/>

Most azonnal

E-one 2010.04.26. 15:53

Egy új kormány hatalomátvételének megvannak a maga jól bejáratott hagyományai. Nem a teljes államapparátus takarítónői szintig lecserélését jelenti ez - bár az is benne van-, hanem minden olyan lépést, ami technikailag kötelező a kormányzás átvételéhez. Azaz mindent, amire most éppen nem lesz semmi idő.

Győzelmi beszédek, az új miniszterelnököt fogadja az elnök, hogyha kell, akkor koalíciós tárgyalások, az új tisztségviselők kiválasztása, minisztereké, államtitkároké, és minden alsóbb szintű fokozaté, átadás-átvétel a leköszönő kormány közreműködésével, az új parlament megalakulása, és ha ez megtörtént - általában a nyár közepére bőven készen szoktak lenni -, akkor a kampány és a kormányalakítás minden leterheltsége után pár hét nyári szünet a politikusoknak. Aztán önkormányzati kampány.

Most az új kormánynak nem lesz ideje olyan nyugodtan és megfontoltan lépkedni mindezekkel, mint akármelyik elődjének. Az ország rossz állapotban van, és ha ez önmagában nem volna elég, a Fidesztől sokan várnak azonnali javulást. De minimum az azonnali lépéseket a javulásért. Most rohanni kell. Nem lesz idő elmenni augusztusban kipihenni a tavasz minden fáradtságát. És ha csak ez lenne a legnagyobb problémájuk! Villámgyorsan le kell zárni a személyes pozícióharcokat, amik nyilván léteznek a Fideszben is, csak jól eldugják a nyilvánosság elől. Nem szabad sokáig húzniuk az időt azzal, kik milyen posztot tölthetnek majd be; ha május közepén feláll az új Parlament, akkor most napokon belül meg kell, hogy történjen minden olyan lépés, ami kicsivel később már a kormányzást késleltetné. És nem lesz sok idő az ügyek átvételére és az alapos áttanulmányozásukra sem. Ilyen tempóra talán egyedül az Antall-kormány volt rákényszerítve, azóta senki.

Természetesen egyáltalán nem kizárt, hogy minden rendben meg is történjen. Az ünneplést nem vitték túlzásba sem két hete, sem tegnap. Nem kell a koalícióalakítással húzniuk az időt. És ami a legfőbb: mivel már évek óta lehetett tudni, hogy nyerni fognak, bőven volt idejük leosztani legalább a legmagasabb pozíciókat. Kicsit felkészülni. Komoly erejű ellenzék sincs még, ami miatt az önkormányzati Fidesz-lobbi azt mondaná a kormánynak, hogy még őszig ne legyenek negatív lépések, meg kell nyerni azt a választást is.

Bízzunk benne, hogy jól és gyorsan fogják tenni a dolgukat. Mert most egy szokásos kormányváltás utáni pár hónapos egy helyben álldogálást nehezen bírna el az ország.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr261952948

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megkezdődött a kampány 2010.04.26. 18:58:57

Van egy jó hírem, Budapest! Megkezdődött a kampány! Nem, nem beszélek félre, és nem is hülyültem meg, csak a megmaradt MSZP-hívek optimista jövőbetekintése úgy látszik átragadt az éppen most kapott hatalmas nagy maflástól szédelgő, per pillanat fejetle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2010.04.26. 20:03:09

Nem érdemes most sürgetni a dolgokat. Egyrészt mert mindennek van alkotmányos rendje.. másrészt mert 2006 óta adott volt a lehetőség és a szükség egy előrehozott választásra.. de akkor nem volt fontos az ország.. akkor most türelem, türelem. Mindent meg fognak kapni annak rendje és módja szerint!

gitáros 2010.04.26. 20:18:33

@tölgyes:
"akkor nem volt fontos az ország"

Meg akkor sem volt fontos, amikor fideszék nem szavaztak meg ezt-azt, csak azért, hogy most a "nemzeti egység" nevében ők maguk terjesszék be ugyanazokat a törvényeket...

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.04.26. 20:41:15

Egy kis adalék a leendő miniszterelnökről - Orbán Viktorról,
aki nagyon ügyesen csinálja, még a híres felcsúti nyaralója sincs a nevén (furfangos módon a felesége nevére íratták)...
Az a 4-5 felcsúti üres telek, ami a nevén van (a budai "társasház" felén kívül) ingyenes használatra van átadva a felcsúti focialapítványnak.
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_vagyonpub.vagyon_kiir?P_FNEV=/vagyon/2008/o320_j0081231k.pdf&p_cont=application/pdf

Ehhez képest O.V. felesége (Lévai Anikó) vagyonnyilatkozata nagyon érdekes,izgalmas olvasmány.
Izgalmas, mivel kissé meglepő, hogy vajon HONNAN van Lévai Anikónak 36 db (harminchat!!!) különféle ingatlana, lakások, házak, szőlők, gyümölcsösök, legelők, erdők, szántók, kaszálók, nádasok, utca (!), csatorna (!), beépítetlen telkek, stb., stb., stb.,..??
Hiszen az 5 gyerekkel vagy 10 évig volt gyesen!.. (Takarékos asszonyka)
Íme, itt a 36 ingatlan listája:
kepfeltoltes.hu/view/100421/levaianiko_vagyonnyilatkozat_melleklet_36ingatlan_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Na, de van ám itt más csemege is Orbán úr szennyesében........
Nagyobb cserelakást igényelt és kapott meg 1991-ben az önkormányzattól Orbán Viktor, mint amekkora járt volna családjának az akkori előírások szerint. A lakást Orbánék később éveken át kiadták...
A rendszerváltás idején Orbán Viktor és felesége szolnoki lakásukat a budapesti, IX. kerületi Mester utcai 50 nm önkormányzati bérlakásra cserélték, azt három év múlva egy nagyobb 135 nm, négyszobás bérlakásra, immár a belvárosi Haris közben. Innentől kezd bonyolulttá válni a történet:Az akkori lakásrendelet hat személy részére engedélyezett ekkora bérlakást; az akkor még csak három fős Orbán család legfeljebb másfél-két és fél szobásat kaphatott volna, méltányosságból esetleg még egy helyiséget. Révész Máriusz akkori Fidesz-szóvivő szerint az úton lévő második gyermeket is figyelembe vették, a szabályoknak megfelelően. Viszont ez még mindig csak négy fő, mely esetben 2-3 szoba járt volna. Vélelmezhető, hogy az ötödik fő, papíron legalábbis, Orbán anyósa lehetett. Révész szerint ráadásul nem négy, hanem csak három és fél szobás volt a lakás. Az 1994-es adásvételi szerződés viszont ennek ellenkezőjét bizonyítja, míg a 2002-es dokumentumban már valóban 3,5 szerepel. A különbség egy fő: kisebb lakást kisebb család kaphatott.
2002 májusában az immár 3 és fél szobássá zsugorodott lakást Orbán 63 millió forintért eladta az osztrák Arno Wimpffennek, Kékessy Dezső - Orbánék barátja, üzlettársa, az Orbán-kormány párizsi nagykövete - későbbi vejének. Orbánéknak éppen 63 millió hiányzott a következő, nagyobb, Kútvölgyi úti ingatlan megvásárlásához. Az időközben további gyermekekkel gyarapodott család 75 millióért vette meg az 1200 négyzetméteres telket, illetve a 183 négyzetméteres házat. Maga Orbán a gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság előtt a hivatalos értékbecslésre hivatkozott (62,7 millió forint).
Az említett ügyletekből az Orbán családnak legkevesebb 40 millió forint bevétele származhatott, amelynek nincs és nem is volt nyoma sehol.
Ennek kapcsán felvetődik: milyen kárt okozott az az önkormányzat a közvagyonban, amelyik elad egy olyan ingatlant 563 ezer forintért, amely ezek szerint ért 63 milliót??????
(Ehhez képest Hunvald György kismiska.) Kevesebb, mint egy százalékért megvenni egy ingatlant? És ebben az önkormányzat és Orbán Viktor kölcsönösen partnert volt. Ez nem károkozás?
A Magyar Nemzet, és a Hír TV majd utána jár...............

RustySpoon (törölt) 2010.04.26. 20:49:04

@gitáros: jah mert te már nyilván tudod mit fognak beterjeszteni..

a post egyébként miről szól? :)

hha96 (törölt) 2010.04.26. 21:24:03

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Ó te szerencsétlen, ha elolvasnád, vaze, kb a felét örökölte, a másik felét 2001-ben "vette". Nem rózsadombi telkek. Szerinted 1ha nádas-rét mennyibe kerül? Százezres tétel.
Tételezzük fel ezt mind lopta. Öszvissz ez kb 20-30MFt (1 nokiásdoboz). Ha mindegyik szdsz-mszp-s politikus csak ennyit lopott volna az elmúlt 8 év alatt...

tom64 2010.04.26. 21:35:37

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Ez is nagyon oligarcha ízű!
A rád reagáló elvakultak miatt pedig ne csüggedj!!

tom64 2010.04.26. 21:39:35

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Ez is nagyon oligarcha ízű...
A véleményedre reagálók miatt pedig ne csüggedj!

Rókakígyó 2010.04.26. 22:00:59

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Ebben a történetben az a szomorú, h már rég sem érdekelt senkit. Az hogy ezekben az ügyekben mi várható azt jól mutatja Pintér várható kinevezése, az első nyilatkozat a rendőrség megerősítéséről és a várhatóan előszedésre kerülő (majd elfelejtődő) ügyek sora, amik elsősorban arról ismerszenek meg, hogy a fideszeseket kihagyták belőle. Várhatóan egyre erősebb tendencia a kirekesztés. A demokrácia elvesztegetése folytatódik, mert a személyes gazdagodás csak demokráciamentes környezetben biztosítható. Ez az egy tendencia van az eddigi kormányok sorában: egyre kevesebbet engednek a vagyonnal nem rendelkezőknek, illetve egyre nagyobb a vagyontalanok száma.

phaidros 2010.04.26. 22:05:10

@Rókakígyó: csak valami miatt ugyanezek az emberek nem hoznak listákat az MSZP-sekről. Majd ha minden oldal a sajátjai miatt bosszankodik, nem a másik oldal miatt, akkor lesz demokrácia igazán.

tompus 2010.04.26. 22:31:23

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Mindenki megvehette az önkormányzati bérlakását fillérekért. Akkoriban így ment ez.
A privatizációs lopás nagyságrendekkel nagyobb volt. Széles például honnan szerezte a milliárdjait? Hozzá képest OV még kispályásnak sem nevezhető.

stratez 2010.04.26. 23:06:46

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Micsoda egy szánalmas hülye vagy, legalább kapsz valami lóvét a Jókai utcából? Ráadásul, aki ennyit ír, az egyéb baromságora is képes, és a kutya sem olvassa el.

Murderface 2010.04.26. 23:37:46

Szerintem a Viki lepődne meg legjobban, ha történne valami érdemleges :) Folytatódik a pénzszivattyú, csak most narancssárga lesz a fedőszín.
Sör bekészítve a hűtőbe, várom a cirkusz következő felvonását :)

eml 2010.04.26. 23:56:45

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!:
Nem félsz ilyenkor?

Amúgy ha papirod is van róluk, és legálisan jutottál hozzájuk, akkor szép munka.

dzsugasvili 2010.04.27. 01:19:31

Szerintem ebben a vagyoni helyzetben nincsen semmi meglepő. Soha senki nem állította, hogy a Fidesz vezérkar ferences szerzetesekből állna. Orbán pártelnök, képviselő, európai néppárti posztja is volt, tán van is, biztos van hozzá közel álló vállalkozás, könyvet adott ki, befolyásos támogatói vannak (Széles Gábor pl.), pályázott is mint tudjuk erre-arra, és a meglévő vagyonát is nyilván használja, pl. kiadja bérletbe az ingatlanokat, stb. Ezek után szerintem semmi meglep nincsen a vagyonnyilatkozatában. Ez 22 év pártvezérség és egy 10 milliós közép-európai köztársaság 1. és néha 2. legfontosabb embereként szerintem nem gáz. Az viszont az, ha tagadni akarja, elsumákolná mindezt, vagy mindemellett "plebejusnak" nevezi magát. Tény, hogy ezzel az információadaggal lehetett volna negatív kampányt folytatni. De attól még ez övön aluli lett volna. Az hogy ennek ellenére ők Vonáéknál sípoltak, amikor egy-két kisebb vállalkozó talán adott 1-2 milliót a pártnak támogatásként, az meg szintén gusztustalan.

hapsi 2010.04.27. 01:48:56

"Most az új kormánynak nem lesz ideje olyan nyugodtan és megfontoltan lépkedni mindezekkel, mint akármelyik elődjének. Az ország rossz állapotban van, és ha ez önmagában nem volna elég, a Fidesztől sokan várnak azonnali javulást. "
Nem is olvasom tovább, te címlapos.
1. az új kormánynak nagyon-nagyon sok ideje van, 8-12 év, ha tetszik, ha nem...
2. tessenek már elfogadni végre, hogy a Fidesztől SENKI SEM vár azonnali akármit sem!!!!!!!! Ezt csak a homoszexuális, szerencsétlen, értéktelen, mindenféle (!)téren meddő firkászok írják le.
Minden magyar paraszt tudja, hogy szopás vár ránk, de azt is PONTOSAN TUDJA, HOGY MIÉRT!!!
Írkálhatod tovább a szarodat, ha neked jó, én többet nem olvasom.

magyar-magyar szótár 2010.04.27. 02:53:21

Azt íírja az úúújság [Le Figaro, kb a Népszabi 2002-2004. közötti lózungjait] hogy Mussolini Hitler Sztálin Rákosi GömbösGyula Kádár Cigány Orsós de Veryafeleségét Escobar Alfoöldi (és Cseléd)Mentalitású Takony -ban sértettség dolgozik, a bosszúvágy, a satöbbi. A ganyénak még volt pofája NEMKÉRNI 100 napot. A talpas parasztkurvannyát, majd MI ha akarunk, NEM ADUNK neki 100 napot! Csak mondjon már végre nevet, hogy leszedhessük a geci pofabőrét!
Surányinak már megadtuk, mert dicsérte.
Legalább valami ötletet mondjon, hogy széjjelszedjük.

Mennyivel jobb volt a 2006-os győzelem után, szééépen... kényelmesen, pincsisapka ormán pamutbojt, elnyúúúúújtóztunk s váááártunk, nem is történt semmi egészen szeptember 16-ig...

magyar-magyar szótár 2010.04.27. 02:55:17

@tompus: Széles 24000 embernek adott munkát (ebben az Ikarus nincsen benne, ez csak a Videoton)
eisztinger, Bajnai, Gyurcsány (a MOTIM-mal) együtt hány embernek is ad munkát?
Persze ez demagógia, hááát, ugyeee?

Fehérvár Kapitány 2010.04.27. 05:55:03

Hááát... ez a vagyonnyilatkozatos komment eléggé vérszegényre sikeredett. Mint az közismert, a bicskei legelők és nádasok igencsak magas áron tudnak elkelni. Tudom ajánlani az APEH árverési portált, ott vannak becsértékek is. Még nekem is van erdőm és legelőm, az nem nagy cucc. Az örökségeket meg hagyjuk. Olyanom is van.

kapiksz 2010.04.27. 06:18:32

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Egy picit írtál volna: Gyurcsány Malájziaába kihordott milliárdjairól, Veres unszimpi papa dolgairól, a Bajnai maffiáról, és az ide tartozó holdudvar 30 - 40 emberének panamáíról. Ha még igaz is amit az Orbánról írtál az igen amatőr dolog, ezek a profik öcsém

Öreg Sam 2010.04.27. 07:07:00

@Murderface:
Hjaaaa...
Nincs más,ez a leosztás.
Egy tojásról meg tudom állapitani,hogy záp,de attól még nem tudok jó tojást tojni.
A mai magyar politika bizony záptojás...

www.BiSzex.hu · http://bisex.hu 2010.04.27. 07:32:59

tömegesen éheznek CSALÁDOK kelet-magyarországi falvakban

is 2010.04.27. 08:23:30

nagyon mókás a tempóról így nyilatkozni, mikor megvannak a 2006-os statisztikák, melyekből világosan látszik, hogy Gyurcsány népszerűsége már augusztusra beszakadt, mert már júniustól intézkedtek, hogy csökkenjen a hiány. annál gyorsabbat nem nagyon fogsz találni.

de látod, már intézkednek is: az piacok által pozitívan értékelt Simort (szemben a FIDESZ gazdaságpolitikájával, beleértve az azonnali 6%-os kamatot és Surányi dolgozatát) már fúrják, ahogy csak bírják.

is 2010.04.27. 08:26:31

@stratez: hát ezt jól megmondtad, brilliáns cáfolatot hoztál fel, minden érved arany, és üt. LOL.

is 2010.04.27. 08:27:57

@magyar-magyar szótár: ez konkrétan nem igaz, de te már átírtad a fejedben a történelmet.

CubE 2010.04.27. 08:30:01

Mindenki a fasz politikusokkal foglalkozik, arról nem beszél senki, hogy 2000 milliárd adóval tartoznak a vállalkozók! A törvényeket kell betartani, betartatni és kész!! Az adócsalókat leültetni!!

jozicsenko 2010.04.27. 08:39:56

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: Gyurcsány Motimja a piaci ár alatt kapta az áramot, ezen rágódj kicsi huszár

no meg azon, hogy 7 millió ember irtózott tőletek...

jozicsenko 2010.04.27. 08:46:53

@Sokan kb. 5 millióan nem szavaztak a Fideszre!: átnéztem azt a listát

tudom, hogy téged csak az érdekel, amiben mocskolódni lehet, de azért nézzük meg pontosan azokat az adatokat

1. db pesti lakás
szolnoki ingatlanok: örökölte (a 14 örökölt ingatlanból 13nál az 1/4e az övé...)
tokaji terület: ezen már rágódtatok: a szőlőbányák vannak ott
felcsút: itt laknak
parád: 1/4e az övé, örökölték

nem ragozom

hops: pont annyiért béreltetni egy korábbi állami ingatlant az államtól, mint amennyi a törlesztő részlete a privatizációnak legális és elfogadható, ugye? mert GyF balatoni nyaralója az államnak veszteség, neki tiszta nyereség: ingyen kapott balatoni nyaralót hol is kapok, elvtárs?

Móg 2010.04.27. 08:47:53

üdv.nektek

Kedves hapsi!
Csak nyugtával a napot.
Addig is ajánlok neked egy kis mondókát.Ha szerencséd van lesz 4 éved megtanulni.
előttem a semmi
hátam mögött tél
balra viktor nyugszik
jobbról vona kél

Alvarez 2010.04.27. 10:00:43

Úgy látom, hogy az azonnali és nagyarányú adócsökkentésből azonnali és nagyarányú adórendörség lesz.

eml 2010.04.27. 11:22:38

@hapsi:

Én is tudom hogy minden szopás, mindenki tudja, mindenki tudta.

De Nemesenszületett Alcsúti Hős Viktor Vezér, a nép egyszerű fia, megigérte, vizionálta, és Szijjártó Beszélőrobot Péter és a HírTV útján minden nap a fejembe verte, ha ő lesz itt, akkor azonnal jön a javulás (30 markos legény).

A mindenki tudta, abban a Viktor is benne van, mégis megigérte. Ez a baj.

z a baj, hogy itt áll Viktor egy történelmi lehetőség előtt, megvan a karizmája és a parlamenti támogatottsága ahhoz, hogy minden szükséges reformot végrehajtson, és kivigye az országot a kátyúból.
Ha ezt megteszi, valószínű négy év múlva veszít, de 40 év múlva lovasszobra lesz a Kossuth téren.
Ekkor államférfi lenne, és tisztelném.

Ha az lebeg a szeme előtt, hogy 4 év múlva is hatalma legyen, akkor egy csomó látszatintézkedés lesz, és osztogatás a komáknak.
És lesz ORBÁN TAKARODJ kórus, nem egy.
Ekkor már mindenhol csak egy kis hataloméhes pöcsnek fogják tartani.

O'Toole 2010.04.28. 13:57:36

Az elmúlt nyolc évben először egyszerű többséggel, később trükkök százaival, végül pedig választói felhatalmazás nélkül lehetett olyan hatalmi arroganciát és lopásszériát produkálni, ami hosszú időre jó erős viszonyítási alapot képez az eljövendő magyar kormányok számára: ÍGY NE!

Bővebben:
safeaccount.hu/valasztas-2010/tulbizalom/

magyar-magyar szótár 2010.04.28. 17:11:39

@is: Mi nem igaz? Mit írtam át? Melyik kijelentésem vag sugallatom átírás és nemigaz? A Széles 24000-re, az, hogy Orbán a szájátra vette Surányit dicsérőleg TEHÁT lehet okádani le Surányit a gazdasági elképzeléseivel együtt. Rémületes belegondolni, mi lenne szegény Schifferrel, ha Orbán megdicsérné... Valóságos Anti-Midas: akit pozitívan megemlít szarrá-egyfossá leszen...

Vagy az a néhány orbáncighánynév a nemigaz (hogy egyszerere Gömbös, Sztálin és Kádár meg Escobar (a kokainbáró, ebben Dr Kovács Zoli bácsi a körösztapja) )
süti beállítások módosítása