/>

Az Orbán-fóbia-fóbiások nagy elkeseredésére most nem arról lesz szó, akire először gondoltak, de nem kell aggódni, fogunk még eleget írni róla is. A poszt témájának főszereplője egyébként nem is Viktor, hanem Viktória.

Mohácsi Viktória szerint a tatárszentgyörgyi Molotov-koktélos támadás után lelőtt áldozat kislánya azt vallotta, hogy rendőr volt a támadók között. A hétéves gyereket most pszichológus szakértő hallgatja meg. A hír folytatódik: csütörtök reggel Mohácsi Viktória SZDSZ-es európai parlamenti képviselő azt közölte, hogy... STOP.

Hogy jön itt egyáltalán képbe Mohácsi Viktória? A véleményét persze - mint mindenki - ő is elmondhatja az esetről, na de mi az, hogy közölget dolgokat? Nem rendőr, nem ügyész, nem nyomozó, nem bűnügyi szakértő és tudtommal nem családtagja az áldozatoknak. Hjaa, vagy azért, mert ő is cigány ember? És akkor holnaptól kezdve minden nemcigány belepofázhat majd a nemcigány áldozatot követelő bűncselekmények nyomozásába, vagy mi?

Miért kell a politikának és a politikusoknak (ráadásul az EP-képviselőknek) is ilyen, rosszul értelmezett "érdekvédelmi" szerepeket vállalniuk a napi szintű bűnügyi felderítési munkában, miért nem végzik inkább a saját dolgukat?

Egyre csak fogy a különbség Mohácsi Viktória és Morvai Krisztina között. Kár.

Szögi Lajos semmivel sem jobban a mi áldozatunk, mint Csorba Róbert. Nincs mienk és nincs tied. Mindketten emberek, akiket meggyilkoltak. Amint bejön a képbe a "mieink" és "tieitek", ha ezt így kimondva intézményesítjük, akkor le is mondhatunk a normális mederről.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr121027213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.26. 16:35:16

az a különbség, hogy mohácsi valakikért, morvai meg valakik ellen politizál. Ráadásul mohácsi egy mélyen megvetett társadalmi csoportot próbál védeni, morvai meg, ööö, hirtelen nem is tudom.

Pepe83 (törölt) 2009.03.26. 16:38:01

Egy egyszerű, "hétköznapi" bűncselekmény esetében igazad lenne, a tatárszentgyörgyi gyilkosság azonban túlmutat két ember brutális kivégzésén.

Ez az eset jelezte, hogy a cigányellenesség már túllépett néhány primitív szélsőséges hőzöngésén, és egyesek nem riadnak vissza egy gyerek kivégzésétől sem.

Ebben az esetben szerintem érthető, ha a cigányság mellett nyíltan kiálló politikus hallatja hangját a médiában.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.03.26. 16:50:42

@Pepe83: hát ez szerintem nem teljesen igaz, és éppen az érvelésed egyik mondata miatt. pontosítok: nem szeretném, hogy igaz legyen! és ezzel kapcsolódnék a posztom morvai vs mohács mondataihoz, egyben válaszolnék calamnak is. hozzátettem még egy bekezdést, köszönöm, hogy felhívtátok a figyelmemet erre a fontos kiegészítésre szoruló dologra!

Pepe83 (törölt) 2009.03.26. 17:07:46

@tsabeeka:

Abban igazad van, hogy a gyilkosságok között nem lehet különbséget tenni emberileg (én sem állítottam ilyet), azonban mind a két eset üzenetet hordoz magában.

A tatárszentgyörgyi eset üzenetét fent már leírtam, de ugyan így le lehet vonni következtetéseket, a Cozma gyilkosságból is.

Szerintem nem árt, ha a téma szakértői kifejtik álláspontjukat bármely esetről van is szó.

„Egyre csak fogy a különbség Mohácsi Viktória és Morvai Krisztina között.”
Ezt pedig gondolom viccből írtad:))))

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.03.26. 17:37:12

@Pepe83: nem viccből írtam, DE nem azt írtam, hogy nincs köztük különbség, hanem azt, hogy fogy.

és (azzal együtt, hogy elfogadom a tiedet) fenntartom a véleményemet: sztem kifejezetten undorító, ahogy kezelik ezeket az ügyeket. no nem a mi szempontunkból, hanem a többi gyilkosság áldozatainak rokonai szempontjából.

Pepe83 (törölt) 2009.03.26. 17:44:40

@tsabeeka:

Persze, nem szabad a halottakat felhasználni arra, hogy valamit közöljünk a nyilvánossággal, ez igaz.

A Morvai Krisztináról alkotott véleményemet azért nem fejtem most ki, mert csak felesleges indulatokat szítanék vele:)

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.03.26. 17:45:18

@Pepe83: valami azt súgja, hogy megegyezne az enyémmel ;D

Blau t 2009.03.26. 19:11:39

Igazad van fogy a különbség a két hölgy között. Mondjuk ha értékelnem kéne őket egy 1-100-ig terjedő skálán, akkor Morvai nálam kb. 3 pontot kapna (megelőzné Hitlert és Sztálint, de mondjuk Lenin és Mussolini messze előtte lenne) Mohácsi eddig úgy 80 pontnál járt (Messsze leszakadva Teréz anyától, Ganditól és Vallenbergtől) Most valóban nálam is visszacsúszot. Már csak 79 pontra értékelem. Szóval Morvai az én erkölcsi skálámon is sokat közelített hozzá. 77 pontos hátrányából már csak 76 maradt.

Pepe83 (törölt) 2009.03.26. 19:34:23

@Blau t:

Az a 3 pont hogy jött össze?:)))

Mitya Ivanov 2009.03.26. 20:13:38

@Blau t: ez a 79 pontos veresnyződ azt mondta, hogy Szögi Lajost azért gyilkolták meg, mert elütött egy gyereket, míg Marian Cozma azért halott, mert feltehtőleg cigányozott. Utóbbiért elnézést kért, de ez mit sem von le abból, hogy kimondta a valaha volt legaljasabb mondatot. És ő nálad 79 pontos. Furcsa.

E-one 2009.03.26. 22:18:45

Hát szerintem meg az alapkérdés onnantól kezdve meg van válaszolva, hogy Mohácsit az áldozatok családja felhatalmazta minderre.

huhaha 2009.05.30. 17:37:59

Kihasználja az utolsó perceit.
Aztán -nagyon REMÉLEM-, eltűnik a süllyesztőben. 4 éve is véletlenül lett EP képviselő...
Undorító, visszataszító és még buta is. Nem kicsit.
süti beállítások módosítása