/>

(via Facebook/Rácz István)


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr322269883

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Svéd szivárgás 2010.09.04. 14:17:07

A svéd titkosszolgálatról nem hallunk napi szinten, jóval közismertebb náluk mondjuk a CIA vagy a Moszad. Erejüket azonban pont ez mutatja: ők valóban titokban ténykednek... Hogy az efféle szervezeteknél jóval altruistább szemléletet visznek,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nestrot10 2010.09.04. 07:00:53

Rohadt Gonosz törpe a közpénzen repülget meccsekre, foci világbajnokságra,...elsikkassza a közpénzt...
Hiába a cigány nemcsak hazudik, hanem lop is:)

Ahpi007 2010.09.04. 10:08:02

Szevasz!
Nézelődtem a neten híreket vadásztam. Pl.: index.hu/kulfold/hirek/2010/09/03/vademeles_a_legnagyobb_amerikai_embercsempesz-ugyben/
Négyszáz thaiföldit dolgoztattak törvénytelenül, hetven évet kaphatnak.

Mintegy 400 thaiföldi munkavállalót csábított az Egyesült Államokba hamis ígéretekkel hat munkaközvetítő, akik ellen embercsempészés miatt vádat emeltek Hawaiin - közölte pénteken az amerikai média. Az FBI szerint ez az eddigi legnagyobb szabású embercsempészési ügy, amely eljutott a vádemelés szakaszába az Egyesült Államokban.

A vád értelmében a közvetítők biztos és jól fizető munkalehetőséggel csábították a délkelet-ázsiai munkavállalókat az Egyesült Államokba, ahol elvették az útleveleiket, semmibe vették megkötött munkaszerződéseiket és kiutasíttatással fenyegették meg őket. A thai munkások 2004 májusától kezdtek Amerikába érkezni, ahol Hawaii, Washington, Kalifornia, Colorado, Florida, Kentucky, Massachusetts, New York, Ohio, Dél-Karolina, Tennessee, Texas és Utah szövetségi államok területén található munkahelyekre vezényelték őket. A legtöbb becsapott munkavállalót hawaii és washingtoni földeken dolgoztatták, méltatlan munkakörülmények között. Előfordult, hogy egy maui ananászültetvényen dolgozó munkásoktól fejenként 3750 dollárt zsaroltak ki az állásuk megtartása fejében. Aki nem fizetett, azt bérének kifizetése nélkül hazaküldték Thaiföldre.

A vádlottak között van a Global Horizons elnök-vezérigazgatója, Mordechai Orian, akit a rendőrségnek még nem sikerült őrizetbe vennie. Bíróság elé állítják viszont a cég nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóját, Pranee Tubchumpolt, a hawaii területi vezetőt, Shane Germannt és Sam Wongsesanit terepfelügyelőt. A két thai gyanúsított Ratawan Chunharutai és Podjanee Sinchai, akiknek kiadatási kérelmét az amerikai hatóságok már elküldték Bangkokba. A vádlottak öttől 70 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak, ha a bíróság bűnösnek találja őket.

Mordechai Orian rákerestem google-val. www.google.hu/search?q=Mordechai+Orian&hl=hu&client=firefox-a&hs=LWy&rls=org.mozilla:hu:official&prmd=o&source=lnt&tbs=lr:lang_1hu&lr=lang_hu&sa=X&ei=lF6BTIX4Lc3EswadqeynBw&ved=0CAcQpwU
forum.gondola.hu/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=2&t=004584
Nem készpénz, de érdekes. Na ugye.
Én is megkerestem. Ápr. 4-én, a választás előtti csütörtökön közölte a Népszabadság.

"A Happy Endtől a Felkelő Napig
Megszólal Wermer amerikai kapcsolata
NSZ • 2002. április 4. • Szerző: Horváth Gábor, Haszán Zoltán

Meg akarom kapni a pénzemet – nyilatkozta lapunknak Mordechai Orian kaliforniai üzletember, aki Wermer Andrásnak, Orbán Viktor miniszterelnök nem hivatalos tanácsadójának volt partnere több vállalkozásban. Oriant bízták meg például a 2000. augusztus 20-i tűzijáték megszervezésével, amelynek teljes költségét állítása szerint nem kapta meg."

Pénzéért aggódó barátunk a választás után már nem nagyon szerepelt.

Amolyan Jolly Jokerként még egyszer felbukkant a kaliforniai ködből, amikor a Millenáris Rt testüregmotozásos átvilágítását végezték.

"A Millenáris Rt.-ről tavaly tavasszal a lapunknak adott interjújában Mordechai Orian mint a Wermer Andrással közös üzletükről beszélt. (Ide sorolta a Magyar Televízió reklámidejének értékesítését is, valamint a 2000-es tűzijátékot, amelynek pénzét azóta is hiába várja.) Az amerikai vállalkozó – aki egy Titanium nevű off-shore cégen keresztül a részvénytársaság 74 százalékát birtokolta – a Wermerrel folytatott üzleti levelezésnek egy részét át is küldte lapunknak. Ebben 2001 végén Wermer kifejezi azt az óhaját, hogy Orian adja el a tulajdonrészét. A Millenáris Rt. hetekkel később csaknem egymilliárdos állami megrendelést kapott – hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárásban – az Álmok álmodóihoz kapcsolódó feladatokra és a Park üzemeltetésére. Wermer egyébként papíron nem vett részt az rt. működtetésében, mindössze az egyik alapító, a Közgép Rt. korábbi felügyelőbizottságában található meg a neve.

Órák, órák, órák
Oriant nem, Wermert viszont a rendőrség meghallgatta, de csak tanúként, az ingyenes helységhasználat miatt. Ő ezt azzal indokolta, hogy az irodáért cserébe kölcsönadták 10-20 milliós magnóikat és szakembereiket.

Nem került szóba a látogatóknak ajándékba adott órák ügye. Pedig Mordechai Orian a tavalyi interjúban már sejtette, hogy a félmillió időmérő beszerzése jelentős üzlet volt. Az extrahasznot hozó ügyletet a rendőrség is vizsgálta, és kiemelte a többi közül."
index.hu/belfold/wermer0802/
Hamburger- és sörrakéták a millenniumi tűzijátékon

KCL 2010.09.04. 19:30:22

@nestrot10:
Mennyire vagy benne biztos, hogy közpénzen utazott ki... ?!?! :D

Hazafele a csapat repülőjével jött, ott pedig volt "üres" hely, ami nem plusz pénz...

Demagóg vagy!! :(

Geri, a skinhead 2010.09.05. 08:54:44

Ha magyar válogatott-meccsre megy, semmi baj, de hogy a foci-vb-n mi a faszt keresett, az rejtély. Pláne, hogy akkor parlamenti ülésszak volt. Most nincs.

kodó tamás 2010.09.06. 12:43:13

@KCL: ez qva jo... ha már ott járt a gép volt rajta üres hely akkor ingyen van.... hihihihihi

nem ez a demagóg?
süti beállítások módosítása