/>

Sosem hibás

E-one 2009.05.27. 12:28

A rendőrök nem követtek el hibát, amikor két hete öngyilkos lett egy ember a tatabányai fogdában. Ezt mondta ki legalábbis a belső vizsgálat. Emelje a kezét, aki meglepődött.

"A minden részletre kiterjedő vizsgálat során olyan körülményt megállapítani nem lehetett, amely ok-okozati összefüggést mutatna a szolgálatot teljesítő állomány tevékenysége vagy mulasztása, valamint a fogva tartott által végrehajtott öngyilkosság között." Legfeljebb az érdekelne, akkor ki a hibás. Nyilvánvaló, hogy a rendőrök nem. Ők csak ott voltak, és nekik csak az a feladatuk, hogy őrizet alatt tartsanak bent mindenkit. Logikus, hogy ha ezután valaki öngyilkos lesz, az nem az ő felelősségük. De akkor kié? A portásé? A takarítőnőé? Bajnaié? Orbáné? A társadalomé?

Egyébként is, milyen fogda lehet az már, ahol az embernek van ideje felírnia a falra egy búcsúüzenetet és felakasztani magát, úgy, hogy azalatt senki nem néz arra. És az átlagpolgár csak elgondolkozik ilyenkor: ha három olyan fontos kör, mint a politikusok, a rendőrök és az orvosok, képesek kimosdatni egymást bármiből - tényleg bármiből -, és előszeretettel meg is teszik, amikor csak szükség van rá, akkor mi értelme van demokráciásdit játszani?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr551146598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blau t 2009.05.27. 19:16:58

Bocs ha ez egy kicsit off, csak egy kicsit, mert a rend őrei finoman szólva az alábbi hírben is érintettek:
"A rendőrség szerint kizárt a rasszista indíték az abádszalóki támadásban
2009. május 27. 18:10
Kizárta a rendőrség, hogy rasszista indítékból támadt volna egy 46 éves férfi szerda hajnalban az abádszalóki házaspárra; az ügyben eljárás nemcsak a támadó, hanem a sértettek ellen is indult az elkövetővel szembeni aránytalan fellépés miatt - tájékoztatta a bűnügyről a rendőrség az MTI-t. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint az elkövető borotvával támadt az alvó 28 éves férfira és 27 éves feleségére, akikkel egy szobában tartózkodott kisgyermekük is. Az elkövetőnél fegyver nem volt, viszont magánál tartott egy forgótáras pisztoly-formájú öngyújtót.

A dulakodásra felébredt a család többi tagja, akik lefogták és a helyszínen visszatartották a támadót. Mentőt hívtak, akik a helyszínre érkezve értesítették a rendőrséget. A rendőrök pár percen belül a helyszínre érkeztek, és megkezdték az intézkedést. A megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya helyszíni szemlét foganatosított, ennek során lefoglalták a 46 éves férfinál lévő és a megtámadottak által a védekezéskor használt különféle eszközöket - írták.


A helyszínről kórházba szállították az elkövetőt, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A házaspárt is kórházba vitték, de ellátásuk után távozhattak. Sérülésük könnyű, 8 napon belül gyógyuló. Az elkövető sem kormányőr, sem rendvédelmi dolgozó nem volt - szögezte le a rendőrségi tájékoztató, cáfolva a korábbi híreket.


A közlemény szerint a rendelkezésre álló adatok nem támasztják alá a romákat korábban ért támadások és a jelenlegi ügy összefüggését. A bűncselekmény indokát tekintve a rasszista motiváció az adatok szerint kizárható. Alaposan feltételezhető viszont, hogy egy korábbi betöréses lopással kapcsolatos elszámolás lehetett a támadó indítéka. Az elkövető azt vélelmezte, hogy a mostani sértett betörést követett el. Erre vonatkozó információi a rendőrségnek nincsenek.


A 46 éves abádszalóki férfi ellen emberölés kísérlete miatt indult eljárás a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságon, amelynek büntetési tétele 5-15 évig terjedő szabadságvesztés. Ugyanakkor a jogos védelmi helyzetet indokolatlanul túllépő sértettekkel szemben is büntetőeljárás indult az ügy pontos körülményeinek tisztázása érdekében. Valamennyien szabadlábon védekezhetnek."

Szóval, ha a sokadik cigányokat ért támadás után a rendőrség szándékai ellenére - hiszen nem ők fogták el, hanem a család - elfogják az elkövetőt, akkor az alábbi következtetésekre lehet jutni:
1. Biztos, ami biztos jó előre zárjuk ki a rasszista inditékot. Megjegyzem az eddigi ügyekben hosszú hónapok alatt azt tudta a rendőrség kinyomozni, hogy valószínüleg az a gyilkos, aki meghúzta a ravaszt. Persze kivéve, ha fütmérgezés történt. Sőt a 6. azonos módon cigányok ellen elkövetett támadás után már fel is tételezték, hogy talán cigányokat támadnak. Most viszont percek alatt megállapították, hogy nem volt rasszista inditék.
2. Ugyan fogalmuk sincs, milyen inditék volt, de azért elég tettre készek voltak, a megtámadottakat azonnal hírbehozzák, hogy betőrők lehettek. (Akkor miért voltak szabad lábon?)
3. Az elkövető ellen emberőlési kisérlet miatt indult eljárás. Miután beretvával öszevagdalta áldozatait.
De persze a cigány család ellen is eljárás indult túlzott védelem miatt. Miért is? Meg kellett volna várniuk, míg a gyilkos mindenkit lemészárol? És mielőtt visszatámadnak, hívniuk kellett volna egy fegyverszakértőt, aki megállapította volna - két késelés között, a tök sötét éjszakában - hogy a gyilkosnál lévő forgópisztoly tulajdonképpen csak egy öngyújtó?
4. De már annak is hírértéke van, hogy szükségesnek tartották bejelenteni, hogy a gyilkos nem rendőr volt.

Magyarország, a XXI században.

anarquista 2009.06.01. 15:32:02

hehe mert rossz emberek vannak
süti beállítások módosítása