/>

Egy szomorú hír

E-one 2010.07.30. 23:32

"Az észak-koreai válogatott játékosainak hatórás nyilvános szóbeli megaláztatást kellett eltűrniük hazaérkezésük után, amiért a vezetők szerint elárulták a kommunista rendszer ideológiai küzdelmét. Kijutott a jóból Kim Jong Hun szövetségi kapitánynak is, neki azt rótták fel, hogy elárulta Kim Dzsong Ilt, Észak-Korea kedves vezetőjét és az ő utódait. A phenjani Népi Kultúra Palotájában rendezett nyilvános dorgáláson négyszáz fiatal sportoló és az észak-koreai sportminiszter is jelen volt, a színpadra felsorakoztatott játékosok hibáit pedig Ri Dong Kju, az észak-koreai tévénél dolgozó sportriporter hánytorgatta fel. A játékosoknak később kritizálniuk kellett a szövetségi kapitányt, akit kényszermunkára küldtek." (origo)

Vannak történetek, amiknek nincs tanulságok. Vagy éppen van, de olyan, hogy azt át kell élni, nem lehet csak úgy szavakkal elmagyarázni. Mert vagy fölöslegesen túldramatizáltnak tűnne tőle az ember, vagy érzéketlennek.

És van a világnak, elsősorban az északi félgömbnek egy kicsi, de egyre növekvő része, ami úgy nagyjából Vancouvertől Isztambulig tart, bár ha kicsit szabadabban értelmezzük a fogalmakat, akkor igazán Szöul-Tokió körül van a nyugati határ. Iszonyú sok baj van ezzel a környékkel, több generáció emberfeletti munkája lesz még, amire eljutunk oda, hogy olyan legyen, amilyennek megálmodták, de minden hibájával együtt egy biztos: ennél jobb hely a világon sehol nincsen. Nem volt, és nem is lesz.

Legyünk hálásak, amiért ide születtünk.


A bejegyzés trackback címe:

https://gulyas.blog.hu/api/trackback/id/tr852188295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egy-fo-epitesz 2010.07.30. 23:49:17

javaslom ezt jegyezzük meg. nálunk is megeshet majd négyév múlva. nagyvezérünk délafrikában kiadta az ukászt, magyar-magyar vb döntő 2014-ben. ha nem jönne össze fiuk... hát nem mondom hogy haza se gyertek, de ha már itthon vagytok, a bányákat ugyis megnyitjuk... ott legalább nem kell futni.

Intizar 2010.07.31. 00:39:33

A fotballhoz nem értek (na nem ÚGY, de tényleg nem), hanem a mondottakkal a legmélyebben egyetértek!

greybull 2010.07.31. 08:49:52

Szerintem fel kéne venni a kapcsolatot Észak-Koreával és felajánlani nekik, hogy egy-az-egyben átvesszük a csapatot Hun trénerrel is (már csak a neve okán is), oszt majd magyar színekben letöltik a büntetésüket, magyarnak lenni ugyanis már önmagában is büntetés.
Ja és a magyar válogatottat meg elküldjük helyettük Észak-Koreába egy kis "táborozásra", másra úgysem jók itt.

legeslegujabbkor 2010.07.31. 20:12:38

Nem kell Észak-Koreáig látni, néha elég csak körbenézni, hogy tudjuk, miért is akartunk olyan nagyon bekerülni a Vancouvertől Isztambulig tartó jobb világba.
süti beállítások módosítása