhangulatilag), mert még mindig leragadtunk a "Hajrá, Fradi!" - "Hajrá MTK!" szintű kommunikációnál. Az eddigi kommentek, és a poszt is leginkább ezt tanúsítják.
Azért azt megkérdezném (mert én is drukker vagyok legbelül), hogy akik ma Orbán programját hiányolják, azok mennyire veszik észre a különbséget Gyurcsány programja és tényleges tevékenysége között?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.03.05. 21:59:34

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/: Ez így komolytalan összehasonlítás. A merészség ahhoz kell, hogy azt mondd, hogy még mindig jobban elhiszem OV-nak a másik dimenziót, mint a Reformszövetségnek, hogy.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.05. 22:01:36

@Dr. Morcz: gyurcsánynak van programja?
és erről sehol nem lehet hallani a mediaában...
ez rettenetes...

bridgeman 2009.03.05. 22:02:01

Az elég komoly probléma, hogy az ellenzék nem nyújt alternatívát. A baloldali populizmus helyett jobboldali populizmust kínálnak. Remek.

A jelenlegi csapatról tudjuk, hogy böszme, tudjuk, hogy elkúrták, egyetlen pozitívuma annyi, hogy ismerjük ezt a világot. Az ellenzékéről tudjuk, hogy megszavazta az elkúrást (lásd még: "ami jó az embereknek"), leszavaztatta a reformokat (lásd még: szociális népszavazás). Emellett folyamatosan hazugoznak. Most forradalmi változásokat igérgetnek, de még rémlik valami az egész pályás letámadásos klientúraépítésről. Egyetlen pozitívumuk, hogy ők egy új, friss csapat.

Összegezve: elkeserítő a helyzet, mert nincs alternatívája a populizmusnak. És így méltán ekézzük mindkét nagy pártot.

Roth Mano 2009.03.05. 22:02:33

@Dr. Morcz: ergo mi okom lenne bármelyikükre is szavazni?

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.03.05. 22:04:40

Kurvára unalmas a viktor a diktátor meg a holaprogram szintű örökzöld.

Rendben ragadd ki Orbán két mondatát és értelmezd félre, keresztbe.

A gulyásdemokrácia blogra illik, hogy kádári, posztkommunista szintű agitpropot tol.

Igazából amikor 2010-ben Orbánék hatalomba kerülnek, a legfontosabb dolog az amit tehetnek, hogy az ittragadt elvtársaidat kipucolják onnan, ahova szakértelem kell.

Elég nagy pofátlanság programnélküliséggel vádolni Orbánékat amikor 2002-re az ország a régió éllovasa lett, onnan pedig lezuhantunk az államcsőd szélére. Világosan megmondták, hogy hogyan kezelnék ezt a válságot is, ott van tessék elolvasni fidesz.hu, hajrá.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 22:04:44

@Kettes: Jó, akkor azt is megpendítették, hogy a Zévértékelőben lesz bővebb kifejtés. Másodszor, Feri ott van eltévedve, hogy azt hiszi neki kell itt mindent tudnia, holott nem. Bajnainak, de legfőképpen Veres "összekapáltam" Jánosnak. Nah, ők örüljenek, hogy büntetlenül elhúzhatnak a picsába, a többit meg (jöhet a kénköves eső rám, de kimondom)bízzuk Bod Péter Ákosra.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.05. 22:05:11

@bridgeman: voltak reformok?
erről se tudok, úgy tűnik erről megint nem írtak sehol, csak pénzbeszedésről
mik lettek volna azok?

sunblind 2009.03.05. 22:06:11

... na kb ezért tartunk itt ahol most. Ma elküldték az egyik barátomat a munkahelyéről, 13 év munkaviszony után. Egyszerűen nem bírták kifizetni a fizetését, pedig már csak a 75%-át kapta az előző megszorítások után. A főnöke, az ötven fős, családias hangulatú klassz szerszámipari vállakozás tulajdonosa a béemvéje eladása után már bkv-val járt, hogy tudja fizetni a végsőkig az embereit, akiket tényleg a családjaként szeretett. Sírva jelentette be, hogy ennyi a húszonöt éves cégnek, élete munkájának és mától munkát keres ő is.
Szerintem az alapvető baj az, hogy egy eléggé buta nép vagyunk. ugyanazok vezetnek minket a szakadék felé, akik nagyon rég óta a nyakunkon ülnek. Volt ország, ahol a rendszerváltáskor komolyan elzavarták a picsába azt, aki azért volt kormánytag, mert belépett a kiszbe, és az apja feljelentette a szomszédját, mert az imperialistáktól becsempészett porse poszterre racsnizott. Nem szakemberek vezetik az országot, hanem tehetségtelen tolvajok. Mi meg esszük, amit a tévé meg az internet a pofánkba önt minden nap, utáljuk a cigókat, bibsiket, fehéreket, sárgákat, feketéket, orbánokat, gyurcsányokat, és nem vesszük észre, hogy ez mind csak maszlag, hogy ne azt nézzük, amivel tényleg nagy a baj, és ne menjünk oda a kossuth térre kétmillióan. Hogy végre tényleg eltakarodjanak a picsába.
Szerintem akinek van esze, az megragadja a lehetőséget, és dobbant innen. Most.
Jah, bocsánat, és köcsögorbán.

ügyfélszolgálatos 2009.03.05. 22:06:42

@wmiki: Na figyelj te retartdált, hogy írtam én ilyet? Ennek az egész cikknek köze nincs gyurcsányhoz. Te pont abba a fogyatékos táborba tartozol aki messiásként tiszteli Orbánt. Én semmiféle politikust nem tisztelek, de neked mivel beszűkült a kis mogyorónyi agyad hiába is magyaráznám. Az ilyenek fognak majd a legjobban OV-re ugatni amikor nem lesz minden rózsaszínű... Ez olyan, hogy a volt párttitkárok a legnagyobb jobbosok mostanság. Mint a szemközti szomszédom...

Kihaennem00 2009.03.05. 22:09:13

Nem is lehet szebb zárása a napnak mint egy jóízű Orbánozás az index címlapon. Reggel már megvolt a rettegő, elnyomott cigányok vs. Náci magyarok. A nap így kerek. Szegény Gyurcsány nagyszerű programjáról alig esett szó, pedig az aztán a programok programja! A Kelet-Európai országok még közös nyilatkozatot is adtak ki, hogy kimutassák nagyra becsülésüket.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 22:09:17

@ügyfélszolgálatos: Még jó, hogy nem általánosítasz, még jó, hogy nem lobbansz hirtelen, még jó, hogy egy ellenvéleményre máris nem személyeskedsz, még jó, hogy nem az ilyenek ugatnak bármikor, bárkire, bármiért...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.03.05. 22:09:40

Ja, 315Ft-os eurónál még megvárjuk ahogy Feri vergődik egy sort a saját politikai túlélése érdekében és 14 hónapot kell várnunk arra, hogy cselekvőképes kormánya legyen az országnak.

DE MINDENRŐL A VIKTOR TEHET!

ügyfélszolgálatos 2009.03.05. 22:10:27

@wmiki: Haha... sosem szavaztam rájuk, nem mintha sok közöd lenne hozzá... De az ilyen fogyik miatt meggondolom.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 22:11:27

@ügyfélszolgálatos: kezdődik az önigazolás, mivel rájuk szavaztál...

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2009.03.05. 22:11:50

És akkor a posztról, feltételezve, hogy igaza van.

Tudsz egyetlen indokot, hogy miért kellene a Fidesznek teljesen konkrét ötletekkel előállnia? Tán országgyűlési választások lesznek? Volt olyan fideszes javaslat korábbról, amit a kormány komolyan vett, és nem kigúnyolt, kiforgatott, és mindenfélének elmondott, majd kicsit később átvett, és elpuffogtatott? Lenne egy ilyen javaslatnak _bármilyen_ hatása a fentieken kívül?

Jobb lenne-e mint elődje? Gyurcsány után ez még kérdés valakinek? :P

Különben is, Orbán volt már miniszterelnök, szóval annyira nem árul zsákbamacskát. És legyen elég annyi a kérdések tisztázásához, hogy ha még mindig ő lenne Magyarország miniszterelnöke, már 1-2 éve euróval fizetnénk...

Pepperoni 2009.03.05. 22:12:18

Inkább százszor Orbán ismeretlen elképzelése, mint ami most van. Újjal mutogat ránk szlovák meg bolgár.

Esetleges hiperinflációtól félsz? Ezek szerint jobb Neked a biztos napi -3%.

Valahol kezdem azért becsülni ezt a kevés maradék, ámde igen kitartó Gyurcsány kedvelő népeket. Aki még mindig tud hinni, azért az komoly.

Persze buta mint a föld, vak mint a sötét éjszaka, de legalább kitartóan hisz. Az is valami.

Ventura Blvd 2009.03.05. 22:13:41

Bocsika elvtársak, úgy tűnik nekem, hogy megint marakodni teccik.
Ez lenne a megoldás sok súlyos bajainkra.
Abba kéne hagymi már- szerintem
mertmegerdemled.blog.hu/2009/03/05/ha_tuleled_majd_oltsd_le_a_villanyt_05
Mer ez lesz a vége

osborne 2009.03.05. 22:14:36

ehhez a nemzetközi bezárkózás szöveghez adna vki linket. nem találom amúgy

osborne 2009.03.05. 22:15:09

akarom mondani nemzeti

Nymus 2009.03.05. 22:15:46

Takarodjon az egesz parlament a picsaba! En ezert szivesen kimennek a terre. Itt nem csak az egyik hibas, a masik is. Amit muvelnek mindketten, az egy gusztustalan jatek a hatalomert. Ki jon Fidesz - Mszp-takarodj tuntetesre?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 22:16:38

@osborne: nem érdekes, mivel a mostani nem teljesen ua. a probléma.

Nils. H 2009.03.05. 22:16:44

Nem értem miért kérdés mit akar Orbán Viktor....

Hatalmat. Minden más másodlagos kérdés.

osborne 2009.03.05. 22:18:39

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/:

engem az érdekelne honnan jött elő ez a szó E-on bloggernek, miből vezette le a konyhájában

andrush 2009.03.05. 22:18:55

GYF és OV a két legrosszabb dolog, ami ezzel az országgal megtörténhet. Impotens vezető, impotens ellenzékkel...

Hol van egy Dzurinda?????

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.03.05. 22:20:39

@Nils. H: Orbán nem hatalommániás, Ferivel ellentétben.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 22:22:14

@osborne: bezárkózás politikája pl. early Kína. Vagy mondjuk Észak Korea stb.

osborne 2009.03.05. 22:22:59

@br: aki minelnök akar lenni hatalmat akar, a főkérdés az, hogy ki mire konvertálja azt

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.03.05. 22:23:12

@andrush: Gyurcsányt Orbánhoz hasonlítani olyan mint Nérót Marcus Aureliushoz...

Nils. H 2009.03.05. 22:23:53

@br: Ja, persze.:DD
Nos, aki nem hatalommániás, az két elbukott ogy-választás után átadja a kormányrudat a párt fiatalabbjainak, vagy legalábbis másnak....
Mindketten azok, nem hiszem, hogy ez kérdés lenne.

sztrugackij 2009.03.05. 22:24:10

a blog kérdése:mi a fidesz programja?
A tisztelt jobboldali beállítottságú kommentelők válasza: böszme gyurcsány,elkúrta,320 a forint,de hisz 7 éve a komenisták kormányoznak,az ismerősömet is kirugták,mocskosok,orbánt mér bántjátok?
2002-ig éllovasok voltunk dejötteza gyurcsány és különben is mér van több pénze mint másnak.
SZÁNALMAS

Nils. H 2009.03.05. 22:24:27

@br: LOOOL, nem vagy te kicsit fanatikusok Orbánhívő. Igen, úgy egy kicsit nehezebb objektíven látni, meg gondolkozni. :DDD

stanyecli 2009.03.05. 22:26:13

Nem hát, el se tudom képzelni, mi lett volna, ha akkor befagy a Duna jege, miközben fel-le úsztatják a koronát rajta a mi pénzünkből, ugye.

Jön majd a vikoriánusz, és le se megy a nap többet. Figyeldki.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.03.05. 22:27:27

@osborne: A hatalom nem öncélú valami, hanem eszköz. Orbánnál a hatalom arra kell, hogy rendberakja ezt az országot és mellette mutyizzon is egy kicsit.

Gyurcsánynál a hatalom arra kell, hogy büntetlenül lopjon, a többi meg le van szarva.

@Nils. H: Még mindig Orbán a legalkalmasabb kormányfőnek a jobboldalon, ezt ő is tudja.

Nils. H 2009.03.05. 22:27:38

@Nils. H: dehogy a kormányrudat, hanem a jelölt-rudat.... Mindegy, érthető, mire gondoltam.

Nils. H 2009.03.05. 22:28:20

@br: Akkor nagy gáz van az ún. "jobboldalon". :DD

KezdőVállalkozó · http://ujvallalkozo.blog.hu 2009.03.05. 22:28:30

Persze,hogy nem illeszkednek a fidesz programjába, mert olyan nem is létezik. :))) Viktor képes tönkretenni az egész országot, csak hogy ő kerüljön hatalomra. Ennél még Sztálin és Hitler is okosabb volt.
Azt, hogy Gyurcsány mit akar,azt már tudjuk. Ezzel szemben Viktor még semmit sem villantott. És lehet,hogy 7 éve az MSZP van hatalmon,de úgy nehéz kormányozni,hogy a kedves ellenzék minden reformtörekvést meghiusit népszavazással vagy más egyéb gánccsal.
kedves BR,én szivem legmélyén nagyon kivánom,hogy orbánka kerüljön hatalomra jövőre. (Szakértelmet honnan fog szerválni??? ) És amikor majd 500 lesz egy euró,vagy bevezetik a 200 000-es tandijat meg az 1500-os vizitdijat,akkor majd széles mosollyal az arcomon odaállok fideszes barátaim elé és csak ennyiz fogok mondani: ezt jól megcsináltátok. :)

Higany 2009.03.05. 22:29:07

Viktor, te leszel Abszurdisztán következő miniszterelnöke, most úgy néz ki, teljhatalmad lesz.
Most tényleg ez minden amit programnak nevezel, vagy azért pl példát mersz venni kedvenc északi szomszédainkról? Zárójelben szúrnám ide, hogy a román Eurót 2014-re tervezik...

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2009.03.05. 22:29:57

@sztrugackij: ÁÁÁ, csak túl snassz lett volna belinkelni a fidesz.hu-t :)

Freudi elszólás: "a blog témája"... hát kb. És igen, az említettek releváns kérdések.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.05. 22:30:22

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/: Ez jó, mintha direkt ehhez a poszthoz szedték volna össze. Érdemes elolvasni

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.03.05. 22:30:54

@Nils. H: Teljesítmény alapján ítélek. 2002-ig egy erős négyes volt a gazdaságpolitika, azóta meg karó.

Ez van. Száksz. Orbán ezért való kormányfőnek, mert ez a lényeg.

Egyébként utálom a vallásos vonalat, az alulról jövő mutyizásokat, a Szíjjártó "ne az emberekkel..." remixet, a szarakodást Mikola és Kövér körül, stb.

De nem azok a lényegi elemek.

A lényegi elemek:

GDP, államháztartás hiánya, államadósság GDP arányosan, munkanélküliség, infláció, euró bevezetésének időpontja, viszony a szomszédos országokkal, stb.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.05. 22:35:06

no gyerekek, álljunk meg egy szóra, tisztázzunk valamit

üljetek szépen körém:
van egy autó, amiben utasok vannak
ez az autó megy 180-al, és mindenféle őrült manővert végez
súlyos balesetet szenvednek

ki ezért a felelős, a vezető, vagy a többi utas?
kinél van a kormány?
senki nem kényszeríti a sofőrt arra, hogy vezessen, nyugodtan kiszállhat, ha nem ért hozzá, átadhatja a felelősséget másnak

én ugyan nem hiszek a tudományban, meg az oktatásban, de ennyit azért a kiscsoportot elhagyva már illene megértenetek

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.03.05. 22:36:15

@KezdőVállalkozó: Látszik hogy a Kádár rendszerben szocializálódtál, mert nem vagy képes közösségben gondolkodni.

Szerencsére a Fidesz jórésze nem kommunista tetvedék, ezért jobb munkát is fognak végezni a kormányzás terén.

Tudod, egy olyan országban ahol a Nézőpont Intézet országosan reprezentatív felmérése szerint az emberek 50%-a "inkább pozitív"-nak ítéli meg Kádárt, ott kurva nagy gáz van.

Azt már előre látom, hogy a szemellenzős balosok 2010 után rohamosan el fogják felejteni, hogy az utóbbi 50 évben eddig összesen 8 évig nem voltak ők hatalmon, és az elmúlt nyolc évben is ők voltak a kormányrúdnál, és azzal a lendülettel elkezdik majd szidni a Fidesz kormányt ha az nem takarítja el azt a csődöt amit örökölt három hónap alatt.

KezdőVállalkozó · http://ujvallalkozo.blog.hu 2009.03.05. 22:38:07

"viszony a szomszédos országokkal"
ezt remélem nem az Orbánra értetted

sztrugackij 2009.03.05. 22:40:51

egyik kommentelő viktort Marcus Aureliushoz hasonlította.Én eddig úgy tudtam Ő egy igazi államférfi volt.Bár lehet,hogy szőlőkkel is üzletelt két hadjárat között.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.05. 22:41:43

@sztrugackij: Jó a nicked ... de a névadóid kicsit árnyaltabban fogalmaznak. A blog kérdése valójában az: hogyan találjunk fogást a Fideszen? Legalábbis a legutóbbi 6 posztból 3 volt a Fidesz/jobboldal alázásával foglalkozó, és a másik 3 szólt a világ összes többi dolgáról. Ez persze nem baj, sok a tematikus blog. De objektívnek nem nevezném.
A mai posztnak tényleg lehet az a kérdése, hogy mi a Fidesz programja. Ezt ne a bloggereknek kelljen megválaszolni. Amúgy én is szívesen hallanék róla többet, ebben egyetértünk.
Ami viszont nekem mindig kérdés, ha a másik tábor szurkolóit olvasom: Titeket nem zavar, hogy Gyurcsány szerint "végighazudtunk négy évet ... közben nem csináltunk semmit ..." stb? Tényleg úgy érzitek, hogy az a fantasztikus teljesítménye, hogy nem engedte vissza Orbánt a hatalomba (és sokak szerint megszült egy bal oldali über-Orbánt, saját magát) ill. a kormányzati teljesítménye feledtetik azt a sok stiklit, amit csinált?

bridgeman 2009.03.05. 22:44:05

@wmiki: pl. egészségügyi. Kis lépések, de még ezt is sikerült megfúrni.

Félre ne értsen senki: nem az ellenzékre kenem az akutális szar helyzetet. Az aktuális szar helyzet leginkább a mostani kormány eredménye. A mostani ellenzékkel az a bajom, hogy nem nyújtottak alternatívát. Se most, se 2006-ban. Btw ezért vannak még mindig ellenzékben.

Pelso.. 2009.03.05. 22:44:18

OV itt ismét érzelmi alapon politizál, pardon, blöfföli a semmit.
Ráadásul, fentiekben saját táborának csak egy részét szólítja meg, ez így hiba.

dapper22 2009.03.05. 22:45:20

hülyék. jóhogy nem fog Orbán semmit se mondani. ha mond, szétszedik érte. ha emlékeztek, tavaly tavasszal a színművészetin beszélt arról, hogy a gazdasági helyzet miatt a nagyberuházások felülvizsgálatára, a nyugdíjak számítási rendszerének módosítására stb lenne szükség. Azt mondta, hogy ha hatalomra kerülnek, "sokaknak, sokminden fog fájni." 2008 májusáról beszélünk. Gyurcsány még hónapokkal később, szeptemberben is azt mondta, hogy a Fidesz riogat a válsággal, az nem fogja érinteni Magyarországot. No komment... én a magam részéről azt gondolom, Orbánnak van reálisabb képe a dolgokról.

cousin333 · http://magyaropera.blog.hu 2009.03.05. 22:47:31

@KezdőVállalkozó: Kire másra. Orbán alatt utáltak minket. Most utálnak és ki is röhögnek. Tényleg sokkal jobb így :)

sztrugackij 2009.03.05. 22:51:28

sok sikert a jobboldalnak!A második világháborúban is az előkelő második helyet sikerült hoznia hortyval meg szálasival.
A leendő új felállás pedig viktorral,kövérrel,semjénnel meg a többi
nagyformátumú "államférfival"egyszerűen fenomenális lesz.Európa zabálni fogja őket

dapper22 2009.03.05. 22:53:19

érdekes módon 2008. májusában azért hisztizett mindenki, mert Orbán ilyen drasztikus lépésekre készül titokban. Eközben Gyurcsány még 2008. október 6-án is azt mondta a Parlamentben, hogy a válság elkerüli az országot, Orbán Viktor a válság prófétája, és 3 százalékos lesz a gazdasági növekedés. Most miről beszélünk?

Azt látom én, hogy sok embernek irracionális Orbán fóbiája van ebben az országban. csak azt nem esik jól, hogy én is szívok miattuk, mert hét éve egy olyan bagázs van hatalmon, aki pl a gazdasági válság kezdete után hónapokkal is képes hasonló marhaságokat nyilatkozni, (ld. fentebb), és most ő próbálja megoldani az ország gondjait.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 22:53:32

@sztrugackij: Annyira unalmas ez a szőlőbányázás, meg a koronausztatás. 1000 éves államiság ünnepén 30 milláért egy úsztatás? 300 milla egy aug. 20. tűzijáték.Tehet egy szívességet aki ezel jön!

Mégegyszer az összes Orbánutálótól megkérdezném? Tényleg azért süllyed el az ország mert OV nem teríti a lapokat? Tényleg ő a hibás? Tényleg megéri annyira utálni ezt az embert,, hogy inkább GYF és a plutokrata, tolvaj bandája? 7 év után még mindig OV-t utálni az egy politikai cél?

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.03.05. 22:54:34

wmiki · igazmondo.blog.hu/ 2009.03.05. 22:35:06

Egyvalamit nem vagytok hajlandóak roppant feltűnően megérteni te és még páran:
Összetört az autó?
Összetört,
Azért tört össze, mert felelőtlenül vezették?
Igen?
Ergo a sofőr a felelős?
Igen.
Csakhogy az egyik utas, aki eddig folyamatosan csak belepofázott a dolgokba, most oda akarna ülni a kormányhoz. De miért is kellene őt odaengedni?

SCUMM (2009.03.05. 21:33:08) hozzászólása kifordítva:

ti egyébként nem érzitek nevetségesnek, hogy 7 év ellenzéki f@szlengetés (mert ennél értelmesebbet nem csináltak, max. ahol tudtak, keresztbetettek a kormánynak, lásd vizitdíj) után a legjobb érv vityáék mellett még mindig az, hogy fúj gyurcsány?

Invictus 2009.03.05. 22:54:58

Természetesen blöfföl, igen. Legalábbis remélem, nem ment el a józan esze, mert ha komolyan gondolja. Ebben az országban nem lehet választást nyerni azzal, hogy sokaknak bizony fájni fog, amit csinálni fogunk. Főleg nem azzal, hogy a királycsináló nyugdíjasoknak meg az inaktívaknak esetleg kevesebb jutna.
Megmondta egyszer, hogy lesz "Orbán takarodj" is, ha kormányra kerül stb.
Más kérdés, hogy nem hangoztatja, mert akkor egyből 10%-ot esett a Fidesz népszerűsége.
Viszont így ő is hazug miniszterelnök lesz, tetszik vagy nem.
Hogy annyira akarja-e a hatalmat? Nem tudom, szerintem ő is tudja, hogy ezzel a sok sz*rral a fidesz sem tud már mit kezdeni. Ha elkezdenek kormányozni az kamikaze kormány lesz, a ballibek meg ellenzékből fogják tüzelni a népet a megszorítások ellen, szép kis szerepcsere lesz. 2014-ben pedig szinte biztos a naracsbukta, ha jövőre narancsgyőzelem lesz. Sőt kérdés, hogy túlélne-e a fidesz most egy kormányzati ciklust hatalmon.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 22:56:53

@sztrugackij: Milyen hasonlat ez? Húzzál már a kapcsolatra, ott majd megbeszélitek egy-két ellenállóval...atyavilág és iyen emberek miatt szív az ország.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.05. 22:59:35

@Lesből Támadó Szárítókötél: alakíthatsz pártot, senki nem tiltja meg, hogy ne te vedd át a kormányt
szurkolok neked, bírom az ilyen mebereket
hajrá MesePárt!

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.03.05. 22:59:59

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/:

Nem VonPerez, egyáltalán nem.

Viszont légyszi sorolj már fel pár érvet az elmúlt 7 év ellenzéki tevékenység alapján, hogy miért is szavazzak egy év múlva a FIDESZ-re?
Miben nyilvánult meg az markáns politizálásuk, amivel alternatívát állítottak a kormánypárti politikának? Azért, mert fújgyurcsány? Azért, mert ha a kormány feketét mondott, akkor a FIDESZ dafke fehéret?

u.i.: Mellesleg neked nem tűnik fel, hogy az Orbán-utálat ellen a Gyurcsány-utálattal jössz? Ne azért szavazzunk a FIDESZ-re, mert alternatívát kínál, hanem mert tényleg "inkább GYF és a plutokrata, tolvaj bandájá"-t választanánk helyette? Ez valami érv lett volna?

Invictus 2009.03.05. 23:00:43

@Lesből Támadó Szárítókötél: Miért kellene elhinni, hogy aki összetörte a kocsit, az tudja legjobban, hogy vezessen ki a sz*rból minket? Mert kéthavonta új nagyívű programot hirdet? Meg lendületesen tud prezentációkat tartani?
A fidesz kommunikációja tényleg sz*r és infantilis. De lehet, hogy jobban ismerik az országot mint mi. Nem a politikafórumok közönsége fogja eldönteni a választást, és nem is azok, akik gazdasági lapokat olvasnak. Sajnos.
Egyébként mindenki jobban járt volna, ha 2006-ban Fletó nem akar mindenáron nyerni. Hanem megmondja az őszintét a választások előtt, nem csak utána zárt körben. A fidesz meg kénytelen lett volna restriktív gazdaságpolitikát folytatni, és az ő nyakukba szakadt volna a válság. Fletó meg készülődhetne a 2010-es kétharmados győzelemre....

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.03.05. 23:03:38

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/:

őőő, ezt hol is mondtam? Kissé fekete-fehérben gondolkodsz...

porthosz 2009.03.05. 23:04:22

Hihetetlen milyen emberek kommentálnak itt...
Tudjátok, amikor nyakunkon az államcsőd, amit ez a kormány 7 éves (nem)kormányzása hozott el számunkra, mikor a szomszédos (lesajnált) országok körberöhögnek minket, mikor kongóban azt tanitják az iskolában hogy hogy kell egy országot totális csődbe vinni és példaképp magyarországot hozzá, akkor kurvára nem értem hogy mi a f@sz köze van hozzá Orbán Viktornak. Ha i.u. 2800-ban kitör a 6. világháború, akkor azért is Orbán lesz a felelős vagy mi a f@szom van már itt?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 23:06:01

@Lesből Támadó Szárítókötél: Igen, mert GYF elmúlt 7 évét, ismerjük látjuk. Azonkívűl, hogy ha lehetne, belebújna Sárközy valagába (hasonlóan jó képességű gyerek egyébként), semmit nem csináltak, azon kívűl, hogy a klientúra már felfordul a pénztől.

Fentebb linkeltem: inforadio.hu/hir/belfold/hir-258293

Aztán a programot is el lehet olvasni a honlapjukon. 3. Pont várjuk ki az évértékelőt. 4. OV 2006-ban is betolta volna Bodot, csak ne Gyurcsány legyen. Egyszerűen kötve van a keze, mert a félhülye nyuggereket (már bocsánat) meg kell győznie, különben nem nyer. Aki értelmes tudja ezt. Ha most előállna a programmal, megint kábé a másfél milla dolgozó ember üdvözölné, a sok ingyenélő meg betolja GYF-et ismét. Hát a faszt! Ne mondjon semmit az MSZP meg süllyedjen el a saját mocskában.

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.03.05. 23:06:46

@Invictus:

Te sem érted.
A bejegyzés utolsó mondatában ott a kérdés. Nem az van ott, hogy Viktor, hülye vagy, nincs programod, ergo szavazzon mindenki Fletóra (fekete-fehér sémák rulez), hanem az, hogy miért válasszuk a FIDESZ-t, és miért ne valamelyik másik pártot?
Ez a kérdés, nem pedig az, hogy Fletó vagy Viktor.

sztrugackij 2009.03.05. 23:06:59

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/:
legalább annyira unalmas mint az elkúrtuk.
az ország az olyanok miatt süllyed akik be sem járnak a parlamentbe,csak sajtótájékoztatón meg operaházban hablatyolnak és tolvajbandáznak.
ja,és még valami!sohasem fogok olyan miniszterelnökjelöltre szavazni aki bayer zsolt barátja.Tőlem lehet 600 ft is az euró.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 23:07:47

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/: bocs a sok szóismétlésért, már fáradok és tompulok a sok értetlentől. Ébresztő van bazzeg nem látjátok, hogy Feri mit csinál? Mit tett OV, hogy ennyire utálja mindenki?

jozso929 2009.03.05. 23:09:20

Kedves jobbosok, akkor ahogy szeretnétek, tiszta szívből mondom: 4 éve az MSZP-re szavaztam, de most már Gyurcsány takarodjon, az MSZP is, minél hamarabb. De Orbán pedig mondja meg mi a programja, hogy érezzem azt hogy rá kell szavaznom, mert ő kihúz a csávából. Egy 7 évvel ezelőtti emlékre nem tudok MOST szavazni, egy mostani reményre viszont tudnék. Meg kellene mutatni...addig viszont jobban szimpatizálok azzal aki konkrét, megvalósíthatónak tűnő programmal áll elő, legyen bármilyen pártállású.

Alf (törölt) 2009.03.05. 23:10:52

éjen gyurcsány.
OV az egy gonosz faszista elmerokkant.
gratulálok a cikhez.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 23:11:34

@sztrugackij: Te kettészarod az ország problémáját és jövőjét, csak azért mert utálsz valakit? GYF-et nem azért utálják mert utálni kell, te söti bazmeg, hanem mert tett érte rendesen! Anno még én is elismertem, hogy némá, mindegy MSZP nyert ez van, de talán a gyerek tud vm.-t, mert nem hülye! Öszödi után meg azt mondtam, nah, lekerült a teher, gyakorlatilag meggyónt, hozzáteszem nem önszántából, nézzük mit hoz ki belőle! Megkaptuk. Köszönjük.

KezdőVállalkozó · http://ujvallalkozo.blog.hu 2009.03.05. 23:12:02

Hát te hülye vagy BR. :)))) 83-as születésű vagyok,szóval igy kicsit lekéstem a Kádár rendszert.És éppen hogy annak a rendszernek az alapja a közösségben való gondolkodás,de te még ezt sem tudod,mert hijján vagy politológiai és más egyéb ismereteknek.
Igazad van,a fidesz jó része hozzánemértő,dilettáns,kommunista tetvedék. :)) Persze,hogy jó munkát fognak végezni. Választás másnapjan majd jön Mikola,azt mondja,hogy nincs semmi baj az egészségüggyel,és aki az ellenkezőjét mondja hazudik (majd lelövik).
Persze,hogy nagy gáz van. Azt jelentik,hogy az emberek hülyék és Kádárt,azaz Viktort akarják vissza.
Szerintem a Gyurcsány és a mostani MSZP nagyobb része nem 50 évig volt hatalmon,szerintem baj van a memóriáddal,vagy lázálmaiddal. De ha arra akartál volna utalni,hogy az MSZMP és az MSZP egy és ugyanaz,akkor érdemes lenne megnézni,hogy hány volt kommunista ül a fidesz soraiban.Pozsgayval az élen...

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.03.05. 23:13:40

Ezzel az egész "a másik a hibás" politikával csak az a baj, hogy nincs rá időnk. Zuhanunk.

Nekem kurvára mindegy, hogy melyik nagy vállalja fel, de minél hamarabb meg kell lépni a Reformszövetség/Oriens programot, mert ha marad ez a tökölés, később sokkal lejjebbről kell elkezdeni.

porthosz 2009.03.05. 23:14:15

@jozso929:
Orbán nem mondhatja meg hogy mit akar mert akkor sosem jut hatalomra.
Gondolj bele, a szavazóképesek több mint fele vagy nyugdijas vagy segélyen élő, ne adj isten állami szolga.
Nem mondhatja azt hogy csökkenteni fogja a nyugdijakat, nem mondhatja azt hogy megszünteti a segélyeket, és azt sem mondhatja hogy felül lesz vizsgálva az összes (ál)rokkantnyugdijas.
Tudom hogy ezt szeretnéd hallani, és én is, de lásd be, ha ezt nyiltan kimondja, akkor ez a réteg az mszp-t meg a szadeszt fogja visszaszavazni. Márpedig az ország nincs még 4 éve. Ha ismét az mszp nyer, akkor itt mindennek vége van. Foghatod a diszes magyar törikönyvet is kitörölheted fele a hátsó részed, mert magyarország mint olyan el fog tünni a süllyesztőbe.

sztrugackij 2009.03.05. 23:14:19

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/:
hát stílusod az van!Ott a helyed közöttük!Még sokra viheted!
KIfinomult érvelés terén még kihívásokkal küszködsz de az ő szintjükön hogy úgymondjam ez alapkövetelmény

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 23:14:26

@KezdőVállalkozó: Több vagy kevesebb arányaiban, mint az MSZP-nél? Amúgy érdekes kik nem szavazták meg a turkáljunk a múltban törvényt?

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.03.05. 23:14:35

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/:

Háát, ne haragudj, de az érvelésed egy az egyben az volt pepitában, amit a 2009.03.05. 22:53:32-es hozzászólásodban az ún. Orbánutálókon számonkértél: vagyis hogy valami ellen szavazzanak a másikra.

Akkor?

U.i.: Az Inforádiós link jó, csak az jól mutatja, hogy az ott összeszedettek szimplán kampányszagú ötletbörzézések. Tényleg azt akarod mondani, hogy a FIDESZ-ben nincs annyi gazdasági szakember, akik összeütnének egy olyan koherens, mindenre kiterjedő, a szlogenek szintjén túlnyúló gazdasági programot, mint amilyeneket az elmúlt években kivülről érkező gazdasági szakemberek - legutoljára a Reformszövetség - letettek az asztalra? (Hja, hogy lennének negatív hatásai is egy ilyen programnak?...)

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.03.05. 23:15:59

@jozso929:
Teljesen egyetértek, jelenleg én is ugyanebben a cipőben járok.

freagle 2009.03.05. 23:16:04

Szerintem a válságkezelésnek eléggé impotens módja a felelős keresése.

Tegyük fel, hogy bebizonyítjuk, mindenért Gyurcsány felel ("Gyurcsány a hibás"). Büntetésből a Dunába lőjük.
És akkor mi van?
Talpraáll a gazdaság? Nem romlik tovább a forint? Megszűnik a munkanélküliség? Mi lesz ettől jobb?

Felvetődött a kérdés, miért kellene a Fidesznek (Orbánnak) alternatívát mondania. Igaziból semmi másért, mint hogy ez az ellenzék feladata. Alternatívát mutatni, bizonyítani, hogy lehet másképp, lehet jobban. Ez lenne az, ami pl. a kormányt is jobb teljesítményre sarkallhatná.

A Reformszövetség javaslata nem azért fontos, mert az maga a Megoldás, hanem azért, mert annak tükrében világosan látszanak a kormány szándékainak hibái. Van mihez hasonlítani. Van mi alapján kiabálni, hogy "Hohó, mi mégis inkább azt a másikat akarnánk!"
Ehhez azonban program kell. Világos, érthető, emészthető, ellenőrizhető, és igen, bizony, vitatható!
Nekem nem elég az, hogy majd a Fidesz megoldja. Hogy oldja meg?
Mi az, hogy új gazdaságot kell építeni? A gazdaságnak megvannak a maga törvényszerűségei: régen rossz, ha a politika ezeket kívülről felül akarja írni.

Az autós hasonlat tetszett. Egy dolog maradt csak ki belőle: még rosszabb a helyzet, ha nem csak a vezető béna, de ráadásul még a kocsiban ülők fele rugdossa is, meg a szemét is megpróbálja befogni.

Br-nek: valóban vannak objektív mutatók, amik szerint 2002-ben sokkal jobban álltunk, mint akár 2006-ban. Ugyanezen mutatók szerint 2000-ben meg 2002-höz képest álltunk jobban. A gazdaság irányítása terén pedig nem történt igazán korszakos változás 1998-2002 között. Vagyis az a pálya, amit az ország gazdasága akkor futott, még a Bokros-csomagnak volt köszönhető. Feltétlen érdeme az Orbán-kabinetnek, hogy megannyi aljas verbális támadás után legalább a gyakorlatban, működésében nem tették tönkre. 2000-ig...

Reformok... Emlékszik még valaki arra, vajon miért nincs regionális rendszer Magyarországon? Az, aminek az alapjait a Fidesz-kormány dolgozta ki - aztán (hogy-hogynem) most meg valamiért nem szavazzák meg... Egészségügy. Tudja valaki, hogy ki vetette fel először a co-payment (vizitdíj, napidíj) fizetés bevezetését? Gógl Árpád. (Még 2006, októberében is ezt írta.) Emlékszik még valaki arra, hogy 1998-2002 között miért nem jutott előrébb egy arasznyit sem az egészégügy? Mert az volt a vita a kormányon belül, hogy vezessék-e be a több biztosítós rendszert (Selmeczi-vonal), vagy inkább legyen egy erős állami biztosító, aki azért tud erős lenni, mert az egészségügyi szolgáltatókat (értsd: kórházakat, rendelőket) döntő részt privatizálják (Gógl-vonal). Na ezek közül az elképzelések közül a Fidesz éppen csak a co-paymentet, a több biztosítót, meg az egészségügyi privatizációt akadályozta meg az elmúlt években. Nyilvánvalóan "szakmai alapon". Tudja valaki, hogy Mikola doktor mire volt a legbüszkébb az utolsó miniszterként adott interjújában? Hogy nekikezdett a fölösleges ágyszámok leépítésének. És kifejezte reményét, hogy az utódja ezt folytatni fogja...

Hát ilyesmikre próbáltam utalni akkor, amikor a béna vezetőt rugdosó, szemét befogó utasokról beszéltem.

A teljes képhez, hogy miért tartunk itt, ez is hozzátartozik.

Sabeszre sapka, farkamra kalap 2009.03.05. 23:16:28

Gyurcsány Ferenc hét (5) éve nem tud mit kezdeni a problémákkal, az országgal, úgy, hogy közben végig parlamenti többsége volt. Lehet, hogy az ellenzéke köcsög (ő sem lesz más ellenzékben, sőt nem is várom el tőle, hogy ne legyen az), de akkor a köcsög ellenzékkel kell boldogulni. Benne van a játékban. A lényeg azonban az, hogy ha demokráciát akarunk, akkor be kell tartani a játékszabályokat. A legfőbb szabály pedig az, hogy ha valakinek nem megy, akkor jön a másik. Ha mindig olyan jön, akinek nem megy, hát az rábaszás, tényleg. A demokrácia lényege, hogy mindenki csak egy ideig próbálkozhat a kormányzással (speciel két választás között), és ha nem megy, akkor jön a másik. Aki azt mondja, hogy orbán ne jöjjön, mert ő is hülye, az lényegében azt mondja, kell a demokrácia a francnak, maradjon örökké gyurcsány. Igen, lehet, hogy orbán még rosszabb lesz, de a demokrácia lényege, hogy még az ördög miatt sem adhatjuk fel az elveinket. Az elv pedig az, hogy akinek nem megy, azt le kell cserélni. Mint a fociban.

Invictus 2009.03.05. 23:17:46

@Lesből Támadó Szárítókötél: Miért, milyen másik párt van még? Mármint olyan, amelyiknek van esélye... nem az 5%-ra, hanem a többségre ugyebár.
Most eközött a két vezér között lehet választani, a harmadik út az pillanatnyilag illúzió. Talán lesz, amikor nem lesz az, de az nem most van.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 23:19:19

@sztrugackij: Figyi. Az az egy vigasztal, ha 2010-ben kormányváltás lesz és Viktoréknak esetleg bejön és kihúznak a szarból neked is jobb lesz. Soha nem ismered majd el, de én örülni fogok. Érvelnem nekem nem is kellene, mert igazából idejössz, beböfögsz pár mondatot, ami jó eséllyel felhúz egy csomó embert, írunk rá vm.-t te tovább értetlenkedsz, aztán mikor az embernél szakad a cérna, akkor meg jön ez a stílus duma.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.05. 23:20:10

@Lesből Támadó Szárítókötél: Már bocs, de az inforádiós cikk arról szól, amit a Fidesz mondott (pár éve) és nem a programjáról. Arra világít rá, hogy jópár olyan dolgot mondtak, ami később bejött.

Invictus 2009.03.05. 23:22:11

@freagle: Demagóg a fidesz (az mszp is az volt ellenzékben, mindig... "jóléti rendszerváltás", "több pénzt az embereknek", "visszaadjuk a nyugdíjasoknak amit ellopott tőlük a fidesz", "érettségizőknek adjunk ingyen mobilt és jogsit", "ingyen repülőjegyet a nyugdíjasoknak" stb. rémlik?), az tény, de Fletónak az lett volna a dolga, hogy ezzel nem törődve menjen előre. Ha komolyan gondolta pl. az öszödi beszédet. De az is cssk blöff volt...

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.03.05. 23:22:47

@porthosz:
Ez egy nagy kamuduma, a bizonyítvány magyarázása.
Az MSZP jelenlegi támogatottsága jól mutatja, hogy a korábbi támogatók is kezdenek elfordulni tőle, mert érzik, hogy ez egy teljesen elcseszett irány, és ahelyett, hogy a gödör szája felé tekingetének, inkább a gödör aljában kaparnak tovább.
A FIDESZ azért nem mond semmit szerintem, mert nincs egy átfogó megoldási javaslata, csak pár jól hangzó, a levegőben lógó, konkrét számítással alá nem támasztott populista ötlete.
Szétszednék azonnal? persze, hogy szétszednék, mert nem tudja számokkal alátámasztani, hogy ha adócsökkentést akar, akkor konkrétan hol akar kiadást csökkenteni. Hja, hogy valakiknek kevesebb lóvét adna az adócsökkentés fejében? Ezt kellene felvállalni.

Tudod, ég és föld a különbség megszorítás és megszorítás közt akkor, ha az átlagember érzi, hogy az egyik mögött kimunkált logika van, mert mondjuk kevesebbet ad, de kevesebbet is vesz el. Jelenleg a másik megszorítás van, amikor is egyre többet vesz el úgy, hogy semmit nem kapok cserébe. Ha lenne egy normális tervük, melyben felvállalnák a kényelmetlen dolgokat is, a pampogó nyugdíjasokat simán lesöpörné az ország.

dapper22 2009.03.05. 23:23:09

@jozso929: ezt várhatod. sztem amit a fidesz csinálni akar (válságkezelés) azzal nem lehet választást nyerni. egyszerűen túl hülyék az emberek. de tényleg. Churchill annak idején azt mondta, hogy nem ígérhet mást, csak vért és könnyeket. na kb ez a helyzet most nálunk is, csak ilyen szöveggel a nyugdíjasok meg a sok proli nem fog megszavazni senkit. úgyhogy maradnak a féligazságok meg a mismásolások. aki meg tehetné (MSZP), már láttuk, hogyan teszi... ill. nem teszi. 7 éve vannak hatalmon. 7 éve. Az egyetlen nagy adu ász a kezükben az nem a nem létező szakértelmük, vagy a kommunikációs képességeik. nem... mindössze az a tény, hogy a szavazópolgároknak nem elhanyagolható hányadával sikerült elhitetni, hogy O.V. maga az antikrisztus.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.03.05. 23:24:03

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/: Megmutatta hogy van alternatívája a szocialista egypártrendszernek.

boj (törölt) 2009.03.05. 23:24:14

Ezzel a posttal talán jobb lett volna megvárni a holnapot, amikor Viktor elmondja h vaccap. Vagy nem.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 23:24:20

@Lesből Támadó Szárítókötél: Mi az ötletbörze? Hogy minden javaslatot ízekre szedetett Veres, aztán egyenként leugatta, majd most sorban köszönnek vissza, de úgy, hogy ne legyen elfogadható, ill. kiherélve. Miről beszélünk?

Lesből Támadó Szárítókötél 2009.03.05. 23:25:49

@Invictus:
esélye annak van, akit támogatnak.

Ha azok, akik a két nagy pártból kiábrándultak, vállalnák a preferenciáikat, és mernének szavazni olyanokra, akik ezeken kívül szimpatikusak, akkor érdekes parlamenti erőviszonyokat lehetne összehozni 2010-ben.

toce 2009.03.05. 23:27:28

Az teljesen világos, hogy az ország bajainak megoldásához tucatnyi 2/3-os törvényt is kell módosítani. Ehhez konszenzus, együttműködés kell!

Az teljesen világos, hogy mindkét oldalon a jelenlegi arcok elhasználódottak és beszorult pozicióujkban képtelenek a konszenzus vagy legalább a kompromisszum keresésre.

Az teljesen világos, hogy a jelenlegi kormány a választásokig már érdemben semmit sem akar, és semmit sem tud tenni. De addig nem érünk rá!

Az teljesen világos, hogy az érdemi kormányzati munkához elengedhetetlen, hogy a mindenkori ellenzék és a társadalom is elismerje a választások mindekori győztesét győztesnek, a választásokat legitimnek. Enélkül folyamatos állóháború lesz minden 4 éves ciklus. A demokrácia arról szól, hogy bizalmat szavazunk választott vezetőinknek, és kapnak legalább 1 esélyt. Azaz 1-1 ciklus első 2-3 évében a kampánycélokat háttérbe kell tudni tenni. (Most messze nem ez történt, és félő, hogy a baloldal is sokat tanult, így egy esetleges fordulat után ugyanez lesz a helyzet.)

Apró remény, hogy a gazdasági válság + 18 év toszakodás kombó úgy k*rja szét a homokozót, hogy az már a homokozó vezéreinek is fáj. Talán rájönnek, hogy kicsit jobb homokozót kell felépíteniük fáradságos munka és áldozatok árán, úgy nagyobb májerek lehetnek homokozófhürerként...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.05. 23:29:00

@Lesből Támadó Szárítókötél: Szépen el van ám hallgatva, hogy kb. ugyanakkor tudnak meg tényeket, meg adatokat, mikor te a TV ből! Az IMF hitel is az ellenzék háta mögött lett lefocizva. Minden szinte a hátuk mögött van! Milyen számítások? aRe forszövetség milyen számításokkal operál? eltolt még 4-5%-ot, meg vedopta, hogy 1000 milliárd megtakarítás. Ebből 85 mondott az eleve átláthatatlam MÁV-ra. holnapra én is írok neked egyet oks?

dapper22 2009.03.05. 23:31:53

@Lesből Támadó Szárítókötél: hát én meg tök másként látom. a pampogó nyugdíjasokat nem fogja lesöpörni az ország. ők a szent tehén, amihez nem lehet hozzányúlni, mert képesek eldönteni a választásokat. az MSZP is 19 ezer forintot ígért annak idején minden rájuk szavazó nyugdíjasnak... na most ebben a helyzetben előállni egy olyan javaslatcsomaggal, ami hátrányosan érinti őket... hát kétlem, hogy bevállalná valamelyik politikai párt. egyébként meg, Orbán a színművészetin egy éve beszélt a nyugdíjak számítási módszerének megváltoztatásáról. ha jól emlékszem talán a svájci indexálás rendszerének felülvizsgálatáról lamentált, azaz a nyugdíjak NÖVEKEDTEK volna, de csak az inflációhoz igazítva. az országot pár héten belül ellepték a szórólapok, hogy Orbán befagyasztaná a nyugdíjakat, elvenne az öregektől stb. ezek után szerinted fog nyíltan beszélni az elképzeléseiről?

kamasuka 2009.03.05. 23:35:06

Odakúrták a RSZbe a Pálinkást, aztán várnák, hogy megeszi a Fidesz a káposztát, csak mert Pálinkával van ízesítve, aztán a kb. akkora kaliber BLval terelik a jónépet, mint Draskovics, aki mindenhez ért. Nos, a nagy lófaszt!

Kopi3.14 2009.03.05. 23:38:24

Elgondolkodtam rajta, mi történne, ha a következő választások midnkét fordulóban érvénytelenek lennének?

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.05. 23:43:55

Szerintem a demokrácia nem jött be nekünk,nem tudtunk vele élni. Főleg válság idején még nagyobb hátránya, mint előnye. Orbánt száműzni kellene és meghozni végre azokat a reformokat,amiket már 20 éve meg kellett volna hozni.

phaidros 2009.03.05. 23:47:54

@X-polgártárs: Orbánt száműznéd, és itt hagynád ezt a rakás szar utódpártot? Nem lehetne, hogy inkább mennél minddel együtt? Ebben az országban olyan hülyékre sincs szükség, akik azt gondolják, hogy Fecó oké.

A részemről a klasszikust idézném: "mindenki kinyalhatja az összes seggemet!". :(

Nils. H 2009.03.05. 23:49:45

@porthosz: Egyrészt érdekes a meglátásod, de megfordítanám.
Ez a poszt Orbánról és arról szól, mit mondott a reformszövetség javaslatairól.

Mi köze ehhez GYF böszmeségéhez? Vagy GYF böszme, és akkor Orbánról már nem is lehet beszélni, vagy posztot írni? Hát a kommentek tanúsága szerint, anélkül, hogy egyből GYF vs OV viktor kérdést ne gyártana belőle valaki, nem lehet.
Pedig szerintem kéne.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.05. 23:50:58

Azok a hülyék,akik azt hiszik,hogy Orbán nem egy beteg hataloméhes ember. Bár én szivesen elmennék innét velük,ti meg itt maradhadtok a szarban. :)

Nápolyi maszti 2009.03.05. 23:52:42

Komolyan gondolja bárki, hogy OV-nek van bármiféle úgynevezett "programja"? Ez vicc, még a rajongói sem hiszik. Majd kézrátétellel gyógyít. Bár idáig inkább a keresztbetevésben jeleskedett. A poszt egyébként nagyon tárgyszerű, a legutóbbi felszólamlását elemzi, ami tele van marhaságokkal; hogy jön ide a Gyurcsány, vagy bárki más? Erről a szövegről kéne vitatkozni, nem összevissza anyázni, meg hitnyilatkozatokat tenni.

Wawel (törölt) 2009.03.05. 23:53:09

Örülök, hogy vannak még retardált barmok, akiknek a becsapódás előtt az a legnagyobb problémájuk, hogy az ország 9 évvel ezelőtt megünnepelte 1000 éves államiságát és elköltött 30 MFt-ot.

Egy balos bennfentes haverom mondta 2005 körül, hogy vazze, ezek egy hét alatt többet lopnak, mint a Fidesz 4 év alatt...

Vagy azt is említhetem, hogy egy halott amerikai állampolgár emlékének ápolgatására több MILLIÁRDOT fognak költeni az én pénzemből, az államcsőd szélén! Ez ugye teljesen rendben van? Egy halott amerikai mégiscsak ezerszer fontosabb, mint az államiság.

De tudjátok mit, legyen ahogy akarjátok: OV ne akarjon hatalmat. Lássuk mit tud Ferencünk. Nektek meg azt kívánom, hogy veszítsétek el az állásotokat, árverezzék el minden vagyonotokat és tegyenek ki benneteket az utcára. Persze ha ti is törzsszavazók voltatok, és állami megrendelésen vagy segélyen éltetek, akkor azt veszítsétek el!

RIO 2009.03.05. 23:59:00

"bezárkózás"...neked eléggé tele van tömve a fejed,azért az nyilvánvaló,h ez mennyire nevetséges szó ide

lopici_gaspar 2009.03.05. 23:59:11

a fideszfanoknak...

1 dolog, hogy gyf elkurta, nem kicsit, nagyon.

de azert kellene most ov-nek kormanyoznia, hogy hatha o nem teszi, esetleg nem teszi megjobban?

amit most kommunikal orban az egy nagy szar. "ujja kell epiteni"...
mivan? van egy omladozo epulet, az ujjaepites alapfeltetele hogy le kell a foldig rombolni es amig fel nem epul, addig hoban, fagyban, esoben kint alszunk a kek eg alatt. ez kell vkinek? egy uj mohacs? csak nekem szinpatikusabb ha vki (pl. most a reformszoveccseg) azt mondja hogy gyorsan ducoljuk ala a plafont, nehogy rankszakadjon? orban meg egyenesen azt uzeni, hogy hozzatok a c4-et es robbantsuk magunkra az egeszet aztan majd (talan) felepitjuk (ha elve maradtok)?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.06. 00:00:13

@Wawel: Ilyet nem kívánunk senkinek! Viszont, ha lesz államcsőd, a nyugdíj és a segély az első amit nem hoz a postás. Ezt úgysem fogják fel. Jah, hogy veszünk fel rá majd másik hitelt? Az fasza, nekem jó! A mai fiatalság meg a dolgozók, azok meg rohadjanak meg!

E-one 2009.03.06. 00:00:49

@cousin333: Nos, Orbánnak például a Reformszövetség ötletei kapcsán már csak amiatt sem ártott volna valami ötlettel előállnia, mert miután az SZDSZ és az MDF tárgyalási alapnak azt a javaslatcsomagot elfogadja, ha a Fidesz rábólint, akkor átmegy, függetlenül a szociktól...

rockjano 2009.03.06. 00:01:12

@freagle:

Nagyon jó örülök az írásodnak, véger egy értelmes ember.

Gyerekek elöbb gondolkozunk osztán gépelünk csak!!!!!!!!

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.03.06. 00:02:22

Orbán Viktor bebizonyította, hogy alkalmatlan az ellenzéki szerepre. Ezért követelem, hogy azonnal mondjon le, és adja át a helyét egy sokkal méltóbb utódnak.

Pl. Gyurcsány Ferencnek.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.03.06. 00:03:08

@lopici_gaspar: jah inkább a putri, oszt majd biggyesztünk rá egy digi tv parabolát...

Az a baj, hogy magát senki nem hajlandó beáldozni, hogy a következő generációnak jó legyen. Ebben az esetben tényleg semminek nics értelme. Új esélyt szalasztunk el, hogy gyökeresen megváltozzon az ország, mert minden kritikus történelmi pillanatban csak acsarkodunk egymásra. Egyszóval igen! Ház dózerol, újraalapoz, elkezd felépíteni!

E-one 2009.03.06. 00:03:30

Egyébként egyáltalán nem vagyok Gyurcsány-rajongó, de még csak Gyurcsány-szavazó sem. Csak épp nem látom be, hogy milyen alapon kéri a Fidesza bizalmunkat ahhoz, hogy aláírjunk egy üres papírt neki jövőre.

Wawel (törölt) 2009.03.06. 00:06:18

@VonPerez /az ellenzék "dákó kardja"/:
Én akkor sem szeretném, ha kormányváltás lenne. OV üljön szépen csendben, és várja meg, mire megy Ferenc és csapata.
Ja kérem, hogy államcsőd lesz? Naés? Ez a sok barom csak akkor fog megérezni valamit, ha elkezd éhezni és fázni. Várjuk meg!

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.06. 00:08:46

@Pók: A széles tömegek nevében követeljük a poooOOoook.blog.hu beindítását. Nincs időnk még 4 évet várni rá.

Nápolyi maszti 2009.03.06. 00:11:46

Ez az Orbán-szöveg tökéletesen érzékelteti a Fidesz centrumát jellemző szellemi ürességet. Most komolyan, mit vártok egy párttól, amely az utóbbi négy évben megszavazott minden pazarlást, ésszerűtlen, gazdaságromboló lépést (köztük minden bajaink fő forrását, a Megyó-féle száznapos szentszart), és akadályozott minden racionális kezdeményezést, takarékossági intézkedést (egészségügyi reformot, felsőoktatás fizetőssé tételét, megyerendszer gatyába rázását, képviselői jövedelmek áttekinthetőbbé tételét, a kihasználatlan vasúti szárnyvonalak megnyesegetését stb.) Egy érvet mondjon valaki, miért kéne rászavaznom?

Lev Menachem 2009.03.06. 00:16:37

Index szerkesztőségnek gratulálnék a szokásos napi orbánozós főoldal-linkhez (ami egyébként jellemző az újság színvonalára az utóbbi időben).

(csak nem kampányoltok már?)

fletónak meg a maszopnak igenis van programja!, kb. 10 éve ugyanaz, a fasiszta nyilas náci cigány zsidó hazug OV lejáratása, ez a baloldalon a legnagyobb kohéziós erő.

Nembaj, én azért még emlékszem valamennyire arra a (rendszerváltás óta egyetlen) 4 évre, amikor még mindenki bizakodott hogy ha nem is rögtön de belátható időn belül utolérhetjük Európa szerencsésebb felét. Nem volt minden tökéletes, de legalább volt egy világos koncepció ami szerint kormányoztak.

www.youtube.com/watch?v=rMNzcH0ABwc

Orbán vezér (törölt) 2009.03.06. 00:17:15

...a cigányok királyával kapcsolatosan most már csak az a kérdés, hogy ez az üresfejű, ingyenélő naplopó megint szétvereti-e "hazafias" csürhéjével a legmagyarabb ünnepet, Március 15-ét?

Pszt! 2009.03.06. 00:19:23

Érdekes, hogy a sok tahó habzó szájjal szidja a gyurcsányt, pedig ez a blogbejegyzés orbánról és programjáról szól. És ez a sok ostoba, aki vakon hisz a c..ánykirálynak fogja megszavazni az én eljövendő négy évem irányát.
Félreértés ne essék, én is azt mondom, hogy gyurcsány menjen, most! De helyette nem akarok újra egy bal(illetve jobb)faszt!

Wawel (törölt) 2009.03.06. 00:23:39

@Pszt!: "És ez a sok ostoba, aki vakon hisz a c..ánykirálynak fogja megszavazni az én eljövendő négy évem irányát."

Na tudod, ezt inkább mi mondhatjuk az elmúlt 7 évről. Csak az a különbség, hogy ez nem feltételes mód, hanem kőkemény rögvalóság.

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2009.03.06. 00:23:56

@cousin333:

Ha orbán (kisbetüvel mint nemecsek) maradt volna a miniszterelnök akkor ma magyarországon csak a 40 év alattiaknak lenne munkája. Amikor ő volt hatalmon, akkor kezdődött el az országban az a trendi, hogy fiatalitsunk.

Én akkor lennék a boldog, ha a dunaparton 364 pár cipő állna szépen sorban, akiket szépen leúsztattak a dunán. Az a 364 tulajdonos meg a parlamentben csak azért került be mert lopni akart. Az 1 aki nem a meggazdagodás érdekében került a parlamentben az meg a gyurcsán (szintén kisbetüvel) de ő meg dilettáns kapkodó, meg különben is böszme. Szóval egyik sem különb a másiknál, egyiknek sincs értelmes programja, ami kihúzná az országot a mélypontról. A legnagyobb baj az, hogy a mostani politikai elit erre nem is lenne képes, mert csak a saját meggazdagodásával van mindegyik elfoglalva. Nincs olyan párt vagy csoportosulás amelyik alternatívát jelenthetne.

Wawel (törölt) 2009.03.06. 00:25:33

@kgl: "Az 1 aki nem a meggazdagodás érdekében került a parlamentben az meg a gyurcsán "

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 00:26:54

anti szocc:igen, volt egy koncepció, volt egy bokros csomag,aztán a hülye nép mindent tönkretett,mert nekik a kommunizmus kell(ett),amit Orbán meg is ad nekik.

Wawel (törölt) 2009.03.06. 00:27:05

Most látom, micsoda rasszista cigányozás folyik itt ezen a blogon a kedves baloldali megszólalóktól!

Ki is a fasisztarasszista?

Egyetértek, de 2009.03.06. 00:27:27

Nagyon gyenge dolgok ezek.

Wawel (törölt) 2009.03.06. 00:28:44

@X-polgártárs: Te láttál már grafikonokat az államadósságról vagy csak a Népszavát olvasod?

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 00:28:50

Orbán már elmúlt negyven,szóval most megint fellendülne a 40 felettiek élete. :))) És Wawel,hiába mosolyogsz nagyokat, Gyurcsánynak eddig is volt pénze,most sem feszi fel a fizetését. Ellentétben Orbánnal,aki a panellakásából eljutott a tobb szobás villába.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 00:31:04

Wavel:és szerinted miért nagy az államadóság?Mert a hülye emberek még mindig nem értették meg,hogy semmi sincs ingyen...ezzel szemben nekik kell ingyen oktatás,ingyen eü, ingyen benzin,gáz stb...Azok akik pl leszavazták ezeket, hozzájárultak az államadósság növekédéséhez.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.06. 00:31:10

És az hogy van, hogy a baloldali bloggerek felháborodnak minden valós vagy vélt rasszista megnyilvánuláson, itt meg nyugodtan cigányozzák az Orbánt?

Invictus 2009.03.06. 00:31:39

Mondjuk tragikomikus ahogy egymást anyázzuk, miközben süllyed a hajó.
A tömegdemokrácia hátránya, hogy a legbutábbak és legfogalmatlanabbak is fejenként 1 vokssal rendelkeznek. A választások mindenütt az ezerfejűnek való udvarlással járnak. Mivel nyert pl. Obama? Hope meg change, meg Yes we can (ezt az mszptől lopta:)) nagyon tartalmas program. Meg azzal, hogy jaj de jó, most először feka elnök.
Egy Horthy vagy Pinochet (vagy akár Putyin) szerű hazafi kellene diktátornak ide, de ez úgyis kivitelezhetetlen.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 00:36:14

Wavel:ha Orbán jön,akkor rögtön itt lesz a kánaán???Tényleg azt hiszed?Akkor komoly problémáid van,hogy megkülönböztessed a valóságot a mesétől.

Wawel (törölt) 2009.03.06. 00:36:33

@X-polgártárs: Valóban, Gyurcsánynak eddig is volt pénze. És miből? Abból, hogy fillérekért privatizált állami vagyont, majd visszabéreltette az állammal. Abból, hogy visszaigénylete az uszodájára az ÁFÁt, azaz adót csalt. Abból, hogy a cége olcsóbban kapja az áramot, mint mindenki más. És ezek csak azok az ügyek, amik kiderültek. Az állami beruházásokból visszacsordogáló pénzek ebben nincsenek benne.

Wawel (törölt) 2009.03.06. 00:37:39

@X-polgártárs: Mondtam már, ne jöjjön OV. Kivárom, míg éhen döglötök.

Invictus 2009.03.06. 00:38:20

@X-polgártárs: Az államadósság azért nagy, mert a szocik helikopterről szórták a pénzt a híveik közé. Lásd nyugdíjemelések, közalkalmazotti béremelések, családipótlék-emelés... Meg a sok lenyúlt pénz, autópálya 3x-os áron az Orbán-kormány sokatt anyázott pályázatmentes megoldásához képest.
Ezekre ment el a sok hitel, nem a 300 Ft-ok hiányoznak annyira :) Inkább az egyoldalas szakértői tanulmányokra kifizetett milliók, az eu-pályázatok melyeknek megíratásáért annyit fizetnek ki kb. mint amennyit kiosztanak a végén. A szociközeli cégeknek kiosztott támogatások (kutyaszalon stb.), zsíros megrendelések. Jó, ezeket a Fidesz is csinálta, de az ő kormányzásuk alatt csökkent az államadósság, azóta csak nőtt... Természetesen csinált sok f*szságot a fidesz, ellenzékben meg sok hülyeséget beszélt eddig is, nem újdonság. De azért őszintén gondolj bele, biztos vagy te benne, hogy ha 2002-ben a fidesz nyer (meg talán még 2006-ban is), nem lenne kicsit sem jobb a helyzet ma? :]

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 00:38:58

Azért Pinochet nem kelle,aki pár millió embert kiirtott céltudatosan. De mondjuk egy kinai vagy szingapúri példa nem ártana...

beleszolok 2009.03.06. 00:39:41

@Nápolyi maszti: Talán azért mert ami most megy az egy rossz vicc.

snakekiller23 2009.03.06. 00:40:43

Gyurcsányéknak mennie kell minél előbb ez szerintem nem kérdés... de ha ez a "pénzintézetek 50%-a magyar központtal" irány fog érvényesülni az évértékelőn is akkor búúúúúúús panda leszek. :(

Wonderland 2009.03.06. 00:41:50

X-pógi, te tényleg, gondolkodsz is, vagy csak hiszel a Feriben?

OV elmúlt negyven... Ja, mer Feri nem.., Gyurcsánynak meg csak úgy lett pénze, mint "üzletembernek", nem volt semmi privatizáció, meg Horn-kabinetfőnök anyós stb...

De NEM védem Ov-t. Merthogy a helyzet az, hogy az ellen, drága barátom, hogy itt nem működik a demokrácia, és csak OV ne jöjjön, inkább legyen diktatúra, valami bölcs emberrel az, élen, mindegy ki az, csak szoc, vagy lib legyen, na az ellen érvelni, meg védeni bárkit nem lehet. OV nyilván nem megváltó. Még csak nem is egy hihetetlen csodatévő. De OV bizonyítottan tud kormányozni, Feri pedig nem. Ahhoz képest, amit ez az ember csinál, asszem akárki jobb. Nekem a racionális alternatíva Ov, mert neki meg lehet a többsége egy kormányzáshoz.

2. Program... Jaaaaj ne mondjátok már, a szociknak milyen "programja" volt 2006-ban?
Elárulom, abban sem volt semmi konkrét, honnan veszik ezt vagy azt! Számok voltak benne, olyanok, hogy ezermilliárdot fektetünk útépítésbe... jaaj hopp, nem volt odaírva honnan veszik... Ti csak jól rájuk szavaztatok.
A vizitdíj (ami tök fölösleges) sem volt benne.. a tandíj (ami racionális) szintén nem... program... hahaha, az volt a programjuk, amit az utolsó hetekben titkosan összecsaptak a fletó stábbal. Hajjjaj.. ez sajna így van.

Nos az nem jött be. Lássuk tehát a Viki stáb melóját, mert nekik VAN támogatottságuk, ÉS ENNÉL asszem nem nehéz rosszabbul csinálni.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 00:43:15

"Egy lehetőség lenne a választójog korlátozása, pl. csak az szavazhasson aki adót fizet, vagy aki átmegy egy alapfokú állampolgáriismeret-vizsgán, vagy aki legalább 5 tényadatot tud az általa preferált pártról/politikusról."

Én még kiegésziteném felsőfokú végzettséggel vagy valamilyen pénzügyi ismeretekkel is. Igy összesen maximum 500 000 szavazó lenne. :)

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.03.06. 00:46:57

@X-polgártárs: ... és a blogoszférát olvasva előbb-utóbb mindenki eljut a végső megoldáshoz: hogy csak ő szavazhasson, mert a többi úgyis elvakult orbánista/gyurcsányista marha...

snakekiller23 2009.03.06. 00:51:12

Meg "újjáépíteni a gazdaságot"? Erősen populista bullshit-szagot érzek...

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 00:51:24

Invictus:ha a fidesz nyert volna akkor mostanra lenne Orbán szobrunk,Orbán hónapunk,egy királyunk fent a Várban és hadban állnánk mindenkivel. Az Oroszokkal azért,mert szemét komcsik. Az amcsikkal azért,mert szemét kapitalista nyugat.Az EU-val meg azért,mert miért ne.

Hol tud Orbán kormányozni?Maximum traktort a szőlőültetvényen.

De Orbán még erre is rátenne egy lapáttal. De mondom,azt kivánom, hogy Orbán nyerje meg a választásokat...én meg majd keresek munkát külföldön,mert ami itt azután fog következni azt nem szeretném átélni.

NagyonPC 2009.03.06. 00:52:32

Ha már úgyis a magyarokon derül az egész szomszédság, nem ártana számba venni, hogy mégis mi az, amit a szomszédaink megcsináltak, mi meg képtelenek voltunk.

1. Visszafogták a szociális kiadásokat, amíg a mi pártjaink a 13. és a 14. havi nyugdíjjal kampányoltak, és vesztünkre be is vezették a 13.-at. Nálunk még ott a milliónyi rokkantnyugdíjas, meg a minimálbéres Ratkó-gyerekek, akik nemsokára nyugdíjba mennek. Mindeközben nálunk az adózók nem minimálbéren bejelentett töredéke és a túladóztatott vállalkozások kénytelenek fizetni mindenkinek a számláját.

2. Odaát nincs Gázártámogatás, csak piaci árak.

3. Odaát a MÁV már nyereséges, de legalábbis nem öntenek bele 150MldFt-ot évente.

4. A szomszédban beengedték a magántőkét az egészségügybe, hogy a verseny javítsa a minőséget.

Mindennek a hatása, hogy a szomszéd országok államadóssága csökkent, mi meg egyre drágább külföldi hitelekkel vagyunk kénytelen tömködni a lyukakat, amit a mai pazarló rendszer előidéz.

Na erre a különbségre büszkék odaát.

Ebből a szempontból nézve OV, mint következő miniszterelnök nyilatkozata és hozzáállása nem sok jóval kecsegtet.

Vagyis Gyurcsány nem képes kivinni az országot a gödörből, OV meg más dimenzióban él.

A Reformszövetség javaslatcsomagja reménykeltő volt, de szembesülnöm kellett azzal, hogy Magyarországon az értelmes lépések eleve alkotmányellenesek, míg a tespedés, a lemaradás és és a csőd alapvető alkotmányos alapjog.

Ez van.

Sanctuary · http://avilagrol.blog.hu 2009.03.06. 00:55:34

Igazad van teljesen NagyonPC.
Igazából én benne lennék,hogy Gyurcsány elmenjen 1 év múlva,de csak akkor,ha nem Orbán lép a helyére...hiszen hol van az megirva,hogy csak ő lehet miniszterelnök??

Amanda69 2009.03.06. 00:58:18

Én sajnos elveszettem a munkámat. De ezért nem okolom se Gyurcsányt, se Orbánt. De most valami megoldást kéne találni és közösen. Nem pedig egymásra mutogatni, miközben egyre lejjebb süllyedünk. :(

pinbota 2009.03.06. 01:00:01

Itt nem orbánnal és gyurcsánnyal van baj, hanem azzal, hogy egy ostoba ember szavazata ugyanúgy egyet ér mint egy értelmesé. Így nem is az értelmeseket próbálják megszólítani, hanem az ostobákra hajtanak. Ehhez elég a demagógia.
Bármelyik párt képes bármit beáldozni a pillanatnyi népszerűségnövekedésért. Hosszabb távú tervek nincsenek. Nem is lehetnek amíg az épp aktuális ellenzék meggátol minden próbálkozást, elhitetve az emberekkel, hogy azok nem szükségesek. Pedig nekik is érdekük lenne, hogy a megszorításokat az elődjeikkel végeztessék el, de ők minden percben inkább kormányt akarnak buktatni.
Bármi is lesz, abban biztos vagyok, hogy a fidesz viszonylagos népszerűsége hónapok alatt fog elolvadni amint cselekvési helyzetbe kerülnek és a szocik is úgyanúgy megfúrnak minden óvatos reformkísérletet ahogy azt velük is tették, az ország érdeke számukra is csak másodlagos lesz.

Wonderland 2009.03.06. 01:03:38

NagyonPC: Mit is mondott Horn Gyula a kampányban? Jönnek a szakértők, mi majd kikormányozzuk a zországot a válságból, lesz 3 forintos kenyér, de legalábbis ingyensörvirsli május 1-én. Ehehe, akkor mondhattad volna, h Horn másik dimenzióban él. Aztán hozta a Bokrost....

Még a Fletó is tudta nagy vonalakban Őszöd körül, h mit kéne tenni! Csak aztán mindig épp nem azt tette. Úgyhogy ne gyere azzal, h OV nem tudja! Csak épp a kedves Átlag Zembereknek (l. 19 e ft-ért mexavazzák a szocikat) kommunikál, akik pedig oly hülyék, hogy csak na... Amúgy: 14. havi nyugdíj: OTT van a szocik programjának 28. oldalán. Program... öhöhöhö

Wawel (törölt) 2009.03.06. 01:03:57

@Sanctuary: Milyen 1 év? Pár hónap múlva IMF csődgondnok fogja irányítani az országot! :)

Amanda69 2009.03.06. 01:05:38

"Pedig nekik is érdekük lenne, hogy a megszorításokat az elődjeikkel végeztessék el, de ők minden percben inkább kormányt akarnak buktatni."
Egyébként ez az,amit én sem tudok most megérteni. Egy értelmes vezető azt tenné, hogy mással hozatná meg a népszerűtlen intézkedéseket. És akkor ő tudná learatni a babérokat. De úgy látszik Orbán annyira elvakultan akarja a trónt,hogy már ez sem érdekli. De egyébként arra kiváncsi leszek,hogy ha esetleg hatalomra jut,akkor mit fog csinálni?Azonkivül,hogy rögtön feltölti a saját és fidesze éléskamráját. Vagy meghozza a megszóritásokat,amik a mostaninál sokkal erősebbek lesznek,mert még lejebb leszünk,vagy felvesz hitelt,hogy tovább vigye a gulyáskommunizmust?

Amanda69 2009.03.06. 01:07:28

Wonderland,mi a bajod Bokrossal?

Wonderland 2009.03.06. 01:07:59

Itt van egy újabb szoci program....mszp.hu/magunkrol/program öhöhöhöhö

Wonderland 2009.03.06. 01:08:44

Itt van egy újabb szoci program....mszp.hu/magunkrol/program öhöhöhöhö
ha itt olyat láttok, hogy konkrét kiadás-bevétel, akkor szóljatok....

Wawel (törölt) 2009.03.06. 01:09:23

Mégegyszer hangsúlyozom, ne jöjjön OV!
Dögöljetek éhen Ferenc alatt!

tcom 2009.03.06. 01:11:04

Nagyon PC!

Igen, itt is próbálkoznak a szoci közgyűlések átadni az üzemeltetést magán cégeknek a kórházak esetében. Csak ma a kórházak az ellenzék kezében vannak nagyrészt. Politikai eszközök. Minél inkább szarik egy város (tulajdonos) a kórházára, hagyja az orvosok kiskirály korrupciós rendszerét, hagyja, hogy az ellátás a béka segge alatt legyen annál elégedetlenebb a nép. Ennek sara a kormányon rakódik le.

Borítékolható volt, hogy Orbán nem közösködik semmiféle reform elképzeléssel még ha az szóról szóra az ő komplett-csőd tervüket tartalmazta volna. Ha még is egyezne az övékével, gyorsan átírnák a sajátjukat csak ne kelljen egyezkedni, tárgyalni.

Ugyan meglehetne a fidesz nélkül is a többség a parlametben, de Gyurcsány is be van szarva, félti a 10%-jukat. De legalább érti mit kellene tennie, ellentétben Orbánnal, aki csak a hívekre gondol. Mivel jelenleg magas a népszerűségük, ezért azt véli leszűrni, hogy folytatnia kell az eddigi politikáját. Az ország le van szarva. És ez az igazi döbbenet!!!

Wonderland 2009.03.06. 01:11:12

1. Bocs a kétszeriért, 2. semmi bajom Bokrossal, konkrét és koherens dolgot tett le az asztalra. Csak jeleztem példaként, hogy a szocik pont azt csinálták 3X is (Aztán először jött a Bokros..), amit OV most kampányként, csak épp akkor még profibban, hitelesebben. De hát ez ugye kampány...

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 01:12:03

Orbánnál nem dögölnénk éhen. Ott lenőnének. :)

Invictus 2009.03.06. 01:14:37

@X-polgártárs: Na persze. Hát ez a baj veletek, Orbán nálatok az antikrisztus, a Rém. Aki diktatúrát csinált volna, ha nem ment meg tőle a drága jó medgyessy 2002-ben, a teljes európéer értelmiségi elitünk ezirányú erőfeszítéseit megkoronázva. :) Azóta is a ballib Orbánfóbiájának közvetett következményeit nyögjük. A sokat emlegetett "ország megosztása" azzal kezdődött, hogy 98-02 között pestisessé nyilvánítottatok mindenkit, aki esetleg támogatta az akkori kormányt, nevetséges hülyéknek, idiótáknak, náciknak állítottátok be őket egytől egyig (akik még a szomszédokkal is háborúba sodornának minket, ja persze.. meg idehozzák a 23 millió románt:)). Orbán akkor elkormányozta az országot 4 évig, ha nem is csinált gyökeres reformokat, de akkora elkúrást sem, mint a 7 éve kormányozó pragmatikus szakértelem :) Mintha megyó is azt mondta volna 2002-ben, hogy a gazdaság rendben van. Nagyjából rendben is volt, csak ti el voltatok foglalva a fidesz elleni ideológiai keresztes hadjárattal. Mert hogy "ezek" rászabadítják az országra a papokat, koronát hurcimbálnak stb.
Ettől még persze Orbán az őrült Arturo Ui, Fletó meg a haladó reformértelmiség fárosza, a tények nem zavarnak ugye...

Wonderland 2009.03.06. 01:15:12

X-pógi, te ne haragudj, mondd már meg, ki is lövetett utoljára Budapesten?

Wonderland 2009.03.06. 01:21:16

Ja, amúgy nézzétek intenzíven ezt a táblázatot, mert ez eléggé egyértelmű.

online.wsj.com/mdc/public/page/2_3024-hourlyforex.html?mod=topnav_2_3002_europe

na ezt kapjátok majd törlesztőrészletként. Merhogy a piac ide árazta be a ti kedvenc pártotokat.

tcom 2009.03.06. 01:21:42

Kedves Orbán-védők!

Itt mi nem GyF-et magasztaljuk. Az már le van írva. Hanem félünk, hogy ki következik utána. Orbán már elkönyvelheti a következő kormányzást. És ha nem lenne elvakult hatalomittas, akkor most minél hamarabb kikényszeríteni a megszorításokat (még ha ehhez 180%-os fordulatra is lenne szüksége), annál hamarabb térne helyre az ország és övé a 2014-es választás is. Nem lenne ember 20 évig, aki visszakívánná a baloldalt. És Orbánnak csak egy kicsit kellene disztingválnia, csak egy kicsit normálisan viselkednie.

Erre betesz a kormánynak, ámítja a népet demagóg ötleteivel, hogy csökkenteni az adót és növelni a kiadásokat, támogatásokat az megy egyszerre és most. Brrrr!

tcom 2009.03.06. 01:23:32

Azt szokták Orbánra mondani, hogy ha nem lett volna rendszerváltás, ma ő lenne az elsőtitkár.

Jó-jó! Gyurcsány meg a másodtitkár, de ez nem is kérdés. =;-)

Wonderland 2009.03.06. 01:27:22

tcom, egyetértek, valóban, ahhoz képest, amit kommunikál, tényleg változtatnia kell. Tényleg reformok kellenek, tényleg kiadáscsökkentés. Csak emlékeztetek rá mindenkit, h a program-kampány kiadáscsökkentés triász Feriéknél, sőt, Gyuláéknál sem állt össze úgy, ahogy most OV-től várjátok. És hatalmat szereztek vele. De egy kérdésem lenne már úgyamúgy őszintén: Mi a franc utal a hatalomittasságára OV-nak?

warren buffet 2009.03.06. 01:41:37

nem bonyolult dolgok ezek.
LOP MIND.

lop a Feco a Viktor az Ibolyka és (tudja valaki hogy ki vezeti most a szadeszt?:), na mindegy az is lop.
MIND LOP.

remélem már átment minndenkinek.
itt csak egy dolog müködik, jöjjön ide egy svéd vagy egy norvég kormány, azok korrektbe tolják.

snakekiller23 2009.03.06. 01:45:25

@Wonderland:

Tudod, azért örülnék, ha ebben a forrongó hangulatban, karnyújtásnyira a totális csődtől végre felnőttként kezelnék a választókat és nem ócska populizmussal meg szemfényvesztéssel próbálnának élére állni az elégedetlen tömegeknek. Rohadtul elegem van már abból, hogy lényegében zsákbamacskák között kell válogatnom!

warren buffet 2009.03.06. 01:51:13

@snakekiller23:

mondom én hogy mind szarházi.:)
nem is értem azokat akik jobb vagy bal oldalon kivételt keresnek...nincs.
mind korrupt, lusta, önző és haszonleső.

Mátyás formátumú ember kéne ide de most még egy kun béla sincs.szar ügy.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 01:51:22

Wonderland 2009.03.06. 01:27:22

Pl csak az, hogy 8 éve próbálja megszerezni a hatalmat és napról napra betegebb lesz emiatt?És már odáig fajult,hogy hagy tönkre menni egy egész országot,csak hogy ő kerüljön hatalomra? Csupán csak ennyi,röviden.De ha te ezt nem látod, akkor tényleg vak vagy és sajnálom a a monikasósésgyőzikesós agyhalott életed.

tcom 2009.03.06. 01:52:50

Wonderland!

Csak Orbán nem ebből a posztszocialista bagázsból nőtt ki. Ő tiszta lappal indult, nem Moszkvában szívta magába demokrácia "ízét", hanem az USÁban volt. Aztán meg fő életcélja népámítás lett. 14. havi nyugdíj, Budapest minisztérium, Torgyán stb. Beállt a sorba. A nagyobb bűne, hogy Soros pénzén tanult (akkoriban még nem volt apucinak bányája), majd 10 év múlva lefekszik a szélsőjobbnak. Gyomorfordító.

Hatalomittasság?

1. Egy normális politikus lemond egy választási bukás után, de Orbán a negyediken van túl. Mindenki tudja, hogy van a Fideszben alkalmas ember helyette (pl. Kósa). A szociknál mindenkinek egy esélye van (Horn, Megyó, GYF, ...). Van akkora demokrácia és józanság az MSZP-ben hogy egy lejáratott politikust nem indítanak kormányfőnek újra.
2. Orbán a volt lánglelkű demokrata simán koalíciót kör az ultragagyi Torgyán galerivel. Avval a Torgyánnal, akit Antall soha sem engedett volna a hatalomba. Ja, hogy kérem ő még úriember volt?!
Ha kell Orbán bárkivel összefog a hatalomért. 2002-ben Csurka következett volna, most (2006) meg a Jobbikkal kötött választási szövetséget.
3. Már említettem Kósa esetét. Hallod te azt az embert megszólalni? Hagyják? Nem. Helyette olyan bohócokat hoz, mint Mikola (2006-ban min.eln.jelölt helyettes a Fidszben), Szijjártó stb.

Ezek a diktatúrára épülő viszonyok jellemzői.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 01:55:54

Wonderland 2009.03.06. 01:15:12
Na ki???????
Invictus 2009.03.06. 01:14:37
Örülök,hogy végre megláttad a lényeget. :)
Egyébként mutassatok egy harmadik embert,aki nem a GY és nem az O és rá fogok szavazni. :)

Invictus 2009.03.06. 01:58:33

@X-polgártárs: Szerintem meg nagyon úgy tűnik, hogy jó neki az ezüstérem is.
2006-ban is gyanús volt, hogy nem véletlenül bénázik annyit a Fidesz.
A mónikagyőzikesó az meg kifejezetten az egyszerű szoci szimpatizánsok szórakozása :) Azoké, akik orbángeciként meg Orsósként emlegetik őtet :)
Amúgy jó bolt hatalomra kerülni egy államcsődben?:) GyF csak azt nézi, hogy kihúzza még egy évig, aztán visszajönni 2014-ben vagy előbb, ha a válságkezelés miatt (pl. 4-es metró újabb lefújása, autópályaépítések leállítása, nyugdíjak befagyasztása, közalkalmazottak kirúgása, 13 havik elvétele... ezek közül néhányat biztosan meg kell lépnie) leamortizálta magát a fidesz.

tcom 2009.03.06. 02:00:19

Jómunkás!

Ja-ja tudjuk! Kurucinfó, meg anarchia kell, vagy Jobbik, Gárda stb. Most nem vevő erre senki. MI gyerekeket nevelünk, nem engedhetjük meg magunknak a káoszt. Folytasd máshol!!!

És ha lopnak? Az velejárója minden rendszernek. Ha kicsit tisztában lennél a számokkal kicsit belegondolnád rájönnél, hogy nem a lopások, a korrupció teszi tönkre az országot, hanem a mértéktelen pazarlás. Mennyit lopott el szerinted GYF? Legyen mondjuk 10 milliárd. Az ország jelenleg 1500 milliárddal költ egy év alatt többet, mint amit megtermel.

Ha a korrupció, meg a lopás tönkretenné az országot, akkor Olaszországban sátrakban laknának és 30 éves Ikarusokkal járnának.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 02:04:04

Akkor mikor szeretne Orbán hatalomra jutni? Ha minden jól megy,hogy aztán megint elszarja az egészet?Ebből is lehet látni,hogy szart sem ért a politikához, de még csak MO sorsa sem érdekli. Nem tudom mi lesz abban a jó, ha ő kerül hatalomra,meghozza a szükséges lépéseket és fél éven belül meg fogják dönteni a hatalmát,mert annyira felbősziti a népet...

AsianFan · http://photoblog.blog.hu 2009.03.06. 02:06:12

tcom: vagy nézzük meg Kinát. Ott is van korrupció, de legalább okos emberek ülnek ottan. Tudják mit kell megcsinálni és meg is teszik.

tcom 2009.03.06. 02:06:32

Invictus!

Ezért sem értem, hogy miért nem követeli Orbán a reformokat most, amig mindenki GYF-nek könyveli el? Miért jó ha ő vezeti be? GYF annyira fél Orbántól, hogy ha OV egy gyanúsat böffent már összszarja magát. Orbánnak csak egy szavába kerülne elfogadtatni a megszorításokat. Ehelyett kamuzik, játszik mint egy durcás óvodás.

ügyfélszolgálatos 2009.03.06. 02:07:54

@X-polgártárs: Egyetértek. Kényszerpályán lesz, nem mondhat és tehet majd mást amit már évek óta sulykol. Ha megszorít, akkor elharapják a torkát. A szélsőjobbosoknak ő sem elég jó.

snakekiller23 2009.03.06. 02:10:00

@tcom:

"Lefekszik a szélsőjobbnak"? :) Épp ellenkezőleg, nem a leggerincesebb módon, de elkerülte, hogy a bázisának jobbszéle (a Bayeres, Bencsikes, Demokratás tömbtől egészen akár kuruc.infoig terjedő vonal) az őszöd utáni káosz környékén átvegye a kezdeményezést. Meg is sértődtek rendesen (újra divatban a zsideszezés) és inkább a Jobbik szekerét tolják gőzerővel.

tcom 2009.03.06. 02:11:32

Asian Fan!

Neeee! Múltkor is osztogatta itt egy kínai magyar az észt. Ki az isten sítja vissza a kommunizmust? Tudod te mi van kínában? Köszi én inkább a szabadságot választom, mint hogy eltaposson egy tank, vagy halomra lőjenek, mert tüntetek a kormány ellen. Ott diktatúra van, a KKP első titkára, meg a párt, meg a párttitkárok irányitanak, akit ráadásul el sem lehet zavarni még 4 évente sem. Tudod ki alapíthat céget, vállakozász kínába, akit a tanácselnök meg apárttitkár megenged.

Idges leszek ha valaki kínával jön.

Ginjeet · http://wakok.blog.hu/ 2009.03.06. 02:13:10

esküszöm, hogy verset olvasni ennél érdekesebb: wakok.blog.hu (igen, ez ocsmány reklám) :)

tcom 2009.03.06. 02:20:03

Snakekiller!

De miért küldte el a szélsőket 2006-ban, mert övé a hatalom és kész. A szélső tömb már a saját hatalmát fenyegette, mint ahogy Kósa a másik oldalról. Hullik a forgács körülötte. Egyébként tett Orbán is szélsőjobbos példátlan gesztusokat pl amikor 3 napot adott GYF-nek hogy elhúzzon. Ami abszurdum egy demokráciában. Csak a parlament hozhat ilyen döntéseket. Parmentáris demokrácia van, amiért Orbán is harcolt 1989-ben. Ilyen egy banán köztársaságban szokás.

snakekiller23 2009.03.06. 02:32:12

@tcom:

Meg olyan is, csak a hazai abszurd viszonyok között fordulhat elő, hogy sem az öszödi beszéd; sem az októberi, üdvözölt rendőri brutalitás (többek között egy ellenzéki képviselő megverése!); sem a reformok megtorpedózása; sem a koalció felbomlása ne legyen elég ahhoz, hogy a kormány lemondjon.

Az az egész ultimátumosdi szánalmas volt, képzelem, hogy összeszarták magukat Gyurcsányék mikor letelt a határidő és a Fidesz... nagyon megharagudott rájuk... vagy mi...

tcom 2009.03.06. 02:44:58

Igen, GYF-nek azonnal le kellett volna mondania, mint egy deomkráciában szokás. De itt már GYF lejárt lemez. Itt már a köv. kormányról kell beszélni. És sajnos semmi biztosíték nincs arra, hogy nem sírjuk vissza GYF-et 2010-től.

Orbán mindenképpen hatalmon akar maradni majd, ami a semmittevésnek és a nép ámításnak kedvez. Hogyan fogja Orbán visszafogni az egészségügyi kiadásokat, ha megbuktatta a vizitdíjat és elgáncsolt minden próbálkozást, hogy végre az egészségügy ia piaci alapon működjön, valódi működtető cégekkel nem terhelve adóssággal az önkormányzatokat. Vagy megakadályozta, hogy magán biztosítók vegyék át az OEP szerepét, hátha nem hagyják, hogy az orvosok packázzanak a néppel. Hogy az istenbe fog ez az ember megszorítani a legnagyobb vízfejnél az egészségügynél? Mit mond majd a vizitdíj ellen felhergelt tömegnek? Konzultáljunk?! =;-)

fénydublőr (törölt) 2009.03.06. 02:58:23

de most tényleg, ki olvasta végig (vagy hallgatta) az "őszödi beszéd"-et?
Én igen, s szerintem pont az ellenkezőjét mondta, mint amit itt is emlegettek.
A másik, hogy Viktorbá' az igazi hazaáruló, szó szerint, minden szava külföldön a magyarság ellen szól, szidja a népet, a kormányt.

fénydublőr (törölt) 2009.03.06. 03:05:48

Idézhetek: "Üdvözletét küldi a Magyar Gárdának a New York Polgári Kör, amelynek tiszteletbeli tagja Hende Csaba, Szájer József és Bayer Zsolt is, s amelyet kitartásra buzdított levelében Orbán Viktor. Vezetője televíziós csatornát működtet, amelyen Kossuth téri antiszemita beszédeket játszottak le, szimpatizánsai tavaly ősszel árpádsávos zászlókat és fegyvereket kerestek a New York-i magyar könyvesboltban."
Gyere, Viktor, én is nyilas vagyok. Ja, nem, szűz.

snakekiller23 2009.03.06. 03:09:23

@fénydublőr:

Én anno végighallgattam, nem is egyszer. Úgy egészében, pláne így kiszivárogtatva poltikailag felvállalhatatlan és ezt a közvélemény reakciója is megerősítette. Ha a lelkesítőnek szánt beszéded után a közönség fújolni és dobálni kezd, talán ideje gyorsan elhagyni a porondot.

fénydublőr (törölt) 2009.03.06. 03:10:04

Utolsó: "Amikor Dávid Ibolya járt Amerikában, a Fidesz által árulónak tartott MDF-elnöknek Szilágyiék szintén transzparenst mutattak fel: "Nemzetárulásért nem jár taps New Yorkban." Elbizonytalanodás egyszer történt, amikor "Lovas Istvánt kitiltották a Magyar Rádióból", és a New York Polgári Kör zokon vette, hogy "Orbán Viktor hallgat". Ezt nem értették."
Igen, újra ez vár ránk, már csak néhány hónapot kell aludni.

Gratulálok, kokárdások! Jó éjt!

fourgee 2009.03.06. 04:27:28

E-one, demagóg vagy, Bokros Lajos szerint erősebb lépésekre van szükség mint a Reformszövetség szerint, sőt, asszem az ING elemzője mondta azt, hogy a Reformszövetség terve az a kormány tervéhez áll közelebb.

Van egy olyan érzésem hogy ez a post kizárólag az "orbánviktorozásról" szól, ál-gazdasági köntösbe bújtatva. Pont azt csinálod amit Gyurcsány, ő is inkább az ellenzékre ken mindent, ahelyett hogy tényleg tenne valamit (reformokat nem csinál, a megszorításokat meg elnevezi reformnak, ez olyan, mint amikor valaki a pedofíliát nem betegségnek hívja, hanem művészi kifejezésnek)

blaiser 2009.03.06. 04:54:18

@fénydublőr: hasonlo akkuratussaggal figyelmezzed a komplett magyar liberalis brusszeli knotingenst. Mast sem csinalnak ami ota csak vannak csak nacizzak, kirekesztozik a sajat nepuket. Aztan amikor majd egymas melle tetted a kettot akkor nyissad szolasra szadat.

blaiser 2009.03.06. 04:57:20

@tcom: na itt egy masik jokepessegu. Kerdes: ha jelenlegi formajaban az egeszsegugy adossagot termel, azt az uzleti alapokon nyugvo (micsoda ures kozhely!) toke amdj atvallalja vagy mi a rosseb? Masreszrol komoly aranyokat tevesztesz ha azt gondolod, hgoy a vizitdij barmit is nyomott volna a latban.

Murderface 2009.03.06. 05:28:12

Ha a 2010es választásokon lenne egy olyan rubrika a a pártok és az egyéni indulók nevei alatt, hogy "egyik sem", na akkor lenne érdekes végeredmény :)

states 2009.03.06. 05:41:20

Na azért az tényleg hihetetlen, hogy ezután az ámokfutó, retardált barom 6 éve után, még mindig azt hiszi valaki, hogy Orbánnal lehet riogatni. Akkor, amikor az egész világ előtt szégyenpadra kerültünk a dilettáns és korrupt kormányzás miatt, amikor bármelyik pillanatban összeomolhat a magyar pénzügyi rendszer, bedőlhet vagy már be is dőlt a forint, akkor még mindig lehet sápítozni, hogy vajon mi lesz, ha a Zorbán visszajön. Egy biztos, kedves E-one, ennél csak jobb...

joungen 2009.03.06. 06:00:24

Magyarország Orbánt és Gyurcsányt érdemli, most az egyik idióta arat, utána majd jön a másik, mert most ő hazudik nagyobbat. Pontosan ezt érdemli a magyarok többsége, jó ez ide. A Reformszövetség és a realitás nem kenyere a magyar embernek, sem a higgadt és nyugodt gondolkodás, a gazdaság a kultúrától sokkal, de sokkal jobban függ mint azt eddig hitték - ezt már egy Nobel díjas is bizonyította, úgyhogy el kell fogadni: Magyarország erre képes. Jó összekacsingatást ;) abban világelsők vagyunk!

Vanek főfoglár úr. 2009.03.06. 06:15:02

@fourgee:
Ja, hogyGyF inkább csinálna valamit. Hát persze ! Oszt ha nekiáll, akkor leszavazzuk, népszavazunk, árulkodunk külföldön.
De jó ez így !
Most majd jön a messiás, oszt én fogom a küllők közé tenni a seprű nyelét.
Lássuk Viktor, mire megyünk együtt a te módszereddel. Az ellenzékiség etalonja adott, az ország meg szív.
Vagy tényleg azt hiszed, hogy mostantól minden szép jó lesz.
A f@szt picinyem. A fagyi vissza fog nyalni !

1953 2009.03.06. 06:16:48

E-one!
Gondolom te is államilag finanszirozott "cég" vagy.

states 2009.03.06. 06:19:18

@joungen:
Mikor már Gyurcsány baromságai védhetetlenek, akkor egy kis Orbánozással kompenzálunk. Nem zavartatva attól a ténytől, hogy Orbán 7 éve nincs hatalom közelben, és attól sem, hogy 98 és 2002 között ehhez képest, ami most van, idilli állapotok voltak. Megjegyzem, Orbánt mint embert nem kedvelem, de Gyurcsány beláttatta velem, hogy hozzá képest egy zseni...

szobatars 2009.03.06. 06:36:03

E-one!

Kurvára nem értetted meg, amit Orbán Viktor mondott, viszont nagyon átlátszó az a marhasághalmaz, amit összehordtál.

Ma reggel gyorsan vedd fel a "fejpénzt", mert baromira inflálódik a forint!!!

azallamenvagyok 2009.03.06. 06:51:51

lássuk be: az ország nagy részét az érdekli, hogy ki van hatalmon, és nem az, hogy ki kéne már rántani az országot a kakiból...

azallamenvagyok 2009.03.06. 07:05:50

azt kellene már belátni, hogy akár Vona, akár Kolompár Orbán, akár a cigányvajda, de akár Lenin reinkarnációja is vezetheti az országot, jelen helyzetben az a legfontosabb, hogy egyenesben legyen a hazánk

ha a mocsárba süppedő szekér elé áll valaki, megakadályozva ezzel annak a továbbhaladását, pusztán azért, hogy azon filózzon: megbízható-e a kocsis, és végignézi, hogy az egész elsüllyed, azt valójában nem érdekli a szekér... jelen esetben: az ilyen ne nevezze magát magyarnak.

Corry 2009.03.06. 07:15:28

Nem értek egyet azzal, hogy azért mert ez a poszt az Orbánról szól, nem említhetjük meg a mi nemzetmentő Ferinket egypár szó erejéig. Ő most a viszonyítási alap, más szavakkal a béka segge és most hízelegtem neki, mert alatta van.

Az Orbán tényleg nem tudom, mit akar. Én úgy gondolom, hogy ködösít és erre jó oka van:
1. nincs választási kampány, programot most a kormányzó pártnak kéne adni, pontosabban bemutatni egy MSZP verziót arra, hogyan mászunk ki onnan ahova bekormányoztak bennünket.

2. A bevezetőből és az előzőkből következően, nomeg az egyéb figyelemelterelést látva, nem lenne bölcs dolog most egy fidesz program napvilágra kerülése. Ugyanis ekkor az egész szoci gárda azt szedné szét darabokra, a kormányzás helyett és még a kisebb parlament meg hasonló dolgok sem kellenének nekik a figyelem elterelése céljából.

3. A OV-nak abban igaza van, hogy kéne egy olyan ember a reflektorfénybe. akinek még nincs vérében a hazudozás és még nem járatta le magát teljesen ország-világ előtt. Innen indul a dolog, amíg ez nincs addig nehéz a Reformszövetség terveiről beszélni, nomeg olyan emberekkel képviseltetni, akikben jelenleg a magyar polgár nem bízik meg, mert már becsapta őket.

Ide tartozik még, hogy én nagyon nem kedveltem az Orbánt, de ez sajnos lassan-lassan változásban van és erről főleg egy ember tehet: a mi nemzetmentő Ferink.

hadrianus 2009.03.06. 07:23:24

@Wonderland: Mi a franc utal a hatalomittasságára OV-nak?
Nem a hatalomittasságára, hanem a hatalomvágyára! Csodálkozom, hogy nem látod. Minden nyilatkozata,mozdulata, reakciója,gesztikulációja. Nézz meg egy Hitler beszédről készült dokumentum filmet,vesd össze egy Orbán beszéddel, aztán megérted.

midnight coder 2009.03.06. 07:28:10

Teljesen felesleges most számonkérni a FIDESZ-től hogy mit akar. 2010 még messze van, előtte úgy sem lesz választás. Sajnos bele kell törődni hogy addig Rákosiék óta a legkártékonyabb magyar kormány marad hatalmon.

Azt meg hogy 2010-ben mit kell lépni 2009 elején nehéz megmondani. Egyenlőre a legfontosabb szempont hogy 2010-re létrejöjjön egy erős FIDESZ-kormány, lehetőleg 2/3-os többséggel és lehetőleg az MDF és az SZDSZ kerüljön végre oda ahová való - a történelem szemétdombjára. Ebből a szempontból nem rossz hogy a FIDESZ hallgat - elvégre ha lép, biztos hogy sért majd érdekeket, és ha ez most kiderül akkor szűkíti a jövőbeli mozgásterét.

Egyébként ez az állandó program számonkérés afféle komplexusként is felfogható a baloldal részéről: mára kiderült hogy ha volt is az MSZP-nek programja 2006-ban, az vagy vírus volt vagy trójai, de mindenképp a károkozás volt a legfőbb funkciója. :-)

Manyizga (törölt) 2009.03.06. 07:31:36

Orbánnak az a baja, hogy a Reformszövetség gyakorlatilag azt a megoldáscsomagot publikálta, amit eddig a FIDESZ gondosan titkolt. Még nagyobb baj nekik, hogy a kormány tárgyal róla... :)

Jobboldali, konzervatív érzelműként mondom mindezt: a választásokon érvénytelen szavazatot fogok leadni, mert egyik jelenlegi pártot sem tartom vezetésre alkalmasnak.

kamasuka 2009.03.06. 07:37:37

315 az euró és csak megy felfele - ez majd akkor lesz érdekes a maszopos hívőknek, hogy ha nyár lesz és mennének nyaralni Burkina Fasoba vagy Kubába, esetleg Egyiptomba, nos, majd csodálkozni fognak, hogy drága Ferencük elqurása miatt max. Bakonybélig jutnak akkor mit fognak gondolni drága Ferencükről ..., különösen ha közben még a lakás és autóhiteleik is bedőlnek vagy évek múlva a tripláját kell majd visszafizetniük -, államcsőd szélén az ország, Obamától Merkelig mindenki beszólogat Magyarországnak, olyan hitelállományon ülünk (amiből persze Ferenc és társai úgy költekeznek haveroknak, miegymásnak, lófaszjóskának), amit unokáink is fizetni fognak, a problémák elfedésére cigánykérdést kreálnak minden szarból, amit a cigány maffia művel, milliárdok folynak ki kormány és szadesz közeli haveri cégekhez, milliós jutalmakat vesznek fel MSZMP KB és Ferenc cégeihez tartozó alkoholista és ősdohányos kinézetű, szociális és munkaügyi miniszternek álcázott emberi roncsok, ill. egyéb feleségek és más naplopók, amikor a külügyért egy MSZP paprikajancsi is pályázik, amikor a főváros is totális csődbe került, és áll a metroprojekt, amikor már tk. 15% felé közelít az MSZP népszerűsége, nos akkor, balfaszblognak más dolga sincs, mint azzal törődnie, hogy a "zOrbán", aki 2002 óta nincs kormányon, vajon mifaszért nem fogadja el egy ősbolsevik, korábbi elquró által vezetett társaság programját (bár beletoltak pár Fideszest vagy Fideszesnek látszót is a brancsba, élén Pálinkással), és egyáltalán milyen programja van a "vityának" - bár nem ő kormányoz -, ha már nem volt olyan barom, hogy a sokszor lesajnált Fideszből (MDF 35%-ot is emlegettek 2006-ban a választások után meg az MDF a jövő pártja, MUHAHAHAHAHAHA) továbbálljon, és a párt meg szétrohadjon az összes liberobolsevik és talpnyalója nagy örömére.

pakesz (törölt) 2009.03.06. 07:38:01

nem merik bevallani hogy ezt fogjak csinalni...

ennyi semmi tobb...

csak mondjuk gusztustalan lesz amikor gyurcsanek fognak a mostani fityesz verklivel jonni, hogy nem kaptak ra felhatalmazast...

kamasuka 2009.03.06. 07:38:38

@Manyizga:
Meg korábban 2x az SZDSZre és 3x az MSZPre szavaztál és most is rájuk fogsz ...

hegyipetymeg 2009.03.06. 07:40:58

Az a baj, hogy ekkora gáz van, és ilyen poszt írók még mindig Orbánon csámcsognak. Aki vak az ne is írjon!

laguna 2009.03.06. 07:41:16

Egy nagyon jóóó cikk!
Érdemes a megfontolásra!
otletek.blog.hu/2009/03/06/a_valasztasrol

kamasuka 2009.03.06. 07:46:10

@pakesz:
Mit fognak csinálni???

Mire kormányra kerülnek lesz a mostanihoz képest +15 milliárd eurónyi adósság, egy totális gazdasági csődben lévő ország, 400-as euró-forint árfolyam, bedőlt hitelek garmadája. Biztosan fontos, hogy most, amikor ez még egyelőre csak a jövő nekik erre programjuk kellene hogy legyen??

Nézd meg "vitya" és elquró tv vitáját 2006-ból! Picit nézd meg még a két forduló közötti "vitya"-beszédeket, és rá fogsz jönni, hogy elmondta mi fog történni, ha elquró fog kormányozni. Ehhez add még hozzá elquró Ösződön elmondott beszédét. Mifaszt csodálkozol és milyen programot akars a Fidesztől? LOL!

csekk 2009.03.06. 07:49:24

Nulla köze van ennek a primitív okádéknak a valósághoz.
Ez az utolsó, a lényeget jelető pár szón lemérhető: "Mért, Viktor, van?"
Annyi esze nincs hogy elmenjen a fidesz.hu -ra és és ott a letölthető anyagok közül letöltené, s miután elolvasta, arról írna, és ne arról hogy nincs is, mert hogy VAN!
Mennyit fizettél az indexnek, hogy kikerültél a főoldalra ezzel a szarral?

kamasuka 2009.03.06. 07:49:56

@Hutchinson:
Árulkodott? Nem is tudtam, hogy Orbán járt Obamánál????

kamasuka 2009.03.06. 07:51:38

@csekk:
Mindig van egy időszak, amikor az indexes szerkesztők elmennek kajálni. Na akkor aktivizálja magát egy liberobolsevik mókus, akit direkt Orbán és Fidesz ellenes blogokat keres. Ha csak a Fideszt szidják, fél nap, ha Orbánt, akkor akár egy sőt két napig is index főoldal az illető blogja. :)

Azhát 2009.03.06. 07:52:36

@kamasuka:

Az a baj, hogy bár én is megesküdtem mindenre ami szent, hogy soha nem fogok se az szdszre, se az mszpre szavazni, de olyan szellemi sötétség árad belőled, hogy... nem is tudom. Pedig Isten látja lelkem, nem akarok rájuk szavazni!!!

Az mindenesetre hóttziher, hogy amíg ilyenek a fideszesek mint te és amíg ov ilyeneket mond, addig a fideszre nem fogok szavazni. Ez van.

Már annak idején a melegfelvonulás kapcsán leírtam: nem csoda, hogy a melegek se fogják fel, hogy mennyire rossz propaganda nekik a strucctoll-a-fenékben felvonulás, úgy a a magadfajta ov-hívők se fogják fel, hogy mennyire taszítóak ezek a mondatok...

kamasuka 2009.03.06. 07:53:49

@tcom:

Nemsírjuk vissza Gyurcsány Ferencet 2010-től. Egy idegileg összeroppant embert már nem hoznak vissza a kórházból, hogy kormányozzon ...

kamasuka 2009.03.06. 07:54:50

@Azhát:
Én leszarom kire szavazol ... Ősliberobolsit nem fogok győzködni, lol, különösen nem egy agymosott barmot ...

Rob67 2009.03.06. 07:58:08

@Wonderland:
Beszartam ahogy mindenkit leosztasz aki nem szereti Orbánt. Mert ugye ezekkel a barmokkal nem érvelni...
A tény hogy OV tud kormányozni.
Nem veszed észre, hogy te magad vagy a kommentedben leírt árvmentes barom?
Ja és nem vagyok MSZP szimpatizáns, csak zavar ha valaki ész nélkül okoskodik.

roki 2009.03.06. 07:58:32

E-on : "És nem is az a kérdés, hogy ha új gazdasági rendszert akar építeni, akkor a kapitalizmus és a viktorianizmus közti átmenetet hogy képzeli el."

Azt én sem tudom, hogy miként képzeli, de azt se igazán, hogy Te mire is gondoltál a viktorianizmussal kapcsolatban, amiről egy jó leírást kiollóztam azért neked:

"A világjáró viktorianizmus
Egy korszak, egy stílus, amelyet viktorianizmusnak hívunk, a mai napig hatással van mindennapi életünkre.
Nevét az 1837-ben Nagy-Britanniában trónra kerülő Viktória királynőről kapta, amelyet az angol történészek Nagy-Britannia fénykorának tekintenek. Ő volt eddig a leghosszabb ideig uralkodó brit királynő. A közel 64 éves uralkodása alatt Nagy-Britannia gyarmatbirodalma megháromszorozódott. Az ipari forradalom alatt vált országa a világ vezető ipari hatalmává. Viktória, férje halála után, sokáig nem lépett a nyilvánosság elé –, öregkorára viszont a brit nagyság jelképévé és „Európa nagymamájává” vált.

A viktoriánus stílust definiálni igen nehéz, mivel nem formai jegyek alapján lehet meghatározni, inkább egyfajta gondolkodásmódot, életszemléletet tükröz, melynek alapjai a hagyománytisztelet, a célszerűség szem előtt tartása."

Azt hiszem ez a bunkerban a végsőkig kitartva, fogat szorítva harcoló kiskomancs nekibuzdulás rendszerszinten ontja a hülyeséget. Lazítsatok kicsit, egy koktél, egy szivar....

serwer 2009.03.06. 07:58:54

@kamasuka:

a vakon hívőket, bármiben is hisznek, én minden esetben ostobán kártékony embereknek tartom
ebben egytértünk?

kamasuka 2009.03.06. 07:59:25

@Azhát:
Amúgy mi taszít téged? A 315-ös euró? A bedölő hitelek? Az államcsőd közeli helyzet? A milliárdos adósság? A haveri cégek által lenyúlt milliárdok? Az ősbolsevik MSZMPKBsok milliós jutalmai? A buta külpolitika esetleges fiatal MSZP bólogatójánossal az élen? Nem, téged a lassan 8 éve kormányon lévő Orbán Viktor "beszéde" és a Fidesz taszít. Nos, gratulálok!

belekotty 2009.03.06. 07:59:35

Csak hogy mindenki tisztában legyen a számokkal, a nyuggerek 13. havija, a gázártámogatás, meg a lakáshitel támogatása kiteszik az államháztartási hiányt. Tehát a jövőt így együtt zabáljuk fel. Csakhogy én nem kértem gázártámogatást, nincs lakáshitelem és nem vok nyögdíjas. Szóval közöm nincs hozzá.
A 13. havit a szocik és a fitiysz Ovival az élen hozták össze. A gázár OVI bűne, a lakáshitel is.
De ez nem menti fel Megyót és Gyurcsót hogy hagyták magukat OVI által sarokba szorítani. Ezek nem államférfiak. A franc se akarja a hatalom éhes OVI-t, de valakinek már rendet kellene vágnia.
A stricik, kurvák, maffiózók között Pintér belügyminiszterként rendet vágott. Ez a manus kellene vissza hogy a cigák között is rakjon rendet. Az a dót nem fizető segélyből élők ne ugassanak. Van elég hely a brazil gépsorban.

Rob67 2009.03.06. 08:00:37

@kamasuka:
A viktor megmondta?
Akkor neki nem kell program.
Le van szarva :) Na ez a LOL.

kamasuka 2009.03.06. 08:01:15

@Azhát:
... ja, és te nevezel engem sötétnek, miközben az SZDSZre és az MSZPre szavaztál és most meg bánod? Muhahahaha

ls.
kamasuka 2009.03.06. 07:59:25

Rob67 2009.03.06. 08:02:33

@serwer:
Ebben én egyetétek veled. A vakhívővel nehéz értelmesen beszélni, attól függetlenül hogy narancsos vagy szegfűs.
Nézd mezt a fröcsögő kamuska-t.

kamasuka 2009.03.06. 08:04:59

@Rob67:
Mifasznak neki program, ha nem ő kormányoz??? LOL!

Ha egy kormány az ellenzéktől várja a programot, amivel kihúzná az országot a szarból már rossz. Mindez különösen annak a fényében "gáz", hogy a jelenlegi kormány vitte bele a szarba az országot, de saját vezetőjét sem akarja leváltani a "siker" és egy tárgyalási alap "érdekében", majd programot kér számon az ellenzéktől ..., új választásokról meg hallani sem akar. Miről beszélünk?

kamasuka 2009.03.06. 08:09:05

@serwer:
Szerintem ez hülyeség, bár a lojalitás egy fontos dolog.

Tudod mi a kártékonyság? Amikor pl. valaki építi a szocializmust, még 1989-ben is a kommunizmus világmegmentő szerepéről és a "béketábor" szerepéről papol, aztán egy "sikeres" rendszerváltozás után (nem úgy mint a lengyeleknél és a cseheknél, ahol azonnal elzavarták a komcsikat) mindjárt első számú őskapitalista és világmegmentő lesz.

greatalex 2009.03.06. 08:14:14

@tcom: Orbán nem ért semmit, csak a hatalom kell neki. - Persze szegény szoclib testvéreitek csupa jóindulatból ülnek a székeikben, és a rendőrség csak a szemét Fidesz aknamunkája miatt tölti meg velük a börtönöket. Nem csak Bolgár "Pornós" Györgyöt kellene nézni az ATV-n.
A matematika egyszerű dolog - államadósság mekkora volt 1998-2002 között? Milyen volt a tendencia? Csak nem csökkent??? Gyurcsány tudja mit kell tenni: csak nem ő volt Megyó egyik tanácsadója? Sorolhatnám, de akiket a TÉNYEK nem érdekelnek, azoknak minek. Inkább egy argentin tipusu államcsőd, csak ne az antiszemitarasszistaszeméttolvajfideszorbán kerüljön hatalomra.
Bravó a ballib értelmiségieknek.

Lépes Elek 2009.03.06. 08:18:22

@X-polgártárs: Na azért a pár milliót csökkentse csak kend pár ezerre. Mellesleg kommunistákat, értékelje ezt mindenki ízlése szerint.

Rob67 2009.03.06. 08:19:30

@kamasuka:
De nemsokára Ő fog, lagalábbis ez a remény nem?
Akkor nem lenne helyénvaló legalábbmeglebegtetni egy irányvonalat?
Ez nem egy titkos projkt ahol nem avatjuk be a másikat, mert ha ellpkáj az ötletet akkor nekem kevesebb marad...
Vagy igen? Valamit rosszul látok?
Nem azt az un. országot kellen megmenteni?
Na tételezzük fel alapítunk egy ellenzéki csoportot. Most ellenzéki.
Legyen egy ilyen programunk: atomot a jelenlegi gazdasági rendszerre, megépítjük a következőt.
Szerited az a fasz plebej nem lenne kíváncsi részletekre mielőtt hozzánk húzza az x-et?

star77 2009.03.06. 08:19:54

@kamasuka:A jelenlegi kormány??szerintem meg az elmúlt 20év felelőtlen politikája.amibe minden hatalmon v vha hatalmon lévő kormány és ellenzéke bele tartozik.mindenkinek megvan a felelőssége.nem lehet és nem is szabad ezt kizárólag egy kormány v párt nyakába varrni.az pedig,hogy majd jön az orbán és rendet rak,megoldja a válságot,szinte olyan illúzió,mint a 200as euro árfolyam.ez a magyar politikai összeség orbántól-gyurcsányig fodortól-dávidig és semjénig,tehát MINDENKI BELETARTOZIK KIVÉTEL NÉLKÜL,sajnos nem képes,de inkább képtelen megoldani a helyzetet,a problémákat.hiú ábránd lenne egy emberben v pártban látni a megmentőt.mindenkinek megvolt az esélye és a lehetősége a bizonyításra.ez lett belőle.csomagoljon a teljes magyar politika élet.köszönjük elég volt.

midnight coder 2009.03.06. 08:20:47

Emberek, úgy beszéltek (és teszi azt az MSZP is) mintha a jelenlegi kormánynak lenne bármiféle programja. Ne vicceljünk már ? Milyen programot hajtanak is végre az elvtársak ? A 2006-osat ? A hosszútávú adócsökkentéssel ? Azóta pedig a folyamatos ad-hoc ötletelés megy, nem mintha előtte nem az ment volna. Itt 7 pont ott 100 lépés, a faszom sem tudja már nyilván tartani hogy Fletóék mit dobtak be minden második héten, amiből persze soha nem lett semmi.

Márpedig ahhoz hogy egy ország gazdasága rendben működjön STABIL kormány kell, átlátható és kiszámítható gazdaságpolitikával. Fletóékban nem az a legszarabb hogy korrupt gazemberek, nem az hogy segghülyék, hanem az hogy kiszámíthatatlanok és hiteltelenek. Ha Fletó bejelent valamit akkor lényegesen nagyobb esélye van annak hogy a dolog nem úgy van, mint annak hogy igen. És egy ország amit hosszú távon így irányítanak nem csoda hogy ide jut.

Rob67 2009.03.06. 08:25:26

@greatalex:

Gondolom csak a ballib értelmiség vette fel azt a rengeteg devizaalapú plazmatévélakásvásárlásihitelt.
Csak Ők. Senki más. Akik most mind syrnak, és akik miatt többek között ez a szar van.
Ha ezek mind a 'ballib' táborba tartozak, akkor az orbán itt nem rúg labdába, lsz talán ezer szavazata...
De akkor mindegy is mert akkor igazolható, hogy rettenetes kissebségben van mégis a saját akaratát akarja rákényszeríteni a nagy többségre.
Ez nagyon mókás gondolatmenet.
Azért nem ártana a veszett és habzószájú ballibs-zsidós-kurcsányos mondakörből kitekinteni.
Ha ez nem megy akkor tényleg nem kellene átvenni az irányítást.

Ui: Még mindig nem vagyok MSZP szimpatizáns!

midnight coder 2009.03.06. 08:26:44

@star77: Lófütty. Az hogy hogy alakulnak a dolgok szinte kizárólag a kormány felelőssége. Pláne hogy az SZDSZ-szel illetve az MDF-fel együtt a 2/3-os törvények és az alkotmányt sértő dolgok kivételével gyakorlatilag bármit keresztülvihettek.

Bizony, a 13. havi nyugdíj, 3x-os áron épült autópályák, stb. politikai súlya pont ugyanúgy a kormány sara mint ahogy a pozitív hozadékát is ők söpörték be. Vagy te emlékszel a 2006-os kampányban olyanra hogy Fletó olyanokat mondott volna hogy a FIDESZ és az MSZP közösen megcsinálta a 13. havi nyugdíjat ? Ugye nem... A bátor szocialisták megcsinálták... Nos, akkor viszont tessék szíves lenni a következményeket is vállalni és ne szétkenni a szarjukat az egész politikai elitre.

Rob67 2009.03.06. 08:29:40

@midnight coder:
Nincsen mit kenni a szarból, szétkenődött az már mind a 386-ra
Megélhetési politikus mind. SOHA egyetlen olyan rendeletet sem hoztak ami előre mutató lett volna, ami ne a következő négyéves fizetésről és költségtérítésről szólt volna.
20 kibaszott évet elloptak az országtól. Mindegyik. Itt az eredménye, lehet szopni.

midnight coder 2009.03.06. 08:30:43

@Rob67: A hiteleket felvevők közt biztosan több 2006-os ballibes szavazót találsz mint FIDESZ-eset. Akik ezeket felvették szvsz jórészt egyszerűen hittek Fletónak és úgy gondolták, egy ideig még szar lesz egy kicsit, de aztán kimászunk a gödörből. Az aki jobbos - vagy legalábbis csak kicsit is más forrásból is tájékozódott mint az ATV - kb. tisztában volt akkor is azzal hogy innen kiút annyira a közeljövőben nem várható. A válságot persze kevesen látták előre, de itt már jóval azelőtt is gáz volt hogy az amcsiknál bedőlt az első hitel.

sprenczl 2009.03.06. 08:34:36

A komcsik 30 éve azt nyivákolják, hogy "húzzuk meg a ndrágszíjat és jobb lesz", azóta csak a Világbank és a Valutalapnak hajbókolnak és nem lett jobb, mert csak ők gazdagodtak, a magyar bérek ugyanolyan mesterségesen lenyomottak, mint több évtizede. Ez csak a multiknak kedvezett, hogy extraprofitot nyerjenek ki egy közepes nagyságú lakossággal rendelkező európai országból. (Igen, nem vagyunk olyan kicsik, mint azt Kovács Ork hiszi). Ráadásul nálunk az egyik legnagyobb még az adóelvonás aránya is.
Úgyhogy firkászkám, mindegy mit ajvékolsz, ezeknél bármi jobb.

serwer 2009.03.06. 08:37:12

@midnight coder:
honnan tudod, hogy több volt?Megszámoltad?
Miért gondolod, hogy az orbán-hívők előrelátóbbak?

Alf (törölt) 2009.03.06. 08:37:49

gyurcsány legújabb akciója eurónként 15 forintba került, ráadásként még K-Európa is rajtunk röhög (vagy sír).

Köszönjük Feri, MEGCSINÁLTAD.

serwer 2009.03.06. 08:37:50

mindenki egy saját lakást szeretne

greatalex 2009.03.06. 08:37:52

@Rob67: Ezeket Te miből olvastad ki? amiről Te beszélsz, az a neolib (értsd rablókapitalista, csak én számítok, a többi dögöljön meg) gazdaságpolitika és korrupció eredménye. Németországban van 400% -os THM?

midnight coder 2009.03.06. 08:39:26

@Rob67: Nézd, te ingyen csinálnád ? :-)
Az a helyzet hogy az hogy most 200 van 386, hogy van visszatérítés vagy nincs visszatérítés kb. annyit számít országos szinten mint a légyszar a felhőkarcolón.

A 20 kibaszott évvel egyetértek, és nyugodtan hozzátehetsz még 20-at amíg kijövünk a szarból - már ha. És ennek a szarnak a nagy részét az elmúlt 6 évben hoztuk össze.

Idézet egy blogból amit a gugli talált nekem:

2002 májusában 8.280 milliárd forint volt a Magyar állam tartozása. Ez fejenként kb 828 000 forint volt.

Mindez mára elérte a százmilliárd dollárt, ami mai árfolyamon számolva kb 23.000 milliárd forintot, ami fejenként immáron 2.300.000 forint

midnight coder 2009.03.06. 08:41:29

@serwer: Onnan hogy aki jobbos az azért az mert elhiszi amit a jobboldalról mondanak. Az pedig az utóbbi pár évben nem igazából arról szólt hogy a közeljövőben nagymértékű fellendülés várható a szocik kormányzása következtében.

eszkep 2009.03.06. 08:44:39

A szerzőnek elég alacsony színvonalú logikája van: nem tudom, hogy az "újat építeni" kifejezésből hogyan következik a szerzőnek az "kommunizmus", "kibucrendszer" vagy a "nemzeti bezárkózást". Buta okfejtés, egy kis "pártatlan" "orbánozás", "méltó" az Index-es linkre...

greatalex 2009.03.06. 08:45:45

Szerintem nincs értelme a jobbos, balos dolognak. Fletó és a többmintnegyvenrabló mitől balos? Mondjatok 3. balos gazdaságpolitikai nemcsakszóban történt intézkedést.

hhh. 2009.03.06. 08:46:21

ja, mert csak három út létezik? a gyurcsányi tökölés, a reformszövetség csodás javaslata és a kommunizmus?
lehet, hogy van más alternatíva is, nem?

serwer 2009.03.06. 08:47:51

@midnight coder:
Nem tudtad, hogy a senkiházi pártoknak és vezetőiknek nem szabad hinni?
Felnőtt emberként gondolom a saját életedért te felesz, mint ahogy én is
Ezekre az emberekre a kutyám szarát se bíznám.
Legyen már mindenkiben annyi ego és önérzet, hogy ne másoktól várja a megoldást.

Bummer 2009.03.06. 08:54:44

Fogyatékosok figyelmébe:

www.fidesz.hu
-- jobb oldalra tekintsél
-- klikk: "Erős Magyarország - A Fidesz programja"

Körülbelül a kormányprogrammal egyformán részletes.

Bár a Fidesz nem annyira idióta, mint a kormányunk, hogy egyeztetés és felhatalmazás nélkül számokat mond (amik aztán kb. 2 hétig, de maximum fél évig igazak, és a társadalmi vita és felhatalmazás hiánya miatt megvalósíthatatlanok.)

serwer 2009.03.06. 08:58:26

@Bummer:
a fogyatékosok ezt már kivülről fújják
:DDD
bocs de hagyhattam ki

pokesz70 2009.03.06. 08:58:57

@hhh.:
"ja, mert csak három út létezik? a gyurcsányi tökölés, a reformszövetség csodás javaslata és a kommunizmus?
lehet, hogy van más alternatíva is, nem?"

De, ezen dolgozik az egész világ, remélem a fidesz is. Csak Orbánéknál nem látszik. Mert amit kommunikálnak, az semmilyen kapcsolatban sincs a valósággal, így csak a szavazatszerzés céljait szolgálhatja. Az meg nekem kevés, hogy nyugi, nem kell tudnod semmit, csak szavazz ránk és minden fasza lesz. Akkor már inkább egy Reformszövetség-féle vérengzés vagy egy gyurcsányi töketlenkedés. Arról legalább lehet vitatkozni úgy, hogy közben nem érzem magam teljesen agyhalottnak nézve.

Acmee 2009.03.06. 09:04:38

@eszkep:

Jujj... Ember, hogyan "építenél fel egy új gazdaságot?" Ahhoz a most recsegő, ropogó régit el kell törölni. Nem tudod azt mondani az embereknek, hogy kicsit most koplaljatok mer' én most gazdaságot építgetek!!

Ha itt szétverik a maradék gazdaságot, azzal minden külföldi befektető felteszi a kezét és kivonul! Mi lesz a kiürült gyárcsarnokokkal és a pár millió elküldött dolgozóval, aki -az állami szféra léhűtőivel szemben- a versenyszférában dolgoznak? Munkanélküli? Ugyan már, miből??

Abban igaza van a cikknek, hogy akkor lehet új gazdaságot kialakítani, ha itt minden megy a levesbe. Abból viszont súlyos éhezések lesznek!

Kurvára a kés pengéjén táncolunk, de nem kötelező saját magunkat tökön rúgni! A Reformszövetség javaslata segít stabilizálni, aztán el lehet kezdeni nagyobb terveket szőni, de amíg kopogtat az államcsőd, nem lehet nekiállni vagdalózni minden hülyeséggel. Egyszerűen elrugaszkodott, amit Viki mond...

Acmee 2009.03.06. 09:09:17

@Acmee:

Ja, és itthon a hibák már az Alkotmányban kezdődnek, tehát maga a rendszer alapjaiban szar! Talán először az Alkotmányt kellene gatyába rázni (amit 1949 óta főbb pontjaiban nemigen módosítottak, ergo "jó vót' az mán a szociban is", ja, csak a kapitalizmusban szar...), aztán el lehet kezdeni a jó alapokra építeni.

Amíg itthon pl. az iparban bármikor, -szinte- bárki megteheti, hogy szimplán nem fizet, addig itt rend nem lesz. És ez alkotmányos hiba!!

Bummer 2009.03.06. 09:10:50

@serwer:
Semmi gond.
Azt hiszem mozgalmat indítok "hol a program" címmel. Mivel tele van a hócipőm azzal, hogy a programot keresi a sok idióta, egymás alá belinkelem a hozzáférhető honlapokat minden blogba, ahol ez a kérdés szerepel. És arra kérek másokat is, hogy tegyék ezt.
Tehát:
a Fidesz programja:
jovonk.hu/FideszPP2007_HU.pdf
az MSZP programja:
mszp.hu/magunkrol/program
a kormány programja:
www.meh.hu/kormany/kormanyprogram/program20060609.html
Gyurcsány programjai:
Új Magyarország: ujmagyarorszag.mszp.hu/
Új egyensúly:
www.miniszterelnok.hu/domain2/files/modules/module25/1917DF4398E2869.doc
Új Mo. FT:
www.nfu.hu/download/479/UMFT_HU_NSRK-hun_Accepted.pdf
Tíz őszödi elv:
www.magyarorszag.hu/hirkozpont/hirek/sajtokozlemenyek/oszod20060626.html
5 zászlóshajó:
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat_aktus?p_ckl=38&p_uln=47&p_felsz=5&p_felszig=18&p_aktus=3
48 pont:
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_naplo.naplo_fadat_aktus?p_ckl=38&p_uln=47&p_felsz=5&p_felszig=18&p_aktus=3

A többit google-ben: új tulajdonosi program, köztisztasági csomag és a legutóbbiak

Programgyártásban Gyurcsány verhetetlen...

greatalex 2009.03.06. 09:13:16

@pokesz70: "Az meg nekem kevés, hogy nyugi, nem kell tudnod semmit, csak szavazz ránk és minden fasza lesz. Akkor már inkább egy Reformszövetség-féle vérengzés vagy egy gyurcsányi töketlenkedés. Arról legalább lehet vitatkozni úgy, hogy közben nem érzem magam teljesen agyhalottnak nézve."

Nem lesz vizitdíj, Ingynes lesz a tankönyv, a gazdaság köszöni szépen jól van, mi az adócsökkentés kormanya leszünk... - ismerős mondatok? Hát csak szavazz rájuk - lelked rajta. Ha neked jó, ha a pofádba hazudnak, azután még ki is röhögnek...

Bummer 2009.03.06. 09:17:52

@serwer:
Mivel tele van a hócipőm azzal, hogy a programot keresi a sok idióta, íme a programok, lehet összehasonlítani. És arra kérek másokat is, hogy tegyék ezt.
Tehát:
a Fidesz programja:
jovonk.hu/FideszPP2007_HU.pdf
az MSZP programja:
mszp.hu/magunkrol/program
a kormány programja:
www.meh.hu/kormany/kormanyprogram/program20060609.html
Gyurcsány további programjait a google-ben célszerű megkeresni:
1. Új Magyarország
2. Új egyensúly:
3. Új Magyarország Fejlesztési Terv
4. Tíz őszödi alapelv
5. 5 zászlóshajó
6. 48 pont
7. új tulajdonosi program
8. köztisztasági csomag

+ az újabbak, nem tudom, van-e már nevük

Programgyártásban Gyurcsány verhetetlen...

greatalex 2009.03.06. 09:20:30

@Acmee: "Amíg itthon pl. az iparban bármikor, -szinte- bárki megteheti, hogy szimplán nem fizet, addig itt rend nem lesz. És ez alkotmányos hiba!!"

Vagy a politikában. A románok már megcsinálták, hogy a korrupt politikai elitjüket ne csak politikailag lehessen számon kérni. Nálunk a fidesz erre irányuló javaslatát az Ogy. szoclib képviselői leszavazták. Remélem 2010 után még visszatérnek erre.

pokesz70 2009.03.06. 09:25:32

@greatalex:

Én 2002-ben azért nem szavaztam a fideszre, mert nem voltam elégedett a kormányzásukkal, sem gazdaságilag (semmittevés, új klientúra építés), sem társadalmilag (demokráciai deficitek, egyházpolitika, ellenség képzés). 2006-ban azért nem szavaztam rájuk, mert ők hazudták a legnagyobbat.

Senki sem szereti, ha becsapják. Én amióta az eszemet tudom, mindig azt éreztem, hogy a politika megpróbál becsapni. Kádár is, Antal is, Horn is, Orbán is, Medgyessy is. Az öszödi beszédig Gyurcsány is. Nem szavaztam rá, de amikor elolvastam, megértettem és feldolgoztam a teljes beszédet, úgy éreztem: ezért a pillanatért váltottunk rendszert. Ma is úgy gondolom, hogy ha minden pártnak lenne egy öszödi beszéde, akkor nem lenne szükség új politikusok után nézni. Orbán ettől fosztott meg minket és terelte vissza a politikát a szemfényvesztés mezejére.

prolee 2009.03.06. 09:26:52

Namármost egy ilyen "remek" post és eddig 275 komment bírt összejönni a Fidesz nyilvánosságra nem hozott, nem ismert programjáról.
Képzelem, mi lenne, ha még ismernénk is azt a programot.
Xpolgártárs és rokonai, barátai, valamint üzletfelei nem férnének el a Lipóton (már ha nem lopták volna el azt is).

Ferinek viszont minden évszakra van egy új programja. Ez egyébként helyes, hiszen én eddig úgy tudtam, hogy a kormány programja határozza meg a cselekvés irányát, nem pedig a pártprogramok.

prolee 2009.03.06. 09:28:44

@pokesz70:
"...Az öszödi beszédig Gyurcsány is. Nem szavaztam rá, de amikor elolvastam, megértettem és feldolgoztam a teljes beszédet, úgy éreztem: ezért a pillanatért váltottunk rendszert. ..."

Grat! :)

pokesz70 2009.03.06. 09:34:00

@prolee:

kösz :)

Tudom, hogy ennek a megítélése szubjektív, ez az én véleményem, s bár sajnálom, de tiszteletben tartom, hogy Neked meg más.

Azon meg nem érdemes csodálkozni, hogy egy kormánynak folyamatosan változik a programja, az lenne a gyanús, ha ez nem így lenne, pláne egy ilyen időszakban. És azért ezek nem teljesen különböző, egyedi programok, hanem variációk egy témára.

Az viszont meglepő, ha egy komoly politikai erő 2009 márciusában még mindig ugyanúgy gondolkodik az ország problémáiról, mint 2007-ben.

Bummer 2009.03.06. 09:34:47

@prolee:
Kedves prolee, csak 3 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod. De a kedvedért megismétlem:
a Fidesz programja:
jovonk.hu/FideszPP2007_HU.pdf
az MSZP programja:
mszp.hu/magunkrol/program
a kormány programja:
www.meh.hu/kormany/kormanyprogram/program20060609.html
Gyurcsány további programjait a google-ben célszerű megkeresni:
1. Új Magyarország
2. Új egyensúly:
3. Új Magyarország Fejlesztési Terv
4. Tíz őszödi alapelv
5. 5 zászlóshajó
6. 48 pont
7. új tulajdonosi program
8. köztisztasági csomag

+ az újabbak, nem tudom, van-e már nevük

Bummer 2009.03.06. 09:36:35

@pokesz70:
A kormánynak NEM változik a programja, arról ugyanis szavazni kéne a parlamentnek. A jelenleg érvényes kormányprogram itt van:
www.meh.hu/kormany/kormanyprogram/program20060609.html

Gyurcsánnyal pedig pont az a baj, hogy egyfolytában programot gyárt, de nem valósítja meg őket.

Bummer 2009.03.06. 09:43:39

Érdeklődőknek pedig a Fidesz országstratégiájának elkészült két fejezete:
- Külkapcsolatok: www.fidesz.hu/download/FideszSzpF1_belivek_148x210.pdf
- Kultúra: www.fidesz.hu/letoltes.php?letoltesid=6290

Ez nem gyurcsányi dobálózás ötletekkel, számokkal, megvalósíthatatlan ábrándokkal. Hanem konferenciákon, vitákon kialakított terv.

pokesz70 2009.03.06. 09:45:44

@Bummer:

Minden program, így a kormányé is egy csomó változtatás gyűjteménye. Törvényjavaslatok, szabálymódosítási javaslatok, kormányrendeletek, stb. Ezeknek egy részéről szavaz a parlament és vannak központi, szimbolikus tételei is, pl. a költségvetés. Egységében a programról a választók szavaznak a választásokon -- legalábbis egy ideális világban, ahol a választási program igenis egyenlő a kormányprogrammal.

Bummer 2009.03.06. 09:49:29

@pokesz70:
Nem, a kormányprogram az a kormányprogram, amit a parlament fogad el. Ne homályosíts.

A választók képviselőket választanak, és az ő felelősségük, hogy olyan kormányprogramot fogadjanak el, ami megfelel a választási programnak.

prolee 2009.03.06. 09:54:04

@Bummer:
Valami arra utalt, hogy nem olvastam vissza?

Bummer 2009.03.06. 09:57:00

@prolee:
Igen. "Képzelem, mi lenne, ha még ismernénk is azt a programot."

prolee 2009.03.06. 09:57:14

@pokesz70:
Szimbolikus tétel a költségvetés?
Be is baszna!

Na, én lépek innen. Ez nagyon súlyos....

prolee 2009.03.06. 09:57:55

@Bummer:
Szövegkörnyezet.... Ott a megoldás!

pokesz70 2009.03.06. 10:06:31

@prolee:

Annak a szónak több jelentése is van, nyílvánvaló, hogy én egy másikra gondoltam.

@Bummer:

Az a baj a fidesz "programjával", hogy nehéz komolyan venni. Baló szavaival: ez egy karácsonyfa.

Tegyük fel, hogy Orbán a fater, én meg a muter. Azt mondja Apu: vegyünk egy új számítógépet a gyereknek, attól okosabb lesz és jó lesz neki. Erre Anyu: jó gondolat. De mivel a mostani jövedelmünkből is csak kölcsönökkel tudunk kijönni, miből fogjuk megvenni ezt az új gépet? Megpróbálunk spórolni a nagypapán? Felveszünk még egy hitelt? Elküldjük a takarítónőt?
Apu: 1) hát az biztos, hogy nem úgy lesz, ahogy Te akarod! 2) majd a gyerek több pénzt keres, ha okosabb lesz 3) a nagypapa és a takarítónő családromboló sanyargatását pedig kikérem magamnak!

Bummer 2009.03.06. 10:16:23

@pokesz70:
Bakker, a pártprogram nem az, hogy mit miből veszünk meg. Mert azt nem lehet megvalósítani!
A program az, hogy kijelöljük az irányokat.
Aztán sorban leülünk az érintettekkel megtárgyalni, hogy mit mikor miből hogyan. De ez a tárgyalás csak akkor hatékony, ha tudok is valamit ajánlani, mert már van hozzá felhatalmazásom.
És ez után tudom a számokat is hozzárendelni.
De ez már nem program, hanem a konkrét megvalósítás.

greatalex 2009.03.06. 10:27:29

@pokesz70:

De anyu verte el a pénz, csak magára és barátnőire költve lesz*rva a családot - nem?

Acmee 2009.03.06. 10:28:56

Huhh... Emberek, ennek-annak a programja... Basszus... Gyurcsány 2002-től elkúrta... Orbán pedig már 89-90ben, de akkor nagyon(titkosított rendszerváltási tárgyalások, stb. Ha annyira "jó arc" lenne, már akkor nem ment volna bele hasonlóba... Itt nem rendszerváltás volt, hanem hatalomátadás)...

Az egész politikai elitünk egy szar... Egyik fele szoci maradvány, a másik meg ezek tanítványai...

pokesz70 2009.03.06. 10:34:07

@Bummer:

Nem értelek. Azt mondod, a kormány programját a parlament meg kell, hogy szavazza. A fidesz programja meg egy iránykijelölés, amit aztán majd úgy módosítgatunk, ahogy a tárgyalások hozzák. Vagyis szerinted tényleg két teljesen különböző dolog a kormány- és a választási program. De akkor hogy várod el ezt?: "A választók képviselőket választanak, és az ő felelősségük, hogy olyan kormányprogramot fogadjanak el, ami megfelel a választási programnak." -- mellesleg ez így nem igaz. Csak részben választunk képviselőket (azokat is leginkább pártalapon), részben pedig pártokra voksolunk. Tehát a döntéshez igenis tudnunk kell, hogy az a párt, amelyik a szavazatunkra pályázik, hogyan képzeli el a kormányzást, ergo mi a programja.

És mégegyszer mondom: nem az a baj a fidesz "programjával", hogy túl általános, hanem az, hogy üres ígérgetések és vágyálmok halmaza, ami csak a célokat fogalmazza meg (kell egy új számítógép), azt, hogy mégis kb. hogyan lehet azokat megvalósítani, már nem. Ha ehhez még hozzávesszük a kormány és most már a többi párt által támogatott Reformszövetség javaslataira adott válaszaikat, akkor még nehezebb kiigazodni, hogy mégis milyen megoldása lenne a fidesznek a helyzetre, ha mondjuk holnaptól Orbán Viktornak hívnák a miniszterelnököt (mint ahogy nagyon sokan szeretnék ebben az országban).

pokesz70 2009.03.06. 10:40:43

@greatalex:

"De anyu verte el a pénz, csak magára és barátnőire költve lesz*rva a családot - nem?"

Ebben a metafórában Anyu én vagyok, vagyis a választópolgár. Legalábbis a választók azon része, aki felteszi azt a kérdést, hogy miből fedezné a nagyívű terveket.

Ha meg arra utalsz, hogy pénz lett ellopva, nos igen, ez tutira igaz. De a kb 14 000 milliárd forintos éves költségvetés relációjában ez most mellékes.

Bummer 2009.03.06. 10:43:21

@pokesz70:
Nem pártokra szavazunk, hanem a pártok állíthatnak képviselőkből listát.
A kormány- és választási program valóban különböző dolog (koalíciós kormánynál nem is lehet más), ez nem jelenti azt, hogy a választási program nem számon kérhető.
Továbbá a kormányprogram is csak irányt jelöl ki: a jelenlegi kormányprogramban semmivel nincs több konkrétum, mint egy választási programban.

"hogy mégis kb. hogyan lehet azokat megvalósítani, már nem"
De igen. Példák: "Törvényi garanciákat
vezetünk be az állam áfa-visszafizetési kötelezettségeire" "az ország felzárkózást igénylő
térségeiben hozzunk létre új munkahelyeket" "munkaadók által fizetett adó- és járulékterhek
csökkentése" "közvetlen munkahelyteremtő, foglalkozásbővítő
programok" "továbbfejlesztjük a speciális foglalkoztatási
programokat" "nemcsak az adóköteles
jövedelem, hanem az eltartottak száma
is beszámításra kerül"

pokesz70 2009.03.06. 10:54:55

@Bummer:

Ezek mire példák? Vágyálmokra.

"az ország felzárkózást igénylő
térségeiben hozzunk létre új munkahelyeket" -- Jó ötlet, de pénzbe kerül. Pl. autópályákat kell építeni azokba a térségekbe, hogy a termelés odamehessen. Képezni kell az ott élő embereket. Adókedvezményt kell adni az odatelepülő cégeknek. stb. Majd egyszer, évek múlva lesz bevételi hatása is, de addig viszi a pénzt.

"munkaadók által fizetett adó- és járulékterhek csökkentése" -- jó ötlet, de pénzbe kerül. Ha ennek hatására nő a foglalkoztatás és felpörög a gazdaság, annak megint lesz a bevételi oldalon is hatása. Évek múlva, szerencsés esetben.

"közvetlen munkahelyteremtő, foglalkozásbővítő programok" -- ezt hogy kell elképzelni? Ezzel szemben a kormányprogramban vagy bármelyik épeszű politikai entitás programjában azt olvastad, hogy "közvetlen munkahelyromboló, foglalkozásszúkítő programokra" lenne inkább szükség?


"továbbfejlesztjük a speciális foglalkoztatási programokat" -- miből?

"nemcsak az adóköteles
jövedelem, hanem az eltartottak száma
is beszámításra kerül" -- ez, ha jól sejtem, adócsökkentést jelentene a legtöbb esetben. Miből?

greatalex 2009.03.06. 10:55:22

@pokesz70: Azért abban meg tudunk egyezni, hogyha ekkora nagy szószban vagyunk, akkor anyunak nem kellene nekünk azt papolnia a lakáj médiáján keresztül, hogy a gazdaság köszöni szépen jól van, pannon puma, Mo-t a válság nem fogja elérni, csak a szele... szorítsunk meg elvtársak még egy kicsit 2006-ban -> 2012-ben .....2222-ben majd jó lesz nektek is. Nekem meg jár az új A6-os, a cégemnek az ocsó áram, a Strabagnak a sztrádaépítés 3x áron, alagutak a löszfalba, völgyhidak milliárdokért, a jutalom a kiválóan teljesítő szűcserikáknak... egy veszteséges cégnén mennyi jutalmat oszt ki a tulaj a töketlen vezetésnek?. Húzzanak már el, épp elég kárt okoztak. Ez tény. Az hogy az OV mennyi kárt okozhat, nos az meg feltételezés. Kell nekik a 2/3, ha el akarják számoltatni azt a bandát. Vagy ne legyen soha felelősségvállalás?

pokesz70 2009.03.06. 11:05:20

@greatalex:

Félreértesz, ha azt gondolog, hogy én a mostani kormányoldalt félteném a jövőtől. Ott rohadjanak meg ahol vannak, remélem sorban kerülnek a bíróság elé a zuschlagok meg hunvaldok.

Én magunkat, az országot féltem a jövőtől. Nem Orbántól, hanem az esztelen ellenségeskedéstől, a széthúzástól és konkrétan a gazdasági csődtől. Attól, hogy a mostani hibákért még az unokám is drága árat fog fizetni. De ebben a helyzetben én úgy érzékelem, hogy a kormány, az ellenzéki kis pártok, a szakértők, az értelmiség mind-mind dolgozik egyfajta probléma megoldáson, legalábbis olyan szinten, hogy tudunk róla beszélgetni, vitatkozni, véleményt formálni. A Reformszövetség javaslata a jobb pl. a 13. havi nyugdíj kérdésében, vagy a kormányé? Szerinted miért az egyik? és én elmondom, hogy szerintem miért a másik.

És a fidesz? Se így, se úgy, sehogy, ahogy bárki más csinálná, mi meg majd elmondjuk, ha már hatalmon leszünk.

Bummer 2009.03.06. 11:25:03

@pokesz70:
Épp arról beszélek, hogy a "Miből?" kérdésre a válasz nem mondható meg, amíg nem ülsz ott a pénzügyminisztériumban és nem sakkozol, meg nem alkudozol az érdekeltekkel. Tehát erre a kérdésre NEM KELL konkrétan válaszolnia a választási programnak. Sőt, NEM IS SZABAD. Lehet, hogy abból fog összejönni, hogy ledózerolják a MÁV-ot vagy a nyugdíjasokat. De azt azért előbb meg kellene beszélni az érdekeltekkel és azt választói felhatalmazás nélkül nem lehet.

Érdemi kérdésed egy volt: "közvetlen munkahelyteremtő, foglalkozásbővítő programok" -- ezt hogy kell elképzelni?
Úgy, hogy nem közvetett, tehát hogy odaadok hitelből 1000 milliárdot bankoknak, hogy adják tovább hitelbe vállalkozóknak, akik valamit csinálnak vele, hanem én, az állam közvetlenül beruházok.

E-one 2009.03.06. 11:31:52

@Bummer: Beruházol - adópénzből. Más választás nincs, ha nem hitelből. Én ebben akár még benne is lennék, de szerintem elég félelmetes lenne kiszámolni, mennyi adóra lenne szükség hozzá. (ami nem változtat azon, hogy akármilyen is a helyzet, most mindent félelmetes kiszámolni)
Abban igazad van, hogy a konkrét számok ismerete nélkül nem lehet teljesen pontos programot megadni, de közelítőt azért illene, és a Fidesz most ennyit sem tesz meg. Ami a honlapjukra ki van téve, nagyjából szép szavak egymás mellé pakolása, és nagyon kérlek, erre ne gyere azzal, hogy de bezzeg a szocik sem mondtak programot így 2006-ban, mert ezt már tudtam akkor is, és pont ezért nem szavaztam rájuk.
És pont ezért mondom azt, hogy a Fidesznek kéne mondania valamit: az nem működik, hogy a választók elé teszünk egy üres lapot, hogy írjátok alá, gyerekek, aztán majd mi kitöltjük utólag. Az odáig oké, hogy Gyurcsány húzzon el, ebben benne vagyunk pármillióan, de pármillióan azért azt is szeretnénk tudni, hogy oké, és akkor utána hogyan tovább. Én ezért nem szavaztam 2006-ban és majd 2010-ben sem az MSZP-re, sem a Fideszre.

snakekiller23 2009.03.06. 11:36:43

@Bummer:

Tudod, ha ezt ilyen őszintén a szemünkbe mondanák még elfogadnám, de interjúkon is szinte úgy kell kipréselni belőlük, ha egyáltalán... addig megy a szemfényvesztés, hogy adócsökkentés meg "ne a zemberek fizessék meg". Meg, hogy a 13. havi tessék-lássék megvonása "brutális támadás" a nyugdíjasok ellen.

Mitya Ivanov 2009.03.06. 12:01:51

orbán titokban li akar lépni az EUból. És erről most nem beszélhet

greatalex 2009.03.06. 12:46:03

@E-one: Akkor milyen alternatíva marad?
SZDSZ? - benne vannak nyakig ők is a korrupcióban.
MDF? - Statisztikailag kimutatható, hogy az MSZP szekerét tolták a szavazásokkor.
Jobbik?
... valakire szavazni kell

greatalex 2009.03.06. 12:57:19

@azallamenvagyok: "ha a mocsárba süppedő szekér elé áll valaki, megakadályozva ezzel annak a továbbhaladását, pusztán azért, hogy azon filózzon: megbízható-e a kocsis, és végignézi, hogy az egész elsüllyed, azt valójában nem érdekli a szekér... jelen esetben: az ilyen ne nevezze magát magyarnak. "

a szekér elé azér is oda lehet állni, hogy a barom (v. böszme) kocsist ne engedd
tovább a rossz úton, hanem kivezesd a mocsárból - ez felmerült Benned? Ehhez azonban a kocsist el kell távolítani a bakról.

freagle 2009.03.06. 13:49:22

@Bummer: Igazán elszégyelltem magam, mekkore egy idióta vagyok, hogy nem néztem eléggé a programok után. Ezért aztán önkritikát gyakorolva felmentem a Fidesz honlapjára - programot keresni.
Annakidején még fent volt az "Erős Magyarország", de hát sajnos hiába keresem, már nincs fent. (Keresőbe írva a találatok száma: 0)
Gondoltam, nem árulom el senkinek, milyen béna vagyok, használom a más által feltett linkeket. Ezek ugyan NEM a Fidesz honlápjára mutatnak, ergo egyáltalán nem biztos, hogy a Fidesz programját mutatják, de kicsire ne adjunk.
Megnyitom a linket, mit látok?

"Erős Magyarország"
"2007 december"

Ah. Komolyan van ma olyan magára valamit is adó választó (!), aki azt gondolja, hogy egy 2007-ben, teljesen más körülmények között készült anyag bármilyen téren is, még ma is releváns?
Komoly, hogy ezt bárki programnak meri tekinteni?
Hol élünk????

Az már csak hab a tortán, hogy bizonyos részleteit (pl. az egészségügyet) speciel korábbról is ismertem. Egyfelől tényszerű hazugságok vannak benne (pl. a vizitdíj nem marad a háziorvosnál, azt be kell fizetnie az E. Alapba), másfelől 0 tartalma van. Egyetlen kérdésre sem ad semmiféle válasz.
Az "Erős Magyarország" már a megírásakir is alibi volt, nem program. Most, 2 évvel későb (!!!), egy nem várt válság közepette még annak sem jó...

greatalex 2009.03.06. 14:09:30

@freagle: tehát a fidesznek nincs mai programja. A maszopnak mennyi volt csak amióta Fletó uralkodik? 3? 5? 10? Már számolni sem lehet. "majd beledöglöttünk hogy úgy csináljunk, mintha kormányoznánk" - ismerős szavak? Szerinted ez a banda fogja megmondani a tutit, akik szétloptak, eladósítottak egy országot? Talán a nem a fideszen kéne számonkérni a programját (hiszen nincs választási kampány), hanem az ország állapotát a kormánytól!

Mitya Ivanov 2009.03.06. 14:57:50

június 7-én milyen választás lesz?európia unios, magyar parlamenti pedig 2010-ben. Akkor mire fel az a nagy sietség? Programja legyen annak, aki kormányoz. Egy év múlva lehet programot keresni, addig nem.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 15:35:03

greatalex:de ha nics programja,akkor meg milyen jogon követeli a hatalmat és hogy a kormány mondjon le?

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2009.03.06. 15:43:54

Bummer 2009.03.06. 09:43:39

Vita?Te hol láttad orbánt vitázni?Ő sekivel sem vitázik,mert olyan mint Chuck Norris,neki mindig igaza van. Akkor is kivonul,amikor Ferenc felszólal a Parlamentben,mint a bohócok.És mindenzt a mi pénzünkből. Próbáld csak meg a munkahelyeden ezt megtenni. Másnap már be sem kellene menned dolgozni.

KezdőVállalkozó · http://ujvallalkozo.blog.hu 2009.03.06. 16:34:35

Mindenki figyelmessen nézze az egyetlen obketiv hir műsort:a hirt tv-t. Isten szól hozzánk.

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.03.06. 16:36:54

Én nagyon élvezem. :))) Tiszta 60-as évek retró. Demagóg, kommunista duma,aminek se akkor se most nincs értelme.

star77 2009.03.06. 19:08:53

@X-polgártárs: Nálad a pont.és azt tudtad,hogy Chuck Norris polóján Orbán Viktor képmása van?és vszínüleg,de ez még nem biztos,beveszi a Delta Kommandóba.Szíjjártó lesz a rádiós,Szájer a szanitéc,Kövér a tűzszerész.Orbán a parancsnok helyettes.

star77 2009.03.06. 19:13:13

@midnight coder: Pedig nem lófütty!!komolyan azt gondolod,hogy csak és kizárólag egy kormányzatnak van ebben felelőssége?a fidesznek ugyanúgy megvoltak a botrányai,hadd ne soroljam fel...a felelősség márpedig KÖZÖS.
A teljes magyar politikai elitnek illenne,kellenne lemondania.sűrgősen.

freagle 2009.03.06. 21:52:51

@greatalex: Mindenkitől azt kell számonkérni, ami az ő felelőssége. Mást nem.

Igen, valóban számon lehet kérni Gyurcsányon, meg a kormányon, hogy mit csináltak éveken keresztül.
Hol van pl. a nyugdíjreform, amit már 2006-ban is lehetett látni, hogy meg kell lépni.
Hol az oktatási reform folytatása, amire írásban vállaltak kötelezetséget?
Hol a közlekedési reform, aminek halvány elemei Kóka alatt kezdtek felsejleni, de az MSZP legalább olyan lelkesen gáncsolta el, mint a Fidesz?
Hol van - ma már... - az egészségügyi reform, amit ugyan kényszerből elkezdtek, de az MSZP soha nem akart igazán? Most szépen vissza is csinálnak mindent, olyan is a rendszer...

Ez azonban nem menti fel az ellenzéket. Nekik is jól meghatározott feladatuk van, amit minimálisan sem látnak el: semmiféle alternatívát nem mutatnak a kormánnyal szemben. Ez most, az Orbán-beszéd után még nyilvánvalóbb.
Ellenben megtettek mindent, amivel a kormányt destabilizálni lehetett, amivel meg lehetett akadályozni, hogy bármit megvalósítsanak az elképzeléseikből.
A "dicsőséges szociális népszavazás" a magyar demokrácia történetének mélypontja, és az ellenzék letörölhetetlen szégyene. Vitathatatlan példája annak, mit nem tehet meg egy magára valamit is adó, a demokrácia játékszabályait tiszteletben tartó, és az ország érdekeit figyelembe vevő ellenzék.

Apropó! Sokan érveltek azzal, a Fidesz azért nem mondja el a programjét, "nehogy a kormány lenyúlja".
Ne haragudjatok, de ez dedó.
Ez arra épül, hogy a politika igazából a két nagy párt küzdelme a hatalomért, amiben a jó program majd klassz választási előnyt jelent.
Ez azonban alapvető tévedés! A politika az a speciális tevékenység, amelyben az erre létrejött szervezetek az ország érdekében leghasznosabbnak tartott elképzeléseiket érvényesíteni próbálják. Erről szól - normális esetben - maga a választás is. (És nem "ezeknek", vagy "azoknak" az elkergetéséről, pláne megbüntetésérő, netán a Jó és a Rossz harcáról... mármint egy demokráciában...)
Mi lehetne nagyobb visszaigazolás egy ellenzéki pártnak, mint az, hogy a kormány folyamatosan "lopkodja az ötleteit"? Minél több ilyen van, ammál erősebb, annál sikeresebb az ellenzék! Ez tehát nemhogy nem baj, de egyenesen kívánatos lenne az ellenzék számára - ha persze demokráciában, az ország érdekében és nem a hatalomban gondolkodna.

Na ez a probléma.

Éhesló 2009.03.08. 13:11:10

@freagle:
Kifejezzetten tragikomikus, hogy állandóan visszatérő motívumként - mind böszme, mind barátai - azokra kenik a tehetetlenségüket, akiknek a kezében semmilyen hatalmi eszköz nincs, és akiknek nem is ez a feladatuk. Eddig leginkább buktort és csapatát vádolták ezzel, de úgy tűnik most a lakosság is felkerült a ballib bűnbaklistára.
Miért nem mentek már a fenébe, bukott és tehetetlen kegyelteikkel együtt?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.09. 18:02:29

"Orbán Viktor nem fogadja el a Reformszövetség javaslatait, mivel azok "egyáltalán nem illeszkednek a Fidesz programjába".
Mért, Viktor, van?"

van bazmeg, van. Csak a hülye hiszi, h nincs.
Viszont az első lépés a győzelem, nem a tábor szétverése egy faszbelebegtetéssel. Ennyire az Orbán sem hülye, bármennyire is szeretnék ezen a blogon.

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/03/07/Orbanfob_toposzok_1/

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.03.09. 18:09:38

@malacka69 megélhetési dolgozó: ezzel most azt mondod, h az ő programjára is ugyanaz lenne a reakció, mint gyurcsányéra? hát ha meg nincs jobb ötlete, akkor kár is bkit becserélni.
süti beállítások módosítása