/>

Mert az RTL Klub mindent megtehet.

Mert nem számít, hogy hónapok óta tudni lehet a magyar-portugál kezdési időpontját, most, egy héttel előtte esik le valakinek, hogy jé, ütközik a Barátok közttel. És mert nem lényeges még az sem, hogy ha most szombaton borul a papírforma, és elkapjuk a svédeket, akkor itt egy fél ország lesz megőrülve az egyre jobb kijutási, de legalábbis pótselejtezős esélyektől. Nem, a Barátok közt, az szent.
 
És nem lehet mit mondani, mert örüljünk, hogy valaki pénzt dob a focikasszába, és nyilván kiszámolták, hogy nekik jobban megéri egy félidő késéssel adni mindent. Most még az se működik, hogy akit annyira érdekel, menjen ki, mert hetekkel ezelőtt elkapkodtuk mind a negyvenötezer jegyet.
 
Kompromisszumos megoldási javaslat 1: Játsszák el a Barátok köztöt élőben, a Puskásban, a meccs felvezetéseként. Biztos nagy médiaérdeklődésre tartana számot, és egyébként is, itt lehetne a tökéletes alkalom minden szereplőnek az emberfeletti színészi képességek megcsillogtatására. Ráadásul életükben először elmondhatnák magukról, hogy aznap este teltház előtt játszottak.
 
Kompromisszumos megoldási javaslat 2: Szóljon arról a Barátok közt, hogy focit néznek. Főcím, majd Vili bácsi beül a sörével a tévé elé, kamera ráközelít a képernyőre, és rögtön láthatjuk is, ahogy Céronáldó, napjaink legjobb női labdarúgója bánatosan pityereg Torghelle harmadik gólja után.
 
Mellesleg a portugál meccs után lesz még két selejtezőnk, mindkettő idegenben, a legutolsó szintén hétköznap. Ott a helyiek döntik majd el, mikor játszunk. Ha az utolsó fordulóban még lenne esélyünk kijutni a vb-re, és 20:45-kor kezdődne a meccs, azt is felvételről adnák csak?

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr891351317

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Válogatott idő 2009.09.01. 13:09:23

A magyar válogatott barátok közt is korán kezdené a portugál meccset vagy csak az RTL Klubnak fontos a csúsztatott fejes?   

Trackback: RTL: Barátok közt > Magyarország-Portugália 2009.09.01. 10:12:55

A labdarúgás közvetítése a kereskedelmi tévékben mindig össznépi bosszankodásra ad okot. Az RTL-nek nem sikerült túl jól a 2006-os vb közvetítése, de most  például a TV2 nagyon összekapta magát a BL-meccsekre, helyszíni riport a kulisszák mögül, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Transylvanianmixedgrill 2009.09.01. 11:14:07

@II. Lajos: Namost: ha valami eladó, akkor nem kell csodálkozni, ha vevő érkezik. Amikor a MOL-t kitették a részvénypaicra, akkor nem utólag kell sírni nemzeti érdekekről, ha bevásárolnak a MOL-ba a ruszkik.

Hogy az rtl milyen érdekből vette meg a közvetítési jogokat, azt nem tudhatjuk, minden bizonnyal osztott szorzott, hogy neki ez megéri. Az téged lehet hogy zavar, hogy most rtlesek miatt nem nézheteted élőben a meccset, de hát ilyen farkastörvények vannak a kapitalizmusban.
Amit ajánlok: büntessétek meg az rtl-t. Se a BK-t, se a csúsztatott meccset ne nézzétek meg. De hát nem fogtok így tenni, meg fogjátok nézni. Úgy táncoltok, ahogy ő kalkulált... :)

zauberpferde (törölt) 2009.09.01. 11:14:39

@freddyD:
ki a kutyát érdekel az szerinted.
arról szól minden, hogy nézd inkább az RTL-t

Transylvanianmixedgrill 2009.09.01. 11:18:20

@Sierpe: Ez szerinted alap, hogy élőben közvetítik. Szerintem meg nem. Nem ismerem a szerződést, de nyilván ilyen nem szerepel benne, hogy KÖTELEZŐ élőben vetíteni. Magyarán: ha a jogokat eladónak ez nem fáj, akkor a jogokat eladó a geci, nem az rtl, aki csak él a jogaiavl. Ki adta el az rtlnek a jogokat, amiben nem kért biztosítékot az élőben sugárzásra? No?

strikt1 2009.09.01. 11:19:15

Van az RTL mostani műsorszerkesztésében valami végtelenül szánalmas árú kapcsolási kísérlet.
Olyasmi, mint amikor egy tehetős szülő a tehetségtelen gyerekét-némi ráhatással- politikusi pályára navigálja.
-Ott fiam nagy bajt nem tudsz csinálni.- mint a mellékelt történések is bizonyítják a közéletben.

Ilyennek látom ezt is.
Viszont elismerendően erre is nagy igény van(BK), mint saját édes gyermekre. Bár sokunk számára ez szörnyszülött, nekik akkor is bájos, kis gügyögő reklámhordozó.
Távol álljon tőlem, hogy negatívan akarom beállítani sokak kedvencét(BK), inkább fogalmazok úgy:
A szellemi elhülyülés nem érdem, hanem állapot.

2009.09.01. 11:21:28

@kenobi 74: Ne érts félre, én is szeretném, hogy kijussunk a vébére, csak enyhén (?) ironizáltam. Mert mindig van a nagy csodavárás (sült galamb?), aztán a végén a Nagy Magyar Fociisteneknek valahogy mindig sikerül jól beleszarni a nulláslisztbe. :((( Retekklub pedig mindig is egy foshalmaz volt/van/lesz, ez már akkora közhely, mint ide Portugália...

kenobi 74 2009.09.01. 11:23:46

Igaz is....mindig megfeledkezem róla,hogy Magyar állampolgárságom miatt nekem csak a beletörődés jut.Bocsánatot kérek minden Magyar polgártársam nevében,hogy tudatlanságunk miatt felülvizsgáltuk az rtl klub műsorkoncepcióját.Én kérek elnézést...

Roberto1 2009.09.01. 11:26:28

Egyértelmű gyerekek, 2,5milla ember nézi minden este, mitől vennék le a műsorról? A sok kis focibuzinak meg üzenem, emelje meg a seggét a fotelból és inkább sportoljon -focizzon ő maga is-, mint bámulja, hogy ezek a falábúak mit művelnek a pályán... 70ben még volt magyar foci, volt értelme nézni, ma már csak divat vagy fanatizmus kérdése... Azt a sok pénzt, amit ebbe a szarba ölnek, inkább a sikeres sportok között kéne osztogatni, pl. úszás, kenu, vizilabda...

kenobi 74 2009.09.01. 11:27:11

@Selkath: értem én,nincs is ezzel baj,csak most tényleg elindult valami,ezt mutatja többek között a nagy érdeklődés is.És tény hogy az rtl olyan mint egy nyűves seb,szinte kiírthatatlan,de tényleg én érzem magam kissebbségben,sokadmagammal.Ami nonszensz.
Csak vérlázító dolgokat hallasz mindenhol,és utána még ezt a "csúsztatást"is bedobják,na ez már tényleg sok az embereknek.

Delinquent 2009.09.01. 11:29:28

@tompus: Ez egy ilyen bianko dolog, azert vettek meg mert hatha megis jo uzlet lesz, aztan majd eldontik. Most ugy tunik megsem annyira jo uzlet, igy leszarjak. Ja, vegul is kereskedelmi csatorna, nem varhato el toluk, szabalyozni kene ezeket, ahh de mar megint ugyanoda lyukadunk ki...

Bandi_jóválasztás (törölt) 2009.09.01. 11:30:35

@Selkath: igazából nem magyar fociistenekről van szó, de talán nem csak a szűk drukker kör érzi jobbnak a hangulatot. Még egyszer mondom, a Debrecen a svéd,észt,bolgár bajnokot verte ki, bejutott a bl-be. Dzsudzsák a heti szavazáson Drogbát előzte. Bár Portugáliától ki lehet kapni, de a lényeg vannak bíztató jelek, és ilyenkor egy bk miatt csúsztatva próbálják leadni.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 11:30:41

@Transylvanianmixedgrill:
Hát akkor mi a gondod?
RTL a saját hasznát maximalizálná.
Van akik szerint emiatt "geci".
Szerinted a kettő elfér a rögvalóban.
Ha így gondolod, akkor miért problémázol?

Transylvanianmixedgrill 2009.09.01. 11:32:57

@Nathan D'Xantine: Nem én problémázok, éppenséggel én világosítom fel a problémázókat.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 11:34:47

@strikt1:
"A szellemi elhülyülés nem érdem, hanem állapot."

Inkább folyamat. :)

kenobi 74 2009.09.01. 11:35:22

@Transylvanianmixedgrill: A te szemszögedböl világosítasz ember...:)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 11:43:37

@Transylvanianmixedgrill:
Gondolod, hogy akik itt vannak nem tudták azt, hogy miképp lehet valaki haszonmaximalizáló/"geci"?
Hol itt a felvilágosítás?
Abban persze igazad van, hogy a jogok eladója tudna érdemben reklamálni, ha szerződés ezt lehetővé teszi.

De engedj meg egy rövid eszmefutást haszonoldalilag.
Ugyebár az eseményt szponzorálják.
A stadionban reklámtáblák és egyebek, a játékosoknak még a seggén is logo.
Ezek a szponzorok nyilván számoltak a közvetítéssel.
Az ő szempontjukból az RTL tologatása a műsorsávon belül egyáltalán nem mindegy.

dino vercotti · http://bianconeri.blog.nepsport.hu/ 2009.09.01. 11:51:17

Itt az MLSZ a hunyó: nem lehet ilyen, közérdeklődésre számot tartó meccset az RTL Klubnak adni. Ahogy a németeknél és az olaszoknál is a köszolgálati televízió szokta adni a válogatott találkozóit.

Barátok Közt, csúsztatva közvetítés...vicc.

Aki amellett érvel, hogy ne élőben adjanak egy meccset...hát, annak épp az a varázsa. Hogy az ember szurkol, még ha csak a tv előtt is teszi, és úgy érzi, hogy befolyással van a meccsre. Akkor, ott, élőben látja, hogy alakul az eredmény.

Egy filmnek meg nincs "élő" közvetítése. Ott már eleve eldőlt minden, forgatóköny van.

Egy szellemileg halott országban élünk, sorozatok diktálják a tempót, nincsenek közös kapaszkodóink, ami meg van, az a profit áldozata lesz.

nahátnahátnahát 2009.09.01. 11:56:51

@Transylvanianmixedgrill:

Az RTL azért vette meg a jogokat, hogy ne a Tv2-é legyen. Ennyi. Az, hogy egy fikciós szappanopera kezdési időpontja fontosabb, mint egy magas szintű érdelődésre számot tartó sportesemény élő közvetítése, ez mindent elárul róluk és rólunk is. Ha felvételről megy a meccs, az elveszi az otthonról való, VALÓS IDEJŰ drukkolás, szurkolás élményét, aminek következménye az lesz, hogy sokan meg fogják utálni mind az RTL-t, mind a BK-öt... Az RTL nagy valószínűséggel REACH alapján értékesíti reklámidejét, azaz megy le a kvótából ahány főt elér. Tehát a BK nézettsége, MIVEL ÁLLANDÓ NÉZŐI VANNAK, nem csökkenne attól, ha korábban vagy később kerülne adásba, megnézné mindenki, ugyanúgy. Szóval ne dumáljatok itt semmiféle profitmaximalizálásról.. egy korai 30%shr bk után jöhetne egy 35-40% foci... ehelyett jön 30%shr BK majd 15-25% foci... és majd azt mondják: bocs, de az embereket nem érdekli a foci... hát így nem is...

PETI! FOCILÁZBAN ÉG AZ ORSZÁG! NE QRJÁTOK MÁR EL! MINIMUM, HOGY A NETEN KÜLDITEK REAL-TIME-BAN. EHH.

NA. :)

Megélhetési rasszista 2009.09.01. 12:01:43

@Transylvanianmixedgrill: Az egyetlen normális vélemény. Gyerekek, látni kellene, hogy ez egy kereskedelmi tévé. Pénzből él. Reklámokból él. Belőlünk él. (Nem úgy, mint pl. a közszolgálati naptévéje)

Amúgy meg nagyon érdekes, mindig mindenki szidja a maunika/joshibarat/gyozikesukársót, mégis mindenki tudja mi volt a tegnapi részben.

playgorro 2009.09.01. 12:02:16

Persze mocskos suttyó dolog ez az rtl-től, és elvi kérdés is,DE most baromira megy a hiszti, és úgyis megint úgy járunk, ahogy szoktunk. Esélyünk sem lesz, rohadt szarul fogunk játszani, és mindenki azt fogja morogni, aki most hisztizik, hogy f*szom ezé vót ez az egész!!!

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 12:02:23

@nahátnahátnahát:
"Az RTL azért vette meg a jogokat, hogy ne a Tv2-é legyen."

Ezt a hülye is tudja. :)

"FOCILÁZBAN ÉG AZ ORSZÁG!"

Ez meg azért erős túlzás...

Transylvanianmixedgrill 2009.09.01. 12:03:37

@dino vercotti: Itt az MLSZ a hunyó: nem lehet ilyen, közérdeklődésre számot tartó meccset az RTL Klubnak adni.

Naná! Erről beszélek!

Ne az rtlt szídjátok, hanem az idióta MLSZ-t, akit szintén csak a saját profitja érdekelt nyilván...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 12:05:06

"Amúgy meg nagyon érdekes, mindig mindenki szidja a maunika/joshibarat/gyozikesukársót, mégis mindenki tudja mi volt a tegnapi részben."

A "sokan" még nem mindenki.
:)

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 12:06:26

@Transylvanianmixedgrill:
Illetve el lehet adni. Csak megfelelő feltételekkel.
Amiknek a betartását aztán meg is lehet követelni.

nahátnahátnahát 2009.09.01. 12:07:55

@Nathan D'Xantine:

1. hülye is tudja? hurrá.. remélem azért nem haragszol, hogy le is írtam

2. Te melyik országban élsz? Megyünk a VB-re, a BL-be, mikor volt ilyen? Ne legyél má' buzinyúl

bldo 2009.09.01. 12:16:01

A focit is leszarom, meg a barátokköztet is.

csárli hárper 2009.09.01. 12:22:03

baszki mé nem az anettka közvetíti a budapesttévén? kb ugyanaz a súlycsoport mint a retekklub....

Proctor 2009.09.01. 12:28:35

A livestreammel meg az a problema, hogy en keresek az OK. De mit csinaljon az apam, akinek meg maga a net sem tiszta, hogy mi is tulajdonkeppen.. ?

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.09.01. 12:30:22

Szégyen és gyalázat amit a reteklub művel!!!!

Még egy ilyen ország nincs a világon, ahol ezt megengednék.. Mi a francnak nekik közvetítési jog, ha a saját nemzeti 11-ük selejtező meccsét felvételről akarják adni egy kurva barátok közt miatt!!!!!! + !!!!!!!!!!!!!

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.09.01. 12:36:19

@playgorro: Ha ezt gondolod, akkor így is lesz. Talán nem így kéne hozzáállni. Lehet, hogy a kollektív tudat megtámogatná kicsit a sikert, nem?

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.09.01. 12:39:35

@Megélhetési rasszista:

Érdekes, hogy tőlünk nyugatra ugyanezek a kereskedelmi tévék a bajnokikat adják élőben minden hétvégén.

Hogy is van ez?

Roberto1 2009.09.01. 12:40:31

@kenobi 74: én egész nap emberekkel foglalkozom, hidd el, van ennyi marha... :o) Az emberek 80%-a sötét, és nekik ezek a műsorok kellenek, mert bambulhat és folyhat a nyála egész este, ez neki a kikapcs... sajna ez van... szerintem... bár ne lenne igazam, nem húznám fel magam minden nap... :o)

blackbarika 2009.09.01. 12:43:33

Jeee ez Magyarország 2009, ahol egy idióta szappanoperának is gyenge izé előbbre való mint a nemzeti 11 mérkőzése. Lehet hogy nem vagyunk a legjobbak fociban (és akkor enyhén fogalmaztam) de mégis inkább ezerszer nézném ezt mint azt hogy ki kivel kavar abban a hülye sorozatban. Öngyilkosok lennének a BK nézők ha egy nappal később adnák le az epizódot vagy mi???

blackbarika 2009.09.01. 12:45:08

A BL meccseket ugye nem a retekklub fogja közvetíteni? mert akkor esélyes hogy azt is majd felvételről akarják tolni.

Laci70 2009.09.01. 12:46:15

Focimeccset élőben szoktak közvetíteni. Válogatott, hazai focimeccset is.
20:45-kor szokott kezdődni, esetleg kicsit korábban.

Ezek ismert tények.

A fociszurkolót nem érdekli, hogy ki adja le, az az elvárása, hogy élőben láthassa.

Namost, van az MLSZ, aki képtelen beleírni a szerződésbe, hogy a mérkőzés mikor kezdődik, és élőben kell adni. Gondolom, a szerződés van néhány tucat oldal, talán ez is belefért volna.

Értem én, hogy az rtl egy profitorientált valaki, aki leszarja, hogy milyen nézői szokások jellemzik a válogatott fociközvetítéseit. De akkor húzzon el a környékről, és ne üsse bele a dolgát abba, amivel csak elqrni tudja a dolgokat. Nem kell harcolni olyasmiért, amit csak rossz minőségben tudnak előadni. A nem élő közvetítés pedig rossz minőség. Ennyi. Az pedig hab a tortán, hogy az rtl magyar (bár kétlem hogy magyar) vezetősége egy nemzeti válogatott mérkőzés időpontját a portugáloknak megfelelően kívánja megváltoztatni.

Üzenem az rtl-fun-ok népes táborának, hogy ez egy valódi elqrás.

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.09.01. 12:46:50

Válaszként azt kéne, hogy ha csúsztatva adják a meccset, akkor NE nézze senki, aki nézte volna. Nézettség 0, reteklub meg bukna rajta egy igen csúnyát. Legközelebb kétszer is meggondolnák, hogy megéri-e faszkodni!!!!

borovi 2009.09.01. 12:47:03

Engem például nem érdekel a selejtező. Igaz, a barátokközt se.

2009.09.01. 12:47:13

Shitting Bull!

Gondolom, Téged se az eszed miatt tisztelnek, ha az írásodat veszem alapul.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.09.01. 12:49:49

@Transylvanianmixedgrill: "Ha a szerződés megengedi, hogy fél órát csúsztassa a műsort, és ő él ezzel a lehetőséggel, mert az ő számításai szerint neki ez hozza a nagyobb PROFITOT, akkor nyilván így fog tenni."

Épp ez a kulcsszó, és a probléma: hogy a szerződés megengedi. Miért engedi meg? És különben a faszér nem lehet a redvás barátok köztet fél órával korábbra tenni az ostoba, száznegyvenötödik celebek főznek típusú műsor helyére, azt meg lehúzni a gecibe a vécén a celebekkel együtt.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.09.01. 12:49:52

Sokan tájékozatlanok és nem tudják, hogy a válogatott nem egyenlő a magyar ... nb1, liga, vagy minek hívják .. végigérünk a pályán és meghalunk.

Válogatottban nyugaton játszó Dzsudzsákok vannak, aki pl nyugati élvonalban ott van. Most egy kicsit jobb, mexikói 6:0 óta várjuk a felemelkedést. Egy kicsit, most van remény.

Hajrá loki, hajrá válogatott!

2009.09.01. 12:50:22

@Shitting Bull: Gondolom, téged sem az eszed miatt tisztelnek. (Bocs, ha esetleg utólag kétszer is megjelenik!)

DepecheAndi 2009.09.01. 12:52:50

A Barátok közt még műsoron van? Jééé

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 12:54:29

@nahátnahátnahát:
1. Haragszik a fene. Írtam volna ilyesmit?

2. Nézd meg a tiéd alatti hsz-t. :D

M3 János · http://m3road.addel.hu 2009.09.01. 12:54:41

Én meg figyelemfelkeltésnek gondolom ezt a "műsort". Olcsó reklám, ráadásul két "rétegnek": Barátokköztfanok és focirajongók lettek megszólítva. Aztán meglátjátok a kecske is jól lakik, a káposzta is megmarad...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 12:57:11

@HalivudEstevez:

Nem tudom ugyan pontosan mi az a "nyugati élvonal" de tartok tőle, hogy a PSV nem tartozik oda.

Majd ha lesz állandó kezdőnk egy PL felsőházas csapatban, akkor elkezdek gyanakodni.

Más Magyar · http://masmagyar.blog.hu 2009.09.01. 12:58:18

Végezze el Magdi néni a középkezdést és mind a két csapatban kötelezően játszon 1-1 BK szereplő!Máris megoldva a nézettség!:)
Szánalmas,hogy egy 0 media 0 sorozata fontosabb,mint Magyarország....
:(

renard 2009.09.01. 12:59:11

Mekkora fake ez is!Csak szopatják a népet.Reklám!!!Néha a negatív reklám is jó lehet, most ezt ki is használják!

Hány Éves 2009.09.01. 13:02:29

Kérdés a helyzettel kapcsolatban:
hanyeves.blog.hu/2009/08/31/valogatott_ido

Egyébként pedig szánalmas és sajnálatos, de hát ez van...

Olganéni 2009.09.01. 13:10:20

Öhmm, szal azért mert nem közpénzből dolgozik egy csatorna, már nem is várható el, hogy élőben adjon egy rohadt sporteseményt, aminek az egyetlen értelme, és a vele való lelki azonosulás esélye az, ha akkor látod az eseményeket, amikor azok megtörténnek. Ők is a mi pénzünkből élnek, mégis mi másból? Eszed a sportszeletet meg iszod a Sopronit, közben mobiltelefont vásárolsz, meg autót veszel, na azt is a tévében reklámozzák, meg a hónod alá fújod a dezodort és az egésztől már szétrobban az agyad és bekapsz egy advil ultrát, és felnyomod a seggedbe az aranyér elleni kúpot miközben a hüvelygombádat kezeled a kezdődő impotenciáddal együtt, minden szarban megfizeted a reklámok árát, akkor miért ne adhatnának élőben egy tetves focimeccset, faxomat már!

Che Pel (törölt) 2009.09.01. 13:11:14

Ez a hányinger retek klub megint marketingel! Népbutítás ezerrel!

uni1002 2009.09.01. 13:18:23

Az RTL a nézettség által generált hirdetési percekből él. Ha a Barátok közt neki többet hoz, azt fogja hamarabb sugározni.
Különben is, a foci egy szűk, /de hangos/ érdeklődő közönségé, miért nem teszik egy sportcsatornára, van belőlük, mint égen a csillag...

M3 János · http://m3road.addel.hu 2009.09.01. 13:19:43

@Nathan D'Xantine: C. Ronaldo is ott kezdte, ma pedig a Galaktikusok és a világ legdrágább játékosa.

Vic_ 2009.09.01. 13:20:32

Mindenki a RTL székház elé! :D

Olganéni 2009.09.01. 13:23:47

@uni1002: én pl. a legkevésbé sem tartozom a foci szűk, pláne nem a kangoskodó, még kevésbé sz érdeklődő közönségébe, ennek ellenére szeretném megnézni a meccset, csakúgy, mint a portugálok ellenit, ezek alapján is belátható, hogy nem csak annak a pár ezer hőbörgő gyökérnek az érdeklődésére tarthat számot az esemény, mint úgy általában a magyar labdakergetés. Ne vegye meg a közvetítési jogot, ha úgy ítéli meg, hogy a valós időpontban van profitábilisabb műsora. ha reggel 5-kor lenne a legjövedelmezőbb, akkor reggel ötkor adnák le a meccset? igen. van értelme? nincs.

zgabi 2009.09.01. 13:24:45

Nem lehetne ezt úgy megoldani, hogy a Barátok közt szereplői azokon a napokon éppen focimeccsre mennek, s éppen a magyar válogatott meccsére. Így meccsenként lemehetne 6 résznyi Barátok közt, és nem kerülne plusz pénzébe az RTL-nek. Egyébként a vége úgyis az lesz, hogy leadják a meccset élőben, utána pedig a Barátok közt c. sorozatot, melynek látogatottsága vélhetően már csökken, s így akarnak új nézőket toborozni. Nálam nem jön be, a meccset megnézem, a Barátok közt-öt pedig meghagyom másoknak.

M3 János · http://m3road.addel.hu 2009.09.01. 13:25:06

@uni1002: Azért nem csak a reklámért kapott pénzről van itt szó, hanem a meccsről is aminek a közvetítési jogáért fizetnie kell. Gondolom elhiszed, hogy előbb volt meg a meccs kezdési időpontja, mint az RTL vásárlói szándéka?

lagymanyosi 2009.09.01. 13:30:47

EZ A KÖCSÖGGECI RTL SOHA SEMMILYEN SPORTESEMÉNYT NE KÖZVETÍTHESSEN EDDIG IS JOBBAN JÁRTUNK VOLNA A SOK DILETTÁNS BUZERÁNS NÉLKÜL,DE EZ TÖBBA SOKNÁL.

Hypofx 2009.09.01. 13:32:33

meglepodne mindenki ha tudna pontossan milyen es mennyi ember az aki nezi a BK-t es mennyi az aki nezne egy magyar foci meccset. A foci nezok 70% netezik es aBK-t nezuk 80% nem igy ugy tunik a focistak vannak tobben pedig nem.

nem lehetne hogy inkabb valami jo musort csinaljanak?

Hypofx 2009.09.01. 13:33:30

Mondjuk akkor lenne igazan vicces es magyar a dolog ha a BK-kozben meg kapcsolnak eloben a meleg felvonulast:))))))))))))))))))

uni1002 2009.09.01. 13:34:55

@lagymanyosi: Tökéletesen egyetértek, arra vannak a sportcsatornák, és a közszolgálati tv.

lajosss 2009.09.01. 13:39:37

Lehet arrol vitazni hogy a Magyar foci jo vagy rosz,es hogy mennyi is az a realis esely,De arrol nem hogy a Magyar foci barmilyen is Orszagos vagy Nemzeti ugy arrol nem,Igaz ez a baratok koztre is???
bar egy olyan orszagban ahol monika a legnezettebb miert is dobbenenk meg?

nemezisazis 2009.09.01. 13:40:54

ha választanom kéne inkább barátok köztöt néznék mint fehérpötty pöcörgetést 90percen keresztül 3-5percnyi eseménnyel

de hála a jó égnek egyiket sem kell

félreértés ne essék, hajrá magyarok, de hogy tévében nézni miért jó azt soha nem fogom megérteni..

másfelől, a jogokat megvenni azért jó mert értékes, és hiába hőbörög mindenki, a lakosság egyik fele megnézi a barátokköztöt és elkapcsol a másik fele pedig egy félidő késéssel is nézni fogja a meccset, a csatorna pedig minden igényt kielégített, a reklámidőket pedig eladta.

egyébként milyen meccs ez selejtező előselejtező? majd kintlét lesz érdekes, addig ráér a lángolás..

nemezisazis 2009.09.01. 13:45:22

jaés a sportcsatornáknak is megvolt a lehetőségük hogy megvegyék a közv jogokat csak nekik nem ért annyit, inkább egész évben nyomatják a senior női crossmotorbajnokságot meg ilyen szarságokat...

szóval kár az rtlt szídni a meccs miatt, ők legalább láthatóvá teszik.

egyébként sportcsatornája nem minden érdeklődőnek van, mert ugye plusz kiadás, az rtl meg bárhol fogható

LEPEDÁK 2009.09.01. 13:45:59

..ööö, nem emlékszem pontosan, de tuti esett már korábban is szerdára válogatott meccs (pontosabban kivétel nélkül mindig szerdán van a hétközi forduló a selejtezőkön) a bk meg megy már vagy 100 éve, többnyire szerdánként is. Korábban mi a hurkás qrva anyjukért nem okozott ez problémát?

Az okos reklámszakembernek látszó kommentelők szerint akkor hogyan alakultak a reklámidő/perc arányok? Korábban megérte meccset adni bk helyett?
Valaki hülyének néz valakit!

maat 2009.09.01. 13:47:01

A focimeccset élőben szokták adni. Hibáztak, ha ezt nem vették bele a szerződésben, de lehet, hogy épeszű embernek nem jutott eszébe, hogy felvételről fogják adni a mérkőzést. Egyszerűen nem számoltak egy ekkora ökörséggel.

Az RTL Klub is tudja, hogy ezt várják tőle és ezt várták tőle azok is, akik eladták nekik a közvetítést, mégsem így tesznek. Ez azért mutatja emberi kicsinységüket.

Lúúújzi 2009.09.01. 13:51:19

"Céronáldó, napjaink legjobb női labdarúgója bánatosan pityereg.." ez nagyon jó volt! Ezen nagyon jót röhögtem! :D

uni1002 2009.09.01. 13:58:04

@lajosss: Dehogy is nem lehet vitázni. Sok nemzeti ügy van, dehogy egy labdajáték is az lenne? Na ne...

Tigerblogger (törölt) · http://callcenter.blog.hu 2009.09.01. 13:59:22

A retek is lesz@rja a barátok köztöt, ahogy a meccset is, a lényeg, hogy 45 perc alatt le lehet adni 3 reklámblokkot, még egy félidő alatt egyet sem. Egyszerűen csak rájöttek, hogy sokkal nézetettebb az a reklámblokk, ha közöttük tehetségtelenek ripacskodnak (a fogyasztók pedig ezt kajálják), mint akkor, amikor csak egy bizonyos sportszerető réteget elégítenek ki (akiket spec nem érdekel a hüvelygomba..). Üzlet, pénz, százmilliók. Undorító. Ezért kellene a magyar sportnak a közszolgálat kezében maradnia.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 14:09:32

@uni1002:
Ezügyben kérdezd meg a briteket pl. :)

mongyő (törölt) 2009.09.01. 14:16:37

focibuzik, engem nem érdekel a labda...

ilyeneket olvasok egy fociról szóló cikk után...

A ti véleményetekre a geci sem kiváncsi

Fotelforradalmár köcsögök

FeroxX 2009.09.01. 14:23:02

ez


SZÉGYEN..


remélem valahol lehet majd neten stream-ben nézni :/

btw már 5 éve nem nézek tv-t mert gyk. nézhetetlen..

FeroxX 2009.09.01. 14:24:24

ja és igen ! GYÚJTSUK FEL AZ RTL SZÉKHÁZÁT !

uni1002 2009.09.01. 14:24:46

@Nathan D'Xantine: Melyik britet,mert
ahány van, annyiféle vélemény. Mint nálunk...:-)

Aaronka 2009.09.01. 14:43:30

Meg kell oldani, hogy ne adjon RTL meccset. 45 ezer ember kimegy meccsre. Kórusban üvölti élő adásban: mocskos RTL sálálálá. Lehet visszaadnák a jogot kis bukóval.

2009.09.01. 14:44:10

"Különben is, a foci egy szűk, /de hangos/ érdeklődő közönségé, miért nem teszik egy sportcsatornára, van belőlük, mint égen a csillag... "

Nem érted? Nincs olyan, hogy a sportcsatornára teszik. A szocializmus megszünt. Most kapitalizmus van és kereskedelmi TV közvetítési jogokkal, amelyért fizetett a csatorna. Aki kapja, marja!

Zine 2009.09.01. 14:54:42

Heh? Nem úgy volt, hogy az MLSZ - vagy kifene - egy-két napja változtatta meg a meccs kezdési időpontját az RTL Klubbal való egyeztetés nélkül?
Azért volna még pár cinikus megjegyzésem a posztíróhoz, de moderálom magam. :)

uni1002 2009.09.01. 14:56:56

@Zoltanius: A szocializmusban nem volt sportcsatorna. Ha az RTL fizetett a közvetítési jogokért, akkor adja le, a meccset amikor akarja. Megvette.
Ha vettél egy kenyeret, fizettél érte, akkor eszed meg, amikor akarod.
Ha az MLSZ fizetett volna az RTL-nek, a közvetítésért, akkor jogos lenne, az időpontot nekik meghatározni...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 14:58:56

@Aaronka:
Igen. Ez esélyes. És hogy örülne neki a csapat...

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 15:01:16

@uni1002: Ez azért picikét bonyolultabb.
Lásd fentebb...

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.09.01. 15:18:25

@Aaronka: LOL.

Kéne nagy transzparenseket gyártani, hogy tetves rtl, mocskos kolosi stb. .)

2009.09.01. 15:24:47

Fel lehet tenni a kérdést, hogy mi volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Ettől még tény: a Barátok közt a legnépszerűbb RTl produkció több milliós nézettséggel. Ez ma a magyarok alap kultúrája.

2009.09.01. 15:25:51

@uni1002: Én nem az időpont csúsztatásáról beszéltem, hanem annak válaszoltam, aki azt mondta, hogy legyen sportcsatornán a meccs.

nahátnahátnahát 2009.09.01. 15:35:50

@Nathan D'Xantine:

1. Ha írtál volna ilyesmit, okafogyott lett volna felemlítenem.

2. NE LEGYÉL BUZINYÚL.

lagymanyosi 2009.09.01. 16:48:54

leszarom a BK-t .ha az rtl-nek az éri meg,akkor butítsa azzal a népet.de akkor mi a büdös faszért kell megvenni a meccsközvetítést?mit gondoltak,hogy majd az ő kedvükért este fél 10kor kezdenek???? ezzel csak azt fogják elérni,hogy már a szombati mecssen is zengeni fog a stadion az rtl gyalázásától.ennek nyilván megfizethetetlen a marketingértéke,meg annak is,hogy fele annyi ember sem fogja nézni,mint élőben.

Arrius (ex-Nathan D'Xantine) 2009.09.01. 16:57:11

@M3 János: Cristiano Ronaldo?
És mikor volt ő náluk?

M3 János · http://m3road.addel.hu 2009.09.01. 17:36:22

Bocs@Nathan D'Xantine: Nem Cristiano, hanem a brazil Ronaldo még 1996 előtt játszott a PSV-ben, ők 6 millió dollárért, míg később a Real Madrid 40 millió Euróért vásárolta meg.

zauberpferde (törölt) 2009.09.01. 19:32:34

Szia Nathan D'X., csak visszanéztem.
Látom harcban állsz.:)
Ne add fel!

Shitting Bull 2009.09.01. 22:37:10

@lxrose: hát a sok baromarcú focirajongó biztosan nem. Ahogy én se titeket. Szánalmas kis pöcsfejek... miafaszt lehet annyira izgulni azon, hogy néhány gyökér kerget egy műanyaggömböt valami zöld, műanyagborítású pályán, hogy félóra késést sem vagytok képesek elviselni? Kretének!

zauberpferde (törölt) 2009.09.01. 22:41:56

@Shitting Bull:
józanodj barátom...
mások játszanának a füvön, ha te nem szívnád...:)

buksikutya 2009.09.02. 22:24:08

az rtl-es ajanloban azt mondjak, hogy mindket meccset eloben kozvetitik.

joszip 2009.09.03. 09:51:22

Hallod mutassák élőbe! Kurvaanyját azért mégsem lehet mindent a nézettségnek alárendelni. Sokmindent lehet, mert szabadkapitalizmus van, de ez nem jelenti azt, hogy mindent lehet, kedves ultraliberálisok. Pedofil pornót, náci propagandát sem lehet például adni a nézettségért, ugyanígy x millió szerencsétlen magyart sem lehet megszívatni, akiknek manapság talán egyetlen öröme ez az idétlen labdakergetés. Nekünk a foci jár, oldják meg Magdianyust (ja azt már nem kell)
Nem beszélve arról hogy nem a párt jelölte ki az ötéves tervben, hogy náluk legyen a meccs, hanem az rtl akarta.
süti beállítások módosítása