/>

A MÁV-ban az az igazán jó, hogy mindig képesek előállni valami meglepetéssel az utasok szórakoztatására. Nemzeti kincsünk ebből a szempontból jobb, mint egy átlagos gagyi tévésorozat, azt például kimondottan perfekt módon megtanulták a hetvenes évek angol punkmozgalmától, hogy mindig, minden körülmények közt valami olyasmit kell csinálni, amire senki más nem számít. Pár nappal ezelőtt, egy lenyűgöző háromórás szolgáltatásuk alatt például olyannal rukkoltak elő, ami viccesebb volt még annál az idős házaspárnál is, akik útitársnak kitették maguk mellé a pápa fényképét, pedig ők tényleg elég magasra állították azt a bizonyos lécet. De sikerült túlugrani. Fűtöttek ugyanis.

Júniusban, teccikérteni.

Na most én egy kompromisszumkész utas vagyok, és mint ilyen, szívesen ajánlok megegyezést a vasútnak. Például szívesen belemegyek abba, hogy lemondok a nyitott ablak mellett negyven fokról, cserébe a fűtés árával olcsóbb legyen a jegy, vagy hogy igazán extrém elképzelésként fűtsenek június helyett januárban, mert olyankor nem szoktak. Azt pedig én is tudom, hogy az évi százmilliárdos veszteség nem ebből jön össze - de valahogy mégis igazán jellemző, mire mennyire figyelnek oda MÁV-éknál. Persze a magyar bürokráciát ismerve valószínűbb az a verzió, hogy még decemberben kérte valaki, hogy kapcsolják végre be, és mostanra szerencsére sikerült engedélyeztetni.


3 komment

Címkék: máv

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr201161625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2009.06.03. 18:40:52

nyitott ablak mellett? mázlista.
eccer az interpicin jártam így, ott az ablakot sem lehet lehúzni....

tuti elromlott amúgy, szegény vezér nem tudta kikapcsolni, hiába, ezek a mozdonyok javarészt sz@rok

Blau t 2009.06.03. 23:24:47

Tévedsz. Szerintem ez a magyar költségvetés bázis szemléletéből adódik. A MÁV-nak van havont x millió forintja a fűtés rovaban. Ha nem használják el, akkor a következő hónapban már nem lesz rá keret.:-)

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2009.06.04. 00:37:16

@Blau t: egy elég nagy bajom van a kommenteddel: sajnos nem teljesen elképzelhetetlen, hogy van benne vmi igazság... :)
süti beállítások módosítása