/>

Íme, hát tudjuk, kik a következő kormány tagjai, na nem mintha eddig nem tudtuk volna. Várunk még pár hetet, hogy a Fidesz elkezdjen kormányozni, amíg pedig tart az átadás-átvétel, addig is figyeljünk kicsit azokra, akik kíváncsian nézzük, mi fog történni. Magunkra.

Nem tudom, kinek mennyire tűnt fel akár most, akár bármelyik korábbi választásnál, hogy mennyire határozott véleménye van már most egy csomó embernek arról, milyen lesz az új kormány. Lelkes Fidesz-hívők lépten-nyomon magyarázzák, miért lesz kiemelkedően jó szinte minden, amit Orbán és barátai fognak csinálni, nem kevésbé lelkes antifideszisták pedig ugyanilyen biztonsággal adják elő, mi miatt vár ránk négy tragikus év. És nem arról van szó, hogy milyenek voltak a kampányígéretek, mennyire vállalt magára sokat a Fidesz, tartható lehet-e mindez, mennyire szimpatikusak azok az emberek, akikről már tudjuk, hogy pozíciót fognak kapni, ezek mind olyan kérdések, amikről lehetne értelmesen vitatkozni. De nem, azt kapjuk az arcunkba, hogy most biztosan jó lesz / rossz lesz.

Nem volna egyszerűbb annyit mondani, hogy 2010 májusának elején fogalmunk sincs arról, milyen lesz a 2010 májusának közepén-végén felálló kormány munkája? Hogy majd kritizálunk vagy dicsérünk, de előbb várjunk kicsit, legalább mondjuk öt percet a beiktatásuk utánig? Hogy mondhatjuk, mit kellene szerintünk csinálniuk, és hogy az előzmények alapján szerintünk erre mekkora az esély, de teljes biztonsággal még mindig nem lehet kijelenteni semmit? Netán azt, hogy 2014-ben épp azért lesznek választások, mert addig van időnk megnézni, tetszenek-e?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr461972803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2010.05.04. 09:52:52

„de teljes biztonsággal még mindig nem lehet kijelenteni semmit? „

A teljes biztonság vágyálma a kockázatmentesség vágyálmához hasonlít. Itt a földi életben a kockázatot nem sikerül teljesen száműzni az életünkből.

Orbán Viktor egy TV műsorban kijelentette: . „hogy pontosan melyik adót és mennyivel csökkentik, attól függ, hogy a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottságnak mi lesz a jelentésében.”

Ésszerű dolog előbb a tényeket megismerni, gondolkodni és majd utána beszélni és cselekedni.

eml 2010.05.04. 10:53:20

@Vidéki: Varga Mihály volt a költségvetési bizottság elnöke, nem kell feltárni semmit. Tudják a tényeket.

Bloodscalp 2010.05.04. 11:22:21

@eml: viszont jól hangzik:) ki törödik vele hogy eddig lófaszt se csináltak, eddig csak kampány volt:) nyertek egy hónapot hogy kitalálják mihez kezdjenek

Mitya Ivanov 2010.05.04. 13:00:09

azvan, hogy Fidesz máris megszegte egyik legfontosabb ígéretét.
Szijártó ezerszer elmondta, hogy a visszaállítják a 3 éves GYEST azonnal, mert népnyúzó.
Erre január 1-el állítják vissza.
Küldtem SMST a vonának, hogy menjünk az utcára tüntetni

Bloodscalp 2010.05.04. 14:33:25

@Mitya Ivanov: és mit égetünk fel? a hír tv-t vagy az echo-t?gázálarcot hozzatok

Vidéki 2010.05.04. 19:00:53

@eml:
A költségvetési bizottság elnöke sincs minden fontos részletről informálva.

A 2006-os választások előterében is rengeteg lényeges adatot eltitkoltak.

Ismerheted ezeket a szavakat: "Hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal"

"A bizalom jó dolog, az eelenőrzés még jobb."

eml 2010.05.05. 00:23:14

@Vidéki:
De azt se hidd el, hogy sötétben tapogatóznak.

http://www2.pm.gov.hu/web/home.nsf/(PortalArticles)/CF8E115407F96487C125762E0031CCBB/$File/norma.pdf
süti beállítások módosítása