/>

Vajon mikor nyilatkozza azt Retkes Attila, hogy megszűnik a reggeli kávé, mert ő azt nem szereti?

Mikor néz utána Magyarország törvényeinek, hogy rájöjjön: egyetlen parlamenti frakció sem úgy szűnik meg, hogy a pártelnök azt mondja?
 
Miért nem jelenti be az MSZP-frakció megszűnését is? Hiszen a költségvetést ők is meg fogják ma szavazni, ahogy az SZDSZ is - ez volt az indoklás lényege -, és pontosan ugyanannyi jogalapja van erre, mint az SZDSZ-frakció esetében.
 
És persze: alig több, mint öt hónappal a választás előtt a belharcok helyett óhajt-e az SZDSZ vezetése tenni bármit, hogy legyen akár csak egy liberális is, aki úgy érzi, van miért rájuk szavaznia, vagy inkább már most osszuk el azt a néhány százezer liberális szavazatot az LMP és az MDF között?

A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr871564104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.01. 10:02:31

Tényleg csak szörnyülködni lehet azon, hogy hova süllyedt ez a párt. Bármelyik másikról el tudtam volna ezt képzelni, de róluk nem.

Mint ahogy magamról sem, hogy egyszer az MDF-re fogok szavazni, márpedig jövő április kapcsán egyre többször merül fel bennem ez a lehetőség jobb híján...

Avatar 2009.12.01. 14:33:05

@Fedor: Hiába futtatják most Bokrot, törjön le a kezem ha az MDFre szavazok... A "normális" párt, ugye? Azt a bohóckodást amit előadtak a frakció megtartása érdekében, hogy bevették a pöcslobogtató, rendőrökkel dulakodó Lengyelt, nehéz lenne elfelejtenem, és akkor még nem is próbáltam a meg több éves múltjukban megbúvó ügyeket tekinteni.
Kéne valami olyasmi párt a palettára, mint amilyen az mdf, de ezt a bagázst Ibolyástul, Herényistül együtt el kellene takarítaniuk.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.12.02. 09:31:15

@Avatar: Teljesen igazad van, de mit tegyek, ha ezzel együtt is ez tűnik a legkisebb rossznak? Az nekem nem túl vonzó alternatíva, hogy nem megyek el szavazni...

Avatar 2009.12.02. 10:55:50

Hát nézzük a paletta további lehetőségeit:
Mszp: neeeem
Fidesz: neeeem
Szdsz: létezik még?
Kdnp: létezett valaha is?
-------
A jelenlegi parlamenti pártok tehát szerintem nem érdemlik meg, hogy rájuk szavazzak. Talán egyik esetben sem kell nagyon magyarázni, miért nem szavaznék rájuk.
Nézzük, kit találunk a parlamenten kívül, akinek van esélye a parlamentbe jutásra:
Jobbik: hát ez nekem nagyon nem jön be.
LMP: Velük szemben is megvannak a fenntartásaim, de egyelőre ők a legszimpibbek.

A többieknek nincs reális esélyük a parlamenti küszöb megugrására.
A kampány hajrájában az egész országot lefedik majd a különböző párthirdetések, necces, hogy pénzügyi háttér nélkül az LMP mennyire tud majd látható lenni. Én bízom benne, hogy meg lesz nekik az 5%, de ha csak 1-4,99%-ot érnek el, akkor se fogok sírni, kapnak majd némi állami apanázst, hogy fenntartsák és tovább építsék magukat.

Blau t 2009.12.18. 13:11:55

Mostanában lemaradtam erről a blogról. Bocs, hogy ennyi idő után reagálok. De ezúttal nagyon nem értek egyet veled.
1. Nem Retkes küzdötte le az SZDSZ-t 20 százalékról 1 százalék alá, hanem azok akik többségükben most is az SZDSZ frakcióban ülnek.
2. Bár számomra szimpatikusabb a frakció irányvonala, mint a párté, de ez aligha változtat azon, hogy a pártnak van frakciója és nem a frakciónak pártja. Ha a frakció tagjai nem értenek egyet a "saját" pártjukkal, akkor két tisztességes lehetőségük van: Kilépni a pártból és a frakcióból vagy összehívatni egy kongresszust és ott elérni a "párt vélemény" változását. Ilyen értelemben igaza van Retkesnek, megszünt az SZDSZ frakciója, bár pontosabb lett volna úgy fogalmazni: Ez a frakció nem az SZDSZ frakciója.
Hozzáteszem nem vagyok Retek híve, mert szerintem ő egy niemand, akinek köze nincs a liberalizmushoz sőt tovább ront a párt helyzetén, bár ez már szinte lehetetlen. Persze nem csak ő árt az SZDSZ-nek, hanem azok is akik az egyik új SZDSZ-t alapítják a másik után így tökéletesítve a párt elkisgazdásodását. (Megdöbbentően azonos a két folyamat, de úgy látszik más hibájából a politikusok sem tanulnak.
süti beállítások módosítása