/>

Vér

E-one 2010.03.17. 17:25

Volt ez a borzalmas család- és öngyilkosság tegnapelőtt, jobb volna nem is beszélni róla, de azért média a média, mert muszáj. A bulvársajtó undorító parazitái megkapták a vacsorájukat, volt itt minden, ami kellett nekik, láncfűrész premierplánban, konyhakés a rendőrségi asztalon, dráma, rettenet, borzalom, és persze vér, vér, vér, minden mennyiségben.

A bulvárnak ez szép időszak, mert a csomó hülye csak úgy özönlik, hogy hű, milyen undorító dolgokat ír az újság, egyre csak süllyed a színvonal, vegyük meg. A napi győztes a Bors címlapja, ahova sikerült kitenni egy apa-lánya képet, és rámontírozni a láncfűrészt a megfelelő pózba beállítva. Tényleg gusztustalan. De nem akarok álszent lenni, nyilvánvaló, hogy aki azt a címlapot összehozta, nem a szakma iránti alázattól fűtve tette azt, hanem mert neki is ennie kell. Eretnek gondolat, tudom, de ha bűnöst akarunk keresni, az csak kisebb részben ez az ember, aki elvállalt egy ilyen aljamunkát. Sokkal bűnösebb a kiadó, aki ilyenre pénzt hajlandó adni, és vele egy szinten bűnös ebben az egész undorító ügyben az olvasóközönség is, akinek az ilyen újságokat el lehet adni.

De van valóban érthetetlen oldala is az hír tálalásának, csak máshol. Az online sajtót elsősorban a kisalfold.hu látta el folyamatos anyaggal - ők voltak a legközelebb az ügyhöz, ők ismerték a legtöbb helyben hozzáférhető érdekes embert a cikkeikhez, az ügy sok részletében több hírportál is tőlük vette át a legtöbb anyagot az MTI mellett. Ha valakiknek, hát nekik aztán nem volt szükségük az extra szenzációhajhászásra, a napi kiugró olvasottság úgyis meglett volna. Ehhez képest órákon keresztül virított a címlapjukon a véres láncfűrész a szokásosnál többszörösen nagyobb képen. Na, ez vajon miért kellett?

Vagy már rutinból nyomatjuk a vért, csak mert az jó?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr11847533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása