/>

Bokrost, de azonnal!

E-one 2009.03.27. 16:21

Most komolyan, van más esélyünk? Semmi. És nem az a fontos, hogy az MSZP-nek vagy az SZDSZ-nek (nekik sincs, de az ő sorsuk ehhez képest marginális részletkérdés), hanem az, hogy Magyarországnak.

Az SZDSZ ma délutáni bejelentésére, ami szerint Bokros kell miniszterelnöknek, az MSZP-nek egyetlen helyes válasza lehet: igen. Elmondtuk már elégszer: válságkezelés kell, de azonnal. Erre ma Magyarországon egy ember van, aki mindenképp alkalmas. Ezt már a közvélemény egy egyre jelentősebb része is kezdte megérteni, s bár az önismétlés nem szép dolog, csak azt tudom mondani, amit máshol már leírtam: bár a legtöbben nem szeretjük, ha keresztülvágják a torkunkat, azért amikor fuldoklunk és csak gégemetszés menthet meg, valahol csak ráhörögjük az igent.

Nincs más választás. És nincs más pártpolitikai téren sem. Az MSZP-nek ez az utolsó esélye, hogy legalább egy minimális cselekvőkészséggel és realitásérzékkel bíró párt képét adják (Karsait 2010-ig valahova el kell ásni, utána úgyse lesz belőle semmi), az MDF pedig létezése legnagyobb öngólját lövi, amikor azt mondja, hát most talán mégse kéne Bokros, mert nekik jutott korábban eszükbe, és most mástól már ne, bibibí. Tényleg szánalmas, hogy pártpolitika dönthet, ha egyszer jön valaki egy előre vivő ötlettel, azt el kell fogadni, de minimum meg kell vitatni. Ha az SZDSZ-től jön, akkor is, ha mástól, akkor is. Majd ha túlleszünk ezen az egész világválságon, akkor foglalkozunk azzal, hogy áll a párt, addig köszi szépen, vannak fontosabb dolgok is.

Ha viszont nincs Bokros, akkor jöjjenek az előrehozott választások. Ha nem ő lesz, akkor teljesen mindegy, Orbán vagy valamilyen ismeretlen szociközeli ember, egyik se hiteles és egyik se tud semmit. Akkor kész, kibírjuk valahogy, jöjjön Orbán, szakadjon az ő nyakába ez a szar, és mutassa meg, ha annyira ígérgeti, hogy tud valamit, már a családnak való lopkodáson és a náciknak nyaláson kívül, mire képes. Tessék, íme Orbán Viktor, Magyarország Önjelölt Nemzetmegmentője, Akit Maga Szűz Mária Tett Gazdaságpolitikai Zsenivé, Az Ember, Aki Még Soha Nem Hazudott, továbbá Az Ember, Aki Nem Lép Koalícióra Torgyán Józseffel. Hajrá, lehet kezdeni valamit az országgal, aztán majd meglátjuk, mit reagál minderre a most masszívan antigyurcsányista tömeg - ezen már előre nevetnék, ha bármi másban vicces lenne a helyzet. Izzadj, paraszt.

Magyarországnak Bokros kell, most azonnal. Nem teszetoszaság, nem óránként egy új jelölt nevének bedobása, nem szocibarátok, nem az elmúlt egy hét balfaszkodása. Bokros. Aki ezt nem látja be, az alkalmatlan politikusnak. Nincs más lehetőség.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr41029507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fogyasztóvédő 2009.03.27. 19:44:32

Bokros sem kell, az MDF meg pláne, hiszen ők lopták szét az ország vagyonát az Antal alatt. Erről ez a kis, humor jutott eszembe, hiszen minden szava igaz:

"Nincs karikás ostorom, nem vagyok betyár, és nem hordok bő gatyát. A világ egyik legszebb, és legnehezebb nyelvét beszélem, s rajtam kívül még több millióan értik hogy mire gondolok, amikor azt mondom, MDF privatizáció, BOKROS csomag, Öszödi beszéd, Sárazsadány, Kaja Imbrahim. A hírnevem megelőz, ha külföldre megyek, s szinte már örülök, ha a turisták összekeverik Bukarestet Budapesttel. Megvetéssel gondolok a Mónika Show-ra, a korrupt politikusokra, a sokat kereső és keveset dolgozó hivatalnoki rétegre, a mérhetetlenül nagy bürokráciára és városom egész képviselő-testületére. Nem szeretem a parlamenti közvetítést, a sárga Combinót, a négyes metrót, a szegfűt és az ibolyát és már a narancsot sem. Itt élek Európa szívében, mégis azt mondják, el lehet innen menni. Bürokráciában mi vagyunk a császárok, és igenis nálunk vannak Európa legnagyobb adóterhei. MAGYARORSZÁG, én most lelépek vagy legközelebb már a Vállalkozók Szövetségére szavazok."
www.vallalkozokszovetsege.com ADD TOVÁBB!

szurkekardigan 2009.03.27. 20:13:35

Újrakötöttük a kardigánt:
http:szurkekardigan.blog.hu

Vidéki 2009.03.27. 21:18:21

Írod: „Magyarországnak Bokros kell, most azonnal. Nem teszetoszaság, nem óránként egy új jelölt nevének bedobása, nem szocibarátok, nem az elmúlt egy hét balfaszkodása. Bokros. Aki ezt nem látja be, az alkalmatlan politikusnak. Nincs más lehetőség.”
Eszerint Te azon kevesek egyike vagy akik alkalmasak politikusnak. A többiek ehhez a szakmához mind született hülyék lennének?

moricz 2009.03.27. 22:19:49

Szerintem Bokros nem lenne jó miniszterelnöknek, mert rettentően rosszul kommunikál. Jöjjön az előrehozott választás, mutassa meg a Fidesz, hogy mit tud. Nagyon kíváncsi vagyok!

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.03.27. 23:13:54

bokros személyét támogatnám, maximálisan. azonban sajnos nem a miniszterelnök ad pártot, hanem a párt miniszterelnököt. a lényegi döntések is így születnek. a karsai-suchman vonalnak ki kell hullania, és visszatérni a munkáspártba. úgyhogy egyre inkább úgy tűnik, itt most előrehozott kell. aztán ott mindegyik párt indítsa azt, akit ő tényleg jelölne.

Káposztakukac 2009.03.28. 00:31:35

@moricz: nem kommunikálnia kell, megoldást kell találnia a válság megoldására. kommunikálni fel lehet venni a kiricsi karolát. (vigyázat, irónia)

Káposztakukac 2009.03.28. 00:32:09

@moricz: nem kommunikálnia kell, megoldást kell találnia a válság megoldására. kommunikálni fel lehet venni a kiricsi karolát. (vigyázat, irónia)

rockjano 2009.03.28. 02:05:03

Igen Igen Igen

Jöjjön a bajszos!!! Éljen a szadesz ha ezt átviszik a szocikon (sajnos kicsi esélyét látom de hátha)

Karsai szerint a bajszos egy neutronbomba..lehet hogy igaza van de ENNEK AZ ORSZÁGNOK MOST NEUTRON BOMBÁRA VAN SZÜKSÉGE.

Nincs már idô elôtrehozott választásokra, ez mindeképp 4-5 hónap kiesés vagy több, addig simán kinéz itt nekünk egy államcsôd és hogy az mivel jár azt itt mégcsak nemis érti senki.

Hajrá Bokros, én megyek tüntetni mellette!
És szerintem minden devizahitelesnek sem ártana.

Vidéki 2009.03.28. 09:01:12

Aki Bokrost akarja az szadista, akarom mondani szadeszes.

idosb · http://valodi.blog.hu 2009.03.31. 17:46:17

Mit tetszenek gondolni miért ódzkodott az MDF kivételével Bokrostól minden pol.-i párt? Nos pedig nagyon egyszerű a képlet. Lehet elgondolkodni.
süti beállítások módosítása