/>

Össze, fogás

E-one 2010.08.24. 20:47

Van az idei önkormányzati választásnak egy olyan alaptétele, hogy ha nincs összefogás, akkor a Fidesz nyer. Fogjanak össze a...Szóval a kik is? Párt nélküli liberálisként szavazzak a Jobbikra, csak hogy ne a Fidesz nyerjen? Várjuk el egy szocitól és egy elempéstől, hogy szeressék a másik pártját? Vagy egyáltalán, mit szeretnénk?

Van, ahol működik. Most, a kampányban. Ilyen például Esztergom, ahol a legmeggyőződésesebb fideszeseket leszámítva tényleg mindenki annyira utálja Meggyest, hogy bárkivel hajlandóak lennének összefogni, igazán szélsőséges esetben még egymással is. Mondjuk jó kérdés, az az alkalmi koalíció hogy működne a gyakorlatban, hatalomra jutva, de egy független jelölt mögé beállva talán tényleg mindegyik párt jobban járna Nagytiszteletű Polgármester Úr leváltásával. De az Esztergom, egyetlen önkormányzat a háromezerből, kiragadott extrém példa. Mit kezdjünk Budapesttel vagy bármelyik másik várossal, ahol egymás ellen indul a Fidesz, az MSZP, a Jobbik, az LMP, és még ki tudja, hány helyi szerveződés és független?

Hát hadd induljanak. Sőt, még szavazni is érdemes lehet rájuk - főleg most, amikor a Fidesz ellen tényleg esélytelenként állnak ki. Hatalomtechnikai szempontból nézve persze rövid távon észveszejtő hülyeség, amit csinálnak, de nyilván nem kell külön magyarázni, hogy miért éri meg 2014-re előre gondolva akár a Jobbiknak és még inkább az LMP-nek, ha most teljesen függetlennek mutatják magukat. Ez viszont legyen az ő dolguk, a mostani helyzetben ennél sokkal idegesítőbb az az arcoskodás, ahogy mindenki antidemokratikussággal vádolja a másikat, amiért nem hajlandó az összefogásra.

Ebben speciel leginkább az MSZP az élenjáró, nehezen űberelhető szánalmasságban az a hisztijük, amit levágtak a lehetmásokra, na de hallottam már LMP-szimpatizánstól is, hogy milyen szemetek ezek a szocik, hogy nem képesek visszalépni, nyakunkba zúdítják Tarlóst, pedig ha most nem lennének, az LMP még akár nyerhetne is Pesten. Oké, és? Kívülállóként valahogy nem látom be, hogy ha valaki szocialista, akkor miért kéne a zöldekre szavaznia, vagy ha zöld, akkor miért a szocikra. Elég volt már ez. Annyira régi, unalmas, milliószor lejárt lemez ez már, mindig valaki ellen szavazni, összefogni és befogott orral a legkisebb rosszat választani. Kell a halálnak még egyszer ilyen. Úgyhogy ha már esély úgysincs érdemben befolyásolni a végeredményt, akkor legalább szavazzunk őszintén.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr22244812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

greybull 2010.08.25. 09:51:13

Ez az önkormányzati választás már most hányinger.

2010.08.25. 11:27:49

@greybull: mer mér?

Gulyásblog: teljesen igazad van.
süti beállítások módosítása