/>

Na de most már tényleg elég volt.

Esküszöm, nem érdekel, ki, miért, hogyan. Nem számít, de még csak az sem, hogy az elemi szinten impotens rendőrségünk megtalálja, kik voltak ezek már megint. Csak állítsák már le ezt az egészet.

Undorító, hogy cigány bűnözők túlerejük tudatában gyilkolgatnak hobbiból ártatlanokat. Undorító, hogy valószínűleg magyar bűnözők valószínűleg nemzetiségük miatt gyilkolnak és próbálnak gyilkolni ugyanígy ártatlanokat. Hogy míg a magyarok és a cigányok elsöprő többsége is teljes mértékben normális, mégse lehet félelem nélkül kimenni mindenhol az éjszakába vagy megmaradni egy faluban. Tessék mondani, tesz itt bárki bármit?

De nem kevésbé undorító az sem, hogy miután a kisebbségi ombudsman egy olyan értelemmel teli, bölcs, higgadt és előre mutató felszólalást tesz a parlamentben, amilyet tett kedd délelőtt, akkor arra az összes párt közül egyetlen egy - nem is írom, melyik, teljesen nyilvánvaló - képes ugyanilyen értelmesen reagálni, anélkül, hogy akár a kormány, akár az ellenzék első emberét tenné egy személyben felelőssé a problémákért. Vagyunk itt egy pár millióan, akikek semmi kedvünk egy olyan országban élni, ahol a gyűlölet vezérelheti a mindennapokat. Ezeket a tetveket, mind a cigány, mind a magyar oldalról, el kell taposni, pont azért, hogy ne lehessenek oldalak.

A veszprémi szörnyűség után a normális cigányságnak egy dolga volt: mindennél erősebben jelezni, hogy azt a pár állatot nem tekintik maguk közé tartozónak, bár egy nemzetbe születtek. Megtették. Első körben ennyi most a teendőnk nekünk is, gyerünk.

Update: Igen, én is olvastam a rendőrségi jelentést. Mégis fenntartom, amit leírtam, mert nem normális az a helyzet sem, amiben pánik törhet ki egy esetleges baleset után. Másrészt aki azzal jönne, hogy hülyeliberábolsi propagandista tévedett, azt csak halkan kérdezném, ő vajon mit gondolt a rendőrségi vizsgálatról, amikor megmagyarázták, hogy 2006. október 23-án nem történt semmi.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr3972561

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.03.04. 09:12:10

Az emberélet mint kampánytémaA tatárszentgyörgyi gyújtogatás és kettős gyilkosság kapcsán le kell szögezni pár alapvető dolgot. Semmilyen mentség, kifogás nem fogadható el az emberélet elvételére (leszámítva a jogos védelmet, de ez jelen helyzetben nem me…

Trackback: Tudtad? 2009.03.01. 16:28:36

Nem éppen etikus, avagy a népszerű cigány vezetők Egyre bonyolódik ez a cigány ügy. A téma folyamatosan napirenden van, mind a médiában, mind a közéletben. Ez egy olyan probléma, amely már szabályosan önmagát gerjeszti. Illetve vannak olyan roma szár…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arkhimédész 2009.02.28. 23:54:29

Kedves Iván!

Azt gondolom megtettük mi is.
És azt is gondolom vannak emberbőrbe bújt állatok akiknek egy halál nem elég. Legyen az a bőr fehér vagy sötétebb, - mindegy. Vannak alulmúlhatalan bűnesetek (ilyen Olaszliszka, Gadna, Kiskunlacháza, Veszprém és a tatárszentgyörgyi aljas gyerekgyilkosság is) ahol az elkövetőket konkrétan fel kéne négyelni.
A nem gyilkoló egyetértő jelenlévőknek pedig tényleges életfogytiglan jár.

Ez a véleményem, és biztos vagyok benne, hogy ez nem különbözik a magyar társadalom döntö többségéétől.

Ami nem fog változni az 513-dik utcai késelés és a 48-dik szélső cigányház gyáva felgyújtása után sem.

Blau t 2009.03.01. 07:45:05

Iván mindenben igazad van. Csak a szóhasználatod - jelen esetben ez nem lényegtelen - borzalmas. Következetesen magyarokról és cigányokról írsz. Pedig tudom Te sem így gondolod. Ez a szókapcsolat ugyanis arra utal, hogy a cigányok nem magyarok.

Corry 2009.03.01. 09:39:14

Ezzel az egésszel várni kéne még egy kicsit, mert most vacillálnak, hogy gyújtogatás volt -e egyáltalán. Persze a hatóságainkból kinézem, hogy a helyzet eszkalálódását elkerülendő, követik a Nagyfőnököt az igazmondás szelektív szüneteltetésében.

Vidéki 2009.03.01. 10:22:48

@Corry: Azóta bebizonyosodott, hogy a szombati tatárszentgyörgyi tűzeset nem volt gyújtogatás, bármennyire szerették volna elvakult propagandisták ennek beállítani.
A hírszerzőn is olvasható cikk szerint nem sokkal a tűz keletkezése előtt a ház lakói Budapest irányába távoztak.
„A lángok a konyhában csaptak fel, ahol egy elektromos fűtőberendezés működött. A vizsgálat során a szakemberek semmiféle égésgyorsító anyagot nem találtak.”

Blau t 2009.03.01. 18:19:56

A hétfői tragédia után, ugyanezek a hatóságok, ugyanezt állapították meg. Vagyis az elsődleges vélemény szerint akkor sem történt gyújtogatás, és a lelőtt álsozatok füstmérgezésben haltak meg. (Mondjuk olyan füstmérgezés még nem volt a világon, amikor az áldozat kijön a tűzből, de tíz méterre az esettől egyszer csak meghal.Nem mellesleg a többieknek akik ugyanannyi időt a füstben töltöttek kutya bajuk sem lett.) Ettől persze még lehet, hogy most nem történt gyújtogatás. Meg az is lehet, hogy történt.
A hatóságoknak - nem csak cigány ügyekben - sikerült teljesen hiteltelenné tenni magukat. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy országban nem lehet hinni a rendőröknek, mentőknek-orvosoknak, sőt most már a tűzoltóknak sem. A bíróságokról és az ügyészségről kár beszélni, nekik már rég nem hiszünk. Sikerült alulmúlni a szocializmust. Akkor köztörvényes ügyekben szinte soha kétség nem merült fel az elítéltek bűnössége ügyében.

Blau t 2009.03.01. 22:01:52

Vagy volt, vagy nem volt. Az esemény sorozat lényegén nem változtat semmit, hogy ebben az esetben mi történt. Sőt a rendőrség szakértelme sem lesz semmivel jobb, ha most véletlenül eltalálták az igazságot.
Pont ez a lényeg, itt akár történt gyújtogatás, akár nem, attól még sajnos a cigány házak felgyújtása az utóbbi időben rendszeres.
Itt akár történt gyújtogatás, akár nem, attól még sajnos a rendőrség pocsékul dolgozik. Az előző eset után rájöttek, hogy hét azonos módon, azonos fegyverrel elkövetett büncselekmény valószínüleg azonos elkövetőre vall. Hat eset után ez még nem jutott eszükbe. A lelőtt emberekről úgy gondolják, hogy füstmérgezésben haltak meg. A 14 késszúrással meggyilkolt asszony halálának oka agy vérzés. Veszprémben a szolgálatban lévő járör mikor nehéz fiúkat lát távozik a bárból, az ott maradó szolgálaton kivüli járőr nem gondolja, hogy be kéne avatkoznia. Soroljam még? Minek?

Blau t 2009.03.01. 22:04:34

Szolgálaton kivüli rendőr és nem járőr. Bocs.
süti beállítások módosítása