/>

Rövidítés

E-one 2010.03.12. 09:50

Van ugye egy olyan jól ismert szabály, hogy ha valakit csúnya dolgokkal gyanúsítanak, akkor a média csak a családi neve kezdőbetűjét írhatja le. Hogy ez jó rendelkezés-e, arról lehet vitatkozni (szerintem az), annyi biztos, hogy rettenetesen rosszul alkalmazott.

Van legalábbis valami nagyon ciki abban, ahogy a sajtó magának kitalálja, mikortól kell rövidíteni és mikor mehet még a teljes név. Az is eléggé nevetséges, ahogy olyan emberekről, akikről pontosan tudjuk már, hogy hívják őket, hirtelen elkezdenek titkosítva írni. És persze van olyan eset is, mint a legújabb, amikor a bulvár megírja a hírt, majd tőlük több normális médium is átveszi...

Hogy "előzetes letartóztatásba helyezték K. Gyulát, Kovács Kokó István bátyját".

Nos, valaki ki tudja találni, a K. Gyula névben mit jelenthet az a K.? Kötelező sajtóetika? Kreatív megkerülése az olvasottsági adatokat rosszul érintő szabályoknak? Vagy egyszerűen csak köcsögség?


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr321833503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blau t 2010.03.12. 23:03:24

Na most komolyan, Te ennyire hülye vagy? Tényleg nem tudod mit jelent a K.?Találd ki a tesó nevéből. Nem megy? Na jó akkor elárulom: Kokó Gyula!Ezzel a névvel tuti drog kereskedő.
süti beállítások módosítása