/>

részletek a vdszsz.hu sztrájktudósításából

"Ebben a pillanatban elkezdődött az országos vasutas sztrájk a kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozás gyanánt. Sajnos, Magyarországon munkát beszüntetni manapság legalább olyan cselekedetnek minősül, mint Lendvai Ildikóval kapcsolatos szexuális fantáziákat dédelgetni: nem menő."

"Miután Isten megalkotta a csörgőkígyót, a varangyot és a vámpírt, valami nagyon undorító anyag maradt hátra, ebből teremtette meg a sztrájktörőt. A sztrájktörő egy vízagyú, két lábon járó állat a dugóhúzó lelki gazdagságával megáldva, akinek gerince a zselé és a ragasztó egyfajta kombinációjából lett."

"Az, hogy balfékek a világon minden szakszervezetnél vannak, olyan biztosra vehető, mint az, hogy a hirosimai atomtámadást is vadul fotózták a mai japán turisták ősei, mielőtt még elolvadtak volna a kezükben tartott fényképezőgéppel együtt."

"Vannak híres sztrájktörők is, nemcsak olyanok, akik esetleg az ombudszman védőszárnyai alatt fejtik ki névtelenül gazdaságélénkítő tevékenységüket a MÁV-nál. Ilyen például Tiger Woods golfozó is, aki a Televízióban szereplő Színészek Szövetségének tagjaként az érdekképviselet 2000-ben megtartott sztrájkjára tett egy jó rakással. (...) A Maxim című magazinban egy szakszervezeti tisztségviselő Woods tevékenységét röviden így méltatta: „Majd meglátjuk, mire megy két törött bokával.” A nagy vízen túl úgy tűnik, még többet kap az, aki mások sztrájkját letöri. És ez akkor is igaz, ha történetesen híres emberről van szó."

"A külsős forgalmi szolgálattevő, a gépkísérő, a vezető jegyvizsgálók közül csak egy nem bírta visszafojtani tettvágyát, és inkább kiment Ukrajnába a Tisza nemzetközi gyorsvonatért."

"A sztrájkra való felkészülés szorgos heteiben a vezénylések átvariálása közepette a jóságos munkáltatók elfelejtették értesíteni a vonatpótló buszokat üzemeltető Volán-társaságokat arról, hogy vasúti időszámítás szerint még mindig 2007-es esztendőt írunk. Emiatt most nem engedik fel a vasutasokat a buszokra, mivel nem tudják, hogy szelvényük május végéig érvényes."

"A szereptévesztés ezek szerint nemzetközi jelenség. De ez a tudat kevéssé kárpótol minket azért, hogy egyes magyar szakszervezetek vezetői éjt nappallá téve csak és kizárólag tárgyalni akarnak."

És végül pár sor az indexről:

A MÁV-Gépészet 166-an jelentkeztek munkára, ebből hárman sztrájkolnak, a MÁV Trakciónál 954-en jelentkeztek be, csak egy mozdonyvezető sztrájkol. A MÁV-Cargonál a 267-en forgalomba jelentkező dolgozóból egy sztrájkol.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr531109848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2009.05.08. 14:45:59

"Tisztségviselőnk nem továbbítja a Bajáról Kiskunhalason át Kiskunfélegyházára közlekedő személyszállító vonatot, amelynek menetrend szerinti indulási ideje 5.11 lett volna, emiatt(...)"
..emiatt hoppon maradtak az éjszakások a vonalon. innen is grat a "kollegának" (hogy rohadna meg).

ez külön jó: HAJRÁ FERRARI! :)
"Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen és Felipe Massa: ők azok, akik akár az MSZOSZ plakátarcai is lehetnének. Bizony, ők is kizártnak tartották a sztrájkban való részvételüket."

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2009.05.12. 09:58:14

Elbeszélgetnék én ezzel a Gaskóval, hogy a szíve ro#&@^˘°djon ki a m@&#ok ganajtúrójának.

Simplicio 2009.05.12. 19:26:54

A bunkóság paródiájának elmenne. Csak ez nem paródia.
süti beállítások módosítása